ברית מילה, בעד ונגד

ronnieyuval

New member
ועוד משהו...

עשר דקות???? למה זה לקח כל כך הרבה זמן? זה אמור להיות מאוד זריז.

הוא הוציא אותנו מהחדר עוד לפני

שהוא נתן לו את האקמולי ואני מניחה שכבר אז הוא התחיל לבכות. אח"כ הוא שם אותו על מעין כיסא עם רצועות שאוחז את הרגליים בפיסוק בכדי שלא יזוז (אז בטח על הכיסא אדם הרגיש בכלל לא נעים) ואז כנראה היה החיתוך לכן כל הפרוצדורה ערכה כל כך הרבה זמן, והאמת שלנו זה באמת הרגיש כנצח נצחים. עמדתי מחוץ לדלת של החדר ושמעתי את אדם צורח ואמרתי לשרון שזה לא הגיוני שאני לא שם איתו ושלא לוקחים את התינוק בסיטואציה כזאת ומנתקים אותו מאמא (לא לוקחים אמא 8 ימים אחרי הלידה עם בלבול הורמונלי מטורף ומנתקים אותה מהתינוק. לאחר הברית דיברנו עם עוד אנשים שהמוהל הנ"ל ערך את הברית לבנם וגם אצלהם הסיפור היה זהה.

ליאת127

New member
../images/Emo122.gif אוייש ממש איום

אנחנו כמשפחה דתית אין כמון את השאלה אם למול או לא. אני רק יכולה לספר שאצלנו המוהל עשה את כל התהליך במקום הברית בעלי שאל אותו אם הוא עושה הכנה לתינוק לפני הברית והוא אמר שהוא עושה הכל באותו הזמן. אני לא נתתי אקמולי אחרי הברית המוהל אמר לי שעדיף שלא אחרי הברית הילד ישן כמה שעות טובות שהתקשרי למוהל לשאול אותו אם הוא נתן איזו תרופה לילד(הוא לא נתן), עדי אם תרצי אני אתן לך את מס´ הטלפון שלו, אמנם הוא מבוסטון אבל אני יודעת שהוא נוסע לעשות בריתות גם במקומות אחרים

אני בניו ג´רזי

ואם הוא יהיה מוכן לבוא לאיזור אני אשמח לקבל טלפון (את יכולה לשלוח מסר) תודה!

meny.z

New member
מוהל

יש בניו ג´רזי רב חבדניק שמתמחה בבריתות אם את רוצה אני יכול לקשר בינכם

מוהל בלונדון

המוהל שעשה לרוי את הברית גם היה ממש בסדר... הוא הגיע במיוחד לאוסלו מלונדון והיה צריך לחזור אחרי הברית לא לפני שבדק אותו כמה שעות אחרי החיתוך ובנוסף לכך בדק אותו רופא יום למחרת והוריד את הפדים הוא גם התקשר כמה פעמים מלונדון לבדוק אם הכל בסדר. אם אתם מחפשים מוהל בלונדון אשמח להפנותכם אליו. הערה נוספת לעדי... רצוי שתמצאי מוהל שאת יודעת שמל בצורה טובה. נתמזל מזלי וראיתי במקרה איך המוהל שלנו עובד כי הוא מל ילד אחר שבועיים לפני רוי

betty_226

New member
זו הבחירה שלכם לעשות ביום שבת

נתחיל ככה . אז את הברית לעשות אותה ביום שבת זה כמובן הייתה הבחירה שלכם. כי עד כמה שידוע לי יש מספר ימים אני חושבת עד 15 יום שצריך לעשות את ברית המילה. אז המוהל לא היה אשם שהבחירה שלכם הייתי הוא. וגם שזה יום שבת אז מה רצית שהוא יכניס את המפתחות לרכב ויגיע? דבר שני אני בעד ברית מילה. ואני יסביר את עצמי אנחנו בתור בוגרים לוקחים את האחריות וההחלטות על הילדים שלנו בין אם הן נכונות ובין אם הן לא. הרי אף אחד מאיתנו לא נולד הורה אנחנו לומדים להיות הורים עם הזמן. אני יסביר לך למה אני מתכוונת. לפני חמש שנים אימצנו בעלי ואני ילדה כמובן שהילדה לא הייתה יהודיה. הייתה לי את האפשרות לגייר אותה בעוד היא תינוקת או לעזוב אותה עם המוצא והיהדות שלה כמו שהיא. לאחר התלבטות שהייתה לי די ברורה לקחנו את ההחלטה על עצמנו. כי ברגע שהיא תינוקת כל הסיפור הרבה יותר קל. ואם הייתי משאירה אותה עם הלאום שלה היא הייתה פשוט לא יהודיה . ואז ברגע שהיא הייתה מוצאת לה חבר או בן זוג היו מתחילות להתעורר השאלות מדוע ולמה היא לא יהודיה. גם ככה יש לה מספיק עם מה להתמודד. אז היום את בחרת לבן שלך לעבור ברית מילה. אני מצדיעה לך ולהחלטה שלך אני מאמינה ויודעת שברית מילה היא לא רק סבל לתינוק זה סבל לא מועט להורים. אבל תתארי לך שהבן שלך היה מגיע לגיל שהוא היה רוצה להיות עם אישה והיו מתחילות להתעורר השאלות מדוע את אימא יקרה היית צריכה להיות שונה ולא לימול אותי כמו שמלו את כל חברי? למה היום בתור בוגר אני צריך לעבור את כל השאלות ואולי גם לעבור ברית מילה? אז יש כמה אנשים שלא רוצים לימול את הילדים שלהם אבל מתוך מאה אחוז מה האחוז של אלו שלא עושים את זה? אפילו המוסלמים עוברים ברית מילה. אז למה להיכנס לדבר הזה בכלל? שתהיה לך אחלה הורות ואני מאחלת לך שהילד שלך יביא איתו אושר ושימחה לחיים שלך ושל בן הזוג שלך.

