ברגע זה מתרחש חילול השם.

shoreran

New member
אבל הרי אם הוא לא עוצר את הפינוי אז

כנראה שזה רצונו לא? ככה הבורים האלו חושבים... אם יצליחו לפנות את המתנחלים אז זה רצון האל? ואם לא? זה גם רצונו... פשוט מגוחך... האמונה הזאת שלכם היא בשוט בדיחה עלובה... בזבוז של הזמן הקצר שיש לנו. ועל מה? על מלחמות דת מפגרות, צומות, קידושים וכו'... לא חבל לכם?

יואב

אולי, לפני כל הודעה שאתה כותב - קח דקה ותחשוב על האנשים שיקראו אותה. זו לא העת לפגוע, כואב עכשיו. ואף אם אינך שותף לכאב, אין זה מונע ממך להבין אותו. וזה לא רק אתה, אלא כולם.

יוֹאב

New member
סליחה?

מי את בכלל שתיפגעי בשם אלוהים <אם הוא קיים> את כזאת קטנה, ואלוהים כזה גדול. הוא, הכח העליון, המלך הכל יכול, זקוק להגנה שלך עליו? הוא יכול להגן על עצמו. את יודעת שאין לי כוונה לפגוע, לא בך ולא באף אחד, אבל מה שאמרתי על אלוהים, לא אמור לגעת לך אישית. זה לא יום אבל. זהו יום חג היום. אם זה כואב לך, אני יכול להצטער על זה בשבילך, ואולי גם להבין אותך, אבל לא מה שכתבתי, אמור לפגוע בך. אני מקווה שתהיי חזקה, ותביני שכל היציאה מעזה היא רק לטובת המדינה.

...

אני לא מדברת על ההודעה הספציפית הזו, אך גם עליה. ואינני נפגעת בשמו של אלוקים, אלא בכך שאתה מזלזל בכבודו. היום אינו יום חג - יום שבו יהודי נלחם עם יהודי, אינו חג. יחד עם הנסיגה מעזה, כרוך גם תהליך הפינוי.. אני גם מקווה שאבין שהיציאה מעזה היא לטובת המדינה, ולא ההיפך. הלוואי!

יוֹאב

New member
אני לא פגוע בכבודו של אלוהים

כי הוא פשוט לא קיים. וגם אם הוא קיים ואני פוגע בכבודו, הוא יידע להתמודד איתי בעצמו, אני מאמין. את לא חושבת? למה את ממנה עצמך לסניגורית שלו? היום זה יום חג, כי מתבצע בו תהליך חשוב מאין כמותו, שהיה צריך לקרות כבר מזמן. הפינוי עצמו קשה, אבל חיוני וחשוב.

...

כואב לי כשאתה פוגע בכבודו של אלוקים, שאני מאמינה שהוא קיים. אם פוגעים באדם שיקר לך, אתה נותן לו להתמודד עם זה בעצמו, או שלפעמים זה מפריע גם לך? יום חג אינו יכול להיות שלילי כל כך. הכאב הכרוך ביום הזה, גובר לדעתי על כל שמחה אפשרית מהתהליך החשוב לדעתך, והמסוכן לדעתי.

יוֹאב

New member
את משווה אדם לאלוהים?

לאדם לא תמיד יש את הכח להגן על עצמו, אבל אנחנו מדברים כאן על אלוהים. הכל יכול. מלך העולם. שליט היקום. את נפגעת כי את מכירה את אלוהים? משום מה לא נראה לי. תני לי להתחשבן עם אלוהים לבד, בסדר?

לא..

אני מתארת לך את הרגשתי. מפריעה לי ההתייחסות שלך לאלוקים, אך כבר אמרתי לך שאינני מתכוונת רק להודעה ספציפית זו. בסדר, תתחשבן עם אלוקים לבד - אני לא מתערבת..

