ברית מילה, בעד ונגד

efrat100

New member
ככה זה הולך כאן....

אחד הדברים שהרופא שלנו עבר איתנו עליהם ב"תשאול הראשוני" היה אם נרצה ברית או לא. משום מה באוסטין זה נחשב פרוצדורה רגילה, וכמעט כל הטקסנים (לא יהודים) עוברים ברית מילה לפי מה שהבנתי, והרופא שעושה את זה הוא הרופא ילדים שהוא גם כירורג. כך שאת בהחלט יכולה לשאול את הרופא שלך אם הוא ביצע את זה ולבקש לדבר עם הורים שעברו את התהליך איתו. באוסטין אין בכלל מוהל (כירורג או לא) ומי שרוצה רב שהוא גם רופא ילדים מטיס מישהו מיוסטון (לא סיפור יקר במיוחד - 500$ הכל כולל הכל). אני כבר הייתי בשלוש בריתות שהמוהל הזה עשה והוא מעולה. כל התהליך לקח 10 דקות שבמהלכן ההורים היו עם התינוק כל הזמן. אחת הבריתות גם היתה לחברה הכי טובה שלי כאן, אז אני די ראיתי הכל וגם הייתי איתה ועם הילד בימים אחרי, וזה לא היה כל כך נורא, לדבריה - הוא לא נידנד יותר מהרגיל (הם עשו את הברית 3 שבועות אחרי הלידה, בגלל אילוצי משפחה שבאה מחו"ל). זהו, ככה שאין מה לדאוג, צריך רק לוודא שמי שעושה את זה הוא מקצועי ומיומן, ולא יתאמן על הילד שלך. אפרת.

סנדייז

New member
נכון,אבל צריך להקטין את"הפשלות"לאפס

בשביל המוהל הילד אחד מ... לאמא הוא האחד
לכן עדי נכון את עושה בחיפושייך אחר ה-מוהל-כירורג שיעשה את המילה הכי טוב. גם כשאת כבר מוצאת,נסי לדבר עם הורים שמלו את ילדם אצלו. שיהיה לכולנו ימים יפים
. דרורה מספרד

מנתח

New member
הסיכון הניתוחי בברית

אשתדל לקצר מאד. אתם כבר מכירים אותי, ולכן אתייחס ישירות לעניין. הסטטיסטיקה הרשמית של סיבוכי ברית הינה 1:200. אחד מכל מאתיים נימולים יסתבך באחד מהסיבוכים בברית אמנה רק אחדים כדי לסבר את האוזן: מוות, אלח דם, זיהום מקומי, נמק של האיבר (כולו או חלקו), דימום (עד צורך במתן דם, וחשיפה לכל המחלות שעלולות לעבור בעירוי כזה), השחתה של האיבר עקב חיתוך חלק מהעטרה/חיתוך אסימטרי, הצטלקויות, עקמת הפין, היצרות פתח השופכה (מאד נפוץ), שעירות הפין, כאבי זקפה, ועוד. חלק מהסיבוכים ניתן לפתרון טיפולי - שמרני או ניתוחי. חלק אינם ניתנים לפתרון. סטטיסטיקה זו מבוססת על ניתוחים שבוצעו ע"י רופאים מומחים, בארצות הברית בחדר ניתוח בבית חולים. כמובן שביצוע ע"י מי שאינו מומחה, או התפשרות על תנאי ההגיינה מעלים את הסיכון. לשיקולכם.

ולשם ההגינות...

היות ולינק מכאן נלקח אל פורום ברית מילה, ושם התפתח דיון אחר לחלוטין ממה שהתפתח כאן, חשבתי שהוגן להביא את הדיון משם חזרה לכאן. הנה הוא כאן.

../images/Emo24.gifלעדי

נכנסתי לקישור שצירפת, וצרם לי מאד שהשמיצו אותך שם, מאחורי גבך. את דעתי על העניין כתבתי שם. המשך הריון נעים ולידה קלה!

אני די בשוק ../images/Emo12.gif

אני לא רצית "להשתתף" בפורום ברית מילה ומרגישה שלקחו את הסיפור שסיפרתי בפורום אחר בתור דוגמא למה לא למול את הילד וזה לא מה שהתכונתי כשכתבתי מה קרה בברית של אדם. אני מקווה שהבייבי הבא שלנו תהיה בת (מכל מני סיבות שאחת מהן היא לא לחזור על ה"חוויה" של הברית) אבל להגיד עכשיו בודאות שאם זה יהיה בן אני לא אערוך לו ברית אני לא יכולה. קרוב לודאי שאם יהיה לנו בן אני אחקור הפעם את הנושא לעומק, אקח בחשבון את נושא המקום הגיאוגרפי שבו אני רואה את הילד חי בעתיד, את החוויה המפוקפקת שעברנו, את העניין הרפואי וכו´ ואשקול את ההחלטה לכאן או לכאן בכובד ראש (כמו שעדי עושה). בכל מיקרה אני חושבת שכל אדם זכאי לדעתו. זה נושא רגיש שמערב החלטה של שני בני הזוג, דת, מסורת ולחץ משפחתי עם רצון להגן על בריאות ושלמות התינוק.

ronitbr

New member
אני בעד! מאוד חשובה לי היהדות

אז נכון שאם חושבים על כך במושגים של לחתוך, לשנות באופן בלתי הפיך, וכל הביטוייים והמילים הדרמטיים אז זה נשמע נורא. אולם כולם עוברים זאת וכאחת שרואה את חייה בארץ אני לא הייתי חושבת פעמיים. מבחינתי זה חשוב כמו חתונה דרך הרבנות ועליה לתורה בבר מצוה. אני לא דתיה אולם טקסי המסורת האלו לי חשובים.

למעלה