ברזל נמוך לבת שנה ו 3 חודשים

alonaski

New member
ברזל נמוך לבת שנה ו 3 חודשים ../images/Emo10.gif

תינוקת שלי סובלת מברזל נמוך ככל הנראה בזכות הצמחונות שלי... איזו תזונה מתאימה להעלות לה את רמת הברזל? אשמח לשמוע על מתכונים או שמות של מאכלים או צורות של הכנת/הגשת האוכל... האם יש ברזל מן הצומח שיודע לעשות את העבודה?

ברזל נמוך אצל התינוקת

כמה שאלות ברשותך, מה נמוך, הברזל (IRON) המוגלובין (HB) פריטין (FRI)?- הסתכלי בבדיקות הדם ותכתבי את כל מה שנמצא מתחת לסוגריים או מעל הסוגריים. שנית, ופה זה הכי חשוב, האם הרופא ילדים מודע לעובדה כי יש ערכים נמוכים? מה הוא אמר? אני מניחה כי את מניקה, כי אחרת לא היה אמור להחיות קשר בין הצמחונות שלך להמוגלובין שלה
האם התינוקת שותה גם פורמולות? כי אם כן יש כאלו המועשרות בברזל. האם גם לך יש יש חסר בברזל? האם את לוקחת תוסף כלושהוא? פרנטל? ברזל? השאלות הללו חשובות, כדי שלא סתם אזרוק לך רשימה של מאכלים אלא כדי להבין את המצב הרופאי יותר לעומק. ברזל: מולסה- (נמצאת בחנות טבע) היא נוזלית וזה מאפשר לשים אותה כמעט בכל דבר. תכיני לביתך דייסת שיבולת שועל (לא של מטרנה, אלא תקני קווקר ותכיני לבד)בסיר עם חלב צמחי כולשהוא (לא חלב פרה כי הוא יפריע לספיגת הברזל) תוסיפי חתיכות בננה, 2 1-כפיות מולסה קצת מים וקינמון תערבבי עד למרקם של דייסה ויאללה להעמיס (הבת שלי מגיל 10 חודשים מטורפת על המתכון הזה והיא כבר שנה ו 7). סלט סלק, לא יודעת אם היא תתחבר אבל תנסי לבשל סלק ותעשי איתו איזה ואיריציה של סלט ותתני לה. מרק- מרק ירקות עם חומוס, בטטה, גזר, פטרוזליה (אורגנית), ו... סלק
שייק פירות- קחי כל מיני פירות תוסיפי להם נוזלים, מולסה, שקדיה או טחינה ויאללה לבנדר .. ילדים משתגעים על זה. קינואה, היא בגיל שהיא יכולה להחזיק קציצה ביד, תכיני לה קציצות מקינואה או לחליפין תוסיפי קינואה לתוך המרק (תשטפי קצת את הקינואה לפני שאת זורקת לסיר) הקינואה מתרככת מאוד מהר, תויפי בערך 20 דקות לפני סוף בישול המרק. מקווה שעזרתי, ואל תשכחי, אם החוסר מתמשך יש לשקול להעזר בתוסף חיצוני של ברזל מותאם לילדים. תעדכיני אותנו שירי

אם כבר מדברים על תינוקות

יש לי שאלה: אחיינית שלי בת 10 חודשים ואחותי סיפרה לי שהיא לא מעכלת טוב חלב פרה ומקיאה. הצעתי לה לבדוק חלב עיזים כי אני יודעת שזה הרבה יותר טוב לילדים קטנים מחלב פרה. לא הצעתי לה סויה כי אני יודעת שסויה לא מומלצת לילדים מתחת לגיל שנתיים. אלו תחליפים את מביאה לבת שלך? האם הבת שלך היא טבעונית או שאת מכינה לה גם מאכלים לא טבעוניים? אני תוהה כי אני הולכת להיות הרבה עם האחיינית שלי בספטמבר ואני רוצה להכין לה דברים טובים לאכול ומסוקרנת לדעת אם היא תאכל מה שאני אוכלת. אני יודעת שכמוני היא אוהבת לחם עם חומוס אבל זה לא מספיק :)) מה גם שהרופא אמר לאחותי שהיא רזה מדי (באחוזון הנמוך) וצריכה קצת להעלות במשקל. אני לא מבינה למה רופאים מציעים דברים כאלה במיוחד שהיא תינוקת בריאה טפו טפו.

