בתול+אז מה? דיון מזווית חדשה

LoafingMaster

New member
בתול+אז מה? דיון מזווית חדשה

קודם כל, היי :)
אז ככה, אני בחור בן 26, רווק, עומד לסיים תואר שני ועוד כל מיני בלה בלה, ואחת מאמירות ה-בלה בלה היא שאני בתול.
אבל, כמו שהחברה תופסת, וכמו שהפורום הזה אפילו תופס: זו אינה אמירת בלה בלה- כזו שלא תופסת תשומת לב מיוחד.. זו אמירה חשובה! אפילו מכותרת הפורום עולה כי: יש "גיל מאוחר".
אז כן, זו יכולה להיות אמירה אובייקטבית סטטיסטית- "תראה, הממוצע לקיום יחסי מין בישראל הוא גיל 18 (אני סתם ממציא) אז למילה 'מאוחר' אין שום יומרה ביקורתית",
אבל.. על מי אנחנו עובדים? המילה "מאוחר" היא עוד רמיזה מני רבות על כך שלהיות בתול אחרי בשלות מינית לא רק שנתפס כדבר חריג, אלא כדבר "רע".
אני רוצה להסביר למה לדעתי הmindset הזה אינו נכון.

כדי לא להיות misunderstood, אציין שהתמיכה שאני רואה שהפורום מספק היא אדירה, ונובעת מ- best of intentions לחלוטין.
אבל, לא הכוונות הן אלה שמפריעות לי, אלא התפיסה הכללית הן של המגיבים החביבים, והן של התומכים החביבים.
אני רואה כאן תבנית שחוזרת על עצמה- אנשים שלא מרוצים מעצם העובדה שהם עדיין "חסרי ניסיון מיני"
ורוצים או לסמן V על קיום סקס, ו/או לקוות שהסקס הוא מין (תרתי משמע) גלולה, שהאפקט המרכזי שלה הוא שיפור
החיים בהיבטים מסוימים (חברתיים בעיקר), ואולם הם חוששים מתופעות הלוואי של אותה הגלולה ("מה אם אני לא נמשך? וכד').
מהצד של נותני העצות, אני רואה ניסיון לתמוך בדרכים מגוונות ועשירות בתובנות- ואני לומד בעצמי מהנכתב.
עם זאת, באף לא אחד מהפוסטים ראיתי מישהו שאפילו רמז על כך שחוסר ניסיון מיני יכול להוות יתרון.

נקודת המוצא של פורום זה, היא שאנחנו, חסרי הניסיון המיני, נמצאים בעמדת נחיתות אל מול אלה שיש להם ניסיון מיני.
במילים פשוטות יותר, "הם" סבבה ולנו יש בעיות. הייתי רוצה להציג את העמדה שלי בעניין (בעיקרון תכננתי להציג סיפור
חיים אישי כדי להמחיש את הפואנטה שלי, אבל יש מגבלת תווים, אז אוותר על הסיפור): בגלל שחוסר קיום סקס הוא
דבר לא מקובל חברתית, אז מודבקת תווית לכל אלה שלא קיימו יחסי מין עד גיל כלשהו "מוקדם", כווירדוס. אנשים עם בעיות.
לפעמים הנבואה מגשימה את עצמה. כלומר, בגלל שמודבקת התווית, אז אנשים חווים באמת בעיות- חוסר ביטחון עצמי, חוסר הערכה עצמית וכו'...
והכל בגלל שהראייה החברתית היא sex-centered.

לא הרבה יראו במישהו שלא התאהב עד "גיל מאוחר" כפריק שיש להימנע מזוגיות איתו.
המחשה: "תגיד, התאהבת פעם במישהי? כן... אפילו היו לי 2 אהבות עד כה. אוקיי, והאם קיימת יחסי מין? אממ.. לא" ופה נגמר הסיפור. או:
"תגיד, התאהבת פעם במישהי? לא... אה באמת? מעניין... למה? לא יודע, זה פשוט לא קרה.
כן, גם אני לא ממש באמת באמת אהבתי מישהו עד כה. מה לגבי יחסי מין? את יודעת, כמו כולם כזה ;) אחלה, טוב.. אני צריכה ללכת. נדבר
"

משמע, בחברה לא נוטים לשפוט אנשים על סמך ה-"ניסיון" שיש להם באהבה. אבל למה? אולי זה חלקית נובע מהקלישאה:
"אנחנו לא בוחרים במי אנחנו מתאהבים" ,ולכן, אנשים הם לכאורה "ליברליים" בעניין, כי הם "מבינים" שהאהבה היא לא בשליטתם,
ולכן אי אפשר לפסול מישהו שלא חווה עד כה אהבה. זאת בניגוד לסקס, ששם זה totally "שליטתך". כך שאם אתה לא מנוסה בסקס,
זו אשמתך הבלעדית.

מה בעייתי בגישה הזו? שלפיה זה "בסדר" שמישהו עשה סקס בלי אהבה, אבל לא להיפך. כלומר, יש פה רמיזה שסקס הוא בעצם לא יותר
מכלי לסיפוק צרכים, ושכולם חייבים להיות familiarized עם הכלי הזה עד גיל כלשהו. אני מחזק את הטענה הזו, גם מכך שאנשים לא שואלים
את בני הזוג הפוטנציאליים מאיפה הם קיבלו את הניסיון המיני שלהם. העיקר שיהיה להם "ניסיון מיני". כך שאם מישהו קיים סקס ככלי להשגת אהבה,
או שקודם חיפש לאהוב, ובמסגרת האהבה לקיים יחסי מין, זה חסר חשיבות!!!

