בר/בת מצווה

smaak

New member
קצת כמו בבית ההורים שלי

ההורים לא דתיים או מקיימים אורח חיים מסורתי (למעט אי אכילת בעלי חיים הנחשבים לא כשרים),
אבל את החגים חוגגים ביחד עם המשפחה, בעיקר כי זה כיף להתכנס ביחד ולאכול הרבה.
זה משהו שאני בהחלט מתגעגעת אליו,
אבל לא רואה טעם לשחזר כשאנחנו בזוג עם ילד קטן ולא משפחה ענקית כמו המשפחה המורחבת.

לגבי הברית, אכן טעות

אספרסו2

New member

מענין אם זה מקרי שהקו של האירופאים כאן מנוגד לאמריקאים,
אולי באירופה משתלבים יותר ודווקא באמריקה מתבדלים מהסביבה.

אני אציע לך תאוריה חלופית שמתחלקת לשני חלקים,

אחד בנוגע להבדל בין אירופה לארה"ב והשני בנוגע לאותם "אירופאים".

1. ארה"ב מקבלת פלורליזם אתני/דתי בצורה הרבה יותר מוצלחת מאירופה. בארה"ב כמעט מצופה ממך להיות שייך לקהילה דתית/אתנית. אירופה הקונטיננטלית, עם ההסטוריה שלה, הרבה פחות סובלנית לקהילות שונות (למרות הניסוי במולטי-קאלצ'רליזם, שממנו נסוגים כמעט בכל רחבי היבשת) ודורשת אסימלציה הרבה יותר (ראה עליית הימין לאורכה ולרוחבה של היבשת בשנים האחרונות).
2. יכול להיות שאותם "אירופאים", ישראלים לשעבר, זקוקים הרבה יותר מידידיהם האמריקאים להדחיק כל מיני עובדות הסטוריות לא נעימות, ואולי בעומק ליבם חושבים/חוששים שזהות יהודית תזיק לילדים שלהם, ולכן פתוחים יותר לאסימילציה.

שורה תחתונה. מי שלא רוצה שהילדים שלו יהיו יהודים, זו בחירה שלו. לאורך ההיסטוריה הארוכה של העם היהודי תמיד היו כאלה שיצאו ואחרים שנכנסו. הבחירה נתונה, וטוב שכך.

אספרסו2

New member
בהחלט

אני מכיר את ההבדלים,באופן מקרי האירופאים בפורום הזה אתאיסטים,כך שזהות יהודית
תהיה העמדת פנים.
אני מכבד כל בחירה,למרות שלדעתי כל דת היא פולחן חסר משמעות.

Boston Guy

New member
ואולי אלו פשוט הדמויות הפועלות

הכותבים (כותבות) מאירופה בפורום הזה הם ברובם בני אדם שנמצאים במערכות יחסים \ נישואים עם בני זוג מקומיים - וברוב המקרים כאן גם מדת אחרת.
הכותבים (כותבות) מארה"ב נמצאים במערכות יחסים עם בני זוג ישראלים \ יהודים, או עם יהודים אמריקאיים.
הבחירה בדרך כזו או אחרת התחילה אצל כל אחד מהכותבים מזמן... ובין היתר הביאה אותם \ אותן ליבשת הספציפית בה הן \הם נמצאים.

een ogenblik

New member
אך סביר יותר להניח שזהו בעיקר מדגם לא מייצג

האיש ואני שנינו ישראליים, ולא רק ישראליים, אנו כמעט מאותו הכפר (אבי ודוד-האיש עבדו באותו מקום עבודה. אבי-האיש ודודי עבדו באותו מקום עבודה. דוד אחר של האיש למד באותה כיתה ביסודי יחד עם אשת-דודי).
אנחנו לא תיכננו להגיע לבלגיה, האקדמיה המובילה את רוב האנשים לצפון אמריקה הובילה אותנו דווקא לבלגיה (אחרי עצירה בהונג-קונג).
ולמרות שיהדותי חשובה לי, מקורה הוא תרבותי-ישראלי ולא דתי. איני רואה סיבה מדוע על ילדה פלמית לחוש בצורה דומה. ברגע שבחרתי לגדל את בתי בבלגיה קיבלתי את העובדה שהיא תהיה פלמית ולא ישראלית.

Sinophile

New member
אבל אבל אבל

אני מקנדה ושנינו (אני ובעלי) ישראלים

קנדה זה אמריקה או אירופה (אחרי הכל אנחנו תחת הכתר הבריטי...)?
&nbsp
וחוץ מזה שמסכימה שזה מדגם לא מייצג.
עם זאת, כמעט בטוחה שחלק מההנחות שהנחתם אכן מתקיימות...

smaak

New member
לא הייתי קוראת לגיבוב הזה תאוריה.

(ואני אניח לחוצפה שבניתוח בגרוש הזה הרשית לעצמך להעביר ביקורת סמוייה על אנשים שאינך מכיר. כמה ישראלי)

ארצות הברית מקבלת פלורליזם אתני ודתי? זה משהו חדש. ארצות הברית מקבלת פלורליזם אתני ודתי כל עוד אתה לבן. וזהו בערך. כל שאר האומות והצבעים יכולים לחפש (בוא לא ניתמם, היספנים ושחורים).
או מה שקורה בפרגוסון זה חלק מההכלה והקבלה המחבקים בארה״ב? ואני מכלילה כמובן.
על הנייר כולם מקבלים את כולם.

