מכיוון שלמדתי לשמור על עצמי, במובן של הראייה אבל לא רק, אז כבר שנים ארוכות שלא נזקקתי להחליף משקפיים, והפעם האחרונה שהחלפתי הייתה בנובמבר של 2015, בגיל 17, כשאמא קנתה לי את אותן הוגו בוס ב-2,000 שקל עליהן דובר בכותרת, והעניין הוא, שממרחק השנים, כמעט עשר, אני כבר לא זוכר במדויק את דבריו של האופטומטריסט.מה המספר שלך?
המילה הזאת מצלצלת מוכר, אבל אני לא זוכר את משמעותה.עם צילינדר או בלי?
אני מניח שללא משקפיים אתה לא רואה כלום בבדיקת ראייהמכיוון שלמדתי לשמור על עצמי, במובן של הראייה אבל לא רק, אז כבר שנים ארוכות שלא נזקקתי להחליף משקפיים, והפעם האחרונה שהחלפתי הייתה בנובמבר של 2015, בגיל 17, כשאמא קנתה לי את אותן הוגו בוס ב-2,000 שקל עליהן דובר בכותרת, והעניין הוא, שממרחק השנים, כמעט עשר, אני כבר לא זוכר במדויק את דבריו של האופטומטריסט.
מה שאני כן יודע וזוכר, זה שהמספר שלי אמור להיות בין 9 ל-9.5. רק בחודשים האחרונים, ולאחר כמעט עשר שנים, שמתי לב למספיק החמרה במצב הראייה שביל להזדקק למשקפיים חדשות, ואני מעריך שהמספר שלי גדל מאז הפעם האחרונה שהחלפתי משקפיים בבין מינימום משוער של חצימספר למקסימום משוער של מספר וחצי, ככה שעם ההערכה של המספר הנוכחי שלי כ-9 עד 9.5, מה שזה אומר זה שהמשקפיים הבאות שלי יהיו במספר של בין מינימום משוער של 9.5 למקסימום משוער של 11.
למרבה המזל, הודות לפיתוחים טכנולוגיים ומדעיים, עובי העדשות במספרים גבוהים הוא כבר אינו כה גדול, כך שהעדשות שלי אינן עבות:
צפה בקובץ המצורף 125375
וגם עם משקפיים חדשות בעוד חצי מספר עד מספר וחצי, אוכל להמשיך ולשמר את המראה הנוכחי שלי ככוסון-על:
...
המילה הזאת מצלצלת מוכר, אבל אני לא זוכר את משמעותה.
לא. אני רואה חלק.אני מניח שללא משקפיים אתה לא רואה כלום בבדיקת ראייה
נראה לך שאני זוכר? הבדיקה האחרונה הייתה לפני 10 שנים. שזה דבר טוב, כי זה אומר שהצלחתי להאט משמעותית את קצב הידרדרות הראייה שלי, שלא נזקקתי לבדיקות ראייה נוספות ומשקפיים חדשות מאז, הכול בהתאם לתוכנית לשמר את אורח חיי הגאוני כגאון מופלג החי במקצב גבוה, ובאותה נשימה, להאט ככל האפשר את ההידרדרות הטבעית של גופי.מה השורה הכי נמוכה שאתה רואה עם משקפיים?
דיופטר זו יחידה לוגריתמית על בסיס 2. ראיה תקינה היא 6/6לא. אני רואה חלק.
נראה לך שאני זוכר? הבדיקה האחרונה הייתה לפני 10 שנים. שזה דבר טוב, כי זה אומר שהצלחתי להאט משמעותית את קצב הידרדרות הראייה שלי, שלא נזקקתי לבדיקות ראייה נוספות ומשקפיים חדשות מאז, הכול בהתאם לתוכנית לשמר את אורח חיי הגאוני כגאון מופלג החי במקצב גבוה, ובאותה נשימה, להאט ככל האפשר את ההידרדרות הטבעית של גופי.
