בקישור על בית הקפה שכחתם להתייחס

ולמה שלא ארצה לעבור לבני ברק?

כידוע, בבני ברק יש גטו חילוני/דתי-לאומי שנקרא פרדס כץ. אמנם זו שכונת מצוקה אבל יש גם צעירים וסטודנטים שגרים בה כי הם רוצים קורת גג בזול ולא אכפת להם ממצב השכונה כי הם לא צריכים את השירותים שהשכונה אמורה לספק.

אז אם כבר יש חילונים בבני ברק, למה לא ב*כל בני ברק*? הרי ידוע שהציבור שמאכלס את רוב בני ברק הוא ציבור מודרני, נאור שסובלני לאורח חיים שונה משלו!

ולגבי ה"הבנה" מהציבור הדתי ברעננה, שים לב לידיעה הבאה:
http://www.kipa.co.il/now/52278.html
ציטוט:

"אריה פרידמן, יו“ר ”הבית היהודי“ ברעננה, שיגר כבר אתמול מכתב לראש העיר רעננה נחום חופרי, זאת בנוגע לסגירת סניף "טיב טעם" בשבת בעיר לאור החלטת בית משפט העליון". מעניינת זהותה של המפלגה שדורשת לסגור את טיב טעם בשבת - מפלגת האתאיסטים בישראל... (סרקזם)

זאת ההבנה שאתה מדבר עליה?

ארזS

New member
כי אתה לא רוצה לעבור. נקודה.

ובוודאי שלא לפרדס כץ.
פרטים נוספים אצלי כתושב לשעבר של בני ברק, פרדס כץ וקרית הרצוג.
ולגבי "אז אם כבר יש חילונים בבני ברק, למה לא ב*כל בני ברק*? הרי ידוע שהציבור שמאכלס את רוב בני ברק הוא ציבור מודרני, נאור שסובלני לאורח חיים שונה משלו!"
על זה אגיד לך רק : בחייאת זומזום, תצחק על מישהו אחר, לא עלי. טוב? למה אבא שלי לא עשה אותי באצבע...

מה שאתה מחפש זאת רק התלהמות ולעשות פה "שמח".
וזה שאריה פרידמן שלח מכתב, נו, אז הוא שלח...
ולי כחובש כיפה סרוגה לא מפריע שיהיה סניף של טיב טעם באזור הפארק.

קודם כל, תרגע. מנסים לדבר איתך ברצינות

דבר שני, אני אישית לא עובר לפרדס כץ אבל מכיר סטודנטים שעברו. לצורך הדיון אין הבדל ביני לבינם, סטודנטים חילונים בדיוק כמוני שלא יכולים להרשות לעצמם דירה בגבעתיים, תל אביב או רמת גן ובכל זאת רוצים לגור קרוב יחסית לאוניברסיטה. אז למה שלא יגורו בכל בני ברק? תן לי תשובה רצינית הרי לחרדים מותר לגור ברעננה.

ועוד משהו: זה שלך כחובש כיפה סרוגה לא מפריע טיב טעם לא כשר פתוח בשבת זה טוב ויפה אבל באיזה זכות אתה מכליל מהפרט אל הכלל? אני מכיר די הרבה דתיים לאומיים וגם קצת חרדים (משפחה) ורובם היו מעדיפים שלא יהיה מצב כזה. ההבדל הוא במוכנות לפעול למען הרעיון הזה. ככל שיהיה יותר ציבור חרדי ברעננה, תהיה שאיפה רבה יותר לסגור את טיב טעם ומקומות דומים.

ארזS

New member
אתה לא מתאר לעצמך עד כמה אני רגוע.

אתה פשוט כותב מחוסר ידע או אני לא יודע מאיזו סיבה, אבל לא בהכירך את האמת.
אז אדון אותך לכף זכות ואסביר לך כדלהלן:
אף חילוני לא רוצה לגור בבני ברק שהיא כיום קרוב ל-100% חרדית.
אני נולדתי שם וגרתי שם עד לפני 17 שנים כשעברתי לרעננה.
אני ציוני דתי חובש כיפה סרוגה, ואפילו לנו הסרוגים אין מה לחפש כיום בעיר השחורה הזאת.
בית הכנסת שלי נסגר, בית הספר שהילדים שלי למדו הפך לחרדי, אז אם ל"סרוגים" אין מה לחפש בעיר הזאת, מה יש לחילונים גמורים לחפש שם ???
מילא, בפרדס כץ, עם הפיצוצים והחיסולים, אבל בתוך העיר???
אתה בכלל יודע על מה אתה מדבר?
ואתה בכלל יודע כמה עולה שם דירה ? לא פחות מאשר ברעננה.
ואתה יודע למה?
כי אין שם איפה לבנות יותר ולכן מי שרוצה לגור שם משלם הרבה כסף.
אז מה יש לסטודנטים חילונים תפרנים לחפש שם ?
אולי כעת תשנה את דעתך.