אוייש איזה חלאה

למה למה תסבירי למה בדיוק הוא ביצא את הטקס בלעדיכם? אני רק יכולה לתאר איך הרגשתם שניכם כשהיתם בחוץ אני אישית בעד ביצוע הטקס (אומנם ילדים עדיין אין לי אבל מסורת היא מסורת...) אבל על דבר כזה?? השם הוא עדי כל עוד נפשי בי הייתי נכנסת במוהל הזה וכמו כן לא הייתי משלמת על ביצוע הטקס זוהי עוגמת נפש קשה כולי כואבת מעצם המחשבה של המעשה גם אם החיתוך היה בסדר ו"כלום" בעצם לא קרה עצם הטראומה שחוויתם מעצם היותכם מחוץ לחדר בלי לדעת על הנעשה בתוכו אוייש אם הייתם רואים כמה אני עצבנית עכשיו תארו לעצמכם מה היה קורה אילו אותו מוהל היה ליידי עכשיו אוווווף הוא היה מפורק לחתיכות קטנות קטנות....אולי בעצם הייתי כורתת לו עוד ברית קטנה...ג ד ו ל ה

irisgh

New member
לא הייתי מסכימה להיות בחוץ

מה יש לו להסתיר?! לא שזה נעים לראות, אבל אני חייבת לראות, או שיהיה מישהו אחר ששומר על התינוק, סבא וסבתא, מישהו שאני סומכת עליו.

yairda

New member
כבר 4000 שנים עם ישראל נימול

מי שלא מל את הילד שלו מוציא אותו מחוץ לישראל ואין לו חלק בעם זה. מי שמל את בניו מבטיח את המשך השרשרת היהודית שנמשכת למעלה מ4000 שנה מאז אברהם אבינו. אפיזודה חולפת זו של לא למול לא מהוה % אחד מכלל היהודים בעולם מאמינים ולא מאמינים ואין לה המשך. גם במשטרים החשוכים ביותר שידעה ההיסטוריה(בריה"מ, גרמניה הנאצית ועוד) יהודים סיכנו חייהם ומלו את בניהם שישתייכו לעם היהודי ואם לא יחיו כיהודים לפחות ימותו על קידוש השם ויקברו כיהודים. חורה לי שבעולם השפע המערבי, יש יהודים שמרוב שטוב להם בחיים ואין להם במה למרוד ולבעוט הם מעלים על סף דעתם אפילו לשקול לא למול את בנם רק מתוך אופנה חולפת של פלספנים שמשעמם להם בחיים תוך בעיטה בערכים ובמסורת של אבותיהם שמתהפכים בקברם. אני גאה להיות יהודי ולעולם לא אחליף זאת תמורת כל הון שבעולם. ורק טיפ לסיום, נערך מחקר שגילה שביום השמיני להולדת הולד גופו מייצר פי 110% יותר קרישיות דם שעוזרות לדם להיקרש מבכל החיים. בורא עולם יצר את העולם לפי התורה הקדושה ולפיכך תיכנן במיוחד שלא תהיה שום סכנה למי שמל את בנו ביום השמיני כהלכה. בעזרת השם נעשה ונצליח וה´ עלינו ברחמיו ירויח, יאיר.

