בשביל מי אנחנו כותבים?

טל לוין

New member
בשביל מי אנחנו כותבים?

השאלה הזו מעסיקה אותי כבר זמן רב, ואני בוחרת לפתוח בעקבותיה שרשור... ישנן סיבות רבות שבגינן מחליט אדם לפתוח בלוג. הסיבה הראשונית, אינה תמיד מה שבסופו של דבר יניע אותו להמשיך לכתוב. האם אנחנו כותבים כדי לקבל חיזוקים מהסביבה? האם רק בכדי לפרוק את מה שיש על הלב? האם אתם מבקשים להשפיע? לשנות משהו - כאשר אתם מעלים רשומה? למי מיועד הבלוג שלכם? עד כמה חשוב לכם שיקדמו אותו? אני יודעת שרבים יכתבו - 'אני כותב בלוג רק עבור עצמי'. בואו נסכם מראש שכולם מרגישים כך. אבל בואו גם נסכים שיש עוד סיבות? תרגישו חופשי...

orelie

New member
סיבות

אני אישית כותבת מכל מיני סיבות 1. לפרוק אך מסננת 2. פותחתי בלוג אנונימי - לפרוק בלי לסנן 3. משמש ליומן אישי 4. לידיע, להתקומם, ולשתף התגובה פחות חשובה לי אבל עצם התגובה פירושה אכפתיות

anguly

New member
אני כותבת בעיקר עבור הבנות שלי - לעתיד

הבלוג שלי הוא יומן חוויות מצולם של הבנות שלי דרך לשמור להן פיסת הסטוריה - זו הסיבה העיקרית השניה היא שאני אוהבת לכתוב השלישית שזו דרך לתקשר חוויות עם קרובי משפחה וחברים שאני לא בקשר יומיומי איתם. ואחרונה שנוצרה קהילה קטנה שחולקת ומחליפה חוויות וזה עוד מעגל חברתי שבחלקו חורג מהוירטואליה שנעים לי להיות חלק ממנו. קידומים לעמוד הראשי של תפוז אני ממש שונאת ואם אפשר היה לבחור שזה לא יקרה לעולם - הייתי שמחה. תמיד מעוותים בכותרת את התוכן - ואז נכנסים כל מיני אנשים רובם לא בלוגרים - עושים בלאגן והולכים
הם לא חלק מהקהילה ואין לי עניין בכאלה בכלל - להיפך. קידומים בבלוגיה - חלק נעים וחלק מעצבן. דברים כלליים שלא נוגעים לבנות שלי - זה דווקא נחמד - ואז בד"כ אני אציין תמונות נבחרות. קידומים של חומר אישי - תלוי מה. יש חומרים שלא אכפת לי שמקדמים, ויש שמעצבן אותי שמקדמים - וזה בד"כ מה שיקדמו
כמו למשל כשכתבתי אחרי לבטים רבים על מעלליה של אחות בפגיה - משהו שיש לו פוטנציאל נפיץ - את זה קידמו
שזה מצטרף לתחושה הכללית שיש לי, שיש נטיית יתר לקדם כל מה שצהוב, ולאו דווקא מה שמעניין.

טל לוין

New member
ישנה אפשרות לא לקבל קידום

בסימון הרשומה שלך כאסורה לקידום בעמוד הראשי. אפשר גם לחסום את התגובות....

anguly

New member
אפשר לעשות הבחנה בין קידום

בבלוגיה לקידום בעמוד הראשי של תפוז? אם כן אז האירי את עיני איך. בנוסף האם סימון האיסור לקידום בעמוד הראשי משנה משהו מבחינת שליחת ההודעה למנויים? נדמה לי שיש לי מנויים שמגיעים דרך הRSS האם זה לא מסנן אותם גם?