הוא אמר שבלי משקפיים - הוא רואה חלקדיופטר זו יחידה לוגריתמית על בסיס 2. ראיה תקינה היא 6/6
דיופטר 1 זה 6/12
דיופטר 2 זה 6/24
דיופטר 3 זה 6/48
האותיות הגדולות ביותר בטבלה הן 6/60, שזה בערך דיופטר 3.25.
אין סיכוי שאתה יכול לקרוא אותיות 6/60 בלי משקפיים אם אתה דיופטר 9
דיופטר 9 זה 6/3072. אתה בקושי מסוגל לראות משהו בלי משקפיים.
לא רואה אתכם ממטר. ליטרלידיופטר זו יחידה לוגריתמית על בסיס 2. ראיה תקינה היא 6/6
דיופטר 1 זה 6/12
דיופטר 2 זה 6/24
דיופטר 3 זה 6/48
דיופטר זו יחידה לוגריתמית על בסיס 2. ראיה תקינה היא 6/6
דיופטר 1 זה 6/12
דיופטר 2 זה 6/24
דיופטר 3 זה 6/48
בדיחה שנייה:לא רואה אתכם ממטר. ליטרלי![]()
דיופטר זו יחידה לוגריתמית על בסיס 2. ראיה תקינה היא 6/6
דיופטר 1 זה 6/12
דיופטר 2 זה 6/24
דיופטר 3 זה 6/48
ועכשיו ברצינות.בדיחה שנייה:
טוב, אני מניח שעכשיו אנחנו יודעים למה גיבור העל האהוב עליי הוא באטמן
צפה בקובץ המצורף 125511
שזה אומר (במידה והדיאופטר הוא הפגם היחיד) - מספר מינוס 20 במשקפיים (וחוסר יכולת לראות בחדות את השורה הראשונה)
באיזו שורה ישבת בכיתה?הנה מה זה לקות ראייה דרך אגב:
אני לא מבין את כל דיבורי המדע המתקדמים האלו וגם לא רוצה להבין. זה באמת לא מעניין ואף-אחד פה לא רופא עיניים או אופטומטריסט. בואו נשאיר את הנושאים האלו לאנשים שזאת עבודתם. כל מה שאני יודע וזוכר זה שהצלחתי לקרוא לפחות חלק מהאותיות בשורה השלישית או אפילו הרביעית מלמעלה למטה, ושהמספר שלי במשקפיים הוא בערך 9 או 9.5. חוץ מזה, שום דבר לא מעניין, ואין סיבה להיכנס לרזולציות שאתה וסופרמן מנסים להכניס אותנו אליהן.שזה אומר (במידה והדיאופטר הוא הפגם היחיד) - מספר מינוס 20 במשקפיים (וחוסר יכולת לראות בחדות את השורה הראשונה)
בגלל שאתה מספר דיאופטר סביב 10: אז אם יעמידו אותך במרחק 6 מטר מהלוח (20 FEET), שזה המרחק הסטנדרטי - תראה רק את השורה הראשונה, ולא הכי ברור
אם יעמידו אותך במרחק 3 מטר - תראה גם את השניה
לי יש בערך מספר מינוס 2 - אז בלי משקפיים אני מתקשה עם השורה החמישית, ואת הבאות לא רואה
![]()
האחרונה.באיזו שורה ישבת בכיתה?
שמנו לב. גדול עליךאני לא מבין את כל דיבורי המדע המתקדמים האלו וגם לא רוצה להבין.
חצוף!!!האחרונה.
ישבתי בשולחן הכי ימני.
אצלנו קראו לה סיגליתשושנה, כמו כל שאר העולם, ידעה כמובן שאני אדם כותב. עוד שושנה, כמו כל שאר העולם, לא היה לה מושג על מה אני כותב.
כל פעם שהיא הייתה משעה אותי על לא עוול בכפי בגלל כתיבתי הגאונית, היה לה מאוד חשוב להבהיר לה, רק בשביל לוודא שהיא באמת מכסה את התחת שלה מכל הצדדים, שהיא לא באמת משעה אותי בגלל שהיא מאמינה בהכרח לדברים המאוד מוזרים שהמתנגדים אומרים על הכתיבה שלי, אלא באופן כללי היא משעה אותי כי בכל מקרה אני לא אמור לכתוב על דברים שקשורים לבית-ספר, בזמן הבית-ספר.
