ברדק (תרתי משמע) עם תורמי זרע בעולם

פרח7

New member
הי רענן

זוכר את זה? "זוג הלסביות שלהם אני תורם זרע ידוע בארה"ב הולכות ללדת בקרוב (למעשה אחת מהן). בתור מתנה להולדת הילד, חוץ מהדברים הרגילים, חשבתי לקנות ספר תנ"ך עברי אנגלי לילד ולרשום שם הקדשה אישית ממני." זו הודעה שכתבת פה לפני חצי שנה בערך על מתנה לילד שלו תרמת את הזרע נראה לי שכדאי שתשים לב לנושא לאור מה שכתבת על הברדק (בית זונות??) במדינת ניו יורק.

raananh

New member
המיקרה שלי שונה לחלוטין

פרח, המיקרה שלי שונה לחלוטין: לי יש הסכם עם שני האמאות עוד לפני שהילד נולד. בנוסף, ויותר חשוב מזה, הזכויות והחובות המשפטיות שלי כלפי הילד הוסרו, לפי דרישתם (ולפי ההסכם ביננו). היינו, הן לא יכולות לבוא בעתיד ולהגיד לי "שינינו את דעתנו, ועכשיו אנחנו רוצים שתשלם מזונות (ותקבל כמובן זכויות וחובות משפטיות על הילד)". אבל בתור תורם זרע נטול זכויות וחובות כלפי הילד, לאמאות יש שליטה של 100% בכל מה שנוגע לילד. ברור לי שאם אעשה משהו שהוא נוגד לדעתם, הן יכולות לדרוש שאחדול. אחרת, הן יכולות לתבוע אותי על פיצוי בגלל פגיעה בהן או בילד. אבל הן לא יכולות לתבוע אותי למזונות. אז ספציפית למיקרה הזה, הספר שנתתי במתנה היה בהסכמתן ... ולא חתמתי עליו "באהבה, אבא". חתמתי רק "רענן". רענן

אני לא יודעת איך זה באמריקה איפה שאתה גר

אבל אצלנו כאן בארץ הן היו יכולות לתבוע באבואה. בכלל הזכות לתבוע קיימת תמיד. האפשרות לזכות שונה אולי ממקום למקום. מרגע שאתה תורם ידוע והילדים שם שלך ביולוגית. יש לך אפשרות להיות חשוף לתביעה. (לצערי אגב)

saritoosh22

New member
גם באמריקה הן יכולות לתבוע אותו

כשהוא תורם ידוע, הוא יכול להציג לשופט 800 אלף חוזים והסכמים. לעיניי בית המשפט עומדת טובה אחת והיא טובת הילד, לא משנה על מה הם חתמו והיה וקיבלו תוקף בית משפט, אם האמא הביולוגית מחליטה לתבוע ומוכיחה שהיא לא יכולה לתמוך בילד כלכלית באופן עצמאי, בית המשפט ייקח זאת בחשבון וסיכוי סביר שייפסוק לטובת דמי מזונותץ זוגיות הומולסבית אינה מוכרת בארץ האפשריות הבילתי מוגבלות ולכן, הביולוגית היא האמא והתורם הוא האבא וע"פ החוק הוא מחוייב ליוצא חלציו. רענן כמובן יבוא ויטען אחרת, הוא מיד יספר לכולם שבניו ג'רזי זה לא ככה, אבל לדעתי רענן חי באמריקה שהוא המציא לעצמו.

זואיzoe

New member
וואלה?

האמא הביולוגית כן תוכל לתבוע את רענן בבוא היום אם תחפוץ בכך? יו.... לא ידעתי..

גם הלא ביולוגית תוכל

לתבוע אפשר כל אחד על כל דבר... זה ממש לא חכמה. השאלה היא : מה הסיכוי לזכות בתביעה.

זואיzoe

New member
נראה לי שגם הסבתא תוכל לתבוע

אולי גם לזכות... השכנה גם יכולה אם היא ממש, אבל ממש רוצה..? (וזאת בהנחה שהיא מה זה נקשרה לילד)

אני רואה גם קייס ללא-ביולוגית

היא יכולה לתבוע ממנו שיפוי על נזקיה, אם היא נשאה בעלויות גידול בנו במקומו... שלא לדבר על זה שכל אדמ/ת יכולים לתבוע בשם הקטין...

