בראנץ׳ מאכזב בבסטה

Gargeran

New member
שרימפס קריסטל תמיד מגיעים לא מקולפים? לא מכיר כלל כזה

 
צודק. יש אולי כלל הפוך [בארץ לפחות] - מיבוא תמיד יגיעו

מקולפים. לפעמים לגמרי בדרך כלל נשאר רק הזנב. אבל להסיק מזה שקריסטל תמיד לא מקולפים, זו טעות לוגית.
 
זאת דרך טובה לזהות את המיובאים, אם כך

בכל מקרה, בכמה פעמים לאחרונה כשהזמנתי אותם מאז שגיליתי את הזן המופלא הזה, בארץ ובחו״ל, הם הגיעו לא מקולפים. זה היה במטבח לילה ובטאיזו, לצורך הרפרנס. ֿ
 
הכי טעים בעולם זה לקלף לבד את השרימפסים

ואוהבת למצוץ להם את המיץ מהראש.
היו כל כך הרבה תמונות ברשת של השחיתות בבסטה שהאמת שזה די ברור..
חבל שהתבאסת אבל לי הכל נקרא ונראה מצויין.
 

ההוגה

New member
אני לא אמור לעשות תחקיר ברשת לפני יציאה למסעדה

לא יצאתי יותר מדיי למסעדות לאחרונה, בעקבות המגמה לאכול בריא ורזה יותר, וכשכן אז למקומות אסייתים בעיקר. חיפשתי אתר שלהם, נכנסתי לפייסבוק, קראתי כמה ביקורות - אני חוב שעשיתי מעל ומעבר כדי למקסם את ההנאה שלי. גם על המקום מוטלת האחריות הזו.
 
אתה לא אמור

אני רק הבעתי פליאה ומצטטת אותך "אחרי ששמענו (ובעיקר קראנו כאן בפורום) תשבוחות מפה ועד הודעה חדשה על המקום"
שלא הבנת שכנראה הפעם אופי המקום לא יתאים למה שאתם מחפשים
 

Gargeran

New member
הלקוח לא תמיד צודק

אני יכול להבין למה התבאסת, אבל אני לא חושב שבמקרה הזה זו ממש אשמת המסעדה.
לא כל מסעדה פונה לכל קהלי היעד, יש מסעדות שיש להן מסגרת מסויימת שאותה הם עושים ובה הם מאמינים ואלו הלקוחות שהם פונים אליהם. כך שקשה לבוא בטענות לבסטה שהאוכל בה לא צמחוני ולא דיאטתי, כי זה לא אופי המקום (בדומה לויכוחים שהיו בפורום בעבר בנוגע ליומנגס ואנשים צמחוניים שהתלוננו על כך שאין להם מה לאכול שם).
לא לכל מקום כולם חייבים ללכת, בטח אם יש להם הגבלות מסויימות או סטנדרטים מסויימים שלא עולים בקנה אחד עם המסעדה.

זה נכון שאתה לא אמור לעשות תחקיר במסעדה, אבל גם מסעדה לא אמורה לפרסם את התפריט שלה באינטרנט. היא יכולה לבחור לעשות זאת, אבל אם היא לא עושה את זה זה בסדר גמור... זה עוד שיקול שלך כסועד אם אתה רוצה ללכת למסעדה כזו או לא.

כשלקוח מחליט באיזו מסעדה לאכול, או עם איזו חברה סלולרית לעבוד - האחריות היא לא על העסק, אלא עליו. אם "התחייבת" למקום מסויים מבלי לעשות את הבירורים המתאימים מראש (או שהסתמכת על מקורות אחרים שהטעו אותך), אין זו האשמה של הבסטה.

מה שכן, המחירים בבסטה יקרים והשירות שם הוא לא תמיד אדיב, אבל נראה שלא זה העיקר בביקורת שלך. אבל זה לגמריי בסדר שלא תהיה מרוצה במקום שלא מוכוון לצרכיך ושלא תחזור אליו שוב.
בכל מקרה, תודה שחלקת איתנו, מניח שצמחונים אולי יכולים ללמוד מהדיון הזה משהו על הבסטה
 

אושר מ

New member
לא תחקיר... אבל לוודא שהאוכל מתאים

לרצונותי או מגבולותי באותו רגע נראה לי די א-ב.

אני היום בהריון. אני לא אלך למסעדה שכל המנות שלה הן דגים נאים כי זה לא מתאים למה שאני יכולה לאכול היום.
באותה מידה מי ששם דגש על אוכל בריא אין לו מה לחפש בבסטה. ואם הלכת לשם על בסיס של ביקורות פה בפורום, בוודאי שיש דגש על השחיתות של המנות במיוחד בבראנץ'. אני הלכתי על בסיס אותם דיווחים ונהנתי מאוד.
 