לא גדול עליי. פשוט לא אכפת לי, לא בא לי, אני לא רוצה, אני לא מעוניין ואני לא מנסה.שמנו לב. גדול עליך
חצוף!!!
מעניין ששנינו אנשים בעלי יכולות גבוהות וששנינו בחרנו את אותו שולחן בדיוק. ראוי לחשוב על זה. אולי אפילו לעשות מחקר על אילו תלמידים עם אילו רמות שכל ואינטליגנציה יבחרו אילו שולחנות.מי הרשה לך לשבת בשולחן שלי?
וואלה, נכון, אתה מספיק צעיר בשביל שגם אתה סביר שיצא לך להיתקל בזילות ההשכלה הגבוהה בבית-ספר ושנתקלת באנשי צוות בלתי כשירים.אצלנו קראו לה סיגלית
היא קיללה כמו מלח שיכור - ובגלל זה התלמידים אהבו אותה
גם שושנה שלי ידעה שאני גאון. זה לא קשור. כשהייתי בכיתה י' היא אמרה לתלמידי הכיתה שצריך לעבוד קשה בשביל להצליח וש"לא כולנו מעגלים בלתי נדלים של ידע כמו מאור".אבל אותי היא לא השעתה - כי היא ידעה שאני גאון
גם אצלכם היה החרא הזה? אם ככה אז אני מבין שהייתה תקופה שהפסיקו עם זה באמצע.ואיך?
מלבד זה שאני היחיד שהתעלם מנוכחותה ולא קם כשהיא נכנסה לכיתה,
אותי בדרך כלל לא שאלו כלום. ידעתי את התשובות הרבה פעמים, אבל לא טרחתי לענות או להשתתף. בתור גאון מופלג היו לי דברים טובים יותר לעשותכל פעם שהיא שאלה אותי שאלה - עניתי נכון.
גם אתה התעסקת בדברים אחרים בזמן השיעורים כי היו לך דברים טובים יותר לעשות? יפהכי בשיעור שלה קודם כל קראתי את הפרק המתאים בספר ההסטוריה. לפני שהתפנתי לעיסוקי,
וגם שמתי לב מתי היא מפסיקה לדקלם מהספר, ומגיעה לחלקים המעניינים
איזה שפות אתה מדבר?הידעת? הסוגד סופרמן הוא גאון אינטליגנטי עם איי-קיו של 148, עם שני תארים אקדמאיים ושמדבר שבע שפות
מאוד מרשים.
ואני לא מדבר עליו. אני מדבר עליי.
סיגלית הייתה דווקא מהכשיריםוואלה, נכון, אתה מספיק צעיר בשביל שגם אתה סביר שיצא לך להיתקל בזילות ההשכלה הגבוהה בבית-ספר ושנתקלת באנשי צוות בלתי כשירים.
נשמע מתאיםלא שזאת תחרות או משהו, אבל עם כל הכבוד, זילות ההשכלה הגבוהה החמירה עם הזמן, כך שעם כל הכבוד לסיגלית שלך, אני כבר נתקלתי בטינופת של הטינופת, העמך של העמך, ממש המיץ של הזבל.
אצלנו היה אחד בשם מאור. גבוה וצר כמו תורןלמורים צריך להראות כבוד, אבל להיעמד כשהמורה נכנסת לכיתה? זה סימן של הרבה כבוד. הרבה מאוד-מאוד. צריך לשמור את זה לדמויות באמת מאוד-מאוד חשובות.
ברור. הרי בית ספר זה מקום ללמוד, לא לבהות במורה כמו עגלגם אתה התעסקת בדברים אחרים בזמן השיעורים כי היו לך דברים טובים יותר לעשות? יפה![]()
ואז נכשל במבחן ומאשים את המורהאני לא השתתפתי, לא קראתי ולא עשיתי כלום, אבל עדיין ידעתי חלקים גדולים מהחומר כי הייתי מקשיב בחצי אוזן או אפילו מבלי להקשיב אלא כי כבר ידעתי את החומר ככה לבד.
