ברוק לסנר - פדור ככל הנראה רשמי

BeniTaz

New member
למה לו להתנקם באוברים?

אוברים הסכים להגיע ל-UFC ולהילחם בטופ. פידור סירב וברח..

זקס11

New member
הפוך גוטה, הפוך

כאשר אוברים חתם ב UFC, הבטיחו לו קרב אליפות ישר, אבל זה היה לפני הקרב בין וולסקז ל JDS, ואוברים רצה קרב מיידי. הציעו לו קרב נגד ג'ובר, והוא ביקש קרב נגד לוחם צמרת. ואז הציעו לו את ברוק.

זקס11

New member
אפשר לקבל לינק לסקר?

ובלי שום קשר, "כל הזמנים" כולל גם עבר. בהווה, מקומו של פידור הוא מחוץ לטופ 10, ואולי אף הרבה יותר נמוך.
בכל מקרה, מי שאמור לתת צאנס לפידור הוא דיינה, ואין לו שום כוונה לספק את הצאנס הזה, כפי שהוא טען כמה פעמים לאחרונה.

bret24

New member
קח, ומעניין שלרוב האוהדים שמתאמנים

בספורט ולרוב הלוחמים פידור הוא הגדול מכולם או לפחות בטופ 3, אבל בפורום הזה להרבה הוא סוג של בדיחה.
לדעתי ההבדל הוא שהרוב פה לא ראו את פידור בשיאו באותה תקופה אלא רואים MMA בערך כשנתיים שלוש וראו כמה הייליטס ביוטיוב.

BeniTaz

New member
הוא לא בדיחה.. דיי להיפגע

הוא הלוחם הכי גדול בזמנו ובשיאו והלוחם הכי גדול בתקופת פרייד עד מותה. זה אומר הרבה מאוד.. אני לא יודע אם הוא ייזכר כלוחם הכי גדול בהיסטוריה, כי הספורט צעיר ומה שעושים אנדרסון, GSP וג'ונס אלו דברים מדהימים והם עדיין פעילים. בנוסף סוף הקריירה של פידור והבריחה שלו מתחרות אמיתית לדעתי פגעו בו קשות ויפגעו בו על ציר הזמן של הענף.

העבר שלו ידוע.. לוחם גדול.. אין ספק

אם הוא עדיין כזה טוב שיחזור וינצח לוחמים בטופ. כנראה יש לו סיבה טובה לפרוש.

אשאל שאלה אחרת. מי ינצח כיום באחד על אחד? מייקל ג'ורדן או קובי בראיינט?

udi102

New member
פידור הגדול בכל הזמנים עד היום

אל תקח ברצינות אנשים שחושבים שאוברים הוא יריב בכלל ,הוא חתיכת מסומם שמפוצץ בסטרואידים ,למי אכפת ממנו בכלל ? פידור נרתע ממנו כל השנים בגלל שהוא ידע את זה ,פידור הוא לוחם ,הקיסר האחרון של הספורט הזה ,ספורט שמתחיל את הירידה שלו בימים אלו

AmitNHB

New member
אני ראיתי MMA עוד בימים שפידור היה רק כוכב

עולה ונוגיירה היה הגדול מכולם ב HW בעוד שסאקו היה הגדול מכולם נקודה. הרבה מים עברו בנהר מאז ומה שנראה לך ברור בנקודת זמן מסויימת לא נראה אותו הדבר אחרי כמה שנים כאשר הספורט עדיין נמצא בחיתולים.

עזוב אותך מהסקר ההזוי הזה. אני לא יודע למה החלטת שדוקא הוא הסקר ב"ה" הידיעה שנערך ע"י פאנל של מביני העניין וכל השאר הם ישראלים מתלהבים. GSP לק קיבל בסקר אפילו אחוז אחד, מעניין...
הוא הלוחם היחידי שאני מוכן בכלל להתווכח האם הוא או אנדרסון סילבה הם הגדולים מכולם, אבל מה אני מבין...

