ברכות לכל חברי הפורום

מורכב

New member
יעריתוש ויוניתוש ../images/Emo23.gif

|לבואני לפני שעה רציתי לזעוק איפה כולם השארתם אותי לבד והנה פתאום חזרתם אני מבקש שאתם הולכים להעלם תודיעו זה קשה ? ומודה לכם על התמיכה זה לא ירד לי מהראש היום עכשיו הוקל לי אוהב אותכם יפות
מורכב

ophra

New member
בעיקר תקשיב לה....

לקשיים שלה לתחושות שלה מהארוע ההוא ובכלל לדברים שעושים לה רע וקשה גם אם היא תעיז ותגיד דברים שנשמעים כמו "האשמות" כלפייך... אל תגיד לה שהיא טועה. תחושות ורגשות לעולם אינן "שגויות" אם היא חשה כך - סימן שעבורה זה נכון נסה לברר איתה איך אתה יכול לנהוג אחרת כדי להקל עליה... ברור שגם כאן יש קווים אדומים (לפני כמה חודשים הגור הגדול שלי, בן 7 בסך הכל...
כעס על החברה של אבא שלו והבן שלה. הוא הודיע שהוא לא מגיע יותר לשם או לחילופין "דרש" שאבא שלו יעבור לגור בבית אחר. הסברנו לו ביחד, אבא שלו ואני, שזו לא אופציה ושכדאי למצוא פתרון שיתאים לכולם, בהנחה שכולם שם בבית ממשיכים לגור ביחד...) וזו כמובן רק דוגמא לקוו אדום אחד אבל ככל שאתה יכול ומסוגל - תקשיב אולי בפעם הבאה תוכל גם להביע בפניה את הקושי שלך אבל אני חוששת שכרגע היא לא תהיה מסוגלת להכיל אותו...
ועוד משהו קטן: תודה על המילים שלך ושל עלמתך על ההקשבה והקבלה של הצד השני. לא קל להיות ה"סמן הימני" בסיטואציות כאלה אבל גם אם גרמתי לכמה מאיתנו לחשוב אחרת לכמה שניות - דייני....
עפ

עלמה 3

New member
עופרה, מגיעה לך - ../images/Emo25.gif

סליחה שאני נדחפת, זה בדיוק המסר שאני מעבירה למורכב... אך מה שמורכב לא סיפר בכל הסיפור הזה.. שלאחר שנים של נתק.. (בעקבות האמא המסיתה) כשהגיע הבת לגיל 18, הבינה שהיא בגיל העצמאות וביוזמתה יצרה קשר עם אביה , (לאחר חיזורים מצדו של כמה שנים) ומסרה לו את אהבתה וגעגועיה ואמרה .. אני יודעת שאתה לא אשם... ככה בעצם הקשר בינהם חודש, בין אבא לבת. כלומר המשקיפה יודעת ומודעת היטב, איך פעלנו הנפשות... האבא מחזר נואשות... ואמא מרעילה , מסיתה , מתנכרת.. ואני בעד גישתך... אני כל כך יודעת מה מצבה..שמלבד להקל עליה לא נותר כלום..

היי חבר מורכב

הכל כבר נאמר,(אני שונאת להיות אחרונה שכותבת) נשאר לי רק להסיר את הכובע על האומץ והרצון ובעיקר על כך שבחרת לא לוותר על המשקיפה ולזרוק את האשמה עליה. מעצם שאלתך אתה בדרך הנכונה ומהר מאד תזכו להרבה הרבה נחת ואושר. כל הכבוד

מורכב

New member
יונה לבנה וצחה ../images/Emo24.gif

איפה נעלמת יש לך הסבר לזה את חסרה מה קרה נגמר ה
על נפקדות עומדים למשפט
מורכב

העבודה היא חלק מחיי

ואתם החלק האחר ,ועם כל העייפות לא אוותר אכתוב ואחתום את שמי ואת דעתי . תודה על תשומת ליבך איש יקר.

תן לה להסביר את עצמה

ובכנות זרום עם הרגשותיה.ובכלל אל תדבר סרה באמה ודבר רק עליך ועליה

סרה אסור לדבר

על מתים... והיא בחיים אז אפשר......וחוץ מזה כאן בפורום הזה הוחלט בהתחלה שכאן מקיאים הכל, לא רוצים להיות כמו כל הפורומים ,רוצים להוציא את הכאב גם עם קצת מקללים...... בוקר נפלא לכולם

עלמה 3

New member
ווווואווווו ../images/Emo2.gif רק שהאקסית לא תמות

לנו חס וחלילה. אסתי, נראה לי שאת קוראת רק מה שאת כותבת , לא מסתכלת לשניה על הסביבה ועל התגובות ועל הנאמר.....וכשהגבתי לך, את מתעלמת..וממשיכה בשלך.. את כאקסית רואה רק את האקסית - אין משהו אחר בסביבה ואני בזה לאקסית שלנו (בעל כורחי) ואני חושבת שגם מורכב בז לה... את יודעת למה ? אם תרצי לדעת , אז תשאלי !

yaeli4

New member
אסתי, תגידי,את סובלת מבעיית תקשורת?