זה לא נשמע לכם אבסורדי? אני אישית, לא מוטרד בכלל מעצם היותי "בתול". אני שלם עם עצמי,
ואפילו סירבתי ל-2 הצעות סקס שהיו לי. פעם אחת בפייסבוק, פעם אחת בוואטסאפ. אפילו במסגרת של מערכת יחסים שנמשכה
חצי שנה עם מישהי לא קיימתי יחסי מין. למה? אפילו אהבנו אחד את השנייה! כי פשוט, לא הגיע "הרגע הנכון".

חשוב לי להדגיש שסקס מוכרח להיתפס כיותר מכלי אינטרסנטי במקרה הטוב ל-"שיפור עצמי" ובמקרה הרע כלי לסיפוק צרכים. בשביל סיפוק צרכים,
הן הבחור והן הבחורה, יכולים לספק את עצמם בקלות. לכן, לי אישית, ממש לא משנה אם אקיים יחסי מין עכשיו, או עוד 5 שנים, או
עוד 15 שנים. מה שחשוב לי הוא למצוא אהבה! אם הבחורה לא תרצה סקס (חוץ מכאשר נרצה ילדים), וואלה, סבבה. לספק את עצמי אני יודע ועוד איך.

אתם יודעים מה חוסר מיני יכול להגיד על הבן אדם? (למשל) שהוא מאוד סבלני ולא מתפשר, ובעל ביטחון עצמי שמתישהו, אפילו אם זה בעתיד הלא נראה לעין,
תגיע האחת שלו, אותה יאהב (ובין היתר יקיים איתה יחסי מין). אפשר לראות באלה שקיימו בגיל צעיר סקס "כדי להתנסות" ככאלה שהם used, שלא רואים בסקס כיותר מכלי
לסיפוק צרכים. למה החברה לגמרי overlooks את היתרון הזה? אני לא טוען שמי שקיים יחסי מין בגיל מוקדם הוא "לא בסדר", אני פשוט מעלה את נקודת המבט הזו, שכמעט כולם
מתעלמים ממנה.

פואנטה ועצה לכולם:
אם מישהי/מישהו לא רוצה אתכם/אתכן בגלל חוסר הניסיון המיני, מעולה! זה מעיד על כך שהם אנשים שמלכתחילה לא הייתם רוצים כבני זוג, בגלל שהם לא באמת מבינים אתכם.
אני לא אומר שאנשים המנוסים מינית לא יכולים לא להבין את הלא מנוסים. אני פשוט אומר שכל מי שלא מבין, ופוסל... שיפסול! וטוב לכם שהוא פוסל!!!
יש לכם יותר סיכוי כך לפגוש את Mr right/Mrs right, כך שלא צריך להיות לכם משנה
שהחברה בכללותה פחות מבינה אתכם בגלל צרות אופקים. תישארו אתם עצמכם! להיות בתול זה לא דבר רע!

בלה, בלה בלה ( סתם כי לא התאפקתי :))) )

נראה לי שאתה מפרש באופן שגוי את "נקודת המוצא של הפורום הזה".
שים לב שהתייחסת כמעט רק לחוסר הניסיון המיני, בזמן שההגדרה של הפורום כוללת בתוכה גם (וקודם כל) חוסר בטחון זוגי.
כך שאתה זה שבחר לשים את הספוט על דבר אחד.

אין פה דבר אחד מוסכם,
אין פה "נקודת מוצא" אחת מוסכמת.
כל אחד בא עם הסיפור שלו, עם החוויות שחווה, עם התחושות ועם האמונות שלו.
אתה שלם עם עצמך? סבבה.

נסה להבין/ לקבל שאנשים הם שונים ואין משהו אחד שהוא נכון ומתאים לכולם.

מעיין א3

New member
אתה מתעלם ממשהו אחד מאוד חשוב....

השם של הפורום זה לא רק חוסר ניסיון מיני- אלא גם מיני וגם זוגי.
אני כמו הבקבוקית לא חושבת שיש סיפור אחד ויחיד בפורום הזה, אלא כל אחד משתף את הצד שלו והחוויה האישית שלו...
ממה שראיתי בפורום- הרבה מהכותבים כאן (לא בהכרח כולם) הגיעו ממקום של חוסר ניסיון זוגי ומיני כאחד, בעוד שלך יש כן ניסיון זוגי (מערכת יחסים של חצי שנה זו מערכת יחסים דיי ארוכה).
בנוסף, זה נשמע שאתה בוחר באי ניסיון מיני, שזה לגיטימי לחלוטין- אבל לא כולם מגיעים למסקנה הזאת לבד.
אני יכולה לתת לך דוגמא את החבר הנוכחי שלי, שעד גיל 30 לא היה במערכת יחסים זוגית, ולא רק שלא חווה מין- אלא גם לא חווה נשיקה!
אני חושבת שהמקום שהוא הגיע אליו הוא מקום מאוד שונה ממך- וכן, אני דיי בטוחה שהוא לא עשה את זה מבחירה או בגלל שהחברה "מצווה" עלינו לעשות את הדברים האלה. הוא הגיע למקום הזה מחוסר ברירה, ועם הזמן הנושא של זוגיות הפחיד אותו מאוד.

אתה כותב שלדעתך חוסר הניסיון המיני יכול לומר על האדם שהוא סובלני, ובלתי מתפשר ובעל ביטחון עצמי גבוהה-
ממה שאני קוראת בפורום וחווה עם החבר הנוכחי שלי זה שחוסר הניסיון הזוגי והמיני מגיע ממקום אחר לחלוטין- הרבה ממנו נובע מחוסר ביטחון עצמי ומפחד לחוות זוגיות עם אישה.

אני חושבת שאתה משליך את החוויה האישית שלך על כל מי שנמצא בחוסר ניסיון זוגי ומיני- שפועל זה לא בהכרח ככה.
לכל אחד יש סיפור אישי, שממנו הוא הגיע למקום שבו הוא נמצא כיום.

