ברדק (תרתי משמע) עם תורמי זרע בעולם

raananh

New member
ברדק (תרתי משמע) עם תורמי זרע בעולם

אני ממש מתמוגג כמה ברדק יוצרים מזה שמנסים לשפר ולתקן את מה שהיה תמיד בנושא של תורמי זרע. אבל קודם כל חידון: מה פירוש המילה "ברדק" בעיברית ומאיפוא המילה הזו באה? והינה הרשימה של ברדק-ים ברחבי העולם: - בניו-יורק, אישה (למעשה זוג לסביות) תובעת מזונות מתורם הזרע עבור הילד שלה (שהוא כבר יותר מבן 18) מכיוון שתורם הזרע שלח מתנות לילד וחתם במילה "אבא" על כרטיסי הברכה לימי ההולדת. אני לא מבין (למעשה אני מבין טוב מאוד) למה זוג הנשים חיכו עד אחרי שהילד הוא בן 18 כדי לתבוע מזונות עבור כל השנים האלו, אבל מצד שני, אם תורם הזרע חותם שהוא "אבא" על כרטיסי ברכה, הוא מראה שהוא מחשיב את עצמו יותר מתורם זרע לילד. - באוסטרליה שבא אסרו על תורמי זרע אנונימיים, עכשיו החליטו שתורם הזרע יכול לקבוע פרמטרים למי מותר להשתמש בזרע שלו. למשל, אסור לתת את זה ללסביות אבל מותר רק לזוגות יהודיים דתיים שצבע עורם לבן. אני לא יכול להתאפק מלהיות ציני, אבל הם האוסטרלים באמת צודקים: אם הוא תורם זרע ידוע אבל הומופובי, אז למה להכריח אותו להיות בקשר עם ילד לזוג לסביות? זה באמת לא בסדר. - בקנזס (דווקא!), כמו שדיווחתי פעם, יש לדעתי את החוק הכי מתקדם בעולם (מ-1994) לגבי תורמי זרע ידועים: אם אתה תורם זרע ידוע, אין לך זכויות וחובות כלפי הילד אלא אם יש לך הסכם אחר עם האמא. אז גבר אחד לא מרוצה מזה שאין לו זכויות על הילד למרות שהוא מודה שאין לו הסכם בכתב עם האמא שנותן לו זכויות. זה למעשה מיקרה מאוד מעניין ומאוד חשוב לכל ארה"ב. מכיוון שכפי הנראה הוא יגיע לבית המישפט העליון לצדק בארה"ב ואם הם יחליטו שהחוק מ-1994 הוא חוקי וקביל, אז זהו פתח נהדר לסדר את הברדק: אם גבר לא נשוי עושה ילדים ורוצה זכויות על הילדים, אז שיעשה הסכם בכתב עם האמא לפני שהוא עושה ילד. אחרת, שלא יצפה שיהיה לו זכויות על הילד והאישה לא צריכה לצפות שהוא ישלם עבור הילד. בקיצור: שישבו ויתכננו דברים לפני שעושים ילדים. רענן

אכן בהצהרה, אבל עם אפשרות להוכחה

כשגבר מצהיר, נניח, מה שבאמת קורה כבר בבית החולים להורים שאינם נשואים, אפשר לבדוק זאת על ידי בדיקת דם פשוטה. ואישה לא. מה לעשות? צריך למצוא פרוצדורה שתגן על שתי הנשים. ואין הסבר להתנהגות אנושית מכל סוג שהוא. כמו למשל להחליט החלטה נמהרת על הורות. פתאום באמצע ההריון האם הביולוגית מתחרטת, ובוחרת לה אם נוספת חדשה?? תקין? לא! זה לא יכול להיות רק בהצהרה.

raananh

New member
קודם כל מזל טוב על הילד הנוסף../images/Emo49.gif

שרית, קודם כל מזל טוב על הילד הנוסף! שיהיה לך נחת. יכול להיות שהם שאלו את כל השאלות האלו מתוך נימוס אמריקאי מצוי. אבל החוק היבש אומר שרושמים את שם הבעל בתעודת הלידה אם אישה נשואה יולדת. לא רק בארה"ב, אלא גם בישראל. זה מאוד הגיוני. צרפתי קישור לטופס של תעודת הלידה מניו ג'רסי וכתוב: P13. NAME OF CHILD’S FATHER** (If Mother is married to Father, or if Mother is unmarried and Father is acknowledging paternity) וגם כתוב: IF UNABLE TO OBTAIN ALL NECESSARY SIGNATURES WITHIN THE PRESCRIBED FIVE (5) DAY TIME FRAME, THE BIRTH CERTIFICATE MUST BE COMPLETED AND FILED SHOWING THE HUSBAND BEING THE CHILD’S FATHER.] כשהילד שלנו נולד, הוציאו תעודת לידה עם השם של האם הפונדקאית (האם הביולוגית) ובעלה. אח"כ, בעיקבות בדיקת DNA, הסירו את שם הבעל ושמו את שמי. ואח"כ הסירו את השם של האמא בעיקבות צו משפטי עפ"י חוזה הפונדקאות שלנו. לא היה אפשרות לשים את השם שלי על תעודת הלידה מיד בהתחלה. זה גם לא הטריד אותי כי ידעתי שלא יהיה להם ברירה והם יסירו את שם הבעל מייד אחרי תוצאות ה-D.N.A כל הרעיון הוא שאם את נשואה, הבעל חייב לדעת מה קורה עם ילד שנולד לך. רענן

saritoosh22

New member
אני בשוק טוטאלי!