טל לוין

New member
קידומים

ישנו עמוד בית ראשי של תפוז - שבו החשיפה לקידום היא גדולה יותר, פשוט משום שרואים אותו יותר גולשים. בעמוד זה יש קידומים מכל הפלטפורמות של תפוז - פורומים, קומונות, סנוז וכו'. ישנו העמוד הראשי של הבלוגיה שגם בו יש קידומים - רק מתוך הבלוגים. סימון איסור לא קשור למנויים בכלל - אלא רק נותן אישור או אוסר על העורכים של עמודי הבית לקחת את הרשומה ולקדם אותה בכל צורה שהיא.

anguly

New member
ההבחנה בין העמוד הראשי של תפוז

לעמוד הבלוגיה ברורה לי מאד. יש פער גדול בכמות הגולשים וגם בטיבם. כאמור לרוב לא מפריע לי להיות מקודמת בבלוגיה - זו קהילה די קבועה והרבה יותר קטנה שהמאפיין העיקרי שלה הוא שכמעט כלוה מורכבת מבלוגרים אחרים. לעומת זאת קידום לעמוד הראשי מביא קהל שהוא לרוב לא בלוגרים אלא גולשי תפוז בפורומים או גולשים חסרי ניק. הם באים רק בעקבות הקידומים ולא באים כדי להשאר, וגולשים כאלה לא מעניינים אותי. אבל אני מניחה שאם הייתם טורחים לנסח טיזר נורמלי לרשומות ולא כל מיני פרובוקציות זה גם היה מפריע לי פחות. לפעמים הגולשים שמגיעים בעקבות הפרובוקציה בכלל לא קוראים את הרשומה - אלא מגיבים לפרובוקציה שאתם ניסחתם שלא תמיד עומדת בקנה אחד עם תוכן הרשומה.

anatma

New member
אני כותבת ללב של אחד מכם

הייתי בכימו, האחות ביקשה שאספר על עצמי לסטודנט לרפואה, שנה חמישית, שעושה הכרות עם מכון שרת ואישפוז יום. הבטחתי לו חויה שלא ישכח. ישבנו שעה וחצי, דיברתי המון. תובנות, סוגי רופאים, תגובות של הסביבה, מאבקים קטנים, כעבור שעה וחצי, הוא דמע, אמר שלא הכינו אותו למשהו כמוני, ואמר שבכל שנות לימודי הרפואה, זה היום המשמעותי ביותר, ואולי בכלל בחייו. הבנתי שיש לי מה להגיד. אז לטובת האחד שדרכי אולי תעזור לו. וכן, עדיין חשוב לי להרגיש משמעותית,ולגעת באנשים

siv30

New member
לא

אני לא כותבת עבור עצמי, אני לא חושבת שבמדיה מהסוג של בלוג יש באמת לכתוב עבור עצמי. אני כותבת כדי לסדר את המחשבות, לראות זוויות שונות, כדי לנקות את עצמי, כדי להשפיע מעצמי.

יiיi

New member
עבור מי אנחנו כותבים!

בדרך כלל כל אחד שפותח בלוג זה עבור כל העולם ואחותו החורגת, הוא רוצה שיראו את דעתו, הוא רוצה שיגיבו עליה, הוא רוצה שיתנו טוקבקים, והוא רוצה להצליח ולהתקדם הלאה.. (השאלה "איפה ההלאה?!") רובם, לא כולם! עבורי, הבלוג הוא מעין מקום התפרקות, כשיש רגעים של אושר כמו רגעים של עצב חלילה, אני אוהב לרשום אותם.. כשיש לי סיפור בבטן או סתם שיר יפה שנכתב בעקבות תובנה או מקרה, אני אוהב לרשום אותם.. לקבל ולהעניק, להשמיע ולשמוע.. ולפעמים כן, אני מקווה לשנות דברים, לתקן את העולם, לא תמיד מצליח!! ואני ממש לא כותב את הבלוג עבור עצמי, אחרת הייתי מסתפק בעט ויומן וטיפקס, ולא במחשב ומקלדת. חשיבות הקידום: מאוד חשוב, מהסיבות שפירטתי לעיל, ברגע שהבלוג הוא לא עבורי אלא עבור כולם, חשוב לי שיחשפו אליו כמה שיותר אנשים ומנויים!

טל לוין

New member
השאלה שלי היא -

מה יקרה אם לא יקדמו אותך בכלל. האם תרצה להמשיך לכתוב? האם אלו דברים שתלויים זה בזה?