ככל שזכור לי והיות שהמעיק הסידרתי הזה מפרסם את דברי הקשקשת שלו בכל הרשת, הוא פרסם את הגיגיו גם בפורום עמית בנושא זה בדיוק. שם מישהו(י)... איני זוכר כבר, השיב(ה) לו, שעיקר החשיבות והמחיר צריך שיהיה מושקע בעדשות ונוצר שם תת דיון שנגע לעובי העדשות, משקלן, החומר ממנו הן עשויות ומי היצרן העדיף עבורו. אז נכון שהמסגרת זה המראה והשיק, אבל זה החלק השולי, כשהמשקל על האף, איכות הראייה והישמרות העדשות משריטות וכיו"ב חשובים הרבה יותר. ורבאק. הוא מדבר על גיל 17. גיל שבו נער עדיין לא רגיל לשמור על רכושו כעל זהב. אז דווקא בגיל זה, יש חשיבות לעמידות המוצר יותר מכל דבר אחר. ושמע אלפיני. אשתי משקפופערית והדיופטר שלה משתנה לרוע מזלה לעתים די קרובות. לכן, עבורה, טקסי החלפת העיגולדים הם כמעט על תקן של שיגרה. אז נכון שהיא טרם התנסתה בצייס, אבל רוטנשטוק מככב אצלה רבות. ונכון שגם למסגרת יש מקום של כבוד. אז אם טקס כזה נסגר אצלה בד"כ סביב ה-5 קש"ח? התרגלנו. ולה באמת לא כדאי להשקיע ים במסגרת, מכיוון שממילא היא לא תחזיק שנים ארוכות מעמד. אז מה כן? משהו נחמד שלא עוטף את העדשות כדי לצמצם משקל: 2 ברגים בכל עדשה וזהו. ותאמין לי שאני מכיר לא מעט משקפופערים. הם נכנסים לאופטיקאי מוסמך. מתאימים להם את העדשות. דנים בכל יתרונות העובי, האיכות, החומר, המשקל והציפויים ואז בוחרים מסגרת שתתאים ליכולות חיתוך העדשה (כן. יש מושג כזה), ומתפשרים על מה שמתאים טוב יותר לחזות ולמחיר. אין כל סיבה לשלם עבור דאווין המסגרת מחיר שהוא פי 3 ויותר ממחיר העדשות ואין שום סיבה לחסוך דווקא במחיר העדשות. לכן, ודווקא בגלל שאצל המחפר הסדרתי מדובר בסדר גודל של דיופטר שנע סביב ה-10? ברור לכולנו שהדבר החשוב ביותר עבורו זה העובי והמשקל. כן חשוב מי יהא יצרן העדשות ובזה נגמר הסיפור. מכאן זורמים לפי צורת החיתוך ויאללה לעיצוב המסגרת. סליחה שחפרתי.נכנסתי לשוונג אתך מחפוש. קבלת ממני טו פור וואן.גש מהר מהר למשרד הפנים, לפני שהם סוגרים, ושנה שמך ממח"פ למחרטט.איזה פוסט ניפוח שכל.
שוב מגילות?אם ההזיה שסיפרת לנו על המספרים הגבוהים שלך היא אפילו חצי נכונה
אין מצב שהפתרון היה בדמות משקפי שופוני הוגו בוס באופטיקנה ב2000 ש"ח פלוס מינוס. הנזק הכספי המצטבר להוריך כבר היה צריך להיות משמעותי הרבה יותר , נסה בין 6000 ל 8000 ש"ח לפחות, כמו גם במקום מותג קוסמטי היית נאלץ להכיר את מקצועני העדשות בתחום אצל אופטיקאי מקצועי ועם שמות מותגים רציניים יותר דוגמת צ'ייס , רוטנשטוק, ואופטיקה שמיר.