פידור, לא רק שאינו הלוחם הגדול מכולם, הוא גם בדרך לא להיות ה HW הגדול מכולם. חסר רק עוד 2-3 ניצחונות ל JDS או לוסקז אם ינצח את JDS פעמיים ונאמר גם את אוברים. פידור היה הגדול מכולם ב"ימי הביניים" של הספורט. בימים אלו הספורט כבר עבר מעבר לשלב הפרה היסטורי של עמידה נגד רצפה, BJJ נגד היאבקות וכו... ב"ימי הביניים" כבר היו משקלים והייתה אסטרטגיה אבל עדין לא היה מספיק כסף בספורט והוא לא משך אליו את האתלטים שהוא מושך היום. היום כבר כולם יודעים הכל (או מספיק מהכל) וההבדלים הולכים וניהים יותר טהורים, מי באמת מהיר יותר, חזק יותר, טוב יותר... אתה באמת רוצה להגיד לי שטים סילבייה ואנדרה ארלובסקי לא היו תפו"א במושגים של היום. מזכיר לך, שברנדון "דיבורים כמו חול ואין מה לאכול" וורה היה טופ קונטנדר ב HW.

הניצחונות הכי גדולים של פידור היו על נוגיירה וקקוקופ. קרוקופ הוא אולי הלוחם האחרון מהדור של החד המימדים שהצליח בספורט ואילו נוגרה, עם כל ההערצה וההערכה שלי אליו הגיע לאן שהגיע הכי הרבה בזכות סנטר מברזל ולב של אריה כי לא היו לו לא עמידה ולא היאבקות ברמה מעל סבירה ואפילו ה BJJ שלו לא היה world class כמו שהוא פשוט היה חוטף מעות רצח ולא עוצר. וכל זה אל בא לקחת מן היישגים של הנ"ל. בדור של "ימי הביניים" זוהי הייתה השלישייה הראשונה של MMA ובסדר הזה ובאופן חד וברור: פידור > נוגיירה > קרוקופ. אבל בזמן שלוחמים כמו אנדרסון סילבה ו GSP הצליחו לקחת את ההצלחה שלהם, לשמר ואף להעצים אל העידן המודרני של הספורט, פידור בחר (או שבחרו בשבילו) לערוך קרבות קרקס מול HMC, קולמן ולינדלאנד וגם כאשר נלחם מול סילבייה וארלובסקי, אלופי HW לשעבר, ב UFC כבר נרקמה לה דיויזיית HW לגיטימית.

ואז הגיעו ההפסדים לורדום (הכנעה), ביג פוט (רציחה) והנדרסון (TKO) בזמן שאנדרסון המשיך לחלק KO והכנעות לכל מי ששמו מולו. אנדרסון הוא הלוחם היחיד בספורט עם הצלחות ב 3 משקלים שונים (175, 185, 205). אם להוציא את ההפסד בפסילה הזוייה לאוקמי שהיה טעות שיפוט לא פחות מההפסד של פידור לקושקה, אנדרסון סוגר 8 שנים של ניצחונות, עם 18-0 ו 16 עצירות (
) ו 10 הגנות על התואר כאשר הוא היה בן 32 כאשר זכה בתואר שלו, אותו הגיל בו פידור ניצח לוחם טופ בפעם האחרונה.

כן, אני ראיתי את פידור בשיאו. למעשה ראיתי את כל הקרבות שלו מאז הגיע לפרייד ובזמן שהם קרו ולא בדיעבד. גם אני היתי מאלו שכינו אותו שנים רובוט, ואלוהים ופידור 2.0 גם כאן בפורום אבל כל זה שייך לעידן אחר. פידור הוא לאהגדול בכל הזמנים, הוא הגדול בזמן ההוא. הגדולים בכל הזמנים הם אנדרסון סילבה ואז GSP ואם אני צריך להמשיך למקומות נוספים אני הולך על הנדרסון.

bret24

New member
הזווית ראיה שלי מאוד שונה משלך..

האם בגלל שבראיינט מנצח היום את ג'ורדן הוא גדול ממנו לדעתך??
אם יש תחרות אמיתית לפידור על תואר הגדול בכל הזמנים היא באה מכייון GSP וג'ון ג'ונס ובטח שלא מאנדרסון סילבה,
פידור כל הקריירה נלחם נגד לוחמים הרבה יותר גדולים ממנו, סילבה נלחם נגד לוחמים הרבה יותר קטנים ממנו במחלקה הכי חלשה בספורט.
מספיק מבט קצר על רשימת היריבים שלו, לייטס מאיה קוטה וסונן, יש מישהו פה שחושב שראיין ביידר לדוגמא לא היה מנצח את הלוחמים האלה?
ולגבי דור ימי הביניים שדיברת עליו.. שניים משלושת היריבים הבאים של JDS הם כנראה אוברים וורדום, בגמר סטרייקפוס שנערך לא מזמן נלחם
בארנט, היריב שהיה אמור להילחם נגד ג'ונס אתמול בלילה הוא הנדו, כולם לוחמי "ימי הביניים" מתקופת פידור כמו שאתה מגדיר אותם שנשארו רלוונטים עד היום.
אני לא טוען שכיום פידור יכול לבוא לUFC ולנצח את דוס סאנטוס תוך דקה, אבל לתת לו קרב הרבה יותר תחרותי מפרנק מיר ולהתברג בטופ של ההביוויט
אני בטוח שהוא יכול גם היום.