כבר טענתי בעבר ואני אטען שוב, ארה"ב בהרבה נושאים היא מדינת עולם שלישית!

raananh

New member
למה?

שרית, אני ממש לא מבין. מה הבעייה בזה שאישה נשואה חייבת לרשום את השם של הבעל שלה על תעודת לידה אלא אם מוכיחים שהוא לא האב הביולוגי והוא מסכים ששמו לא יהיה על תעודת הלידה? קשה לי להאמין שיהיה אפילו מיקרה אחד שהבעל יתעקש ששמו על תעודת הלידה אם הילד הוא לא שלו ביולוגית. וקשה לי להאמין שאם מוכיחים שהבעל הוא לא האב הביולוגי, שהממשלה תתעקש לרשום את השם שלו. אני ממש לא מבין מה הבעייה שלך פה. זה אותו דבר בישראל וכפי הנראה בכל מדינה בעולם. אם את נשואה, בעלך צריך לדעת מה קורה עם ילדים שאת יולדת. רענן

saritoosh22

New member
כי זה קצת נוגד את זכויות הפרט שלי.

העובדה שאני נשואה לא הופכת את בעלי לחלק בילתי נפרד ממני או מגופי.

raananh

New member
לך, מקסימום, יש 50% זכויות על הילד

לך, מקסימום, יש 50% זכויות על הילד. לילד יש גם זכויות משלו בנושא. אם האב הביולוגי ידוע, יש לו 50% זכויות על הילד ואת לא יכולה לקחת אותם ממנו ולהצהיר משהו אחר בתעודת לידה. גם לילד יש זכויות שאביו הביולוגי יהיה רשום ומעורב בחייו... אם האבא מעוניין בזה. לגבי הבעל, תסלחי לי, אבל אם נשואה למישהו, למרות שאין לו שום זכויות עלייך, יש לך מחויבות מסויימת כלפיו. אם זה לא מוצא חן בעינייך, אז תתגרשי ממנו. אף אחד לא מכריח אותך להיות נשואה. המחויבות שיש לך כלפי הבעל זה לפחות להודיע לו שנולד לך ילד. כמו שכתבתי, אף בעל לא רוצה את שמו על תעודת הלידה אם הילד הוא לא שלו. אז ממש אין פה בעייה של פגיעה בזכויות הפרט שלך או שהבעל שלך הוא חלק מגופך וקובע לך דברים נגד רצונך. רענן

גם אני יכולתי למשל

למצוא לי בן זוג תוך כדי הריון, או לחזור לקודם.. ואז להחליט שהוא האבא. זה ממש לא תקין ואבסורדי.

raananh

New member
הורות ביולוגית ניתנת לבדיקה

הורות ביולוגית ניתנת לבדיקה - בדיקת DNA. כמובן אף אחד לא מציע שיעשו בדיקות DNA לאישה יולדת ולגבר כדי לודא את ההצהרות שלהם. תזכרי שגם אישה יולדת יכול להיות שהביצית היא לא שלה. למשל פונדקאית יכולה להצהיר שהיא האמא והבעל שלה הוא האבא. מה יעשו ההורים הביולוגים של הילד? האמא הביולוגית נתנה את ביצית שהופרתה בזרע של בעלה (האב הביולוגית) לפונדקאית. אז טוב שיש היום בדיקות DNA ולמרות ההצהרות, הגבר יכול להתנער מכל אחריותו המישפטית לילד באמצעות בדיקה פשוטה ... ולטעון שהוא לא ידע שהוא לא האב הביולוגי (אחרת הוא יסתבך עם החוק על הצהרת שקר). רענן

פרח7

New member
לא עורכים בדיקת דם לבן זוג של יולדת

גם לא עושים זאת לגברים נשואים שגם אצלם אין לדעת אם ההורות היא ביולוגית (שימוש בבנק זרע, בגידה עם מאהב). אני לא מבינה את האבחנה שאת עושה בין גבר נשוי לגבר שאינו נשוי בעניין הזה מדוע זה מקבל הורות אוטומטית ואילו לשני את דורשת בדיקת DNA. הרי יכול להיות מצב שיש שני אנשים שלא יכולים או לא רוצים להתחתן ובכל זאת ירצו לגדל יחד ילדים. יכול להיות שהם ישתמשו בבנק הזרע בגלל בעיות פוריות או על רקע אי התאמה גנטית. ממש כמו אצלנו הלסביות שתי נשים לא נשואות אשר בגלל חוסר יכולת לתת זרע הן הולכות לבנק הזרע.