החתולית

New member
אני מסכימה עם קודמי וקודמותי

אין ספק שהחוויה שלכם בבסטה היתה מאכזבת, אבל לדעתי יכולתם לנקוט מספר צעדים פשוטים, כדי למנוע אותה.
&nbsp
יש לשער שהביקורות שקראת על הבסטה היו על אוכל שמן ועשיר, כי זה האוכל שמגישים בבסטה. אילו הייתם הולכים ליועזר, בית היוצר של הבסטה, יש לשער שהייתם נתקלים באותה בעיה.
&nbsp
נכון שלא חייבים לעשות תחקיר לפני שיוצאים למסעדה, אבל אם החלטתם לבחור בתזונה מסויימת, וכבר קראתם ביקורות על פולנטה וסלט תפוחי אדמה, אפשר בקלות לשאול אם יש מנות לצמחונים ואם יש אוכל בריא יותר.
היות שאין תפריט ברשת, אפשר לנצל את הזמנת המקום, לשאלות בנושא.
&nbsp
אני נמנעת מאוכל חריף, אז אני יודעת שבמסעדות מכסיקניות ותאילנדיות, אני מוגבלת במבחר המנות שעומד לרשותי, ובודקת מראש אם יש מנות שמתאימות לי. לא מדובר בעשיית תחקיר, אלא בבדיקה פשוטה שמטרתה, לוודא שהחוויה שלי תהיה טובה.
 

ההוגה

New member
אתם צודקים, אני טועה.

המקום הזה הרי כל כך מוצלח ואהוב כאן, שפשוט לא יכול להיות שמישהו ביקר שם ולא נהנה. האשם חייב להיות בו - הוא לא עשה מספיק שיעורי בית. הוא לא הגיע מוכן.
זה לא משנה ש-3 מתוך 4 פתיחים לא היו מספיק טובים. קישואים מאודים חסרי טעם, פלפלים שוחים בשמן עם פירורי גבינה וסלט תפוחי אדמה לא מוצלח. מה פתאום... הבעיה היא בתיאום ציפיות שלי.
זה גם לא הגיוני ששתי מנות עיקריות היו כבדות, וששנינו יצאנו משם עם צרבת. הרי אם היינו יודעים שאנחנו באים למקום שמגיש אוכל שמן וכבד ("מושחת") זה לא היה קורה, והצרבת היתה חולפת לה חיש מהר.
&nbsp
אתם צודקים.
אני סיימתי.
 

Gargeran

New member
ועכשיו אתה גם בוחר להעלב

אתה לא הראשון ולא האחרון שמגיע עם דיווח לא טוב על מקום שיש עליו דעה חיובית בפורום, זה כבר קרה בעבר (לדוגמא - קפה 48) וזה לגיטימי מאוד.

באופן אישי, לא ביקרתי את חוש הטעם שלך וייתכן והמנות לא היו מוצלחות, אך במבט כולל על הביקורת שלך נראה שלא זה ה-"main issue"... עיקר הביקורת (כל הפתיחה שלה) מתייחס לחוסר ההתאמה של המסעדה לצמחונים או אנשים שאוכלים אוכל בריא , או חוסר העמידה בציפיות שלך והתגובות גם בעיקר עוסקות בזה ובכך שלמסעדה אין תפריט שמפורסם ברשת, למרות שלטענתך "אמור" להיות לה. על כן ההתיחסות שלי ושל אנשים נוספים.
שים לב שעל העובדה שהתמורה למחיר נמוכה בבסטה, דווקא כן הייתה פה הסכמה של חברי הפורום.
 

sweetdreams

New member
מסכימה ומחזקת את דעתך

ללא קשר לבסטה, אני לא קיבלתי מהדיווח שלך את התחושה שחוסר הציפיות הוא משהו שהיה ביכולתך להתגבר עליו בצורה סבירה. ואם מסעדה לא עושה את המינימום, ולא מפרסמת תפריט באינטרנט (זכותה, כן, בוודאי שזכותה), אז כתוצאה מכך יגיעו אליה לקוחות ששמעו עליה חצאי אמיתות, ולא יבינו נכונה את מהות המקום, יצאו מאוכזבים ויכתבו ביקורות מאוכזבות (ובצדק!).
זו אולי לא ״אשמת״ של המסעדה שהיא לא מפרסמת את עצמה כראוי באינטרנט (למרות שבעידן שאנחנו חיים בו, זה לא משהו שכזה הזוי לצפות לו), אבל זו גם לא הופכת להיות ״אשמת״ הלקוח הממוצע (בכלל, מינוחי האשמה בהקשר הזה קצת מוזרים בעיניי), או במילותיו של ההוגה - אנשים לרוב לא נוהגים לבצע תחקיר לפני יציאה למסעדה, מעבר אולי לאתר המסעדה ודף הפייסבוק שלה.
&nbsp
וגם.. צריכה להיות דרך נעימה יותר לפרסם בפורום ביקורות שנוגדות את הדעה הרווחת בו (ומנומקות היטב), מבלי לבקר את המבקר ומבלי להפיל את האחריות מצד אחד לצד שני.
 