אני חושבת שזה אחלה שהגעת למסקנה שלחכות למין זה אי התפשרות, ובא ממקום של ביטחון עצמי ורצון לא להתפשר-
אבל אי אפשר להכליל את זה על כולם, ובטוח שלא לומר לאנשים מסוימים (שחווים פחד מזוגיות) שימשיכו לחכות לזוגיות ומיניות על מנת לא להתפשר.
לא כולם שם!

זה דיון מאוד מעניין, אבל לא בהכרח מתאים עבור הרבה האנשים שמגיעים לכתוב בפורום הזה.

LoafingMaster

New member
שאפו על התגובות: התייחסות לנאמר--> תחילה לבקבוקית

הבקבוקית אכן שמה לב לספוטלייט שלי בהודעה המקורית: חוסר ניסיון מיני ולא חוסר ניסיון זוגי. למען האמת,
אני ציפיתי שתציינו את זה, אבל הייתה לי מגבלת תווים והדגשת העניין הייתה מאריכה לי את ההודעה בהרבה (ומסיטה אותי מהדיון שרציתי לפתח). אני בחרתי לשים באור הזרקורים את עניין חוסר הניסיון המיני, משום שזה היה החלק המהותי בהעברת הפואנטה שלי. אין לי כל כך הרבה מה לומר על מקרים של חוסר ניסיון זוגי. מטרת ההודעה שלי הייתה כפי שעולה מהכותרת: "בתול+ אז מה?" : כלומר, מראש להתייחס לאספקט של חוסר הניסיון המיני. כשאמרתי ש"נקודת המוצא של הפורום הזה", התייחסתי רק להיבט המיני, בכוונה תחילה. עכשיו כשאני חושב על זה, הייתי כנראה צריך לנסח את זה כ- "אחת מנקודות המוצא של הפורום הזה". דבר נוסף, ברור שאני לא יכול להתייחס לכל המקרים. אבל זה לא אומר שאני לא יכול לדבר בהכללה. זה כמו שהנחת מוצא מהותית בכלכלה (שממנה נגזרות הרבה תיאוריות כלכליות) היא שבני אדם מתנהגים באופן רציונלי. אבל זה לא אומר שכולם מסכימים עם זה. למשל, יש תחום שנקרא "כלכלה התנהגותית" שמערערת על נקודת המוצא הזו.
&nbsp
כלומר, זה נכון שאין "נקודת מוצא אחת מוסכמת" אבל ממעבר על המון פוסטים, הרגשתי שזו סוג של הנחת יסוד כמעט בלתי מודעת (כאילו- ברור מאליו ש...) שחוסר ניסיון מיני זה משהו שיש לטפל בו. ואגב, מה שאמרת בסוף, בקבוקית (אני יכול לקרוא לך בקבוקית, נכון? ;) ) זו אחת מהפואנטות שלי- פלורליזם!! "נסה להבין/ לקבל שאנשים הם שונים". כן, אני מבין את זה, בדיוק מה שאני מנסה להעביר בהודעה הוא שאני מבין את זה, ואני רוצה שכולם יבינו את זה! זאת אומרת, אני רוצה שאנשים ינסו להבין/ לקבל שאנשים הם שונים ואין משהו אחד שהוא נכון ומתאים לכולם ע"י כך שלא ייקחו את זה כנתון ש"חוסר ניסיון מיני=רע" (כלומר, ניסיון מיני עד גיל מסוים =לא משהו שמתאים לכולם), אלא שאנשים הם שונים וייחודיים, ולכן חוסר ניסיון מיני זה סתם עוד "בלה בלה".

LoafingMaster

New member
ועכשיו תגובה למעיין :)

