ברוך ה' עוד יש לי שם.

עִידן

New member
ובכלל

לחנות הבגדים של הקיבוץ קוראים "ביגדי" (במלעיל) ולמקום שהוא מעין מחסן בגדים קוראים "בגד חמד".

giba70

New member
השאלה עם העסקים הם מורשים

אם הם קיבלו היתר או שהם בשימוש חורג. אה, אני לא בעבודה...
בקרית שמונה (טללי אולי יעיד) יש פאב-מועדון די ותיק שנקרא "אנשו". "בא לך ללכת לאנשו?" אגב, ברי סחרוף יקיים שם את מופע טרום-הבכורה של המופע החדש שלו (עוד הוכחה)
בקיבוץ בדרום רמה"ג (הצפונים האלה שופעים רעיונות) היה פאב בשם "אחותך" (נא להציב במשפט מהסעיף הקודם...)
החור בשחור - חנות תקליטים משומשים בתל אביב (החור באמצע התקליט למי שלא הבין)

shellyland

New member
במשגב-עם יש פאב שנקרא "סוף הדרך"

ואילו בשם המסורבל ביותר לבית-קפה זוכה "בסוגריים" בירושלים, שמאז ימי חטיבת הביניים ועד היום אני עוד לא יודעת להגיד אם קבענו בסגוריים או שקבענו בבסוגריים.

kby

New member
"אלדד וזהו"

אם בגיליס מלא אז הולכים לאלדד וזהו... (שלי- אני מגלה קווי דמיון מדאיגים)

sailor

New member
שלט תרתי משמע

בדרום ת"א. למיטב זכרוני זו חנות לשמלות שמדגישה בשם את ההבדל בין שמלה ארוכה לשימלה ארוך

giba70

New member
עוד ירושלמי: תיכון "ליד ה..."

מי מכיר בכלל את השם האמיתישל הבי"ס הזה? כולם קוראים לו "ליד ה..." שמעתם פעם על מוסד שנקרא על שם מוסד אחר שלידו הוא נמצא?

כנף

New member
זה מזכיר לי

שליד ביתי יש כביש שנקרא "הכביש השחור" (א-מיסתר נאה
)

גנגי

New member
ומה עם הכביש הקרוי

דרך ההלכה? ומה עם אלו שבוחרים לנסוע בדרך אחרת?

כנף

New member
אותי מצחיק יותר

כשאני יודעת טוב מאוד לאן אני נוסעת, ובכל זאת אני (על) "על פרשת דרכים".

בית הספר התיכון שליד האוניברסיטה

והכוונה היא לא למיקום הפיזי שלו, אלא לסטטוס האקדמי שלו. בית הספר עובד בשיתוף פעולה הדוק עם האוניסברסיטה העברית. כשאני הייתי בתיכון (מזמן-מזמן, אחור-אחור) היה בכיכר החתולות בית ספר אקסטרני בשם "מסד", לשם עברו כל הנפילים של רנה-קסין. החבר'ה שלנו שלמדו שם נהגו לומר שהם לומדים ב-"ליד-ה.." - ליד המיזרקה!
(פתאום עולה בדעתי שבטח אתם לא זוכרים מה זה המיזרקה אז כל הבדיחה יוצאת מפוספסת).

sailor

New member
פעם קראו אותו תיכון בית הכרם

על פי הגאוגרפיה, וכשעבר למקומו הנוכחי עבר השם הסבה ללידה- ולחטיבת הביניים בטלביה קראו עומריה, על פי שמו הערבי של העמק.

giba70

New member
השם עומריה נשאר, אגב

"מתחם עומריה" זהו אזור שמדרום למלון ענבל/לרום וגן הפעמון, כרגע מתוכננים במקום כמה מלונות.

shellyland

New member
חיכיתי מספיק!

אני לא יודעת למה התרנגולת לא מספרת את זה בעצמה, אבל פעם היא אמרה לי שהיא רוצה לפתוח חנות בגדים ולקרוא לה "קר לי וחם לי חליפות". לדעתי יש לנו מנצחת.

מוגג

New member
חבל שאינך מתהדרת*

בנוצות של תרנגולת ערומה כי אז היה יוצר מסתר נאה
*(ולא התכוונתי לעוף-רע)

למעלה