זקס11

New member
יחי ההבדל הקטן

הלוחמים הללו התקדמו, ושינו את האימונים שלהם. אפילו לוחם ששנוא עלי במיוחד- וורדום, התקדם מאד בשנים האחרונות, מתוך הבנה שהוא לא יכול לקפוא על שמריו.

פידור, לעומת זאת, לא שינה או שיפר את האימונים שלו. ה TDD שלו הוא מן הגרועים בספורט, והוא תמיד התבסס על כך שהוא יגיע לארמבאר או קימורה. ואז הוא הגיע לקרב מול לוחם שהוא מתאבק גרוע (ביגפוט), וביגפוט הוריד את פידור בקלילות, ושלט עליו עם פצצות מלמעלה.

אם פידור היה עובד חזק על ההאבקות שלו, הוא היה יכול למנוע את הקרקע בקרב נגד ביגפוט, וגם למנוע את הטעות נגד הנדרסון.
אבל הוא העדיף להקיף את עצמו בפאן-בויז, ולא בלוחמים שיכולים לשדרג אותו.

BeniTaz

New member
לא.. אל תעשה דמגוגיה

הדוגמא על ברייאנט-ג'ורדן באה להראות שאם אתה שחקן גדול עבר לא אומר שאתה טוב היום נגד הגדולים ביותר. זה בכלל בסיס הדיון.. לקחת לוחם עבר גדול והחלטת שהוא עדיין באותה רמה וכולם פחות טובים כאילו הוא לא הושפל וכאילו הספורט לא התקדם בכמה אלפי מונים. הנושא לא מי הכי גדול בהיסטוריה.. זה כבר נושא הרבה יותר סובייקטיבי שאני לא אכנס אליו בשלב המוקדם הזה. הנושא זה מה שווה פידור הדגש|היום זה מה שאתה מסרב להבין.

אגב, פידור אף פעם לא ניצח את הנדו ובארנט בתקופת פרייד.. לאחד מהם הפסיד אחרי. הניצחונות הגדולים שלו זה קרוקופ וביג נוג.. ששניהם נמצאים פחות או יותר ברמתו כיום. ולרמה הזאת קוראים "גם זמנם עבר". אין לו שום ניצחון על יריב רלוונטי שנמצא בצמרת היום.. הכי קרוב לצמרת זה ארלובסקי אם בא לך וזה אומר לא מעט.

ok6

New member
הי עמית, שאלה קטנה....

גם כמוך אני עוקב אחרי הספורט הרבה זמן ולכן קצת קשה לי להבין את ההערה שלך לגבי "ימי הביניים" בפרייד, בעיני לפחות בין השנים 2001-2006 הייתה התקופה היפה ביותר בספורט.
אני לפחות חושב שההווה די קודר לעומת מה שהיה בימי הביניים, אתה חושב שמצב היום עדיף? או שפשוט לא הבנתי את ההערה?

AmitNHB

New member
אני מדבר על רמת הלוחמים. ברור שהספורט היה אז

מהנה מאוד לצפייה, וגם לטעמי, יותר מהיום. זו הייתה תוצאה של כך שהרמה הייתה נמוכה יותר ולכן קרבות הסתיימו מהר יותר ולעיתים תכופות יותר ובאופן ברוטלי יותר.

