ברוך הבא לשנת 2014..נקווה שיהיה טוב יותר

תראו כמה השר בנט צודק

לעיני עשרות מליוני צופים בארה"ב: צפו בשר בנט נלחם מול ההגדרה "שטחים כבושים" בדרך מפתיעה.

בנט שלף בראיו בניו יורק ממצא ארכיאולוגי שהביא איתו מהחפירות בעיר דוד לפני 2000 שנה: "עם לא יכול להיות כובש בארצו"

עמיקם10

New member
רק מה- הפלשתינאים טוענים שזו ארצם..

10 אלפים יהודים היו כאן בתחילת העליה הראשונה. והרבה מאוד פלשתינאים. המונח כיבוש הוא שמטעה..וכוונתו 1967.
אבל ההתיישבות החלה ב-1882 ולא במלחמה אלא בקניית אדמות ונטיעת כרמים.
ולאחרונה יצא ספר 'תרפ"ט' הטוען ששם הכל התחיל. בשנה זו התפרסם 'הספר הלבן' הראשון- וגם הוצעה לראשונה תכנית החלוקה שהיום רק על זה מדברים..כולל שר החוץ האמריקאי ג'ון קרי.
ולדעתי לאחר ששמעתי הבוקר בגל"ץ את ח"כ אחמד טיבי אין על מה ואין עם מי- לדבר.

אין פלסטינאים. זו המצאה חדשה.

הערבים בארץ מקורם באריסים מצריים או בדואים מערב הסעודית.

עמיקם10

New member
אין פלסתינאים..? ומה עם החמשה מליונים

שחיים בארץ ישראל הגדולה.המשפט הזה לא עוזר לנו [לרפול היה משפט יותר טוב.]
המישור הזה של יש או אין- לא מקובל בעולם האנושי- הדיפלומטי והריאלי.
על זה היו מלחמות אזרחים בארה"ב, המההפכה הצרפתית והמהפכה הרוסית. זו מהות הסוציאליזם..ואני לא רוצה להשתמש במונחים חברתיים וגזעניים אחרים.
לאחר הגעתי לראשון התחלתי לברר מה היה במושבות הראשונות. בראשון - המתיישבים בעלי הקרקע ניהלו את המושבה ולמי שלא היה קרקע לא היתה זכות הצבעה. היו 'אזרחים' והיו תושבים.וזה בדיוק המצב ביהודה ושומרון. יש כאלה ויש כאלה.
זה לא יילך.

כתבתי למה, להסביר שוב ?

א. הם בעצמם מודים שהחליטו לקרוא לעצמם פלסטינים מ-1964 (והנכון - 1967). איזה חמישה מליונים ואיזה ארץ ישראל הגדולה ?
ב. כל ערביי ארץ ישראל מקורם או באריסים מצרים או בבדואים מערב הסעודית, שם המציא מוחמד את דת האיסלאם ב-622 לספירה ומשם זה התפשט לכל המזרח התיכון. (סיום תקופת הג'הלייה [הבערות]), לפני שנת 622 לא היו מוסלמים קיימים ולא היה עם ערבי בכלל, היו רק בדואים נודדים במדבריות, וארץ ישראל היתה שממה וביצות עד בוא הציונות שהפריחה את הארץ.
ג. השם מושאל מהבריטים ששאלו אותו מהרומאים ששאלו אותו מהפלישתים שהם הכרתיים .
ד. אין שום קשר בין הפלישתים/כרתיים לערבים, ואי אפשר לקחת שם של עם אחד ולהדביק אותו לערבים רק מפני שהיו חלק מהם שהתגוררו בארץ ישראל מפוזרים בחושות למיניהן.
ה. אם הם רוצים נורא להיות עם אחר מהערבים המצויים, שיקימו מדינה בגדה ויקראו לעצמם "גדתיים", או "מערב ירדשנים" או בכל שם אחר. נטילת שמו של עם שאין לו קשר אליהם, זה קישקוש.

עמיקם10

New member
הערבים כבשו את ספרד.בדרך..נמצאת ארץ ישראל

ועל הר הבית הם הקימו לעצמם מסגדים ולא מנעו מהם. בכל המרחב הוקמו מסגדים..עכשיו באים ?
בזרוע השניה בתורכיה..הגיעו לשערי וינה..יש להם עבר מפואר..והכל אחרי שהיהודים התפזרו..
ההיסטוריה של ארץ ישראל כוללת את הצלבנים מלפני 1000 שנה. והיהודים שגורשו - חזרו לפני 130 שנה..ואז החלה התנגדות להתיישבות. [ולא ב-1964] השם שלהם לא משנה- התנ"ך למשל קרא להם ישמעלים. והכי חשוב- מה שהם רוצים זה ברור.
מה שעוד יותר חשוב זה שיושבים משני צדי השולחן- ולכל אחד איש את הסיפור שלו. והכל בשם השלום.
מליון וחצי -ערביי ישראל. מליון וחצי ויותר בעזה. ומליון וחצי ויותר ביו"ש. שכחתי מישהו?