חלק ממה שכתבת מוסבר בתגובה שלי לבקבוקית. לגבי כל השאר:
"הרבה מהכותבים כאן (לא בהכרח כולם) הגיעו ממקום של חוסר ניסיון זוגי ומיני כאחד, בעוד שלך יש כן ניסיון זוגי (מערכת יחסים
של חצי שנה זו מערכת יחסים דיי ארוכה)"--> אמנם. אבל כתבתי את זה רק כדי להמחיש את הפואנטה המרכזית שלי: "בתול+ אז
מה?"כלומר, זה היה ניסיון להראות לכולכם את נקודת המבט שלי האישית (לכן כתבתי: "דיון מזווית חדשה"), לפיה סקס לא צריך
להיות ה-primary focus, וזאת בתקווה (אחת מני רבות שלי) שחלק מכם יקבלו boost לביטחון שלהם בחיפושם אחר זוגיות, ובטח שלא יפחדו מהעניין של חוסר ניסיון מיני. ניסיתי ליצור הפרדה בין מין לזוגיות, ורציתי לתמוך באנשים שפוחדים להיכנס לזוגיות או מדחייה זוגית בגלל העניין של חוסר ניסיונם המיני. זה לא שאני משליך את החוויה האישית שלי. אני משתמש בחוויות ובניסיון החיים האישי שלי, שהובילו אותי לתובנות ששיתפתי אתכם בהם **על מנת** לחזק ולתמוך באנשים שמפריע להם העניין הזה, מתוך הבנה ש**לכולם** יש סיפור שונה, ייחודי ומגוון. כלומר, מתוך לוגיקה שלי+חוויות אישיות, אני מנסה להגיע לתובנות
אוניברסליות (אינדוקציה, בעצם). זה לא שאני מניח שלכולם יש סיפור אישי כמוני או דומה לי.
&nbsp
אם ניקח את החבר שלך הנוכחי (טפו טפו, שיישאר כך ורק טוב אני מאחל לכם) לדוגמה: מאוד טבעי שאדם שטרם חווה נשיקה, טרם חווה מין, בכל גיל שהוא, יחשוש מפני ביצוע האקטים האלה בפעם הראשונה. **אבל**, לא ציינת את הסיבות. כלומר:
האם חוסר הניסיון שלו עד גיל 30 נבע, בין היתר, מהפחדים שדיברתי עליהם? (למשל: הדבקת תווית "ווירדו", חשש מדחייה של
בת הזוג אם ישתף אותה בדבר חוסר ניסיונו) כי אם כן, יכול להיות שהפחדים האלה יצרו מעגל קסמים (יותר בכיוון של כישופים)
כזה, ובו: "אני לא כמו כולם, טרם חוויתי זוגיות ויחסי מין. אני מוזר--> חוסר ביטחון עצמי, הערכה עצמית וכו' --> פחד מדחייה, הישארות ב-comfort zone--> חיזוק המחשבה ש"אני לא כמו כולם, טרם חוויתי זוגיות ויחסי מין. אני מוזר"--> חוסר ביטחון עצמי
... וייתכן מאוד שמעגל כשפים זה... תרם להובלה שלו ל.. גיל 30, חסר ניסיון כלשהו.
&nbsp
בנוסף, את אמרת ש: "ממה שאני קוראת בפורום וחווה עם החבר הנוכחי שלי זה שחוסר הניסיון הזוגי והמיני מגיע ממקום אחר לחלוטין- הרבה ממנו נובע מחוסר ביטחון עצמי ומפחד לחוות זוגיות עם אישה". אחלה, אני לא טוען שלא. הכל יכול להיות נגרם
מהרבה סיבות, שחלק מהן הם אף אינטרקציה של סיבות בינן לבין עצמן. שימי לב שמה שאמרתי הוא ש "חוסר הניסיון המיני **יכול** לומר על האדם שהוא סובלני, בלתי מתפשר ובעל ביטחון עצמי גבוה. **לא שזה תמיד המקרה**. אני משתמש בכוונה ב"יכול" ו"אולי" וכדומה, בדיוק מניסיון לא להכליל. וגם, ניסיון מיני לא בהכרח פוסל את זה שאדם **כן** חווה חוסר ביטחון עצמי. יכול להיות שהניסיון המיני של בן אדם **נובע** מחוסר הערכה עצמית וביטחון עצמי. למשל, הוא רצה לחזק את ההערכה העצמית שלו על ידי קיום יחסי מין, כדי להרגיש כמו "כולם". כלומר, הרבה מהמקרים פה הם מקרים של "יכול להיות". רציתי להדגיש שאני
נגד שלאנשים תהיה צרות אופקים של ראייה של הכל בנקודת מבט אחת בלבד: שחוסר ניסיון מיני (אני בכוונה לא מתייחס לזוגי)= חיסרון ואמירה שלילית על הבן אדם. זה משהו שאי אפשר לקחת אותו כנתון. בדיוק כפי שאי אפשר לקחת ניסיון מיני כיתרון.
&nbsp
המטרה המרכזית שלי בהודעה הייתה לנסות לגרום לאנשים לראות את עניין חוסר הניסיון המיני בפרספקטיבה אחרת,
פרספקטיבה שמיטיבה עם אלה שאכן יש להם חוסר ניסיון מיני, פרספקטיבה לפיה שימת הדגש על ניסיון מיני= בלה בלה, ואפילו
בלה בלי בלו בלה בלללה. תוך כדי הצגת הפרספקטיבות האלה, אני גם מקווה שאנשים יקבלו השראה ויהיו בטוחים בעצמם,
**למקרה ש** הם פוחדים וחוששים מכך שחוסר ניסיונם המיני יגיד עליהם משהו רע. אם יש אנשים שפשוט "מתים" לקיים יחסי
מין ופשוט לא יודעים מאיפה להתחיל, מה לעשות וכד', אז ההודעה שלי לא כל כך רלוונטית אליהם (אם בכלל). ההודעה שלי כן
רלוונטית לכל אלה שמרגישים רע עם חוסר ניסיונם המיני מהסיבות שציינתי. אני רוצה שירגישו גם: "אני בתול... אז מה?"!
&nbsp
הערת שוליים: תאכלס, בדיעבד, זה טוב שקרה מה שקרה מבחינתך ומבחינת החבר שלך כי אחרת לא היית פוגשת אותו בנסיבות האלה (אם בכלל) ועוברת איתו את החוויות הייחודיות שאני בטוח שחווית :)
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אתה בהחלט יכול ומוזמן :) (בקבוקית).

נדמה לי שאתה מבלבל קצת בין דברים.
עצור רגע ובדוק עם עצמך אם אתה באמת בראש של פלורליזם או שהיית רוצה ש לכולם יהיה "חופש" לחשוב כמוך.
יודע למה שמתי את ה"בלה, בלה, בלה" ככותרת בתגובה הקודמת שלי אליך?
כי מדבריך קיבלתי את הרושם (לפעמים אני טועה, מקווה שגם כאן) שאתה אולי מזלזל בהרבה דברים שאינך מחובר אליהם. דברים שאינך מבין/מקבל.

מבחינתך זה בלה בלה, עבור אחרים, ה"בלה בלה" הזה הוא בדיוק ההפך, הוא דווקא אישו.
אתה מרוצה ממצבך? מעולה!! קבל את זה שרוב האנשים אינם שלמים או משלימים עם חוסר הניסיון.