יiיi

New member
את שואלת כי יש דברים בגו../images/Emo35.gif../images/Emo8.gif

ולענייננו, הכתיבה עצמה היא כיפית ולא אוותר עליה. אבל זה לא לגמרי בקידום.. אם יהיה קידום, אשמח! לא יהיה קידום, אז לא יהיה! לא באתי לכתוב בשביל שיהיה קידום, וזה לא "קו אדום" בעבורי! אני מאמין שאנשי תפוז הם די ישרים והגונים כדי לתת קידום למי שמגיע!! אחחחמ, אחחחחמ..

יiיi

New member
תיקון טעות,

בשורה השניה: "אבל זה לגמרי לא תלוי בקידום"

טל לוין

New member
ממש לא - סתם שואלת כי

היו לי שיחות עם גולשים שבין השורות השתמע לא יהיו לי קידומים = אני עוזב את תפוז.

יiיi

New member
תראי, זה אומנם כיף

לקבל קידום, זה כיף שנכנסים הרבה קוראים, וזה ממש כיף שכמות המנויים עולה משמעותית. אבל לא צריך לעשות מזה עסק, גם קהל מצומצם של קוראים ונהנים מספק את הכותב.. אנקדוטה קטנה: לפני המון זמן כשהייתי ירוק בבלוגיה כמו עלה של זית באמצע החורף, באמת לא היו לי מנויים, ועמלתי קשה כדי להביא קוראים, בין בפרסום דרך הקומונה שלי, בין בפרסום בקומונות אחרות, וגם על ידי תגובות בבלוגים אחרים,לא הכי עזר, הכמות נשארה מצומצמת, קורא פה וקורא שם.. את יודעת מתי קיבלתי באמת כמות של מנויים?? כשבחורה מקסימה ביותר שנכנסה אלי "בטעות" לבלוג ומאוד התלהבה, והחליטה לעשות עלי פוסט, באמת היא פירגנה מאוד, ובאותו יום נוספו המון מנויים לבלוג.. זה השיטה שלדעתי עוזרת יותר מקידום או בול עורך.. ועוד אחת קטנה לסיום: זה מאוד כיף שיש הרבה מנויים, אבל מתוכם תמיד יש כמה "נשמות טובות" שעושות לבנאדם את המוות.. בשיחת רעים עם בלוגרים אחרים אמרו לי בכמה הזדמנויות שהם שוקלים לסגור את הבלוג שלהם בעקבות זה.. תגובות גזעניות ופוגעות, תגובות טרוליות, פרסומות לכל מיני.. אז נכון שזה נורא כיף שיש הרבה תגובות, אבל מצד שני לפעמים עדיף את הקהל הקבוע שנותן פידבקים מהלב

siv30

New member
יו יו אם מותר לי להתערב

כמות המנויים אצלי לא עלתה בגרם בגלל הקידומים ואני לא יכולה לאמר שלא מקדמים אותי. בנוסף, רוב המנויים שלי הם במיילים ואנשים שאינם בעלי בלוגים או מתפוז בכלל. באופן מפתיע לחלוטין, כמות הכניסות נשארת די קבועה למעט פעם אחת שרשומה שלי הגיעה לדף הבית של תפוז. אז באמת היתה קפיצה מטאורית חסרת פרופורציה. אני מסכימה איתך שהחשיפה הכי טובה היא אתה.