יהודים תמיד היו בארץ ישראל,ואפילו בעזה

אין שום קשר בין התנגדות הנוודים המוסלמים שישבו בארץ להתיישבות יהודים, ל-1964 השנה שהם הכריזו על היותם העם הפלסטיני, שאין דבר כזה. הם לא פלישתים.

חוץ מזה כל שיחות השלום הם הבל ורעות רוח, כיוון שהסברתי כבר פעמים רבות ששלום לא יהיה פה, בי הוק וביי קרוק. גם לא מהצד היהודי וגם לא מהצד המוסלמי, כל זמן שלאנשי הדת תהיה מילה בנושא, וכל העת יש להם מילים בנושא כי הדתיים היטיבו לטמטם את החילוניים ולהשתלב בכל המפלגות ולהוות מכשול לכל מעשה חיובי בין שני העמים, היהודים והערבים.

עמיקם10

New member
התנועה הציונית אינה תנועה דתית.

1. הציונות היא תנועה לאומית עם שרשים יהודיים. ותנועות לאומיות יש להן דפוסי התנהגות דומים. לפעמים הן מכילות דת, לפעמים לאום ותמיד גם מורשת. עתיקה או חדשה. הדתיים שאצלם המורשת עתיקה- אינם מטמטמים אף אחד מלבדם. לו באלהים ובדת היתה אמת- לא היינו עם שרצחו לו 6 מליון- והיום היו 20 מליון נוספים יהודים. אם כי זה לא היה משנה בהרבה את התוצאות- לפי מה שקרה בעבר.
2. לגבי האיסלם- כ-1500 שנה הוא מתמודד עם העולם שמחוצה לו. אינו מסתפק בטריטוריה שבה צמח וגדל- ורובו מתחנך לפי עקרונות הצדק - שלו.
3. רק מקרה הוא שמצאנו כאן ערבים מוסלמים, ולא עם אחר. כשעם ישראל נעדר- התמקמו כאן נוצרים-לפני 1000 שנה. עות'מאנים-לפני 500 שנה. טמפלרים מגרמניה לפני 150 שנה ואנגלים לפני 100 שנה.
נ.ב.
השליטים בארץ הם חסידי התפלגות של התנועה הציונית המקורית.
.

באוסף מסמכי הציונות ישנו מכתב מענין

של המלך פייסל מסעודיה שהיה דובר הערבים בתחילת המאה העשרים.
הוא אומר: (אני מצטט כמעט מילה במילה)
"הערבים נמצאים בפלסטין 3000 שנה (כל העמים האחרים שהיו כאן לא נחשבים על ידו, חוץ מזה שהאיסלאם קיים רק 1378 שנים-שמ), נכון שהיהודים ישבו שם , אבל כאשר הם עזבו (גורשו על ידי הרומאים-שמ) בא עם אחר והתיישב במקומם , וזהו דרכו של העולם שאומה באה ותופסת מקום של אומה אחרת".

בדיון מול ערבים בנושא הזה אני בהחלט מסכים עם דברי פייסל, ואם הוא אומר את הדברים בכיוון אחד, זה תופס גם בכיוון הפוך:
יהודי תימן החלו יחד עם העליה הראשונה לזרום ארצה ב-1882 (מבצע "על מרבד הקסמים" 1882-1945, ואחר כך הגיע המבצע הגדול "על כנפי נשרים" 1949-1954), מכאן שהאומה היהודית החלה בחזרה לארצה כבר לפני כ-130 שנה, אל ארץ שוממה נטושה מלאה חול וביצות, והנה באה אומה ותפסה את מקומה של אומה אחרת וכעת זהו ביתה, וזהו דרכו של העולם.....

וכך אמר דן בן אמוץ - "מי שמתחיל להאמין, שיאמין עד הסוף".

עמיקם10

New member
האם הציונות תנועה דתית ? עגנון ב'תמול שלשום'

כתב כך:"הלא ארץ ישראל היא שעשויה כולה בתי כנסיות ובתי מדרשות..שמיוחדת לתפילה ומה ענין עבודת אדמה אצל צרכי שמיים. הבין מדעתו ....שאותו בחור, הוא מכת הציונים שמבקשים להפקיע את הארץ מקדושתה ולעשותה כשאר כל הארצות."
ו'אותו בחור' הוא יצחק קומר גיבור הספר..שנוסע באניה לארץ ישראל ופוגש יהודי ואשתו.

מה הקשר בין מחט לשחת ?