הפורום הזה הוא אולי המקום היחיד בו אנשים חסרי ניסיון יכולים להרגיש חופשי להביע את רגשותיהם השליליים, את המבוכה, את הבושה שהם סוחבים איתם, לשתף, להתייעץ.
עבור המון אנשים חסרי ניסיון, חוסר הניסיון הוא חוויה רעה. חוויה לא חיובית, לא נעימה, לא משהו להתגאות בו, משהו שלפעמים גורם לאנשים לשקר או כן להגיד את האמת אבל להרגיש איתה ממש רע. יש אנשים שמראש נמנעים מסיטואציות חברתיות מסויימות כדי לא להאלץ לשקר.
מי שחש טוב עם עצמו, לא יפתח פוסט בו הוא משתף על כך שהוא רוצה שינוי כי הוא שלם עם המצב. ולכן, רק הגיוני שרוב האנשים כאן מרגישים הפוך ממה שתיארת שאתה מרגיש.

לתחושתי דווקא לא ישר קופצים כאן להציע טיפול. אישית אני לעולם לא אמליץ על טיפול למי שלא העלה את האופציה בעצמו.
לא כי אני חושבת שטיפול זה משהו רע, להפך! אני בטיפול. עשיתי ועדיין עושה שינוי עצום עם עצמי.
איני ממליצה על טיפול כי הבנתי שזה לא מתאים לכל אחד. הבנתי שיש אנשים שמתייחסים לטיפול בצורה שלילית,
יש שההצעה ללכת לטיפול מאיימת עליהם או אפילו מעליבה אותם ואני מכבדת את זה.

LoafingMaster

New member
בלי בלה בלו =]

אז ככה בקבוקית ;) -->
תחילה, אני לא מזלזל (במודע) בשום דבר. אני אישית מאוד מסוקרן, ואפילו בעיקר מסוקרן להבין את הצדדים שאני לא מכיר/לא מבין.
למשל, אני לא אדם דתי. אבל בגלל שלא "הבנתי" את הגישה שלהם, אז הלכתי לפני כמה שנים במסגרת מלגה (כסף מועט) לשבת "אחד על אחד"
עם אברכים, ולדבר איתם: צד חילוני מול צד דתי. אני חושב שאחת מהסיבות שאני אגנוסטי ולא אתאיסט, היא הניסיון לקבל ולהבין
כמה שיותר גישות בעניין. בפוליטיקה זה גם מתבטא. אני לכן לא יכול לשייך את עצמי לא לשמאל, ולא לימין. האם זה שם אותי אוטומטית במרכז?
גם, אני לא יודע. אולי זה חיסרון, אולי זה לא אידיאלי בנסיבות החברתיות של היום לא לדעת "מה אני". אבל כל זה רק להמחשה שאני חלילה לא
מזלזל. אני שונא זלזול.

דבר שני, אני חייב לומר שעם האמירה "קבל את זה שרוב האנשים אינם שלמים או משלימים עם חוסר הניסיון", אני ממש לא מסכים!
למה לי לקבל דברים שאני רוצה (ומרגיש שיכול) לשנות? למשל, למה לי לקבל את זה שלאנשים יש הפרעות אכילה? למה לי לקבל את זה
שיקר מאוד לחיות במדינת ישראל? למה לי לקבל את זה שהחינוך והלימוד בבתי הספר (לדעתי) לא מספיק טוב?
יש הבדל בין "מודע" ל-"מקבל". אני מודע לכל הדברים שציינתי למעלה, שזו המציאות הקיימת. אני מודע לכך שהרבה אנשים אינם שלמים או משלימים
עם חוסר הניסיון שלהם. אבל... אני לא מקבל את זה. למה? כל ההודעה שלי היא "למה" אחד גדול! אני רוצה לפתוח לאנשים זווית ראייה חדשה,
שייתכן שהם לא ראו קודם. המשפט האחרון שלי בפוסט הראשי הוא ש"להיות בתול זה לא דבר רע" ואני מנסה לשכנע באמצעות תוכן ההודעה מדוע
זה כך. אולי... אולי... הם יקבלו מזה חיזוק.

אמרת: "עבור המון אנשים חסרי ניסיון, חוסר הניסיון הוא חוויה רעה. חוויה לא חיובית, לא נעימה, לא משהו להתגאות בו, משהו שלפעמים גורם לאנשים לשקר
או כן להגיד את האמת אבל להרגיש איתה ממש רע. יש אנשים שמראש נמנעים מסיטואציות חברתיות מסויימות כדי לא להיאלץ לשקר".
אני מודע לעניין!!! אבל מקווה לשנות להם את הראייה הזאת. אנשים שמרגישים רע עם חוסר ניסיונם צריכים וחייבים לדעת שזה לגיטימי להיות במצבם.
לא בטוח שזה יפתור את ההרגשה הרעה שלהם, את המבוכה, ואת כל השאר הדברים- בטח שלא בבת אחת אחרי קריאה אחת. אבל זה צעד בכיוון.
תחשבי על "חוסר ניסיון" רגע במונחים של "הומואים". להיות הומו לפני לא מעט שנים היה דבר מאוד לא מקובל חברתית. בדיוק כמו שלהיות חסר ניסיון
לא מקובל חברתית כיום. כדי לפתור את הבעייה, אנחנו לא רק צריכים להתייחס מקרה למקרה ולתמוך נפשית בכל אחת ואחד עם המקרה האישי שלו.

אנחנו צריכים, כמו במקרה של הומואים, לפתור את הבעיה מיסודה. בדיוק כמו שזה לגיטימי להיות הומו, זה לגיטימי להיות חסר ניסיון. אין מה להתבייש בזה.
ולכן, רציתי... קיוויתי לפחות, ואני עדיין מקווה, שאוכלוסיית חסרי הניסיון יתעודדו כשידעו שגם אם הם כן ראו את העניינים בפרספקטיבה הדומה לשלי (ובמיוחד אם
הם לא), אך לא ראו שום תימוכין לנקודת המבט שלהם בחברה, אז שיידעו: יש אאנשים כמוכם. אתם לא לבד.

