בקישור על בית הקפה שכחתם להתייחס

gabiskon

New member
זה בהחלט נכון

מצד שני כן ניתן לעשות הרבה כדי להביא אוכלוסיה מסויימת למקום מסויים, ופורסם פה לא מזמן על
הצעת עזרה בשכירות למתאימים.

gabiskon

New member
"דרושות משפחות חרדיות"

http://www.kooker.co.il/%D7%9E%D7%A2%D7%A7%D7%91-%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%A8-%D7%94%D7%A7%D7%94%D7%99%D7%9C%D7%94-%D7%94%D7%97%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%A8%D7%A2%D7%A0%D7%A0%D7%94-%D7%9C%D7%90-%D7%A8%D7%A7-%D7%9E/

בוא ונדמיין שברגעים אלה ממש

יושבים להם חבורת חסידי ברסלב/סאטמר/חב"ד וזוממים להחריד את רעננה.

הם מתכננים לקנות מספר בנינים בשכונות החדשות, פשוט לפנות לקבלן ולקנות ממנו עשרות דירות במחיר קבוצתי.
נניח שחלק מהתכנית שלהם הם רוצים להשתלט על כל השכונה, להביא את כל החסידות ובשלב הבא להפוך את רעננה לעיר חרדית.

לא אני ולא אתה רוצים בכך.
הבעיה היא שאם זאת באמת היתה המציאות, לא אתה, לא אני ולא מרצ יכולים למנוע אותה.
גם אם יהיה ראש עיריה ממרצ, אי אפשר למנוע מאזרחים לעבור לרעננה רק בגלל שהם חרדים, ערבים, מזרחיים, אשכנזים, ג'ינג'ים הומואים, לסבים או סתם מעצבנים.

כל הקטע הזה של החשש מ"התחרדות" רעננה זה בסה"כ נסיון לשחק על הרגשות השנאה ולייצר רווח פוליטי.

אגב, הסיבה העקרית שחרדים כמעט ולא עוברים לרעננה היא שמדובר במגזר העני ביותר במדינה ורעננה היא עיר יקרה.

בוא ונדמיין...

קודם כל, אם הייתי מנסה לאכלס את רעננה במשפחות חרדיות, הייתי מנסה לשכור דירות עבורן בזול עד כמה שניתן. בדר"כ שכנים חרדים מורידים את הערך הנדל"ן, ככה שאכלוס עתידי מיד היה הופך זול יותר. לא הייתי מנסה לקנות דירות מקבלן כמו שאתה מתאר כי באמת אין להם כסף לזה.

חשוב יותר, זה נכון שלא מר"צ ולא מפלגה אחרת לא יכולים למנוע מאדם לעבור לעיר. אבל זה לא אומר שאני ואתה לא יכולים. אני ואתה יכולים להחליט לא למכור ולא להשכיר למי שאנחנו לא רוצים. אין לי בעיה עם חרדים שגרים ברעננה אבל יש לי בעיה עם חרדים שבאים להפוך את רעננה לחרדית. אני לא בטוח שאני יודע להפריד בין השניים אבל אני מניח שאם הייתי מחליט לנהוג כך- הייתי לומד.

מעבר לזה, צריך ללמוד מרמת אביב שבה ועד השכונה הצליח לעצור את ההתחרדות למרות הכל.

gabiskon

New member
כפי שכתבתי בתגובה הקודמת

אתה צודק. כמו כן, כפי שהדגמתי, זאת המציאות.

למעלה