תחליפים לחלב פרה

חלב שיבולת שועל, חלב אורז, חלב סויה (נותנת לביתי מפעם לפעם) אם הבת שלי אצל הסבתות אז הן נותנת לה לאכול מה שהן רוצות מהסיבה הפשוטה שהיא רואה אותן אוכלות ורוצה גם, ועל בריאות נפשית של הילדה אני לא מתפשרת וגם על ביביסיטר לא. היא גם משוגת על ביצה, ועם בעלי היא אוכלת עוף וקציצות, איתי היא אוכלת טופו ודגנים מלאים קציצות קינואה וכד'L?". כשהיא תגדל היא תוכל לבחור מה שהיא רוצה (לאכול מה שאמא או מה שאבא
או גם וגם) היא לא אוכלת ממתקים בכלל, היא לא אוהבת עוגות, ומשוגעת על אוכל בריא. אין אצלנו גבינות וממש חשוב לי שהיא לא תכניס את זה לגופה הקטן והבריא, חוץ מזה שהיא לא אוהבת. אצל ילד רואים העדפות למזון באופן מאוד מובהק. ניסיתי לגדלה בתור צמחוניות או טבעונית אבל היא יותר מידי דומה לבעלי בהעדפותיה הקלוינריות, אולי שהיא תגדל היא תשתנה.

גם הבית שלי הוא מעורב.

עוד אין ילדים אבל אני מאוד מאמינה בדרך שלך. איזה חמודה שהיא אוכלת הכל ולא אוהבת עוגות או ממתקים (הלוואי על כולנו). אני אנסה עם האחיינית חלב שיבולת שועל ואת הדייסה שהצעת מעניין אותי לדעת אם היא תאכל את זה.

שכחת את חוסר ההתאמה של חלב של חיה אחרת?

הורמונים טבעיים וכאילו שמתוספים לחלב החיה? ואז מסויה את מפחדת ולא מהמקור? חלב של חיה אחרת מתאים רק לצאצא שלה,כמו שחלב של אישה מתאים לתינוק אדם ולא לתינוק עגל. וכן יש לחנך את הילדים מגיל קטן לא לעשות רע ולחמך במזון צמחי ולא ממזון של אילו שנרצחו. אאז תנו לילדים גם להרביץ לילדים אחרים,לגנוב וכן הלאה,אין הבדל בין זה לזה.

מאיפה הבאת שסויה לא מומלצת לילדים מתחת לגיל

שנתיים? זה בכלל לא נכון ..

נ.ב בכלל יש המלצה מתחת לגיל שנה לא לצרוך

חלב פרה כמקור שתיה עיקרי ממשרד הבריאות - איפה ההתייחסות להמלצה הזו ?

התכוונתי

לתחליף שהוא על בסיס חלב פרה מה שנקרא תמ"ל. חלב פרה כמו שקונים בסופר אכן לא מומלץ לתינוקות מתחת לגיל שנה. יש גם תמ"ל על בסיס צמחי אבל הידע שלי מאוד מוגבל במה שקשור לתינוקות. עד שלא נולדה לי אחיינית חשבתי שאוניברסיטה זה מוסד לימודים ומזרן פעילות זה מזרן יוגה
אני אמרתי לה שתבדוק עם חלב שיבולת שועל זה מקובל. כי באמת היא עדיין קטנה מדי:))

שפע מזל

New member
שאלה לשירי, אם אפשר

טוב, אז גם אני צמחונית ולמדתי נטורופטיה, אך לצערי לא מטפלת כרגע מסיבות שונות. התאומות שלי בנות שנתיים , התזונה בבית שלנו צמחונית. אך הבנות שלי לא אוהבות אוכל כ"כ ואני מאוד מתוסכלת. פוחדת שאין להן מספיק חלבון בתזונה. הן לא מוכנות לאכול קטניות בשום צורה, לא אוכלות מרקים ולא קציצות, לא טופו ולא דייסות קוואקר . אבל אוכלות חלבון של ביצה קשה ולפעמים חביתה. יש לך איזו שהן תובנות ? - בדיקות דם קודמות היו בסדר גמור. לאחרונה ביקשתי שוב בדיקות, ועדיין לא עשינו.