לזה בערך התכוונתי. רק בגלל שמדובר במח"פ לא מצאתי לנכון להעמיק.ככל שזכור לי והיות שהמעיק הסידרתי הזה מפרסם את דברי הקשקשת שלו בכל הרשת, הוא פרסם את הגיגיו גם בפורום עמית בנושא זה בדיוק. שם מישהו(י)... איני זוכר כבר, השיב(ה) לו, שעיקר החשיבות והמחיר צריך שיהיה מושקע בעדשות ונוצר שם תת דיון שנגע לעובי העדשות, משקלן, החומר ממנו הן עשויות ומי היצרן העדיף עבורו. אז נכון שהמסגרת זה המראה והשיק, אבל זה החלק השולי, כשהמשקל על האף, איכות הראייה והישמרות העדשות משריטות וכיו"ב חשובים הרבה יותר. ורבאק. הוא מדבר על גיל 17. גיל שבו נער עדיין לא רגיל לשמור על רכושו כעל זהב. אז דווקא בגיל זה, יש חשיבות לעמידות המוצר יותר מכל דבר אחר. ושמע אלפיני. אשתי משקפופערית והדיופטר שלה משתנה לרוע מזלה לעתים די קרובות. לכן, עבורה, טקסי החלפת העיגולדים הם כמעט על תקן של שיגרה. אז נכון שהיא טרם התנסתה בצייס, אבל רוטנשטוק מככב אצלה רבות. ונכון שגם למסגרת יש מקום של כבוד. אז אם טקס כזה נסגר אצלה בד"כ סביב ה-5 קש"ח? התרגלנו. ולה באמת לא כדאי להשקיע ים במסגרת, מכיוון שממילא היא לא תחזיק שנים ארוכות מעמד. אז מה כן? משהו נחמד שלא עוטף את העדשות כדי לצמצם משקל: 2 ברגים בכל עדשה וזהו. ותאמין לי שאני מכיר לא מעט משקפופערים. הם נכנסים לאופטיקאי מוסמך. מתאימים להם את העדשות. דנים בכל יתרונות העובי, האיכות, החומר, המשקל והציפויים ואז בוחרים מסגרת שתתאים ליכולות חיתוך העדשה (כן. יש מושג כזה), ומתפשרים על מה שמתאים טוב יותר לחזות ולמחיר. אין כל סיבה לשלם עבור דאווין המסגרת מחיר שהוא פי 3 ויותר ממחיר העדשות ואין שום סיבה לחסוך דווקא במחיר העדשות. לכן, ודווקא בגלל שאצל המחפר הסדרתי מדובר בסדר גודל של דיופטר שנע סביב ה-10? ברור לכולנו שהדבר החשוב ביותר עבורו זה העובי והמשקל. כן חשוב מי יהא יצרן העדשות ובזה נגמר הסיפור. מכאן זורמים לפי צורת החיתוך ויאללה לעיצוב המבגרת. סליחה שחפרתי.
עוד מישהו שנדמה לו שהוא מבין משהו מהחיים שלונכנסתי לשוונג אתך מחפוש. קבלת ממני טו פור וואן.
גש מהר מהר למשרד הפנים, לפני שהם סוגרים, ושנה שמך ממח"פ למחרטט.
איזה פוסט ניפוח שכל.
שוב מגילות?
אם ההזיה שסיפרת לנו על המספרים הגבוהים שלך היא אפילו חצי נכונה
אין מצב שהפתרון היה בדמות משקפי שופוני הוגו בוס באופטיקנה ב2000 ש"ח פלוס מינוס. הנזק הכספי המצטבר להוריך כבר היה צריך להיות משמעותי הרבה יותר , נסה בין 6000 ל 8000 ש"ח לפחות, כמו גם במקום מותג קוסמטי היית נאלץ להכיר את מקצועני העדשות בתחום אצל אופטיקאי מקצועי ועם שמות מותגים רציניים יותר דוגמת צ'ייס , רוטנשטוק, ואופטיקה שמיר.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.