ok6

New member
בדיוק שאני קורא את התשובה שלך משדרים את

בסט אוף פרייד באיאספיאן חחח תזמון טוב, בכל מקרה אני לא בטוח שזאת רק הרמה גם החוקים היו יותר "משוחררים",היו פחות מתאבקים (תודה לאל אז גם לא היה גרג ג'קסון),שיפוט (כרטיס צהוב) וניקוד היו שונים זה לא רק עניים של רמה.
ד"א אני חושב שעניין הרמה הוא לאו דווקא נכון, קח לדוגמא את ראמפייג' הוא מעולם לא זכה בחגורה בפרייד הגיע ליואפסי ניצח לוחם מעולה מהדור החדש (מאצ'ידה) וזכה בחגורה,לצורך העניין אני לא חושב שפדור היה יכול לנצח את דוס סאנטוס אבל הוא היה נותן לו קרב יותר מכובד מפרנק מיר (ומיר מדורג די גבוה בטופ 10 אם אני לא טועה).
בפרייד היו הרבה יותר לוחמים גרועים מהיואפסי (כל מיני יפנים) אבל אני עדיין חושב שהיו בארגון לא פחות לוחמים מעולים שהקדימו את זמנם ולצערי הגיעו ליואפסי סחוטים.
אני חושב שהויכוחים על הרמה יכולים להמשך לנצח אבל אני שמח שאתה מסכים איתי שהמוצר שפרייד סיפקה היה יותר מהנה ולטעמי גם הרבה יותר שלם ממה שאנחנו מקבלים עכשיו מהיואפסי.

danielmo1

New member
רמפייג' ניצח את לידל כדי לזכות בחגורה

לא את מצ'ידה
הניצחון על מצ'ידה הוא ניצחון עם כוכבית כי הוא הפסיד בקרב הזה והשופטים חשבו אחרת
ובכל מקרה הוא ניצח את לידל גם בגראנד פרי של 2003

ok6

New member
כן, אני יודע

אני מצטער הייתי צריך לנסח יותר טוב את מה שכתבתי.
אבל אני חושב שהקרב מול מצ'ידה היה מאוד צמוד אני לא חושב שמצ'ידה נשדד.

פידור לוחם הHW הטוב בכל הזמנים

אבל כלוחם MMA אין ספק שסילבה הטוב ביותר ואחריו GSP.
אני צופה ומתאמן עוד מעידן פרייד ולמרות ההפסדים של פידור הוא אחד הלוחמים האהובים עלי אבל אהדה ורומנטיקה לחוד והישגים לחוד.
פידור נמצא בין מקומות 3-6 בעולם בכל הזמנים כשהוא, הנדרסון, היוז ופן מתחרים ביניהם על המקומות האילו.
אני הייתי מדרג את הטופ ככה למרות שכל שינוי במקומות 3-6 מתקבל בהגיון:
סילבה
GSP
פידור
הנדרסון
פן
היוז

יש עוד כמה שנמצאים רמה אחת מתחת לדעתי כמו קוטור, טיטו, סקורבה, נוגיירה, וונדרלי ולידל
היחידי באופק שנראה שעתידו מזהיר והוא עלול לעקוף את כל הרשימה הוא ג'ונס. נראה שהוא השלב הבא באבולוציה של הספורט הזה ללא תחרות לבינתיים אבל אין סיבה לרתום את העגלה לפני הסוסים..

moriarty

New member
טיטו לא שייך לרשימה

הייתי שם את סקורבה ולידל לפני ואנדרליי סילבה וקוטור.

תגובה

כל הרשימה שמתחת למקום 6 היא רנדומלית ולא לפי הסדר של הדירוג שלהם בעיני.
אם כי אני לא מסכים עם אף תיקון שלך.
את טיטו מעולם לא חיבבתי אבל זה לא קשור לעובדה שהוא אלוף הLHW הכי דומיננטי שהיה עד היום!
קוטור לקח את האליפות כמה פעמים ועוד ב2 מחלקות ככה שגם הוא השיג לא מעט וראוי למקום גבוה.
לעומתם סקורבה ולידל על אף היותם מאוד חביבים ועל אף שאני אוהד אותם הרבה יותר מטיטו וקוטור השיגו פחות מהם בספורט.

moriarty

New member
דומיננטי נגד יריבים חלשים

כשטיטו נתקל ביריבים מהטופ הוא הובס שוב ושוב, ובמיוחד מאז הפציעה שלו בגב.
בכל מקרה, לידל היה האלוף הכי דומיננטי במחלקה, עד שהגיע ג'ון ג'ונס.
קוטור בפירוש הרוויח ביושר מקום גבוה, אני לא מתווכח על זה, רק על גובה המקום שהוא הרוויח.

Siberian Khatru

New member
שלא לדבר על זה

שהסיבה היחידה שטיטו בכלל היה אלוף היא שפרנק שמרוק פרש מה-UFC (אחרי שהביס את טיטו) ושבמשך שנים אח"כ הוא נמנע מקרב מול לידל (שהייתי אומר שהרקורד שלו עד 2006 'קצת' יותר מרשים משל טיטו).

למעלה