ובעניין החלק השני של הדיון, ברור שהייתי מעדיף שלא תהיה בעיר בכלל חנות שמוכרת בשר חזיר, וברור שהייתי מעדיף שכל החנויות תהיינה כשרות [בכרות של הרבנות], אבל בתוך עמי אני חי ויודע שלמען אחווה ורעות וסובלנות [שמשום מה לפחות פה בפורום מגיעה רק מהצד שלנו !!!] לא יזיק אם יהיו הדברים האלו, כמובן שלא בצמוד לבית כנסת.

מקווה שכעת הייתי ברור יותר, ומחכה לראות את תגובתך הבאה.

לא דיברתי על רכישה אלא על השכרה.

נכון שיקר לקנות בבני ברק אבל עדיין משמעותית זול יותר מכל השכנות. זול יותר מגבעתיים, זול יותר מרמת גן, זול יותר ממרכז תל אביב. לא יודע לגבי פתח תקווה.

בכל מקרה, לא דיברתי על משפחה חילונית בבני ברק. דיברתי על סטודנטים שצריכים מגורים קרוב לאוניברסיטה. את הסטודנטים לא מעניין גני ילדים ובתי ספר. את הסטודנטים מעניין אך ורק קורת גג. אז הסתכלתי ביד 2 ובאמת בבני ברק השכירות היא הנמוכה ביותר באזור שעדיין קרוב לאוניברסיטה ועדיין קרוב לתל אביב. אז למה שסטודנט לא ירצה לגור שם? אגב, בני ברק קרובה לא רק לאוני' תל אביב אלא גם למכללות באזור.

לגבי החלק השני, מקובל עלי שאתה סובלני לאורח חיים אחר. מה שלא ברור לי זה איך אתה קובע ששאר הציבור הדתי ובמיוחד החרדי(!) גם יהיה סובלני כשהחלק החרדי ברעננה יגדל. הנסיון בערים אחרות מראה שברגע שיש לך ריכוז מספיק גבוה של חרדים, הם לא מסתפקים בהקמת שירותים מתאימים להם (שזה מקובל לגמרי) אלא גם דורשים לסגור שירותים של אחרים.

מה שמטריד אותי בסיפור של "ההתחרדות של רעננה" זה לא בית קפה כשר למהדרין (שממנו אני כותב שורות אלו) ולא חנויות צנועות ולא שלושת סניפי חב"ד ברעננה (אחד לא מספיק?!) אלא העתיד המסתמן מקיומם של אלו. אם הייתי בטוח שהציבור החרדי ברעננה לא יפריע לי לחיות כמו שאני רוצה, כמו שאני לא מפריע להם - לא הייתה לי שום בעיה. אלא שהנסיון מערים אחרות לא משאיר לי סיבה לאופטימיות.

ארזS

New member
גם השכרה [ואין כמעט דירות להשכרה שם]

יקרה מאוד.
והבנתי טוב מאוד שאתה מתכווון לסטודנטים, הרי כתבתי בתשובתי במפורש אז מה יש לסטודנטים חילונים תפרנים לחפש שם ?

נראה לי שאתה לא קורא את תגובותי במלואן.

ולגבי התחרדות רעננה, אין ולא תהיה כזאת.
תפסיקו לחרוד סתם.

אבל בדקתי ביד 2.

דירת שלושה חדרים (שתתחלק לשני שותפים) בתל אביב מתחילה מ 5500 שקל ובבני ברק - 3000 שקל. אז נכון שאין הרבה דירות בשום מקום במרכז הארץ ועדיין "אין דירות" זה דבר יחסי - עובדה שכל מי שמחפש מוצא, השאלה היא באיזה מחיר.

עובדתית, המחירים בבני ברק נמוכים יחסית לאזור. עובדתית, בבני ברק יש דירות זמינות להשכרה. אל תגיד לי שאין אפילו אחת - הלוח ביד 2 מפוצץ. אז למה שלא יגורו שם?

לגבי ההתחרדות של רעננה, על סמך מה אני אמור לחשוב שלא תהיה, חוץ מזה שאתה אומר ככה?

ATAF151

New member
הסיבה היא מחירי הדירות

מחירי הדירות ברעננה הם מהגבוהים בארץ וזה לא מתאים לאוכלוסיה החרדית.

וכפי שראית אפילו בעיר החרדית היקרה בארץ בגלל מחסור חמור בדירות ובגלל היותה ממוקמת במרכז הארץ, המחירים זולים בהרבה מברעננה.

ארזS

New member
יפה לך שבדקת

אתה ראית בעיניים את מה שבדקת ואיפה זה נמצא??????????
ועובדתית המחירים בבני ברק יקרים מאשר בסביבתה בחשבון של אחד מול אחד.