raananh

New member
זה כלום לעומת אמא שתובעת אמא

אתן כולן שוכחות דבר יותר משמעותי לכן, שכן קיים בארץ כבר: אם זוג אמאות מגדלות ילד, במיוחד אם יש צו אימוץ ושניהן רשומות כאמאות לילד, אז אחת (למשל הלא ביולוגית) יכולה לתבוע את השנייה (הביולוגית) לזכויות מלאות, משמורת ודמי מזונות במיקרה של פרידה. והיא תקבל את הכל. זה קורה המון בארה"ב, כבר לפחות עשר שנים. דוגמא למיקרה נפוץ וטיפוסי: זוג אמאות, אחת הפסיקה לתפקד (למשל נעשית אלכוהוליסטית או מכה את הילד שלה), האמא השניה זכתה במישמורת, זכויות מלאות ומזונות מהאמא הראשונה למרות שהיא לא האמא הביולוגית. מבחינת השופט וטובת הילד, זה לא מעניין מי ההורה הביולוגי. אם שניהן היו הורים ועכשיו הן נפרדות, אחת תקבל את הילד ודמי מזונות - האמא הטובה ביותר לילד. מוכן להתערב עם כל אחת שבקרוב זה יקרה בישראל. אז כדאי לזכור משהו מאוד פשוט: אם שני נשים בישראל מגדלות ילדים ביחד, לשניהן יש זכויות וחובות כלפי הילדים והן יכולות לתבוע אחת את השנייה. ואני חושב (אבל לא בטוח), שאפילו בישראל, אם אמא אחת מקבלת מזונות מהאמא השנייה, היא לא תוכל גם לתבוע ולקבל מזונות מתורם הזרע הידוע אם הוא לא מעורב בגידול הילד. עוד לא היה מיקרה שבו ילד מקבל מזונות משני הורים שונים - לכל ילד יכול להיות רק שני הורים שאחראים לו מבחינה משפטית. נ.ב. בפעם הראשונה בהיסטוריה של ארה"ב, שופט החליט שלילד יש שלוש הורים. זה קרה לפני חודשיים בפנסילבניה. עכשיו שני הורים משלמים מזונות להורה שלישי עבור ילד אחד. זהו מקרה יוצא מין הכלל כתוצאה ממערכת יחסים מאוד מסובכת בין זוג לסביות לגבר אחד - דוגמא לאיך לא להיות תורם זרע ולהקים משפחה אפילו בין זוג הלסביות. רענן

saritoosh22

New member
אין לה קייס ממש מבוסס,

היא בחרה לגדל ילד שאניו שלה ביולוגית, היר בחרה לאמץ אותו ולהיות אמא שלו. תורם הזרע לא תרם את הזרע ישירות אליה אלא אל זוגתה.

זו כמובן דמגוגיה זולה כי

כמובן שכל אחד יכול לתבוע אבל זה עולה כסף ואם אין סיכוי בכלל. ואין אינטרס לפגוע בנתבע. רוב הסיכויים שרק מי שיכול אולי לזכות יתבע. בארץ רוב הסיכויים שאם תורם ידוע ייתבע לדמי מזונות הוא יצטרך לשלם.

raananh

New member
את טועה ב-100%

שרית, תבדקי שוב. אם הזכויות והחובות המשפטיות שלי הוסרו אז אין לי שום מחוייבות וזכויות כלפי הילד. למשל, זה מה שעשיתי עם האם הפונדקאית שלי: בבית משפט הסירו את הזכויות והחובות המשפטיות שלה כלפי הילד שלי ואני לעולם לא אוכל לתבוע אותה למזונות. את טועה או מטעה במה שאת אומרת. בבקשה, תביאי לי מיקרה אחד שמישהו היה צריך לשלם מזונות או לתמוך בילד אחרי שהסירו את חובותיו המשפטיות לילד. אם זה היה נכון מה שאת אומרת, מיד היו מפסיקים עם כל הפונדקאות, תורמי זרע ידועים והאימוץ הפתוח בארה"ב. רענן

saritoosh22

New member
ידעתי שתגיד זאת,

אני מכירה אישית מקרה של תורם ידוע (אלא אם כן הוא משקר לי) שנתבע למרות הסכמים ובית המשפט קבע שלמרות צו האימוץ של הלא ביולוגית כאב ביולוגי הוא מחוייב במוזונות. במקביל הוא תבע זכויות ביקור כי הוא החליט דאם הוא מדלם אז מגיע לו גם זכויותיו חזרה. כמי שחי באמריקה אתה יודע שכולם חשופים לתביעות כל הזמן ולפעמים גם זוכים.

raananh

New member
אפשר קצת יותר פרטים?