סליחה ../images/Emo88.gif

אנחנו לא פורום יהדות, לא פורום דת, ולא פורום ברית מילה. אנחנו פורום להורים בחו"ל ועולים כאן כל מיני נושאים. לכל אחד הזכות לדעתו ולאמונותיו והשקפותיו, ולא נקבל בפורום הזה מטיפים. אתה לא משתתף בפורום, לא הצגת את עצמך, באיזו זכות אתה חושב שמותר לך להעביר ביקורת ולהטיף מוסר? ההחלטה אם למול או לא היא אישית ורגשית, אין לה שום קשר לעושר או יהדות. האם אתה הורה בחו"ל? האם אתה מודע לשיקולים? וכמו שציינתי, אנשים שאינם חלק ממשתתפי הפורום שבאים רק על מנת להטיף ולהעביר ביקורת, אינם רצויים כאן. אם יש לך מה לתרום לנו, נשמח.

אני בעד ברית מילה ../images/Emo45.gif

אמנם אין לי בנים, אבל לו היו לי, לא הייתי מהססת לרגע לגבי ברית מילה. אנחנו משפחה חילונית, ובלי קשר אם אנחנו חיים פה או בישראל, אנחנו שייכים לעם ישראל. הייתי עושה ברית מילה מכמה טעמים: הסימליות שבשיכות לעם ישראל, האסטטיות וההיגיינה... הייתי מקפידה , כמובן, למצוא את המוהל הטוב והמנוסה ביותר לביצוע ברית המילה. הזדעזעתי לקרוא על המוהל שהוציא את ההורים החוצה ע"מ לבצע את הברית. להורים היה קשה להמתין בחוץ וגם לתינוק היה נעים יותר להיות בזרועות אביו בזמן החיתוך.

Gefen

New member
תשמעו מה קרה לנו בקנזס../images/Emo7.gif

אמיר שלי נולד בקנזס. בעיר קטנה שיהודים בה מעט. לרוע מזלינו, בדיוק כשהגענו (והייתי בחודש שמיני), רב הקהילה שהיה גם מוהל מנוסה עזב. במקומו היה מוהל צעיר ופחות מנוסה, שעבד עם רופא יהודי והיה לו נסיון כולשהו אבל לא הרבה.. הקיצר, פה עשינו טעות מצערת, ובמקום למול בבית חולים, או לחילופין- במקום להטיס מוהל מנוסה משיקגו, הזמנו את האדיוט הזה למול את אמיר. הטקס היה ארוך, מזעזע, ואחרי שלושה ימים הסתבר שמשהו שם לא בסדר... קראנו ל"מוהל" שאמר שיש לחכות קצת.. חיכינו קצת ואחיר עוד יומיים רצנו איתו למרפאה שם הוא עבד והרופא "תיקן" (זה מזעזע לא אכביר פה בפרטים, רק אומר שירד שוב דם, שוב כאב ואני שוב כמעט התעלפתי) המקו החלים. הבולבול לא היה תקין, היה מוזר ביותר.. הלכנו לרופא שאמר שיש לתקן, תחת הרדמה מלאה, בבי"ח. אמיר היה בן חצי שנה, הלכנו לאשפוז יום ושם הם "תיקנו" אותו. היום יש לאמיר בולבול יפה עם בליטה קטנה (רבות יהנו ממנה בעתיד נראה לי) וגם חולצה קטנה שכתוב עליה: " I had a surgery in Children´s mercy hospital and I stayed alive" נכון, הוא נשאר בחיים והבולבול בסדר, תודה לאל. אבל מה שעבר עלינו אני לא מאחלת לשום אמא בעולם. עדיין הייתי מלה את הבנים, אבל עושה את זה אחרת - בבית חולים או ע"י מוהל מאוד מנוסה ותחת הרדמה מקומית. גפן אם הבנים

טוב עכשיו אני ממש מבוהלת ../images/Emo5.gif

וזה מחזיר אותי בדיוק לאותה שאלה, איך יודעים במקום חדש אם המוהל בסדר? מבקשים ממנו המלצות? מבקשים לראות תינוקות שהוא מל? כלומר, קיבלתי המלצה מהרב המקומי שאומר שהמוהל שלהם ביצע כבר אלפי בריתות, אבל איך אני באמת יכולה לדעת?? אוף זה נורא מפחיד.

אוי... ../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif ../images/Emo5.gif

גפן, אני מקוה שכולכם הצלחתם להתאושש מהטראומה... ועדי - אני חושבת שאת באמת לא יכולה לדעת. גם אצל מוהלים מנוסים יש "פאשלות".

|אייקון של עדי מבוהלת|

למה הו למה אין בארה"ב את המושג של רופא מוהל?? מישהו אולי מכיר? יודע? משהו? כי ביררתי בבית החולים, ומה שאמרו לי זה ככה - עושים את זה ביום השני (מוקדם מדי לטעמי), ומי שמבצע את זה זה ה-OB התורן... לא ממש נשמע לי בטוח, אי אפשר לדעת מי זה יהיה אף פעם...

למעלה