היי ../images/Emo140.gif

כל מה שקשור באוכל וילדים, אלו נושאים שדורשים אורך רוח, סבלנות ונקיטה עמדה שהיא לפעמים לא פשוטה וקלה. אני ממש מבינה את תסכולך ויודעת שבטח נקטת בכל מיני גישות, הכול, רק שהקטנטנים יכניסו משהו לפה וחלילה לא יורידו במשקל. אז קודם כל אני רוצה להרגיע אותך, אם האחוזונים שלהם נשארים קבועים ואין נסיגה המצב הוא טוב. שנית, אם תפרטי לי מה הן בדיוק אוכלות, אבל ממש לפרטי פרטים, אני מאמינה לך שאת אומרת שזה לא מספיק, אבל, לפעמים נדמה לנו שהם לא אוכלים וכשפורטים את זה לרשימה מתברר שיש שם כמות יפה של אוכל, אם תכתבי לי יומן תזונה אוכל לחוות דעה מקצועית אם יש או אין מספיק חלבון ובכלל מזון. דבר נוסף, מעבר לעובדה כי הן לא משתגעות על אוכל, (ואולי אני סתם זורקת משהו שאין לו כל ביסוס), ישנו מצב, שמשהו כ"כ חשוב להורה שהילד מרגיש כי יש ביכולתו כוח מסויים ושליטה בנושא הזה, אז הוא מחליט לפעול לתפוס את זה בשתי ידיים ולקבל קצת כוח לידיו, מעבר לעובדה כי הגיל הזה שציינת הוא בדיוק הגיל של פיתוח העצמאות, הגיל שמתחילים להשתמש במילה "לא" לעיתים תכופות וכו'.. שאלות נוספות ברשותך, האם הן חולות לעתים תכופות, ילדים מאבדים תאבון מהר מאוד ואולי חוסר התאבון מעיד על בעיה אחרת (כאב גרון, אוזנים, שיניים, בטן, חום), האם הן קמות בלילה לבקבוק? קשה לי לכתוב את הדברים הללו, כי יש איזשהי תחושה שאתה כהורה עושה משהו לא בסדר, וזה ממש לא ככה, אנחנו עושים את המקסימום אבל לא תמיד מודעים...ואני באמת לא רוצה לבקר (כל אמא עוברת איזהשוא משהו עם האוכל של הקטנים) אבל, אני באמת חושבת שצריך להתסכל על עצמנו ואז להשליך על הילדים, כמו למשל, לא ללחוץ לאכול, לארגן סדר יום שכולל אכילה בשעה קבועה, שכל הבית או חלק מהבית יושבים סביב שולחן ומבצעים אישהוא טקס אכילה נחמד, ולא כל אחד חוטף משהו או מנשנש, לעשות מהאכילה חוויה (להכין ביחד, ללמד אותם לבשל וכו..), להציע לטעום דברים חדשים ומענינים ואם הם לא מתלהבים אז לעזוב את זה, האם את בעצמך אכלנית או שגם את לא אוהבת לאכול... האם הן חוו שינוי לאחרונה? עוד שיטה שחברה שלי פיתחה, שעובדת מצויין, היא להחזיק 2 פירות ביד (או כל דבר אחר שתיבחרי) ופשוט לשאול מה את רוצה לאכול? את זה או את זה? את מבחינתך נתת 2 אופציות והן מבחינתן מרגישות שניתנה להן הזכות לבחור (סוג של שליטה). תגידי, איך הן אוכלות בגן? אצל חברים? סבתות? דרך אגב שיטה שאישתו של אחי אמרה לי שעושים במצבים כאלה(היא דיאטנית דלינית) זה פשוט להחביא את האוכל שאת רוצה באוכל שהן אוהבות, לא ניסיתי אני מודה, אבל את מוזמנת לנסות.. אני יותר מאמשח אם תעדכני אותי, ואם יש לך עוד שאלות תרגישי חופשי (מקווה שלא הארכתי מידי). שירי

