ברוח החג מה דעתכם: היה או לא היה?

פתאום אתה דורש הוכחות?
כמה שאתם סלקטיביים...

GoghVV

New member
וכבר אמר האדמו"ר קרלין

Tell people there's an invisible man in the sky who created the universe, and the vast majority will believe you. Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

invisble man in the sky-לא גבשו ראיית עולם בפסיק:

רבים מהמאמינים אכן חושבים שאלוהים ביקום הפיסי-מה שמגוחך ביותר ולא אפרט
לא עשו את הקישור של איפה הוא אמור להיות אם לא ביקום הפיסי-ואיך מגיעים לשם
בלי לשאול שאלות יותר מדיי

הנה בחוגי הקרובים יש אחד שהערב והשכם מאשים אותי במכת גורל אכזרית ביותר שלי
שזה בגלל שיש לי פגם באמונה,וזה הפגם הכי חמור ביותר שיכול להיות בנשמה
ויש לו אסמכתא של חוקר נפש גדול אותו הוא מצטט הלא הוא רבי נחמן מברסלב

אתה יודע איפה אותו חכמולוג חושב שאלוהים נמצא?- ברדיוס יותר גבוהה ביקום הפיסי
והוא ממקם את ה"עולמות הרוחניים כרדיוסים ביקום הפיסי"
יש לו אסמכתא למה קורא מעל בשמיים-"המים אשר מעל לשמיים" הוא מצטט

הוא חושב שהוא מבין בכלל את המושג אמונה
הוא חושב שיש בתוכי איזה קרירות לדברים רגשיים כמו שהדת מתיחסת אליהם
ולכן הוא מדבר איתי על היחס האוהב של אלוהים
הוא לא יודע שיש לי מערך רגשי שיכול להכיל פי חזקות משלו
ושהיחס הראשוני שלי לדברים כמו שהדת מקרינה היה זעזועים גדולים
גם בהיותי מבין שכנראה היא לוקש
עד התבררות הלוקש ברמות מוחלטות
אז-אלה אלוהיך ישראל ואלה עבדיו

aryeh201444

New member
כששאלתי אם יש לך הוכחות

התחמקת עם הזנב בין הרגליים בתירוצים.

אל תחמיא לעצמך. אין לך שום כלים מנטליים

כדי לומר משהו שיגרום לאחרים להתחמק. בינתיים אתה זה שמתחמק מלהוכיח את האגדות הילדותיות בהן אתה מאמין. לאמונה שלך אין שום בסיס יציב והיא תתפורר תוך דקות ברגע שתנסה להוכיח אותה.
&nbsp
חוץ מזה, אני לא זה שטען את הטענה.
&nbsp
לסיכום - אתה פאתטי

aryeh201444

New member
הוכחת את העליבות שלך

וזהו, זה כל תשומת הלב שאתה תקבל ממני

Erich vD

New member
מה שכתבת לא בהכרח מעיד שהסיפור בדיוני

זה שמקור השם אסתר ומרדכי הוא בהברות מילים שקשורות היסטורית לשמות אלים, עדיין לא אומר שלא ניו אנשים כאלה ושלא קרו המקרים המסופרים. הדבר דומה לכך שיספרו לך משהו על משה בוגי יעלון, ואתה תגיד שהסיפור בדיוני משום שמשה הוא שם שהיה במקרא...
לדעתי אין בתרבות הבבלית סיפור על אישתר ומורדוך המקביל לסיפור מגילת אסתר ולכן אין הדבר דומה לסיפור המבול למשל שכולו בספר בראשית מועתק מעמים אחרים...

pozetiv

New member
תשאל הפוך - האם ספרי היסטוריה הם ספרי קודש ?

שאלה מעניינת שאלת
האם ספרי הקודש הם ספרי היסטוריה?
&nbsp
ספרי קודש ~ ספרי היסטוריה, מה הקשר ? ואיך עלה בדעתך? רעיון כזה, לחפש קשר בין ספרי קודש לתיעודים היסטוריים, משהו פה קצת לא מסתדר ונניח שתמצא, אז מה זה אומר? שיש לך עוד פיסת אינפורמציה מיותרת בראש .
&nbsp
אם נניח, למשל, סתם לדוגמא -שספר היסטוריה הוא ספר קודש - אז צריך לקיים את כל המצוות שכתובות שם ?

שאלת שאלה מוסבכת כאשר בראש בראשונה עליך להגדיר

את המושג "קדושה". בעיקרון מדובר בתחושה רגשית נפשית שיש לאדם כלפי משהו אשר לאחר כן הוא מעניק את התחושה הזאת גם ביחס לדברים או מעשים מסויימים.
&nbsp
כל אחד יכול לקחת כל ספר שהוא ולהחליט שהוא קדוש, ובאותה מידה מישהו אחר יכול לקחת אשה או מנורה או אבטיח ולהחליט שהם קדושים. בהיסטוריה ידוע גם על הרי געש שהתושבים שחיו למרגלולתיהם אמרו שהם הרים קדושים
&nbsp
אגב, במקרא כתוב "לא תהיה קְדֵשָׁה מבנות ישראל" למה בדיוק הכוונה במילה קדשה (שקרובה מאוד למילה קדושה) אףאחד ל יודע בדיוק, רק שכל מיני פרשני מקרא החלטו שבמילה קדשה כוונה לזונה, למה הם החליטו ככה? כי זה נוח להם, האם זה נכון לכותבי המקרא הפתרונים
&nbsp
&nbsp

pozetiv

New member
מי זה ? הרוכב בשחקים ?