בנוסף, "דווקא לא ישר קופצים כאן להציע טיפול"--> את צודקת, אני ראיתי בכל הפוסטים. יש פה ניסיון יפה, טוב ומוצלח
לעזור לכל אחד באופן ספציפי עם בעיותיו. אני לא חושב שאתם קופצים פה להציע טיפולים.

ולחידוד אחרון, אני ממש לא ניסיתי (אם זה לא היה ברור עד כה) לבקר כאן את הפורום או משהו כזה. עשיתי את זה בהודעה הראשית,
וזה היה בהקשר של "נקודות מוצא", כאשר הטחתי את ה"אשמה" בנוגע לזה לא לפורום עצמו, אלא לחברה בכללותה. כלומר, הפורום אחלה!
בסה"כ: פרספקטיבה חדשה + תתעודדו ממנה, חסרי ניסיון! בתול= לא דבר רע!

אתה יכול לקבל או לא

את העובדה ש לאנשים מסויימים יש הפרעות אכילה.
בין אם תקבל את זה, בין אם לא, עדיין יש אנשים עם הפרעות אכילה.

כנ"ל לגבי אנשים שחווים חוסר בטחון, בושה, בדידות ופחד שקשורים לחוסר ניסיונם.
גם אם תגיד עד מחר זה חיובי! עבורם החוויה היא שלילית.
כשאתה אומר אין מה להתבייש, אתה בעצם לא נותן לגיטימציה לתחושות האלה.
בעיני זה ממש לעשות עוול.

אתה אומר אין מה להתבייש בחוסר הניסיון, אני אומרת, זה בסדר, מותר להתבייש (לא חייבים, אבל זה בהחלט לגיטימי!).
כנ"ל לגבי כל תחושה רגש או מחשבה שיש לכל אדם שהו בכל נושא חיובי או שלילי. מי אנחנו שנחליט לאחרים מה להרגיש?

הומו נולד הומו. אין כאן שום מקום להשוואה עם חסרי ניסיון.
כולם נולדים חסרי ניסיון :) אבל בשלב מסויים, מתחילים להתנסות.
כשזה לא קורה, בגיל מסויים, חלק מהאנשים מתחילים להרגיש לא בנורמה.
בנוסף לא מגיעים למימוש הפוטנציאל הזוגי ומרגישים לבד.
החלק שסבבה לו עם זה, סבבה :).

אבל הרוב שכותב כאן, לא חיים עם זה בסבבי. במקרה הזה, נראה לי שצרת רבים נחמת...
.

המקום הזה נועד לונטילציה, לשיתוף, לדיון משותף על איך אפשר לשנות
אבל מבחינתי הדבר הראשון שחשוב שיהיה כאן
הוא מתן לגיטימציה לתחושות, בלי לשפוט או לבטל.

נראה לי שכוונתך מאוד טובה!
אבל אנחנו חושבים ממש שונה :) אז אולי פשוט נסכים לא להסכים.
ערב נעים!

LoafingMaster

New member
מממ... להסכים שלא להסכים, מסכים (עם זה) :)

גם מההודעה ששלחת עכשיו אני מרגיש שוב שלא הבנת אותי. שאת שוב מתמקדת בנקודה
שניסיתי להתייחס אליה, לחדד ולהבהיר למה אני באמת מתכוון בכל מיני דרכים, אבל לא הצלחתי.
אבל זה כנראה נובע פשוט משוני פרספקטיבי יסודי. אבל לא נורא, פלורליזם =]
עדיף באמת להסכים שלא להסכים, ואני מסכים איתך עם זה לחלוטין ;)
בכל אופן, מעריך את כל התגובות שלך, כל תגובה ודעה תמיד מעשירה אותי.
ונסיים עם סמיילי חביב:

מעיין א3

New member
אני חושבת שמצאתי הקבלה מתאימה לעניין....

הי לך!
לפני שאני מתחילה לכתוב אני רוצה לומר קודם שאני ממש מכבדת את דעתך ואת הרצון לעזור לאנשים כאן על ידי דיון מחודש-
אבל שוב, אני חושבת שאתה מפספס דבר מאוד חשוב-
אנשים הגיעו למצב שלא חוסר ניסיון מחוסר ברירה ולא בגלל שהם בסדר עם זה, או שהם בוחרים בזה מראש.

הבעיה לדעתי בהודעה שלך בפורום זה שתה מנסה לעשות דבר אחד אבל מעביר תוצאה אחרת-
ועכשיו אני אעשה הקבלה לעולם שלי:
אני באה ממשפחה מאוד שמנה, כאשר כל אחד מבני המשפחה הגיע להשמנת יתר חולנית (כלומר מאוד מסוכנת).
גם אני הגעתי למשקל אסטרונומי, עד שבסוף החלטתי לעשות קיצור קיבה.
ואיך זה קשור לעניינו? אבא שלי, לדוגמא, הוא אדם שתמיד היה שמן בכל חייו, ולא משנה מה הוא עשה, הוא תמיד חזר למשקל שלו.
לכן כיום הוא הגיע למסקנה שהוא מעדיף להישאר כמו שהוא, מאשר לנסות עוד פעם ולהתאכזב מהעלייה הדרסטית במשקל.
אבל האם באמת זה מסקנה טובה שאבא שלי הגיע אליה? כמובן שלא! יש לו בעיות רפואיות מכאן ועד הודעה חדשה, וכן- הוא מאוד מפחד שיקרה לו משהו רציני.
אבל הוא כבר לא מאמין שמשהו יכול להשתנות- אז הוא משחזר סיסמאות שאומרים בפרסומות- שאתה נראה טוב כמו שאתה עכשיו, ושלא כל העולם צריך להיות רזה.
אגב- אני גם מסכימה עם הסיסמאות האלה. אני לא חושבת שרזון הוא הדבר האולטמטיבי עבור כולם, אבל יש הבדל מאוד גדול בין בן אדם שיש לו עודף משקל של 10 או 15 קילוגרם וצריך להרגיש טוב עם עצמו (ואין לו שום סכנה בריאותית כמובן), לבין בן אדם ששמן בצורה חולנית שמסכנת את בריאותו.

