מי זה ? הרוכב בשחקים ?
הפתעת אותי בתגובה של אדם מחושב סוף סוף ורק בסוף ההודעה שלך שכתבת *כי זה נוח להם* נזכרתי .
לאלוהים יש שם אבל כדי להמנע מלקרוא לו בשם מחשש לזלזול יש לו כינוי בשם הקדוש ברוך הוא , במשמעות של זה שהיהודים מייחדים אותו כאלוהים הפרטי שלהם כעם אף על פי שהוא אוניברסלי במשמעות של בורא .
חוץ מאלוהים לפי המשמעות שהיהודים נותנים לו אין שום דבר קדוש במציאות לא אדם ולא חפץ וזה ברור למה, כי הכל חולף במשמעות של מחזוריות אז לפי זה אפשר גם להגיד שכל מה שנמצא במציאות יש לו מחזור תסתכל לדוגמא על תדר כלשהו יש לו מחזור והכל בנוי מתדרים אור טמפרטורה וכן הלאה, הכל חולף .
אם הבנת את הבסיס הזה אפשר להמשיך ולפתח עוד כמה כיוונים לגבי השאלות שהעלית, ספרי קודש שנכתבו על ידי נביאים שהם בני אדם רגילים אבל הגיעו למצב נפשי שהם מסוגלים לקלוט את המחשבות של הבורא האוניברסאלי כמו גם הפרטי שמתייחס לעם ישראל, בוודאי הצליחו להעביר גם את המשמעות של הכוונה שלו , וכאשר קוראים את ספרי הקודש לא מחפשים רמזים הסטוריים או הוכחות מדעיות כי זאת לא הכוונה, מחפשים את המשמעות מה הכוונה הזאת אומרת לי באופן אישי? איך זה מתייחס אלי? איך אני נכנס לתוך הסיפור הזה? ואז מוצאים, יותר נכון מי שרוצה מוצא, ויש כאלו שבגלל שהם יותר מדי שקועים בדברים של חול דברים חולפים כמו הנאות חולפות, בכלל לא מגיעים לבדוק בספרים האלו, זה כמו עונש בשבילם שלא לדבר על אלו שמכפישים .
וכאשר מוצאים מאמינים שיש קשר אלי והכוונה אכן באה ממקור קדוש ולא ממקור בר חלוף , זאת אמונה אי אפשר להוכיח את זה .

דבר נוסף,רק בגלל שהזכרת את נושא האישה, בנישואין של היהודים מקדשים אישה, אף אחד לא יכול להשתתף איתך עם מה שקידשת לעצמך, בניגוד לקדשה שמייחדת עצמה לדבר זנות, דבר שהיה נפוץ במקדשים של עבודה זרה, זה היה חלק מהפולחן של עמים אחרים ולכן התורה ציוותה שלא תהיה קדשה או קדש בעם ישראל כי התורה ידעה כמה זה קשה לכן זה מצריך ציווי .