raananh

New member
אני מאוד מתנגד להורות רק על סמך הצהרה

אני מאוד מתנגד להורות רק על סמך הצהרה. במיוחד אצל נשים. כי אם אישה שנייה נרשמת כהורה לילד, זה לכל החיים. גבר יכול להסיר את ההורות שלו בקלות אם הוא מוכיח (די בקלות) שהוא לא האב הביולוגי של הילד ... וכמובן יטען שהוא לא ידע שהוא לא האב הביולוגי של הילד. אני חושב שמעבר להצהרה, צריכים להוכיח דברים מאוד פשוטים שקלים להוכחה: 1. אם מצהירים שהילד הוא מתרומת זרע אנונימית, פתק פשוט מבנק הזרע יאפשר לרשום את מי שאת רוצה כהורה מספר שניים לילד שלך. אין שום מניעה הגיונית למה לא לקבל את ההצהרה בתנאים אלו. 2. אם מצהירים שהאב הביולוגי הוא ידוע, לדעתי הוא חייב להופיע ולהצהיר שאינו מעוניין בזכויותיו וחובותיו לילד שלו ושאין לו התנגדות לרשום מישהי אחרת כהורה לילד. 3. אם מצהירים שהאב הביולוגי הוא "לא ידוע" אז זה בעייה מאוד רצינית. לדעתי, יש לקבל את ההצהרה של שני הנשים, אבל יש להבין שאם יום אחד יופיע האב הביולוגי ויטען שהכל נעשה נגד רצונו וללא ידיעתו, שני הנשים ילכו לכלא - זוהי עבירת רמאות מאוד חמורה. באופן כללי, לדעתי יש גם להצהיר על סוג הקשר בין שני הנשים וכמה זמן הוא נמשך כבר. כי אם אישה תבחר מישהי שהיא הכירה רק אתמול כהורה מספר שנים לילד שלה, היא והילד שלה תקועים אם אותה אישה לכל החיים שלהם. רענן

יכול להיות שלא הבנתי טוב?

כתבת משפט כזה: "באופן כללי, לדעתי יש גם להצהיר על סוג הקשר בין שני הנשים וכמה זמן הוא נמשך כבר. כי אם אישה תבחר מישהי שהיא הכירה רק אתמול כהורה מספר שנים לילד שלה, היא והילד שלה תקועים אם אותה אישה לכל החיים שלהם. רענן " וזה נורא בלבל אותי... כי אם מישהי הכירה גבר לפני שעה וכעבור שעתיים כבר היתה ממנו בהריון - אז היא תקועה איתו לכל החיים וזה בסדר? "

מהי הרעה החולה של הסטרייטים לדעתך?

והאם שותפך להורות (הוא הומו, לא?) לא נרשם כ- הורה מתוקף הצהרתו במשרד הפנים? בלי להיות סטרייט?

אה...כי

אם את מציעה בבוטות כזו לאחרות לא לעשות משהו, יש עניין קטן של גילוי נאות.. לא? יש משהו שלא נוח לי במחשבה שאת מתמקמת לך היטב בקונצנזוס אבל מטיפה לאחרות לא ללכת על זה... (ולא חלילה שאני רוצה לחטט לך בחיים או ממליצה על הבחירות שלך...)

raananh

New member
זה לא בסדר

זה לא בסדר ש"אם מישהי הכירה גבר לפני שעה וכעבור שעתיים כבר היתה ממנו בהריון - אז היא תקועה איתו לכל החיים". זה לא בסדר מצד האישה שהיא נכנסת להריון מגבר שהיא בקושי מכירה. זה אולי לא בסדר שהגבר עושה מין לא בטוח עם האישה. זה יכול להיות בסדר אם הגבר יהיה אב נהדר ויחסים טובים עם האישה. זה יכול להיות לגמרי לא בסדר אם הגבר הוא חסר אחריות ולא תומך באישה וילדו. בכל מיקרה, כן, את תקועה עם הביולוגיה לכל החיים. אם עשית ילד עם גבר, הוא חלק מהחיים שלך לנצח. הוא גם חלק מהחיים של הילד לנצח. אבל אני ממש לא מבין מה הקשר לשאלות שלך לגבי הכרזת הורות ע"י שני נשים? אישה לא יכולה להכניס אישה אחרת להריון. רענן

raananh

New member
תיקון קטן

בכתבה אחרת שקראתי עכשיו לגבי המיקרה של ניו יורק, הגבר (סטרייטי נשוי) הפסיד בבית משפט וחוייב לשלם מזונות עבור 18 שנה לזוג הלסביות עבור הילד שלהם שהוא כבר מעל גיל 18. גועל נפש. אם לאותן זוג לסביות היה קצת כבוד עצמי ופחות בצע כסף, הן היו צריכות לתבוע את הגבר לפני שהילד הגיע לגיל 18. רענן

למעלה