ואיך ניתן להקביל את זה לשיחה שלנו?
אני רואה אותך בתור אדם שיש לו עודף משקל של 10 קילו. אני לא חושבת שזה דבר רע שאתה נמצא במקום שלך, ואם אתה אוהב את עצמך- אתה בטח לא צריך להשתנות.
מה הבעיה בעיני?
הבעיה היא שאתה מטיף עבור אנשים שנמצאים רחוק ממך ב-30 קילוגרם שישארו כמו שהם.
ואז מה קורה? הם מחליטים שטוב להם כמו שהם, והם לא ירצו לעשות שום דבר על מנת לשנות את המצב הזה.

אני מצטערת שאני נאלצת לעשות את ההקבלה הזאת, ואני יודעת שיש אנשים שמאוד יעלבו ממה שכתבתי (ואני ממש מתנצלת אם פגעתי במישהו כאן).
אבל אני חושבת שמה שאתה עושה, זה בדיוק מה שהסיסמאות השונות עושות לאבא שלי- במקום להחליט ולהתייעץ על איך אפשר לשנות את החיים שלו, הוא משתמש בסיסמאות האלה כתירוץ להישאר במקום שהוא (למרות שהוא יודע שהמקום שהוא נמצא בו הוא לא בריא).
אותו דבר לגבי חוסר ניסיון- לומר לאנשים תישארו כמו שאתם, זה לתת להם תירוץ לא לנסות ולהעיז על מנת שהסטטוס שלהם ישתנה.
הם לא מרוצים מהמקום שהם נמצאים בו והם כן רוצים לשנות את הסטטוס שלהם- ולכן צריך לעזור ולמצוא את הפתרונות עבור כל אחד שמתייעץ בפורום הזה.
אתה כן רוצה להיות במקום שאתה נמצא בו- ואתה כן בוחר במקום הזה (ושוב, בעיני זה מעולה), אבל אתה לא יכול לנסות לעזור לאחרים על בסיס דוגמתך.

וכן- אני ממש מבינה שאתה כתבת את ההודעה על מנת לעודד את הנפשות הפועלות בפורום,
העניין הוא שלהרבה אנשים המסר הזה לא מועבר כמו שהוא- אלא מתקבלת המסקנה שאני ובקבוקית הגענו אליה.

LoafingMaster

New member
כל הכבוד על השיתוף! :)

אגיד תחילה שאני שמח שהדיון ממשיך ומתפתח, כך צריך להתנהל דיבייט. לא על ידי הסכמות,
אלא על ידי ניסיונות הבהרה וחידוד ושיתוף וכדומה, וככה כולם מרוויחים פרספקטיבות ומחכימים.
אני אגיב כעת בקצרה מבלי להיכנס לעומק (בכל זאת, יש לי מבחן להתכונן אליו), ואומר:
&nbsp
הבנתי ממך (תודה לך) שאנשים עלולים לקבל מסר **שגוי לחלוטין** לגבי מה שניסיתי להעביר.
אנשים באמת עלולים לראות בהודעה שלי את המסר הזה- "תישארו כמו שאתם" וכפי שאת אומרת, זה עלול להוות עבורם
תירוץ לא לנסות ולהעז על מנת שהסטטוס שלהם ישתנה (עבור מקרים שבהם "ברור" להם ולמי שמכיר אותם שעדיף לשנות).
&nbsp
מה שניסיתי לעשות הוא הרבה יותר עמוק מזה, והגבתי באריכות רבה מאוד בכל אחת מההודעות שלי על מנת לנסות להסביר.
***ואני חושב שהפואנטה שלי וכל הנגזרות ממנה עומדות בעיניהן***... אבל--> פתחת את עיני לגבי המסר השגוי שאנשים עלולים לקבל:
שלהישאר בcomfort zone שלהם (כשהם רוצים לשנות) זה דבר טוב+ שזה מעודד אנשים "לא לעשות כלום".
&nbsp
זה העניין, שאנשים עושים פרשנות תכליתית של הנאמר בתכנים ומפרשים את זה "איך שהם רוצים", ואז אם מישהו חושב
שיש לו בעיה, ונכנס להודעה שלי, הוא עלול במקום להתמקד בתוכן, ולהבין אותו לעומקו, פשוט לקרוא את הדגשים:
"בתול זה לא דבר רע" ולהסיק מסקנות כמו אלו שכתבתי למעלה.
&nbsp
ואת צודקת: להרבה אנשים המסר הזה לא מועבר כמו שהוא (היה אמור).
ברוח הומוריסטית אציין, שלא סתם אני כותב ב-Ok Cupid שאני נוטה להיות "לא טוב" במשימה של להיות
מובן לאנשים ו"סביר פלוס" במשימה של להיות מובן לבעלי חיים ;)
אני מניח שחלק מזה קשור לכך שאני אדם ממש "חופר" =]
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אני חושבת שאת מקסימה!

אנשים לא יעלבו כי ברור שכתבת ממקום טוב שרוצה להיטיב.
מאוד ריגשת עם השיתוף הפרטי לצורך ההסבר.

מעיין א3

New member
מזה בקבוקית? כמה פרגונים!?!?!?!