שפע מזל

New member
לשירי המקסימה , תודה

אני דווקא שמחה שהארכת. וקראתי הכל בשקיקה. אני מבטיחה לענות יותר מאוחר הלילה, כשהן ישנות

שפע מזל

New member
תשובות לשירי ../images/Emo18.gif ארוך

היי, איזה נחמד שאת נטורופטית וגיסתך דיאטנית. מנסה לענות על כל שאלותייך ומקווה שלא ארוך מדי סבלנות אולי אינה מנת חלקי, אולי זה השיעור שבנותיי באו ללמד אותי.
נראה לי שגם חוסר בזמן לבשל. בעלי עובד ולומד עד מאוחר, הן איתי בבית ואחת מהן די צמודה אליי ולא כ"כ מאפשרת לי לעשות דברים בבית. מבחינת אחוזונים, מזמן לא היינו בטיפת חלב, בספטמבר אבדוק. אבל אצל אחת מהן יש ירידה במשקל, אני רואה לפי הבגדים, הייתה לה כרסונת קטנה שנעלמה לה., הן לא נראות רזות. הן נראות ממש בסדר. יש מצב של שליטה, אבל לאו דווקא קשור לגיל שנתיים, הן לא אוכלות משהו עוד מגיל שנה. אולי אני אשמה בזה שהכנסתי להן דברים לתפריט די לאט וניסיתי כל דבר חדש לחכות יום יומיים לראות שאין אלרגיה. הן קמות בלילה מדי פעם לבקבוק, ינקו עד גיל שנה ו-10 לסירוגין עם סימילק. חולות בין פעם לפעמיים בשנה. יש לי רגשי אשמה שאולי אני מלחיצה/לוחצת/ אולי לא מספיק קלילה. יש סדר יום ושעות קבועות לאוכל. אני יושבת גם לאכול יחד איתן. בעלי מגיע כאמור מאוחר, אז לא תמיד אוכל איתנו ארוחת ערב. נורא רוצה להכין אוכל יחד איתן, אך נראה לי מסובך כל הלוגיסטיקה (שיש ודלפק גבוהים בשילוב עם מטבח קטן). ניסינו לעשות פרצופים מהאוכל.לא עבד. מבחינת בחירה בין 2 סוגי מזונות שווה לנסות אבל האם להכין גם אורז וגם אטריות, לדוגמה ? הן לא בגן, וגם אצל משפחהה/ חברים לא אוכלות מי יודע מה. אצל הסבתא אמא שלי, אוכלות לפעמים דברים חדשים( טוב אין כמו אוכל של אמא שלי) אחת מהן די מחבבת ג'אנק פוד כמו עוגות/ בורקסים/ עוגיות טעמה אצל המשפחה. השנייה לא מוכנה לטעום דברים כאלו, לשמחתי. להחביא אוכל קשה, קטניות באורז הזיזו הצידה וגם גזר מגורר בפתיתים/אורז. מה אוכלות: בוקר מוקדם סימילק 9:00 ביצה קשה - רק החלבון + קצת מלפפון / עגבניה לפעמים עד הצהריים פרי כלשהו (בננה/תפוח/שזיפים/ משמש מיובש/ צימוקים/ענבים/אבטיח) לפעמים הפירות לאחר שנ"צ צהריים: סלט ירקות עגנהי/מלפפון לא מוכנות משהו אחר. אורז במטי לבן או אורז מלא/ פתיתים לבן או מלא/ אטריות / ספגטי. פעם הסכימו עם רטבים וכיום לא. לרוב אוכלות רק את זה. לפעמים קציצות של דלי שף, לפעמים טבעול תירס או אחר(טעמו אצל הסבתא ואהבו לצערי) . אני מנסה קציצות טופו שאני מכינה ורק אחת מוכנה לטעום קצת. לפעמים אוכלות תירס מבושל ו/אחת מהן אוכלת קצת אפונה. ניסיתי קינואה, אכלו כמה כפיות ולא הסכימו יותר. לאחר הארוחה בק' עם חלב סויה מהול בקצת מים אחרי שנ"צ לפעמים פירות / מעדן סויה או חלבי בגן משחקים - פריכיות / פירות / פיצה / בייבי ביס / מעדן ערב זו הבעיה - לפעמים קלחי תירס / לפעמים חביתה / לפעמים מה שהיה בצהריים מקווה שלא הגזמתי עם האריכות. תודה מראש על הכל

