היי ../images/Emo140.gif
כל מה שקשור באוכל וילדים, אלו נושאים שדורשים אורך רוח, סבלנות ונקיטה עמדה שהיא לפעמים לא פשוטה וקלה. אני ממש מבינה את תסכולך ויודעת שבטח נקטת בכל מיני גישות, הכול, רק שהקטנטנים יכניסו משהו לפה וחלילה לא יורידו במשקל. אז קודם כל אני רוצה להרגיע אותך, אם האחוזונים שלהם נשארים קבועים ואין נסיגה המצב הוא טוב. שנית, אם תפרטי לי מה הן בדיוק אוכלות, אבל ממש לפרטי פרטים, אני מאמינה לך שאת אומרת שזה לא מספיק, אבל, לפעמים נדמה לנו שהם לא אוכלים וכשפורטים את זה לרשימה מתברר שיש שם כמות יפה של אוכל, אם תכתבי לי יומן תזונה אוכל לחוות דעה מקצועית אם יש או אין מספיק חלבון ובכלל מזון. דבר נוסף, מעבר לעובדה כי הן לא משתגעות על אוכל, (ואולי אני סתם זורקת משהו שאין לו כל ביסוס), ישנו מצב, שמשהו כ"כ חשוב להורה שהילד מרגיש כי יש ביכולתו כוח מסויים ושליטה בנושא הזה, אז הוא מחליט לפעול לתפוס את זה בשתי ידיים ולקבל קצת כוח לידיו, מעבר לעובדה כי הגיל הזה שציינת הוא בדיוק הגיל של פיתוח העצמאות, הגיל שמתחילים להשתמש במילה "לא" לעיתים תכופות וכו'.. שאלות נוספות ברשותך, האם הן חולות לעתים תכופות, ילדים מאבדים תאבון מהר מאוד ואולי חוסר התאבון מעיד על בעיה אחרת (כאב גרון, אוזנים, שיניים, בטן, חום), האם הן קמות בלילה לבקבוק? קשה לי לכתוב את הדברים הללו, כי יש איזשהי תחושה שאתה כהורה עושה משהו לא בסדר, וזה ממש לא ככה, אנחנו עושים את המקסימום אבל לא תמיד מודעים...ואני באמת לא רוצה לבקר (כל אמא עוברת איזהשוא משהו עם האוכל של הקטנים) אבל, אני באמת חושבת שצריך להתסכל על עצמנו ואז להשליך על הילדים, כמו למשל, לא ללחוץ לאכול, לארגן סדר יום שכולל אכילה בשעה קבועה, שכל הבית או חלק מהבית יושבים סביב שולחן ומבצעים אישהוא טקס אכילה נחמד, ולא כל אחד חוטף משהו או מנשנש, לעשות מהאכילה חוויה (להכין ביחד, ללמד אותם לבשל וכו..), להציע לטעום דברים חדשים ומענינים ואם הם לא מתלהבים אז לעזוב את זה, האם את בעצמך אכלנית או שגם את לא אוהבת לאכול... האם הן חוו שינוי לאחרונה? עוד שיטה שחברה שלי פיתחה, שעובדת מצויין, היא להחזיק 2 פירות ביד (או כל דבר אחר שתיבחרי) ופשוט לשאול מה את רוצה לאכול? את זה או את זה? את מבחינתך נתת 2 אופציות והן מבחינתן מרגישות שניתנה להן הזכות לבחור (סוג של שליטה). תגידי, איך הן אוכלות בגן? אצל חברים? סבתות? דרך אגב שיטה שאישתו של אחי אמרה לי שעושים במצבים כאלה(היא דיאטנית דלינית) זה פשוט להחביא את האוכל שאת רוצה באוכל שהן אוהבות, לא ניסיתי אני מודה, אבל את מוזמנת לנסות.. אני יותר מאמשח אם תעדכני אותי, ואם יש לך עוד שאלות תרגישי חופשי (מקווה שלא הארכתי מידי). שירי