יוֹאב

New member
מפריעה לך? אין בעיה

תסתרי את כל מה שאני אומר. תוכיחי לי שאני טועה. השתמשי בטיעונים עניניים. אני מוכן ומזומן. משום מה, אף אחד עוד לא הצליח לעשות זאת.

יואב נו רד מזה...

אני מבין שאתה בשוונג, אבל אם היא מאמינה באלוהים שיהיה לה בכיף.

z dead

New member
נו באמת...

תגיד אתה אידיוט? בעצם זאת שאלה רטורית אתה "אוהד" מכבי... מי אתה שתצחק על אמונה של אדם זה או אחר? וכן...אתה צוחק על האמונה. לא מספיק שאתה עושה את זה,אתה עוד עושה את זה ביום שעבור אותם אנשים הוא יום קשה. אתה לא ימין זה ברור...אבל אתה ממש לא שמאל,אתה עוד בורגני שהולך עם הזרם הכללי של הציבור,עם כל טרנד חדש בדעת הקהל...אין לך דעה משלך,אתה עוד "אוהד" של "הקבוצה של המדינה" טיפוסי ושחצן כמו מרבית המדינה המגעילה הזאת. תן כבוד ברמה מינימלית לאנשים,גם אני תומך ביציאה מגוש-קטיף,וגם אני אינני דתי או קרוב לזה...אבל החוסר כבוד שלך גורם לי להזכר כל פעם מחדש למה אני מסתכל עליכם,"אוהדי" מכבי בבוז.

יוֹאב

New member
כמה שטויות בהודעה אחת

כל דבר אפשרי קישרת לאהדה שלי למכבי תל אביב משום מה. זה מצביע על חוסר בטיעונים ענייניים מצידך. כל טיעון שיש לי לגבי קיומו או אי קיומו של אלוהים, מגיע מנומק היטב (בדרך כלל), עם טיעוניים ענייניים בצד. לעומת זאת, הטיעון שלך (3 פעמים בהודעה אחת) זו האהדה שלי למכבי תל אביב. אני עושה את זה ביום קשה? ואיך זה קשור לעניין קיום האל או לא? אני שמח שאתה בוחר להגדיר אותי, ולספר לי אם אני ימין או שמאל. אז רגע, מה סיכמנו שאני? "עוד בורגני שהולך עם הזרם הכללי של הציבור, עם כל טרנד חדש בדעת הקהל....אין לך דעה משלך, אתה עוד "אוהד" של "הקבוצה של המדינה" טיפוסי ושחצן כמו מרבית המדינה המגעילה הזאת" למה נראה לי שלקחת את הסיבות של האהדה שלי למכבי, כפי שאתה רואה אותן, והשלכת אותן גם על דעותיי הפולטיות? ממש אילצת את זה, אבל בצורה די גרועה אם יורשה לי לציין. מה אתה? אוהד הפועל מתוסכל? אוהד ירושלים בכיין? ואיך לעזאזל זה קשור להתנתקות ולדת?

z dead

New member
תהיה שמוק ביום אחר.

גם אם אתה לא מאמין באלוהים,אתה לא צריך לבוא לכאן ולצחוק על אנשים כמו השחצן שאתה,בטח לא בתקופה הקשה שאותם אנשים עוברים. תרצה לנהל ויכוח תיאולוגי...אין בעיה, אבל לא בשחצנות ולא בהתנשאות. ת'כלס שנינו יודעים שאין לך דעה משל עצמך... ויש קשר בין העובדה שאתה "אוהד" מכבי להיותך שחצן,נהנתן,וחסר כבוד לזולת. יש קשר משמעותי בין הערכים איתם אתה מזדהה(חוסר הערכים של מכבי)לבין מי שאתה.

יוֹאב

New member
כן כן

רק אוהד הפועל מסוגל לערב אידיאולוגיה מדינית עם ספורט. מתוסכלי.

z dead

New member
שוב...

אתה מראה בדיוק את מה שעליו אני מדבר...שחצן.

למעלה