גם בפרטי וגם בפומבי חחח

רק בריאות שיהיה לך!

aka21

New member
אני מסכים ולא מסכים

אני כמעט בן 20 ואני בתול. ובכלל אין לי שום ניסיון מיני או רומנטי אפילו נשיקה. אני מבין שאתה אומר שבחברה מי שבתול נחשב משהו רע ככל שהגיל עולה אבל כן יש בזה היגיון. רובינו עוברים את גיל ההתבגרות וההורמונים מאוד משפיעים ולכן לדעתי הרבה עושים את זה בגיל צעיר למרות זה לא מגיע הכי ממקום של אהבה. ואם לא עושים את זה בגיל צעיר זה יכול להפוך לבעייתי ולהשפיע פסיכולוגית. אני אישית חושב שכל מי שנראה טוב/ממוצע לא באמת יש לו בעייה לעשות את זה. רק כנראה עם דימוי נמוך למשל (גם למה אני בתול) שבאמת לא בריאה כל כך למצב הנפשי להתקדם ככה. כי הרי כל מי שבאמת בתול בגיל מבוגר ובמיוחד ככל שהגיל עולה, באמת יש להם בעיה כזו או אחרת כי אז הם כבר היו עושים. אבל בכלל בתולים זה סתם מוערך יתר על מידה ועושים מזה סיפור.

tzachy

New member
מסכים איתך 101%... יפה כתבת
+ יחסים יציבים, השכלה ועוד

ראה למשל כתבה על מחקר שטוען שאלה שמאבדים את בתוליהם/ן בגיל מבוגר מהממוצע ושמוצאים זוגיות בהמשך חייהם, נוטים להיות ביחסים מספקים ויציבים יותר. כמו כן, הם נוטים להיות בעלי השכלה גבוהה יותר (מה שאולי, לפחות סטטיסטית, אני משער, מתקשר לאינטליגנציה) וגם בעלי משרות עם הכנסה גבוהה יותר.

מנגד... אחוז הנישואין של המאחרים כנ"ל קטן יותר.

לעניות דעתי, גיל איבוד הבתולין הוא אולי, במידת מה, מדד לתהליך של ברירה זוויגית, כלומר כמה פלוני/ת 'מבוקש' ע"י המין הנגדי (מנגד, אולי גם מדד לבררנות...), מה שעשוי להתיישב עם אחוז נישואין קטן יותר.

LoafingMaster

New member
אפרופו כתבות... מצאתי אחת נוספת לפיה--->

יש את הכתבה הזאת : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4479739,00.html
שכותרתה היא: "הוא בן 31, מרוויח ונראה טוב, והוא בתול". הכוכב המרכזי של הכתבה, עמית, צוטט כאומר:
"ידעתי שאחרי שאספר (על היותו בתול) – אין שום סיכוי שהיא תישאר איתי. עכשיו אני מבין שזה ממש לא כך".
אמירה זו עוזרת לי שוב לחדד את הפואנטה שלי. עמית הוא לא טיפש, הוא לא אדם חריג שחושב ש"אם אספר על חוסר ניסיון
מיני= ביי ביי לקשר". בחלק מהמקרים הוא יהיה צודק, אבל זה לא משנה, כי מה שאנשים כמו עמית צריכים לזכור בהקשר הזה,
הוא משהו שהתייחסתי אליו כבר:"אם מישהי/מישהו לא רוצה אתכם/אתכן בגלל חוסר הניסיון המיני, מעולה! זה מעיד על כך שהם אנשים שמלכתחילה לא הייתם רוצים כבני זוג, בגלל שהם לא באמת מבינים אתכם (או רוצים להבין אתכם)". לא פחות חשוב, זה
עצם העובדה שישנם אנשים כמו עמית שחושבים שההודאה בדבר חוסר ניסיון מיני תשפיע לרעה על זוגיות קיימת או פוטנציאלית.
&nbsp
גם אל זה התייחסתי בהודעה הראשית--> ה"אשם" העיקרי= החברה (society) או לפחות התפיסה של אנשים את "אמירותיה"
של החברה. מה שניסיתי להגיד בהקשר הזה גם הוא שדקדוקי העניות בנוגע ל"מי באמת אשם" לא משנים, שכן העצה שלי הייתה
הרבה פחות לשים דגש על מה שהחברה "מכתיבה". אם עמית היה פחות קשוב ללחץ החברתי, הוא היה יותר open minded
לגבי ההשפעות של חוסר ניסיון מיני, ובאופן יותר ספציפי, ההודאה בדבר חוסר ניסיונו המיני. זה כמו שאדם "רגיל" עוד לא אכל
שוקולד, למרות שהוא בן 25 יחשוב לעצמו: "נראה לי שאני אמור לאהוב שוקולד, הרי כמעט כולם אוהבים. אז למה אני לא אוכל?"
יותר מזה, אם אני אגיד לאנשים שעוד לא אכלתי שוקולד, הם בטח יחשבו שאני מוזר, לא?" **אבל**, למרות זאת, סביר להניח
שאותו בן אדם לא ייכנס ללחצים היסטריים בגלל שהוא עוד לא אכל שוקולד. הוא אולי יחשוב אפילו שאנשים יראו בזה מוזר
לטובה שהוא עוד לא "התנסה" באכילת שוקולד. כך או כך, עניין השוקולד **לא יטריד אותו במיוחד ויגרום להשפעות שליליות!**
&nbsp
כך בדיוק אני רוצה שאנשים כמו עמית (או הרבה בתולים מ"זן" אחר) יראו את חוסר ניסיונם המיני. זה כמו חוסר אכילת שוקולד. וחוסר אכילת שוקולד זה סתם בלה בלה שטותי.
&nbsp

יפחדש

New member
אומנם אני חדש פה יחסית

אבל גם ממה שקראתי וגם ממה שנכתב לי, אני לא חושב שמתייחסים כאן לחוסר ניסיון כ-"בעיה".
להפך - אתה יכול לקרוא מה נכתב לי בפוסט שפרסמתי בדיוק לפניך, לא היו שם תגובות מהסוג הזה.
&nbsp

למעלה