את נמצאת כאן כמו רוח. אטומה לגמרי למה שאומרים לך ושואלים אותך ויורה לך בשקט את חיצי התרעלה. את לא מבינה שאת פוגעת כאן במורכב, בעלמתו ובכל מי שעובר דברים דומים לשלהם? את נהנית מזה? כולם כאן מדברים אלייך יפה ומנסים להסביר לך שאת פוגעת ושתנסי להזדהות עם כאב, אבל את בשלך. אז אני לא אדבר אלייך יפה ואומר לך: לפעמים, "סייג לחוכמה שתיקה" ועוד יותר מזה: "גם אוויל מחריש - לחכם ייחשב". דהיינו: נשמח אם תשתקי קצת. יום נעים לך,

rolan

New member
לא לשתוק../images/Emo70.gif

יעלי יקרה, סליחה אבל אף אחד לא ישתוק כאן, אחרת לא נדע שהוא כאן... אסתי'לה, בואי הנה בבקשה, קראתי לך קודם וקוראת לך עכשיו, ספרי לנו בבקשה את סיפורך, אולי דרכו נבין מדוע את פגועה כל כך. זה הרי משתקף מכל משפט שאת שולחת אלינו. ועוד דבר לסיום - כמו שאת רגישה למה שעובר עליך ומתרחש אצלך, כך גם כאן, יש אנשים שנפגעו ולעיתים אף מאוד, סף הרגישות שלהם גבוה לגבי נושאים מסוימים ורצוי לנסות להיות טיפה רגיש אליהם ובכלל. אני מקווה שלא פגעתי באיש והבהרתי את הנקודה.

yaeli4

New member
לא מסכימה איתך רולן!!

לפעמים צריך לדעת לשתוק!!! כן. לשתוק!!! זו לא מילה מגונה. אם אתה רק פוגע כשאתה מדבר, אז עדיף שלא תגיד כלום. מה יש? אני לא שתקתי בחיים שלי? את לא שתקת בחיים שלך? מה כבר אמרתי?? לאסתי מותר לפגוע כאן בהתנהלות שלה ולי אסור להגיד לה שהיא צריכה לשתוק לפעמים?? לא אמרתי לה לשתוק לנצח? להפך, שתדבר ושתספר את סיפורה. אבל שלא תיפגע!!!!!!!!!!! הפורום הזה לא אמור לפגוע בחבריו אלא לתת להם כתף תומכת בכל מה שיחליטו, גם אם זה לא נראה לגברת אסתר המכובדת. תפקידה להגיב אבל בנימוס, בהבנה טוטאלית של הצד הכואב. האופן שבו היא כותבת הוא מתנשא, שיפוטי, זר, מנוכר ומכוער. וזכותי להגיד את זה. יפה מאוד, עשית את תפקידך הפוליטיקלי קורקט בתור מנהלת פורום. ואני חושבת אחרת. וזה בסדר. מה שאת עשית הוא בסדר, ומה שאני עשיתי, במסגרת חירות הדיבור שלי באינטרנט, הוא גם בסדר. וגם אני כמובן מקווה שלא פגעתי בך או באנשים אחרים, יום טוב,

*יערית

New member
בנות../images/Emo24.gif

עיניין הבמה מאוד תעזור לראות את הדברים בצורה פרופורציונאלית,

rolan

New member
אמרת, זכותך בהחלט

זו דעתך... דעתי שונה, וזו גם זכותי, להביע אותה. יתרה מזאת, חובתי לשמור על זכות הדיבור של כולם, להגיד למישהו לשתוק זה לא לתת לו זכות דיבור - שימי לב יעלי, את מונעת מהאחר, משהו שאת דורשת לעצמך, ולו רק בגלל שאינו חושב כמוך, או פגע בך. זכותך המלאה לומר דבריך, כמו גם זכות האחרים - פגע בך? את יכולה לבחור להתעלם, או לברר איתו. כולנו כבר מנוסים ויודעים שלעיתים המילה הכתובה אינה מספיק ברורה ויכולה להתפרש אחרת. בשם חופש הביטוי וחופש הבחירה, יש מקום לכולם.

yaeli4

New member
אז הסכמנו שאנחנו לא מסכימות../images/Emo13.gif

וגם זה לגיטימי. ושוב, את לא יורדת לסוף דעתי. אני לא מונעת מהאחר משהו שאני דורשת לעצמי. שאסתי תדבר כאוות נפשה, נהפוך הוא, נשמח לשמוע, אבל היא בהתנשאות, אפילו לא מודה לאלה ואת בתוכם, שמזמינים אותה לספר ולהגיד ולדבר את מה שעל ליבה, ובוחרת להתעלם ורק יורה חיצים פוגעים. ואמרת: "מישהו פגע בך? את יכולה להבחור ולהתעלם או לברר איתו". ואני אומרת, שהיא לא פגעה בי. היא פגעה באחרים וזה לא מצא חן בעיניי שהיא פגעה באחרים. רק ניסיתי לעמוד לצד מי שנפגע. קשה לראות את זה ולשתוק. ושוב, באשר לחובתך לשמור על זכות הדיבור של כולם, כבר אמרתי. עשית את חובתך הפוליטיקלי קורקט, וזה ברור ומובן. ולהגיד למישהו לשתוק ולא לפגוע, זה עדיין לא אומר ששוללים ממנו את זכות הדיבור. שוללים ממנו את זכות הפגיעה באנשים טובים.

למעלה