הפתעת אותי בתגובה של אדם מחושב סוף סוף ורק בסוף ההודעה שלך שכתבת *כי זה נוח להם* נזכרתי .
לאלוהים יש שם אבל כדי להמנע מלקרוא לו בשם מחשש לזלזול יש לו כינוי בשם הקדוש ברוך הוא , במשמעות של זה שהיהודים מייחדים אותו כאלוהים הפרטי שלהם כעם אף על פי שהוא אוניברסלי במשמעות של בורא .
חוץ מאלוהים לפי המשמעות שהיהודים נותנים לו אין שום דבר קדוש במציאות לא אדם ולא חפץ וזה ברור למה, כי הכל חולף במשמעות של מחזוריות אז לפי זה אפשר גם להגיד שכל מה שנמצא במציאות יש לו מחזור תסתכל לדוגמא על תדר כלשהו יש לו מחזור והכל בנוי מתדרים אור טמפרטורה וכן הלאה, הכל חולף .
אם הבנת את הבסיס הזה אפשר להמשיך ולפתח עוד כמה כיוונים לגבי השאלות שהעלית, ספרי קודש שנכתבו על ידי נביאים שהם בני אדם רגילים אבל הגיעו למצב נפשי שהם מסוגלים לקלוט את המחשבות של הבורא האוניברסאלי כמו גם הפרטי שמתייחס לעם ישראל, בוודאי הצליחו להעביר גם את המשמעות של הכוונה שלו , וכאשר קוראים את ספרי הקודש לא מחפשים רמזים הסטוריים או הוכחות מדעיות כי זאת לא הכוונה, מחפשים את המשמעות מה הכוונה הזאת אומרת לי באופן אישי? איך זה מתייחס אלי? איך אני נכנס לתוך הסיפור הזה? ואז מוצאים, יותר נכון מי שרוצה מוצא, ויש כאלו שבגלל שהם יותר מדי שקועים בדברים של חול דברים חולפים כמו הנאות חולפות, בכלל לא מגיעים לבדוק בספרים האלו, זה כמו עונש בשבילם שלא לדבר על אלו שמכפישים .
וכאשר מוצאים מאמינים שיש קשר אלי והכוונה אכן באה ממקור קדוש ולא ממקור בר חלוף , זאת אמונה אי אפשר להוכיח את זה .
&nbsp
דבר נוסף,רק בגלל שהזכרת את נושא האישה, בנישואין של היהודים מקדשים אישה, אף אחד לא יכול להשתתף איתך עם מה שקידשת לעצמך, בניגוד לקדשה שמייחדת עצמה לדבר זנות, דבר שהיה נפוץ במקדשים של עבודה זרה, זה היה חלק מהפולחן של עמים אחרים ולכן התורה ציוותה שלא תהיה קדשה או קדש בעם ישראל כי התורה ידעה כמה זה קשה לכן זה מצריך ציווי .

עשה היקש מדברים אחרים-

האם התנך וכל הכתוב בו הוא אמת?
מדובר בספרים תיאולוגיים מגמתיים,והפעם להציג נס שארע לעם ישראל
האם העלילה וכל האלמנטים שלה נשמעת לך סבירה או מתאימה לנתוני המציאות?
תלוי באיזה נתונים יש לך על המציאות
אני אפילו לא יודע אם יש תיעוד שבאותה תקופה הייתה מלכות פרס מהודו ועד כוש-ועל 127 מדינות כמו שכתוב
לא יודע אם בכזאת תקופה אפשר לשנע כוח השתלטות שכזה ככ רחוק

ביחס לתפיסה שלי-שהולכת הרבה יותר רחוק מהשאלה הזו-
מה אתה יודע על ההיסטוריה בכלל,ומה אתה יכול לדעת על ההיסטוריה בכלל
ההיסטוריה הרבה יותר קרובה
עפ שיקולים הרבה יותר נוקבים-קיימת קונספירציה גדולה ביחס להיסטוריה האנושית
אבל מה אני יודע-אני הרי איזה פרנואיד,זה מה שיגידו עליי פה
כל אחד שמעלה משהו חריג וקונספירטיבי הוא פרנואיד,
זוהי השיטת שיתוק והשתקה,שפועלת על פסיכולוגיה של עכברים
מה הקשר בין פרנויה לבין קונספירציה-אפשרי בלבד
אנשים מעדיפים להתעלם מדברים של הגיון מפורש ולפנות לקלישאות

Erich vD

New member
דווקא משום שאלוהים לא מוזכר שם

אין קשר בין הטקסט הקדוש כביכול ובין תיעוד ארועים היסטוריים
למשל די ברור שהיה מלך בשם דוד ואחריו שלמה וכנראה שחלק מהתיעוד ההיסטורי אכן קרה אבל בטח שהם לא פגשו שום אלוהים והמציאו מליבם את השטויות האלה
לכן מגילת אסתר חריגה בהקשר זה ויתכן מאד שבבסיסה היא מתארת סיפור שאכן קרה
מעניין ששר החוץ האירני לא שלל את הסיפור אלא אמר שהוא סולף כך שבמקום להציג את אחשוורוש כמלך טוב שהציל יהודים הוא מתאר את האישים היהודיים כאסתר ומרדכי כמי שפעלו לכך

ItsikH

Member
אפשרות גרעין האמת קיימת לכל סיפור בתנ"ך כמעט, אבל כשלעצמה
בהעדר כל נתון אובייקטיבי חיצוני על אפשרות כזו, אינה יותר מרעיון נחמד.

וכנ"ל ביחס לסיפורי אנדיאנים עתיקים שמספרים

על יצורים עם ראשי חיפושיות שהגיעו מחגורת אוריון

למעלה