siv30

New member
פחחח

את יודעת, לא הייתי מתערבת, אבל הסאגה הזו של הקידומים כבר הגדישה את השאה וחצתה גבולות של כמה מנהלים. שיעזבו. אלה שעוזבים חושבים שמגיע להם. הם שוכחים להיות בני אדם והרי כבר שנו חזלנו כי: דרך ארץ קדמה לתורה. להכריז שעוזבים = אני מניפולטור חסר תקנה. זה לא אומר שאצליח יותר במקומות אחרים, אבל זה אומר שאני אשבור למנהלת הבלוגיה את היד כי היא תקדם אותי גם אם הרשומות שלי אעפס לא מי יודע מה. או מעניינות מגזר צר מאוד. או שלא מעניינות בכלל. הכי גרועים מבחינתי אלה הקוטרים היללנים שמתנהגים כילדים בגנון ובמקום לבוא אליך ולאמר לך :"תראי, יש כאן רשומה נהדרת שלי, למה לא קידמת אותה" או "בבקשה, חשוב לי שתקדמי את הרשומה הזו", נוהגים בדרך פסולה, לא חברית ובאים אליך בטענה "למה הוא ולא אני" או "הרשומה שקודמה לא שווה כמו הרשומה שלי" או "הוא קודם 3 פעמים ואני לא" ויש עוד ורסיות כאלה ואחרות לקינאה, צרות עין, רעות וגועל נפש עד כדי הקאה. אולי בדיוק בגלל זה לא צריך לקדם אותם. כי זה כמו ילדים שלומדים שאם הם צורחים ומכים בריצפה מקבלים את מה שהם רוצים ואנחנו לא רוצים הרי לעודד אלימות... וטל, הכי חשוב את עושה עבודה נהדרת. הבחירות שלך ושל הצוות שעובד איתך נהדרות ובעצמי הייתי בוחרת ברשומות שבחרתם לקדם. אין לי אלא להצטער על הכוחניות של הכותבים כאן שחושבים שמגיע להם יותר ממה שהם כבר מקבלים.

מה בשביל מי? בשבילך כמובן ...