היי שפע מזל

טוב מאוד שהארכת
1. סבלנות- עם ילדים זה מצרך יקר, הם לפעמים באמת דורשים מאיתנו הרבה סבלנות (במיוחד עם זה 2 ), אנחנו כאמאהות נמצאות באיזהשהיא ביקרות תמידית על המעשים או אי המעשים שלנו.. נסי להיות רכה עם עצמך, ואולי כך תצליחי להיות רכה איתן. 2. תכיני דברים קלים, קבלי רעיונות מהגולשות בפורום, מהאירוח שהיה היום (פנקיק בריא, שייקים מפירות וחלב קוקוס ועוד..). 3. ממליצה לך, כשאת ממליצה על מאכל מסויים ונקלת בסירוב, לחכות כמה ימים ולהציע שוב, וחוזר חלילה, הבת שלי, פעם אהבה עגבניות בטרוף אח"כ לא רצתה לראות את זה ועכשיו היא שוב מתחננת לעגבניה בכל מקום שאנחנו נמצאות. ה"לא" שלהן הוא לא "לא" תמידי. 4. ילדים מחכים את ההורים- תוכלי מה שאת רוצה שהן יוכלו, אם כי זה לא מבטיח שזה יעבוד (הבת שלי פולטת טופו בצורה סידרתית, אני עדיין ממשיכה להציע לה..) 5. בקבוק- תשמעי לפעמים הבקבוק סותם להן את התאבון, תחליפי בקבוק בארוחה, ואם הן קמות בלילה נסי להרדים אותן ללא אוכל, אני הצלחתי -הבת שלי הייתה קמה קבוע לציצי או בקבוק עד שיום אחד החלטתי שאני רוצה לישון והיא למדה שלא אוכלים בלילה, זה גרם לה לקום מורעבת ולחסל אבוקדו עם לחם שיפון מלא. 6. הסימילאק של הבוקר, אולי הגיע הזמן להחליף אותו בכמה ביסים של איזה מאכל? מה דיתך? את רוצה לגמול מבקבוק? 7. מה שאני הייתי עושה זה פשוט מכינה את מה שהן אוהבת, כדי ללכת על הצד הבטוח שהעיקר יוכלו, ובמקביל מנסה לחשוף לדברים חדשים.. 8. אכילה בחוץ, הבת שלי אוכלת בחוץ יותר טוב מאשר בבית, אנחנו יושבות על ספסל או בגינה ציבורית ואוכלות ביחד.. מקווה שנתתי לך טיפים, במקביל, אם את ממש מודאגת ונראה לך שזה יותר קטע התנהגותי להיעזר בטיפול משפחתי, כדי לפתור את הבעיה מהשורש.. אני הייתי מרפה, הילדים יבקשו אוכל אם הם יהיו רעבים.. תני להם את ההזדמנות לבקש את האוכל. זה לא קל אבל משתלם.. תרגישי חופשי לשתף ולספר איך מתקדם שירי

שפע מזל

New member
תודה על ההתייחסות ../images/Emo140.gif

אנסה ליישם. בקבוק הלילה נראה לי הכי בעייתי. אולי אנסה לרתום גם את החצי לעבודה. הוא זה שקם בלילה ראשון ולפעמים מתייאש ונותן. למרות שאנחנו מנסים כל הזמן לדחות את מתן הסימילק. אולי בגלל שהן לא אוכלות טוב בערב, זה קורה. מחוסר מזונות שהן אוכלות. לא יודעת אף פעם מה לתת בערב.

לרוב הילדים בגיל הזה

יש מחסור בברזל, ומקבלים השלמה בטיפות, במידה שהם יכולים לעכל. כי התוספת הזו גורמת לעצירות.

למעלה