שרית, אפשר לקבל קצת יותר פרטים? האם לתורם הזרע היו רק הסכמים, או כמו במיקרה שלי, גם הסירו את זכויותיו וחובותיו המשפטיות כלפי הילד בבית משפט לפי בקשת הנשים? רענן

saritoosh22

New member
בבקשה פרטים,

האיש היה חבר של הלא ביולוגית, הסכים לתרום, ויתר על זכויות וחובות מול בית משפט. בהגיע הילד לגיל 6, הביולוגית חלתה בסרטן, איבדה מקום עבודה וביטוח רפואי. הלא ביולוגית התקשתה לשאת בנטל של החשובונות, גידול הילד ושאר ירקות, פנתה לתורם הזרע בבקשה לעזרה. התורם התנער בטענה שהוא תרם זרע ולא הביא ילד לעולם, טענה שלא שכנעה את השופט והוא מחוייב במזונות. עכשיו הוא תובע את זכויותיו חזרה, אין עדיין פסיקה.

raananh

New member
אז זה שוב פעם עניין של כסף

שרית, בכל הכנות, אם נגיע למצב ששני הנשים להן עזרתי יגיעו למצב שהן לא יכולות לתמוך בילד שלהם (הילד הביולוגי שלי), אז אשמח לעזור. אני חושב שזה אפילו חובתי לעזור. בלי לדעת את פרטי המיקרה המדוייקים, כאן תורם הזרע לא רוצה לכלכל את הילד שלו שאולי יהפוך לחסר בית ורעב בגלל שאמא שלו היא חולת סרטן עם הוצאות מאוד גבוהות והאמא השנייה לא מרוויחה מספיק לתמוך בשני אנשים (הילד והשותפה). זוהי כמובן זכותו להתנכר ולא לעזור, אפילו שזה הילד הביולוגי שלו. לדעתי השופט טעה כשהכריח את תורם הזרע לשלם מזונות. ללא ספק. במיקרים שהבאתי, מדובר פה על תעבת בצע. לא מדובר על נשים חולות בסרטן שיהפכו לחסרי בית יחד עם הילד שלהן אם תורם הזרע לא יעזור. אם תורם זרע יצטרך לעזור לגדל את הילד שלו, אז לדעתי אחת הנשים צריכה לוותר על כל זכויותיה וחובותיה כלפי הילד. אפילו האמא הביולוגית. אחרת זה ברדק. במיקרה הזה, שוב יהיה ילד עם שלוש הורים חוקיים... ועוד יותר תביעות וביזבוז כסף וזמן. ביננו, כמו במיקרה באנגליה, למעשה הממשלה אשמה: במקום לתמוך במישפחה נזקקת, הן רודפים אחרי האב הביולוגי שאין לו שום זכויות וחובות משפטיות לילד... בעוד שלמדינה יש כן חובות משפטיות כלפי המישפחה. רענן

raananh

New member
מעניין אותי גם נושא אחר

מעניין אותי גם נושא אחר במיקרה שהבאת: אם לילד ההוא יש שני הורים חוקיים - שני אמאות, אמא ביולוגית ואמא שאימצה אותו חוקית, האם האב הביולוגי יכול לדרוש לבטל את האימוץ ע"י האם הלא-ביולוגית? הרי הוא לא נתן את הסכמתו שהילד שלו(!) יאומץ ע"י מישהי אחרת. סה"כ, לפי צו בית המשפט, בית המשפט קובע שהוא הורה חוקי לילד (ולכן צריך לשלם) ולא יכול להיות שלילד יהיה שלוש הורים. אולי גם שהאבא עכשיו יעשה צו אימוץ עבור החבר שלו לילד שלו? סה"כ הילד הוא שלו, לפי בית המישפט, ואם יש לו בן זוג, למה שימנעו מבן הזוג לאמץ את הילד? את זוכרת? השירשור הזה התחיל מהמילה "ברדק". והינה אני מצרף קישור למיקרה חדש באנגליה של תורם זרע שצריך לשלם דמי מזונות לזוג לסביות למרות שהן נישאו (CIVIL UNION) ושניהן הורים חוקיים לילד. זוג הלסביות לא מכחישות שהוא תורם זרע ושהוסכם שהוא לא ישלם. הן טוענות עכשיו (טענה עלובה) שבגלל שהגבר היה מעורב פה ושם בחיי הילד, אז שישלם. בשביל מה הן רצו תורם זרע ידוע אז? ואם תקראי את הכתבה קצת בפירוט, תראי שמשנים את החוק באנגליה שאלו שעושים CIVIL UNION, רק הן יהיו אחראיות מבחינה חוקית לילד מתורם זרע ידוע. האנגלים, כמו שכולם יודעים, לא אוהבים ברדק... ברדק שיש באמריקה לפעמים. .. ואני מאמין שתמיד לפני שיש סדר, יש ברדק. הסדר הוא מאוד פשוט: לילד יכולים להיות רק שני הורים שאחראים לו מבחינה חוקית. אם זוג לסביות רוצות לתבוע תורם זרע ידוע, אז שאחת מהן תוותר לגמרי על זכויותיה וחובותיה כלפי הילד. ואם הסירו את זכויותיו המשפטיות של תורם הזרע, אז אי אפשר להחזיר אותם בחזרה אליו כי האמא רוצה כסף מהאב הביולוגי. פשוט, הוגן והגיוני. רענן

למעלה