ואם לא תחרוד מהתחרדות לא תהיה התחרדות כי הם עניים מרודים ואין להם מה לחפש ברעננה.
ואם המיליונרים שנינהם [יהלומנים למשל] יגיעו לרעננה, אז מה אכפת לך ?
הם לא אלה שעושים רעש.
הם דווקא נחבאים אל הכלים.
ואני אומר כי אני יודע. נקודה.

לא ראיתי בעיניים. למה זה אמור לעניין אותי?

דירה בבני ברק זה דירה בבני ברק. אז נכון שאולי היא לא במצב טוב אבל גם הרבה דירות במקומות אחרים הן לא במצב טוב. אז נכון שדירה כזו יכולה להיות קטנה אבל בטח לא קטנה יותר מהדירות המפוצלות של תל אביב.

אני לא מבין למה אתה מתכוון כשאתה אומר "חשבון של אחד מול אחד".

לא אכפת לי ממליונרים ואפילו לא אכפת לי מחרדים אברכים. אכפת לי מנסיונות מאורגנים להחריד עיר שבדר"כ באים עם מימון חיצוני. אם היה להם כסף לשכור ברמת אביב, בטח שיהיה להם כסף להשכיר ברעננה.

תסתכל בקישור ש gabiskon צרף למטה, באתר "קוקר".

"בשנת 1998 קיבלה הקהילה החרדית חיזוק משמעותי, כאשר 15 משפחות חרדיות חוצניקיות ישיבתיות עברו מירושלים לגור ברעננה במסגרת הקמת הכולל הקהילתי ברעננה. משפחות אלו עוסקות בהפצת תורה וקירוב משפחות בעיר. מאז ועד היום נוספו עוד עשרות משפחות לקהילה זו וכן משפחות רבות עברו לגור בעיר מערים שכנות (כפר סבא, הוד השרון, הרצליה ורמת השרון), וכך התרחבה לה הקהילה החרדית בעיר"

אני מסיק כמה מסקנות מהמידע הזה:
א. מסתבר שלחרדים דווקא יש כסף לגור כאן.
ב. משפחות שעוסקות ב "הפצת תורה וקירוב משפחות" הן לא משפחות של מליונרים יהולמנים

ארזS

New member
בגלל שאם היית רואה בעיניים זה כן היה מעניין

אותך, אלא אם כן אתה לא אדם רציני.
דירה בבני ברק היא באמת דירה בבני ברק ולא דומה לדירה בתל אביב אלא אולי לדירה בעזה...
יא חביבי, אתה מדבר פה עם אדם שגר 36 שנה [לצערו הרב] בעיר הזאת.
וזה ההסבר לאחד מול אחד.
לא מעניינים אותי גביסקון והקישורים שהביא מביא ויביא, מבחינתי הוא טרול שבא לחרחר פה מלחנות, ואני כותב זרת כאחד מוותיקי המשתתפים כאן בעוד הוא חדש [בכינוי הזה לפחות] וכותב תמיד רק נגד ושום דבר לא בעד.
גם כששואלים אותו בעד מה אתה אין לו תשובות... בקיצור : טרול.

דרך אגב, מה יש לך נגד חרדים ???

ATAF151

New member
אני אסביר מה יש נגד חרדים

אין בעיה באדם חרדי ספציפי שיכול להיות אדם הכי נהדר בעולם.
הבעיה היא שאם גרים באיזור מסויים אחוז גבוה של חרדים, אז הם ידרשו סגירת כבישים בשבתות, הפיכת מוסדות החינוך לחרדים מה שיצמצם את ההיצע בשבילי, הפרדת נשים וגברים באירועי תרבות ובחוגים וכדומה.

ארזS

New member
לא,ולכן עברתי לפה מבני ברק.

כי רעננה לא היתה ולא תהיה חרדית, וכמה חרדים בשוליים לא מפריעים לי בכלל.

ATAF151

New member
אז כולנו מסכימים

אתה וגם אני לא מעוניינים שיהיה אחוז גבוה של חרדים ברעננה, ושנינו מסכימים שאין בעיה עם מיעוט חרדי בשוליים.

ארזS

New member
סוף סוף תשובה רצינית שלך !

ולכן תשכח מ"מסעדה כשרה למהדרין ברעננה = התחרדות של רעננה".

פשוט תשכח מזה.

שלושתנו מסכימים, אבל ארזS, לא שכנעת

מצטער, אני יודע בוודאות שקיימים בישראל נסיונות מאורגנים
להפוך ערים לערים חרדיות.

ארזS

New member
זכותך לחשוב כך.

וזכותי לחשוב שרעננה לא תהיה אחת מהערים האלה.

ארזS

New member
הדיון [ולא ויכוח, אלא דיון] הוא לא אידיוטי.

פשוט עומדים מולנו שונאי דת ישראל שמנסים בשם "נאורותם" החשוכה להפחיד ציבור שהינו מספיק חכם ולא נופל יותר למלכודות שלהם, כי פעם אחת הוא נפל בפח והבין שלא כצעקתה...

למעלה