אבל את לא רואה... סתאםםםם... אני לא מאלו שיגידו שכותבים אך ורק בשביל עצמם, כי זאת התפלצנות מופרכת. שאף אחד לא יבלבל לי בביציות. כל מי שבא לכאן רוצה מידה מסויימת של חשיפה, מי יותר מי פחות. כשאני באתי לכאן, חשבתי שאני מעלה אך ורק מתכונים, כי בזה אני טובה. לאט לאט אנשים הכירו אותי מהתגובות המושקעות שאני נוהגת לתת, ובאה דרישה לקצת יותר ממתכונים לקוניים. עליתי מדרגה והתחלתי לשתף בסיפורים האישיים שלי, וכהרגלי, אם אני עושה משהו, אני עושה אותו עד הסוף או שלא עושה בכלל. לקחתי את כל נושא הבלוג כטיפול. במקום לשלם לפסיכולוג 400 ש"ח, אני כותבת. יש ימים שמחים, ימים מוטרפים,וגם ימים עצובים. הכל מתבטא במילה הכתובה, גם אם היא מסתתרת בין שורות מתכון מעאפן... הכל מורגש אצלי. לאט לאט התחלתי להבין שאנשים רוצים לשמוע מה אני חושבת ולא רק על מתכונים, ולכן התחלתי להביע דעתי על עוד ועוד נושאים. אז זה יהיה לא מדוייק אם אומר שאני כותבת רק לעצמי. אני קשובה לקוראיי, אוהבת את קוראיי ומכבדת אותם מאוד {בדרכי שלי}. אני גם מנהלת עמם מעין דו שיח מתמשך בין פוסט לפוסט. כולם יודעים מה עובר עלי. ואני מתקדמת אתם בסיפור חיי. כל מתכון שאני מעלה קשור ישירות למשהו שקרה אי פעם בעברי.מצאתי שיש אנשים שאינם קשורים לעולם הבישול שמגיעים קבוע רק בגלל הסיפורים ואותי זה משמח, כי זה חלק אינטגרלי ממני. שאלת האם אני כותבת כדי לקבל חיזוקים מהסביבה? תגדירי חיזוק... אני קיבלתי הרבה חיזוקים שליליים וחיוביים כאן בבלוגייה. הטובים ברורים, לא נתמקד, השליליים? מה שתרצי ולא תרצי... האשימו אותי בזיוף ניקים , כשבפועל אני בעלת שני ניקים בלבד, {והשני נוצר בשבוע האחרון בעקבות יצירת בלוג נוסף}, האשימו אותי בליבובים לעצמי {כן, אני נורא אוהבת אותי, אני מאוד נחמדה ואני חופשי מנהלת רומן עם הפיצול, מודה באשמה...} האשימו אותי בהתכתבות עם עצמי על מנת להקפיץ תגובות לשם הגעה לסערת הטוקבקים, {אוחחח הפיצול הזה מתבקבק נפלאאאאא}. חיקו אותי ואת צורת כתיבתי, הן במהות הבלוג ועריכתו והן בתגובות {סבבה מבחינתי, אם לא יהיו חיקויים, לא יעריכו את המקור, ככה אבי אמר לי פעם...}.. רוצה עוד? לא צריך, נכון? אז האם אני כותבת כדי ..? אני כותבת נקודה. מעניין לי את הגבה השמאלית בשביל מה. אצלי אין מניע נסתר. חולת מקלדת ואמשיך להיות. מי שרוצה לקרוא - תפאדאל, מי שלא... סאלאמת. האם אני כותבת כדי לפרוק מה שעל הלב? לא. לא רק. לפעמים אני כותבת כדי לשמח, לפרגן, לשתף, היום זה מיש-מש של הכל. יצרתי לעצמי פה משפחה וחבורת קוראים נאמנה, ואם אוכל לעזור עם הבלוג שלי לאחרים, אין שום סיבה שלא. שאלת האם אני מבקשת להשפיע או לשנות משהו... ראשית אני רוצה לחוות דעה. את הדעה האישית שלי. אם במישרין או בעקיפין גרמתי למישהו הזדהות, אנטגוניזם או וואט אבר, אזי אני שמחה, כי הצלחתי לעורר משהו , וכל תגובה היא בסדר מבחינתי. גם כשאני כותבת ביקורות והמלצות אני רושמת את דעתי. אם אחרים "קונים" והולכים אחרי... אחלה, בחירה שלהם. אני את שלי אמרתי, ובזה נגמר הסיפור. למי מיועד הבלוג שלי? למי שרוצה ומוכן לסבול את הגיגיי, השפה המתובלנת שלי, המתכונים שלי, הסיפורים שלי, התמונות שלי, בלבולי המוח שלי, ובעיקר... לעצמי ולפיצול האישיות שלי {כפרה הפיצולאי הזה..} עד כמה חשוב לי שיקדמו אותי? הכי, אבל הכי לאחשוב לי בעולם. היות ואני "מתבלת" את שפתי הוורבלית , אני מאלו שלא מקודמים, ואני חיה עם זה בשלום, הבלוג שלי פורח, אני עם כמות מנויים מחמיאה, ואני מאושרת, ככה שאם הייתי "מתעניינת" בבול, הייתי מפסיקה, אך... אני זאת אני, ואני שלמה עם מי שאני, אזי... המשיכו לקדם את האחרים, זה ממש מעניין אותם ואני מפרגנת. אני נשארת נאמנה לעצמי. עושה מה שבבולבול שלי ולא מה שבבול שלכם.... אני חייבת לציין למען ההגינות שבהתחלה זה כן הפריע לי. לא הבנתי מדוע מתכונים שלי, שאני יודעת שהם טובים ברמות היסטריות ומ-ק-ו-ר-י-י-ם לא מקבלים בולים, בעוד שמתכונים בבלוגים אחרים, שהם..נו, פשוט לא, מקבלים חופשי בולים,כמו היו מעטפות בסניף דואר מרכזי. אחרי שהבנתי שאני עושה מה שאני עושה לטובת הקוראים שלי ולטובת עצמי, {ואני הרי תמיד חייבת להיות נאמנה קודם כל לעצמי}, אזי כל ה"קישוטים" החיצוניים בטלים בשישים. אני ממשיכה בדרכי, ומה שחשוב לי זה עוד מנוי ולא עוד בול. זהו. רגע... אלך לעשות הגהה... חזרתי. פשיייי... ארוך כאורך הגלות. חסר עכשיו לעשות העתק-הדבק ולהעלות לפוסט...
מכה!!! לא יכולה לענות במילה ורבע. פשוט לא יכולה. תגידי, איך היתה הישיבה אתמול?

למעלה