הגענו עם זה גם לכאן? ../images/Emo8.gif (ארוך)
את בטח זוכרת את ההתלבטות שלי. אנחנו לאחר חקירה מרובה החלטנו שאם זה בן (אנחנו עוד לא יודעים) אנחנו לא נמול אותו. אבל לנו האספקט הדתי אינו משחק תפקיד, בין השאר משום שאנחנו ממש לא דתיים וגם לא מאמינים גדולים, אבל חוץ מזה אנחנו לא חושבים שצריך לחתוך תינוקות בשביל המסורת. חברתית, זה גם לא עקרוני לנו משום שאנחנו ממש לא מתכוונים לחזור לגור בישראל. את אומרת שאת כן מתכוונת לחזור, ולדעתי השיקול הוא שונה עבורך בשל כך. אסטתית? ממש לא סיבה לחתוך איברים בעיני, מה גם שאסטתיקה היא עניין של הרגלים, והכל בעיני המתבונן. ראיתי בולבולים חתוכים וראיתי שלמים. לא חושבת שאחד הוא יותר אסטתי בעיני, אבל שוב - עניין של העדפה אישית. אני חשבתי לי כך: לא הייתי חותכת את אפו או אזניו של בני לו היו אלה יוצאים ארוכים מידי לטעמי, נכון? באותו מטבע, לא אוכל לחתוך לו את הבולבולון המסכן שלו כי בעיני זה יותר יפה... אבל זו אני. ועכשיו לנושא הבריאותי - חיפשתי וקראתי המון מאמרים, כפי שאת גם קראת, והגעתי למסקנה הבאה: המאמרים שמשבחים את בריאותה של המילה (לפחות אלה שאני מצאתי וקראתי) באים בד"כ עם אג´נדה כלשהיא. או שהם נכתבו ע"י גוף דתי מסויים, או שמומנו ע"י גוף מסורתי מסויים, או שבחלר מהמקרים אלו מחקרים שפורסמו לפני המון המון המון המון המון שנים. דווקא המחקרים שמצאתי שתומכים ב"שלמות" היו עכשוויים ויותר עדכניים, וגובו בהרבה יותר ממצאים מדעיים ופחות ב"ככה עשו אבותינו". המסקנות שהגעתי אליהן עקב זה הן: 1) בכל העולם ההמלצה הגורפת היא לא לבצע מילה שגרתית בילודים אם אין סיבה רפואית לכך. זה כולל את ארה"ב, רוב מדינות אירופה, אוסטרליה וניו זילנד. כלומר - כל העולם המערבי. 2) לערלת הפין ישנם תפקודים חשובים מאוד בהגנה על הפין מפני זיהומים ומחלות, וכן תפקיד חשוב מאוד בהנאה המינית. בעניין מה שכתבת על זיהומים מתחת לערלה - זה מיתוס. כל המחקרים החדשים מראים שאנשים שלא נימולו נדבקים הרבה פחות במחלות מין, משום שהערלה מגנה על עטרת הפין. הערלה גם מפרישה חומר אנטיבקטריאלי ההורג חיידקים, מה שלא יכול להתבצע בהיעדרה. כמו כן, הערלה מחוברת לפין ולעטרה עד גיל 3 בערך, בה הילד בד"כ הולך לבד לשירותים ואפשר ללמדו לנקותה. עד אז זה מחובר כל כך חזק שהפרדה גם תכאיב לתינוק וגם תגרום נזק. זה עוזר בעניין נקיון התינוק. חוץ מזה, תחשבי כמה מקומות בגוף יש לנו בהם יכולים להכנס חיידקים באופן דומה: מתחת לציפורניים, מאחורי האזניים, בישבן, בפה, בין הקפלים המרובים של הפות... 3) ברית מילה זה דבר כואב. כמו כל פרוצדורה ניתוחית, לא הייתי שוקלת אפילו לבצע ברית מילה ללא הרדמה באולם שמחות מלא בורקסים. אם כבר לעשות אז או בביה"ח, או בבית בלי יותר מידי אורחים וטררם. תחשבי גם על עצמך, מה את צריכה את זה שבוע אחרי הלידה? אם את עושה ורוצה את זה עם מוהל אז בבית. אם את רוצה רופא אז בבי"ח. 4) ישנה סטטיסטיקה (אני לא יודעת כמה היא מדוייקת) של 10% מכל הבריתות המבוצעות בישראל מסתיימות באיזו שהיא פגיעה וצורך לתיקון. חלק מהפגיעות הן בלתי הפיכות. 5) וזה הפן האישי שדיברת עליו - זה פשוט מרגיש לי לא נכון. אני לא יכולה לחשוב על לעולל לבן שלי כזה דבר. במיוחד שאני יודעת שזה לא רק לא הכרחי אלא, בפשטות, פוגע מאוד. וזה גם לא הפיך. ברגע שמלת את לא יכולה להחזיר את הגלגל אחורה. מכל הסיבות האלה (ובטח תיכף אני אזכר בעוד) החלטנו חד משמעית שלא למול אף בן שאי פעם יהיה לנו. ושוב - אני חושבת שזה היה עניין אחר לו היינו יודעים בוודאות שנחזור אי פעם לחיות בישראל. וגם אז לא בטוח שהיינו רוצים למול.