בתור אנשים חכמים,

omri531

New member
בתור אנשים חכמים,

יש לכם רעיונות למה שיבוט הוא רע? מהם הנזקים הפוטנציאליים שבו? תודה

MajorWinters

New member
זה יעזור לך בשיעורי בית?

בכל מקרה, יש את הסכנה שאדם ישבט לעצמו צבא וילך וישתלט על העולם...

אם חצי עולם היה אתה והשני אחותך....

... היית באמת יכול להגיד באנגלית שאתה הולך "DOWNtown"
מספיק טוב?

omri531

New member
אולי אני ממש טיפש,

אבל לא הבנתי את הבדיחה. תודה!

melody3

New member
זאת חדירה לממלכה האלוהית.

אני ממליץ לך לקרוא על כך בכתובים האחרונים ביתר של התלמוד. בהנאה.

קמילעעע

New member
וואלה צודק!../images/Emo11.gif

מאזה השטויות האלה לשבט אנשים?! זו היא מלאכתו של ה'!
-כל האתאיסטים לא לסקול אותי עכשיו בויכוח סוער כי אין לי עצבים לזה-

EdisonGirl

New member
אסקול ועוד איך! ../images/Emo123.gif

ואני מרשה לעצמי, בגלל שאני לא אתאיסטית (וגם לא שום דבר מוגדר אחר)..
יש לנו את היכולת לעשות זאת. לפחות רק מעצם כך, זוהי אינה מלאכתו הבלעדית של ה'. המאמינים רואים זאת כך אולי בגלל שהם לא מרגישים בנוח (כלפי האלוהים) לעשות דבר כזה, אבל הם בסה"כ עוצרים בזה התפתחות מדעית, וסביר להניח שהמדע עוד ינצח מתישהו.. אני מסכימה איתך, אם תאמרי, שיש בכך בעיה מוסרית. ובכן, אם השיבוט אכן יהיה חוקי, בגלל הפוטנציאל שבו יהיה צורך לשמור עליו מאוד חזק! ככל שהתועלת והטוב שבו גדולים יותר, כך גדולה גם הסכנה והרוע שאפשר להפיק ממנו. ראי ערך: איינשטיין ופצצת האטום. מודעות לסכנה תוכל לתת לנו את היכולת להישמר מפניה.. אבל לוותר על משהו בגלל שהוא מסוכן ועלול להיות לא מוסרי? לא תמיד כדאי..

כמו שכתבתי בתגובה שלי לעניין

זה פשוט לא נימוק זה תירוץ מתחמק שבכלל לא נוגע לשאלה עצמה

EdisonGirl

New member
../images/Emo45.gif נכון..

האמירה הזו נשמעת כמו מלמול חרישי "לאאאא..
אני לא יכול לעשות לו [לאלוהים] את'זה.."
זה מובן, אנושי, אבל לא מספיק מוצדק.

קמילעעע

New member
וואלה,כל אחד באמונתו יחייה

אני חושבת שהאדם לא יכול להתערב במלאכתו של ה'! אדם לא יכול לתת ליצורים אחרים חיים! אנחנו לא אלוהים, וכמה שנרצה,גם לא נהיה.. ת'אמת גם אין לי כוח להתעמק בנושא הזה,זה החינוך שקיבלתי. אתם מוזמנים לחלוק על דעתי...

את צריכה ללמוד להבחין בין 2 דברים

הדעה שלך והסיבה לדעה שלך מה שאני אמרתי זה לא שהדעה שלך שגוייה - תקראי ותראי שאני לא אמרתי את זה אלא שאין לה נימוקים את לא יודעת למה את מאמינה במה שאת מאמינה אמונה לבד באלוהים לא מסבירה את זה כי אין לך שום מידע שאומר שזו מלאכתו של ה' בלבד תלמדי מאיפה שצריך למה ואיך - ואז תביעי את דעתך פשוט נראה לי מוזר שאת מגיבה בתגובה מתנשאת של "מה זה השטויות האלו" בלי לדעת כלום, בלי לדעת למה, בלי לדעת איך, פשוט לזרוק את הדעה שלך בצורה כזו. אני חושב שאפילו אני יכול לתת יותר נימוקים דתיים נגד שיבוט ממך, וזה לא אמור להיות ככה.

קמילעעע

New member
פסדר

חכה חכה שניה אני עולה לשמיים לשאול את אלוהים נימוקים למה... חכה.. כבר חוזרת...

כפי שהסביר מישהו אחר

קיימים נימוקים בתלמוד ובספרים אחרים מהדת אין צורך לשאול את ה'

זה לא נימוק כביל

הוא לא מסביר למה, הוא פשוט קובע עובדה כשאני שואל איש חרידי שאלה בקשר לדת כי אני מפקפק בזה, אז הוא אומר לי ללכת לרב שלו, זה אותו הדבר. אם הוא לא יודע למה הוא מאמין במשהו, למה הוא מאמין בו ? לפחות תן הסבר בסיסי למה במקום לשלוח למקורות עמומים שרובינו בכלל לא נבין - או לפחות אני.

למעלה