הציונות היא תנועה חילונית שעיקרה התנערות מכבלי ההורים הדתיים אל הקמת מדינה חופשית וציונית.

היו קבוצות דתיות שעלו כקבוצות במטרה להקים ישובים דתיים (בית יעקב לכו ונלכה, נחלת יעקב ואחרים). אבל גם החילונים הציונים לא רצו להתנתק לחלוטין מהמסורת וחגגו למשל את החגים הדתים.
מה שהביא לקריסת הדת היתה
א.
השואה, שעבור רבים מאוד שם אלוהים מת באושוויץ,
ב.
הפיכת התנועה הדתית לעסקנית פוליטית מחד ומחרידה מאידך, מה שהביא לפער גדול בין החילוניים לחרדים, פער שהולך ומתרחב כל השנים כאשר ההתחרדות מחמירה , ואין יותר אפשרות לגשר עליו ולכן החרדים פונים לדרך הדמוגראפית כדי להשתלט על המדינה ולהפוך אותה בחזרה לארץ שוממה, הרוסה ואנשיה חיים על "החלוקה", נדבות בעברית צחה.

שי עגנון היה בסך הכל יהודי גלותי חרדי שחשב רק בדרך התורנית, לא היה לו שום שיג ושיח עם החילונים שהם הרוב במדינה. והקטע שאתה מצטט, מציג את התפיסה שלו שארץ ישראל צריכה להישאר ארץ עלובה ואנשים קבצנים מקבצי נדבות, העיקר שהיא תישאר "קדושה", כאשר גם הוא כמו אחרים יש להם את החוצפה הבלתי נתפסת מצד אחד לאמר שהתורה היא ספר קדוש, ומצד שני יש להם את החוצפה לפרש אותו, כל אחד בפירושים משלו, וכך הם בעצמם מוציאים את התורה לתרבות רעה עם מליוני הלכות ופרשנויות שרובם סותרים זה את זה.

עמיקם10

New member
כיון שהציונות תנועה חילונית..

אין מדינת ישראל שהוקמה עלי ידה שרויה במלחמה דתית. אלא לאומית.
לגבי עגנון- מרוב פירושים כולל זה שלך- הכל נכון.
ב'תמול שלשום' שהוא ביטוי ספרותי של התקופה- מתוארת הוויית העליה שניה- כשהאיכרים [ולא ברור למה בדיוק-כאילו אל היו ציוניים]העדיפו להעסיק פועלים ערביים בשכר זול- עם יותר משמעת על פועלים חילונים- והוא מלגלג על יהדות החלוקה ובטלנותם שלא עובדים ושבאו להיקבר בארץ הקדושה. הספר נכתב באמצע שנות הארבעים בזמן מלחמת העולם-- ומתאר את הגעתו לארץ- ואת תקוות העולים. ודוקא בחיוב את המגעים שהיו לו עם העולים. עגנון כתב בהרבה אירוניה- והכל לאחר כארבעים שנה..
לכן הקטע האחרון שכתבת- הוא בדיוק הפוך[.בערך.]
בשניים מספרי הבקורת עליו- ובאינטרנט יש עוד הרבה מזה-כל אחד מבין שם משהו אחר. אחד משווה את העליה לארץ כהימלטות וכמו שגעונו של הירשל ב'סיפור םשוט' אבל אני לא בטוח שזה תחום שאתה מתעניין בו. לגבי יהודי גלותי חרדי בתקופה מסוימת עגנון הוריד את הכיפה. ופרס הנובל מדבר בעד עצמו.
עגנון כתב כל כך הרבה..וברומן 'שירה'..שלא הסכים שיפורסם בחייו- תיאר את המלומדים מהאוניברסיטה מירושלים..וזה בכלל היה משהו אחר. וההבחנה שלו לגבי נשים היא פנומנלית..אפשר ללמוד ממנו מהי אשה..איך היא מבשלת. מה זו משרתת בבית יהודי. ומהי גויה.
בן אדם חכם. את תמול שלשום למדתי לבגרות- ולפני 30 שנה- שמעתי את עמוס עוז כמורה לספרות- ה'בעל שם עולמי'
קורס על עגנון. ואומרים שמה שהם יודעים- אי אפשר ללמוד..
ולכן תרגמו אותם ל-80 שפות. שאולי גם הגויים ילמדו משהו. תתרגע.

התגובה שלי היתה מדוייקת לגמרי לקטע שציתתת

להבא, זה יהיה לך לקח לא להוציא דברים מההקשר הכללי שלהם.

כמו ששאלו רוסי -
תאר את המצב ברוסיה במילה אחת, ענה- "טוב"
בשתי מילים: "לא טוב".