החתולית

New member
אני דווקא לא מהחובבים הגדולים של הבסטה

היו לי שם חוויות אוכל טובות ופחות טובות, ובדרך כלל הן היו יקרות מדי לטעמי. זו לא המסעדה הראשונה שקופצת לי לראש כשאני בתל-אביב ומחפשת מקום לאכול בו עסקית.
&nbsp
אני מצטערת שהחוויה שלכם היתה לא טובה, ומצטערת על כך, שאתה בוחר להתייחס כך לתגובות, במקום להגיב עניינית, ולנהל דיון.
&nbsp

&nbsp
&nbsp
 

HEYלו

New member
אני לא אכלתי בבסטה מעולם..

כתבתי את דעתי על סמך הביקורת שלך.
&nbsp
וכמובן שאין כאן שום עניין להאשים, אפשר רק ללמוד להבא.
 
נו באמת...

מעולם לא ביקרתי בבסטה
לבן זוגי גם אין באמת מה לאכול שם למרות שמדובר במקום שנמצא כמעט מתחת לבית שלו.
אני לא מחבבת את מעוז אלונים גם בגלל התנסות לא נעימה בקפה אירופה בתקופתו וגם ההתנהלות שלו ביחס לדיג.
&nbsp
לפני שיוצאים בהאשמות שווה לנסות לעשות בדק בית ואולי לקבל את העובדה שלפעמים גם טועים בבחירות שעושים.
 

ההוגה

New member
כלומר

אם לא נהניתי והביקורת לא טובה - אז בהכרח טעיתי בבחירה. אין שום אפשרות אחרת.
לא יכול להיות, נניח, שלא היה לי טעים. שהיה לי כבד ושמן מדיי. רק שהבחירה שלי היתה שגויה.
הבנתי

&nbsp
מתי נגמרת הלגיטימציה להעביר ביקורת ונותרת רק האופציה של בחירות שגויות או ציפיות לא מתאימות? מה המהות של ביקורת שלילית אם לא ציפיה שלא התממשה? הרי אפשר להגיד על כל ביקורת שלילית - לא עשית בחירות מתאימות.
 

Pixelss

New member
אבל זה לא פוסל ולא אחד על חשבון השני

זה שלא היה לך טעים והיה לך שמן מידי זה בטוח.
זה שהדבר יכל היה להימנע ע"י בירור מוקדם זה ככל הנראה גם נכון.
&nbsp
זה לא עניין של לגיטימציה, זכותך לכתוב מה שבא לך, זה עדיין לא אומר שהבחירה שלך לא הייתה שגויה.
 

ההוגה

New member
אז מתי ביקורת שלילית אינה בחירה שגויה?

או שבחרת לא נכון את המנות, או שבחרת לא נכון את המקום - כך או כך הבחירה שגויה.
ואם אין הדבר סותר והלגיטימציה קיימת, מדוע כמעט כל הפוסט עוסק בבחירה השגויה שלי ולא, חלילה, באוכל הלא טעים שהוגש לי?
 

החתולית

New member
מה עניין ביקורת שלילית לכאן?

כתבת ביקורת שבה הסברת שהחוויה לא היתה טובה, בין השאר, בגלל שלא היו מנות שהתאימו למגבלות התזונה שלכם. על כך ענו חלק מהגולשים והגולשות, שבחרתם מסעדה שלא מתאימה למגבלות הללו. זה הכל.
&nbsp
אף אחד לא יתייחס לכך שמנות לא היו טעימות לך, משום אנחנו לא מבקרים את ההעדפה הקולינרית של אנשים. יש מי שמסבחה משורשים לא תהיה לטעמם. אחרים אוהבים מאד סלט תפוחי האדמה עם מיונז וצלפים.
&nbsp
אילו היית הולך למסעדה אחרת שבה יש יותר מנות צמחוניות, סלטים, מנות לא עשירות ושמנות מאד, ומנה או שתיים היו פחות לטעמך, כל החוויה שלך היתה שונה לגמרי. לכך התייחסנו.
&nbsp
שוב, יש לנו אחריות כלקוחות, ללכת למקומות שמתאימים למגבלות שלנו, אם יש כאלה. אחזור לדוגמא הפרטית שלי: אני ממעטת ללכת למסעדות מכסיקניות ותאילנדיות, כי אני לא אוכלת חריף. אם אני קוראת דיווחים משבחים על מסעדה כזאת, אטרח לברר אם מגישים בה מנות שאני יכולה לאכול.
&nbsp
אם להתייחס למנות שהזכרת:
בדרך כלל מכינים פולנטה עם חמאה ופרמז'ן, כך בכל המסעדות בהן אכלתי פולנטה מתירס טרי או מקמח תירס. אין סיסה לחשוב מראש שבבסטה היא תוגש אחרת.
&nbsp
כך גם לגבי סלט תפוחי אדמה. במרבית המקומות בהם אכלתי סלט תפוחי אדמה, היה בו מיונז. מעטים המקומות או המטבחים הביתיים בהם פגשתי סלט תפוחי אדמה בלי מיונז. יכול בהחלט להיות שיש מסעדות בהן מגישים סלט תפוחי אדמה בלי מיונז, אבל לכן אם יש לך מגבלות תזונתיות, כדאי לבדוק זאת.
&nbsp
אני מאחלת לך ארוחות מוצלחות יותר וחוויות טובות יותר.
&nbsp
 
למעלה