אני ראיתי MMA עוד בימים שפידור היה רק כוכב
עולה ונוגיירה היה הגדול מכולם ב HW בעוד שסאקו היה הגדול מכולם נקודה. הרבה מים עברו בנהר מאז ומה שנראה לך ברור בנקודת זמן מסויימת לא נראה אותו הדבר אחרי כמה שנים כאשר הספורט עדיין נמצא בחיתולים.
עזוב אותך מהסקר ההזוי הזה. אני לא יודע למה החלטת שדוקא הוא הסקר ב"ה" הידיעה שנערך ע"י פאנל של מביני העניין וכל השאר הם ישראלים מתלהבים. GSP לק קיבל בסקר אפילו אחוז אחד, מעניין...
הוא הלוחם היחידי שאני מוכן בכלל להתווכח האם הוא או אנדרסון סילבה הם הגדולים מכולם, אבל מה אני מבין...
פידור, לא רק שאינו הלוחם הגדול מכולם, הוא גם בדרך לא להיות ה HW הגדול מכולם. חסר רק עוד 2-3 ניצחונות ל JDS או לוסקז אם ינצח את JDS פעמיים ונאמר גם את אוברים. פידור היה הגדול מכולם ב"ימי הביניים" של הספורט. בימים אלו הספורט כבר עבר מעבר לשלב הפרה היסטורי של עמידה נגד רצפה, BJJ נגד היאבקות וכו... ב"ימי הביניים" כבר היו משקלים והייתה אסטרטגיה אבל עדין לא היה מספיק כסף בספורט והוא לא משך אליו את האתלטים שהוא מושך היום. היום כבר כולם יודעים הכל (או מספיק מהכל) וההבדלים הולכים וניהים יותר טהורים, מי באמת מהיר יותר, חזק יותר, טוב יותר... אתה באמת רוצה להגיד לי שטים סילבייה ואנדרה ארלובסקי לא היו תפו"א במושגים של היום. מזכיר לך, שברנדון "דיבורים כמו חול ואין מה לאכול" וורה היה טופ קונטנדר ב HW.
הניצחונות הכי גדולים של פידור היו על נוגיירה וקקוקופ. קרוקופ הוא אולי הלוחם האחרון מהדור של החד המימדים שהצליח בספורט ואילו נוגרה, עם כל ההערצה וההערכה שלי אליו הגיע לאן שהגיע הכי הרבה בזכות סנטר מברזל ולב של אריה כי לא היו לו לא עמידה ולא היאבקות ברמה מעל סבירה ואפילו ה BJJ שלו לא היה world class כמו שהוא פשוט היה חוטף מעות רצח ולא עוצר. וכל זה אל בא לקחת מן היישגים של הנ"ל. בדור של "ימי הביניים" זוהי הייתה השלישייה הראשונה של MMA ובסדר הזה ובאופן חד וברור: פידור > נוגיירה > קרוקופ. אבל בזמן שלוחמים כמו אנדרסון סילבה ו GSP הצליחו לקחת את ההצלחה שלהם, לשמר ואף להעצים אל העידן המודרני של הספורט, פידור בחר (או שבחרו בשבילו) לערוך קרבות קרקס מול HMC, קולמן ולינדלאנד וגם כאשר נלחם מול סילבייה וארלובסקי, אלופי HW לשעבר, ב UFC כבר נרקמה לה דיויזיית HW לגיטימית.
ואז הגיעו ההפסדים לורדום (הכנעה), ביג פוט (רציחה) והנדרסון (TKO) בזמן שאנדרסון המשיך לחלק KO והכנעות לכל מי ששמו מולו. אנדרסון הוא הלוחם היחיד בספורט עם הצלחות ב 3 משקלים שונים (175, 185, 205). אם להוציא את ההפסד בפסילה הזוייה לאוקמי שהיה טעות שיפוט לא פחות מההפסד של פידור לקושקה, אנדרסון סוגר 8 שנים של ניצחונות, עם 18-0 ו 16 עצירות (
) ו 10 הגנות על התואר כאשר הוא היה בן 32 כאשר זכה בתואר שלו, אותו הגיל בו פידור ניצח לוחם טופ בפעם האחרונה.
כן, אני ראיתי את פידור בשיאו. למעשה ראיתי את כל הקרבות שלו מאז הגיע לפרייד ובזמן שהם קרו ולא בדיעבד. גם אני היתי מאלו שכינו אותו שנים רובוט, ואלוהים ופידור 2.0 גם כאן בפורום אבל כל זה שייך לעידן אחר. פידור הוא לאהגדול בכל הזמנים, הוא הגדול בזמן ההוא. הגדולים בכל הזמנים הם אנדרסון סילבה ואז GSP ואם אני צריך להמשיך למקומות נוספים אני הולך על הנדרסון.