אם התייחסת אלי כ״אירופאית״ או ״ישראלית לשעבר״, אבהיר בזאת.
אני לא אירופאית. אני ישראלית. נולדתי, הייתי ועודני. אני ישראלית שגרה באירופה. אין לי שום בעיה עם המוצא שלי, לא של הוריי, ולא המקום הנוכחי בו אני יושבת.
מעולם לא הייתי אדם דתי, ואני לא רואה סיבה לעשות את זה כי פתאום עזבתי את ישראל.
הבן שלי יהודי מכוח ההגדרה ולא יותר מזה. ישראלי הוא לא. אם היה חשוב לי להטמיע בו ישראליות, הייתי עושה את זה.
מאחר ואיני חיה בישראל, ואין לי כוונה לחזור אליה בעתיד הנראה לעין, אין סיבה מבחינתי לאלץ אותו לקחת חלק בריטואלים שאין להם משמעות מיוחדת בעיניי.
לא יותר, ולא פחות.

מקווה שלא התפוצץ לך הוריד. יכול להיות שמה שכתבתי נגע לך

בנקודה רגישה, מה שאולי מסביר את התגובה הזועמת והנפוחה. מצטער, לא התכוונתי. אולי כוס מים תעזור לקרוא את הדברים ולהגיב עליהם בניחותא, גם אם אינך מסכימה לתוכנם.
&nbsp
ולעניין. התגובה שלי היתה ישירות לאספרסו, ולהנחות שלו על מי שהוא כינה אירופאים ואמריקאים. אם את רואה את עצמך לא כאירופאית אלא כישראלית, more power to you. אני השבתי לאספרסו במושגים שבהם הוא השתמש.
&nbsp
בנוגע לארה"ב ופלורליזם דתי ואתני, כתבתי ש"ארה"ב מקבלת פלורליזם אתני/דתי בצורה הרבה יותר מוצלחת מאירופה", לא כתבתי שארה"ב מושלמת בנושא. כתבתי בהשוואה לאירופה הקונטיננטלית. אני עומד מאחורי הטענה.
&nbsp
כמדומני שהמשפטים החותמים שלך בנוגע לילד שלך (להבנתי מדבריך, יהודי in name only ולא ישראלי), בהחלט עולים בקנה אחד עם מה שכתבתי בשורה התחתונה של ההודעה שלי.

smaak

New member
התרגזתי לא בגלל שזה נגע לי באופן אישי

אלא בגלל שהתגובה שלך היתה לא זועמת, אבל במילותיך, נפוחה.
אני לא אוהבת שמניחים הנחות יסוד בלי שום בסיס מאחוריהן. יש ישראלים שהישראליות והיהדות חשובים להם מאוד, וזה בסדר גמור מבחינתי,
יש כאלה שבכלל לא, וגם זה בסדר מבחינתי, אם כי נראה לי מוזר להתכחש לישראליותך. כמו שאני לא מבינה מי שמתביישים להיות ישראלים נניח בגלל פעולות ממשלות ישראל בעזה או בשטחים.

הנקודה שלי נוגעת לענייני דת בעיקר, וגם לענייני ה״הווי״ הזה שחסר להרבה אנשים שעוזבים את הארץ ומחפשים נקודת קירבה. זה חסר לי באופן אישי, אבל אני לא רואה צורך לכפות את זה על הבן שלי רק כדי למלא את החוסר הזה.

הבן שלי לא ישראלי בגלל שהוא לא גדל בישראל. בוודאי שהוא מקבל ממני את מה שיש בי ומה שיש באבא שלו. אבל הוא לא ישראלי. יהודי הוא כן, כאמור, בגלל שאני יהודיה,
אבל אין לו מושג והוא לא מכיר מושגי יסוד בדת. הוא ילמד באופן כללי מתי שהוא בבית הספר, אבל כרגע הוא לומד בכיתת ערכים ולא דת.

אני חושבת שהאיזור היחידי שאולי עושה מאמצים לקבל את השונה הוא מדינות סקנדינביה, וגם זה מאוד שביר. הקבלה האמריקנית שאתה מדבר עליה קיימת אולי במקומות שבהם יש לאנשים כסף לחינוך טוב.

סליחה שהתפרצתי, לא התכוונתי להיכנס בך.

אספרסו2

New member
אני בסך הכל

התכוונתי במינוח אירופאים ואמריקאים למקום מושבם של גולשי הפורום
ולא מעבר לזה.

Boston Guy

New member
כן, ארצות הברית מקבלת פלורליזם אתני ודתי

את בטוחה שאת מבינה מה קורה בפרגוסון מיזורי?
את בטוחה שאת מבינה מי שם מתפרע, ונגד מי ומה הוא מתפרע?

smaak

New member
אני בטוחה

שאין לי חשק להתנצחויות בערב יום שישי.
שבת שקטה שתהיה לכולם.

carlimi

New member
בוסטון גאי

אם יש לך כמה דקות פנויות, אני בהחלט אשמח לשמוע מה בדיוק קורה שם.
תודה

למעלה