לגבי הציונות, היא מעולם לא היתה במצב מלחמה עם הדת, להיפך, גם אלו שמרדו בבית הדתי, רצו להמשיך במסורת. אפילו אני חגגתי את החגים ועשיתי בר מצווה בבית הכנסת ועד עכשיו אני מזהה את הטעמים, בגלל הרצון להמשיך במסורת.
הדתיים הם שהכריזו מלחמה על החילוניים כאשר הפכו את הדת לקרדום לחפור בו במרחב הפוליטי, ועשו וממשיכים לעשות הכל כדי להשתלט על המדינה במטרה להפוך אותה למדינת הלכה.
ואני יודע מצויין על מה אני מדבר, וכבר סיפרתי בעבר שהייתי שתול משך חצי שנה בקהילות החרדיות, ולמדתי מה קורה שם.

הבעיה שלפוליטיקאים לא איכפת שום דבר והכל קדוש עבורם רק בכדי להחזיק בכסא, ולא מבינים שהחרדים והדתיים ככלל יעשו ועושים הכל על מנת להפוך את המדינה למדינת הלכה (וכמו שאומרים: והלכה המדינה..).

עמיקם10

New member
מכיון שהזכרת את יפו..אז שני סיפורים

1.פעם סיירנו בשוק הפשפשים..אני ואשתי-שני קיבוצניקים-ונכנסנו מול המשטרה והשעון מעבר לרחוב- למסעדה לאכול אבטיח.
מהר מאוד זיהיתי את הבעל בית חיים דהן. כמובן שהוא לא שאל מה אנחנו רוצים..אז יצאנו..
חנה, אלמנתו של מוסינזון, טוענת שבעלה טען שקזבלן הוא פרי דמיונו בלבד.אך על פי עיתון "העולם הזה", קזבלן האמיתי שעל דמותו התבסס המחזמר היה חיים דהאן, עבריין יפואי, שהיה מוכר בכינוי "חיים הגדול" ועבר לאילת, שם אסף סבי‏‏בו חבורת עבריינים.
2. קנינו כרטיסים להצגת 'לילות ערב'..בחמאם- ולקראתנו צעדו בכניסה-דן בן אמוץ עם עליזה..[אחותך אני יודע]רוזן.

אמנם קזבלן נכתב סביב דמותו של העבריין מיפו

הוא פשוט היה עבריין שעסק מרמה של פושטקיות עד רמה של בריון קשקשים שכולו אלימות כולל עבירות אחרות, וכאשר הבין שסבלנות המשטרה אליו נגמרה, עבר לאילת, גם שם הוא מתח את סבלנות המשטרה עד הקצה ומיהר לעזוב לפני שילבשו עליו סופית ועבר לגור בבית-ים.
מקום מגוריו היה בתחום המקוף שלי ובאחת הפעמים התלונן בפניי שכבר אין כבוד, הנה גנבו לו את הטאסות מהמוסטנג, לו, לקזבלן (זה היה הכינוי שלו ולא שום חיים הגדול, אלא "קזבלן" רשמי, ומוסינזון העתיק).

אמרתי לו שגם לו אין כבוד, עובדה שהוא עבריין. ואז הוא אמר שהפסיק עם כל השטויות, וצחקתי עליו שהוא מנסה למכור לי לוקשים. רק אתמול הגשתי דו"ח תנועת בדוקאים נגדו ונגד פפה רוקנשטיין (הראשון שכונה "החתול המטפס") כשהסתודדו בבית קפה במצבה.
כמה חודשים אחר כך נתפס בזיוף רשיונות נהיגה.....

לפני הגיוס למשטרה הייתי תלמיד בנושא פיסול אצל תומרקין, ולכן גם הייתי בבראנג'ה של הבוהמה היפואית כולל דן בן אמוץ, שייקה אופיר, וכל השחקנים הוותיקים והאומנים שהיום עושים פוזות של צדיקי הדור.
אגב, מרוב סיפורים רעים על דן בן אמוץ שכחו לו כמון שהוא עסק בתרגומים בכתיבה ומחזאות.

עדגיל

Well-known member
אכן כמו ששפירא אומר חיים דהן בכבודו ובעצמו

מלך השטח הגדול, כיבד את נוכחותו בעיר ברחוב קלאוזנר בת ים שזה ממש הסתדר עם הדימוי של העיר בשנות ה-60'. ואפרופו עבריינים היו גם שני אחים תאומים, שחקני כדורגל שהתגוררו ברחוב אחד העם בתל אביב. להורים שלהם היה מלון קטן שהיום היו בוודאי מכנים אותו מלון בוטיק. מלון נחמני שניהם חתיכים, משפחה טובה. לא היה ברור איך שני האחים ויינגרטן החליטו שיותר טוב להם להיות פושעים.

למעלה