בתור אנשים חכמים,

EdisonGirl

New member
תלוי...

אם היא מתכוון ל"חבל" או "תיקני"..

המ, ובכן.

אם מדובר על שיבוט בני אדם בכל אופן, כי לא היה ברור. - עדיין לא ידועים כל הסיכונים שכרוכים בתהליך. אחד מהם, כפי שהתגלה בבע"ח, הוא קיצור תוחלת החיים. - קיימת סכנה לנפשו של הילד המשובט, שיהיה מושפע מיחס שונה של הסביבה כלפיו ובלה בלה בלה. - תיפתח האפשרות "להקים לחיים" אנשים מהקבר ע"י שימוש מחדש בגנים שנשמרו. הדבר לא רק בעייתי מבחינה מוסרית ודתית, אלא גם עלול להשפיע רגשית בצורה קיצונית על המעורבים בדבר. - לשיטה חסרונות ברורים של רבייה א-מינית. היא חוסמת את הגיוון הגנטי שמביא להשבחה טבעית עם הדורות. אם האוכלוסייה לא תהיה מגוונת, לדוגמה בנוגדנים שהגוף מייצר, מגיפה אחת תוכל לחסל את כולם בלי להשאיר ניצולים. - התערבות גנטית בבני אדם מעוררת בעיה מוסרית באופן כללי, כאשר הורים מעוניינים להשתמש בה כדי ליצור "ילד עפ"י בקשתך". כבר היום הפלות מלאכותיות של ילדים בעלי מום מהוות בעיה כזו, אבל שיבוט והנדסה גנטית לשם יצירת ישות-על עשויים להיחשב כהתערבות שלא לצורך. - עלות ההליך גבוהה, וכפי שהתגלה במחקר על בע"ח רב הניסיונות נגמרים במוות של העובר. לכן כדי ליצור משובט שישרוד את ההיריון יש להשקיע משאבים רבים, יש צורך בהרבה אמהות פונדקאיות, שמרצונן יתנדבו לשאת את העובר ולהתמודד רגשית הן עם נשיאת העובר וכנראה שגם עם ההפלה הטבעית. - זה לא חוקי. :)

AceMagician

New member
זה יעלה שאלה קיומית אצל השיבוט

אם השיבוט הינו שיבוט מדוייק של המקור, הוא מסוגל לחשוב בצורה שתקנה לו צורך של השרדות. לכן, הוא יעשה את הכל כדי לממש את היצר הזה. אני לא אומר ששיבוט חייב להיות רע. אבל קיימים מקרים (בדיעבד) בהם השיבוט מחליט שהוא זה שצריך להתקיים ולאו דווקא המקור. או, שהמקור חושב שאין צורך בשיבוט ולכן על השיבוט למצוא דרך לשרוד נסיונות של המקור להשמיד אותו... קצת מוקצן אני יודע

מאיפה הרעיון הזה?

קיימים מקרים? תן דוגמה למקרה כזה (שהתרחש במציאות!) לתאומים זהים יצר הישרדותי להשמיד אחד את השני? לא רק שהדנ"א שלהם זהה, גם התנאים ששררו במשך חייהם, אם עוד ברחם ואם במהלך חייהם, הרבה יותר דומים מאשר התנאים של מקור לעומת התנאים של שיבוט. ובמובן הזה, תאומים זהים הם שיבוט הרבה יותר "מדוייק" אחד של השני. אם "מדוייק" זו המילה הנכונה כאן, כי אל לשכוח שמדובר בביולוגיה. ועל כמה מקרים של תאום שרוצח תאום אתה שומע כבר?

juggernaut

New member
אמ

כי אתה מתעסק פה עם פאקינג חיים. זה יצור חי ונושם...ומרגיש. זה לשחק בכלים שלא נועדו לנו. אף אחד לא יודע תכלס מה יקרה...אבל תחשוב שהיו אומרים לך ביום בהיר אחד שאתה רק שיבוט של מישהו אחר. איך היית מרגיש?

juggernaut

New member
והסיבה היחידה שבני אדם

כן משחקים בזה זה כי אנחנו חושבים שאנחנו מספיק חכמים ומתקדמים כדי שנוכל להתעסק בחיים של יצורים אחרים. להחליט מי יחייה ומי לא. וזאת טעות חמורה ביותר. כי אנחנו לא חכמים כמו שנדמה לנו.

Dolo

New member
כי הוא מכיר אותי

ואני הוכחה חייה שאנחנו לא מספיק חכמים

juggernaut

New member
אנחנו לא יודעים חצי מנסתרות היקום

כל יום עולות מחדש שאלות כמו "למה" ו "מדוע" ו"מאיפה באנו" כשנשיג את התשובות לשאלות הקיומיות האלו(אם בכלל נצליח לתפוס אותן) אז נוכל להגיד שאנחנו חכמים כמו שאנחנו חושבים שאנחנו.

MajorWinters

New member
אבל למה אתה מחליט כמה אנחנו חכמים?

המצאנו קונדום, וככה אנחנו "מתחכמים" עם הטבע כי אנחנו עושים סקס חופשי בלי בייצאו מזה ילדים. המצאנו מכוניות, ואז מטוסים, ואז לוינים, ועכשיו לכל אחד יש אינטרנט מהיר בבית וכל אחד יכול לדבר עם בן אדם אלפי קילומטרים ממנו... למה זה בסדר? האם את זה הטבע מאשר? אולי הטבע שיותר חכם מאיתנו רצה שלכל אחד תהיה את הפינה האישית שלו, עם המשפחה והחצר שלו, בלי להכיר את כל מה שמעבר. כי עכשיו שאנחנו מכירים את כל מה שמעבר, ויש לנו טכנולוגיה, אז יש מלחמות, ויש פצצות, והנה אנחנו הורסים את הטבע, והנה אנחנו מתעסקים עם חיים של אחרים... אז למה קונדומים מותר, מטוסים ולווינים מותר, אבל שיבוט אסור?

juggernaut

New member
אני באמת צריך להגיד את זה?

כי בשיבוט אתה מתעסק בחיים של משהו. שיש לו רגשות ושיכול להיפגע אתה בכלל לא יכול להשוות חיים למטוסוים וקונדומים כי חיים זה ערך עליון.

EdisonGirl

New member
לא ממש..

בשיבוט יוצרים חיים חדשים ע"י שכפול של מישהו..
הנזק היחיד שיכול להיות הוא בגישה של אותו אדם לשיבוט שלו, ואני לא מאמינה שישבטו אנשים מבלי לקבל את אישורם.. מה שכן, יתכן שיש משהו שאנחנו לא מביאים בחשבון, שיגרום לשיבוט לא להצליח. הדרך היחידה לגלות את'זה היא לנסות.. ובשונה מהביקור בירח, קוף כנראה לא יוכל להוות הוכחה מספיק טובה שהשיבוט יצליח גם באדם אם יש דברים שאנחנו לא יודעים עדיין..

juggernaut

New member
עדין יוצרים חיים

חיים שיכולים להיפגע. אני לא בעד העניין. סורי. (אולי אני מוסרי מדי)

EdisonGirl

New member
גם כשאדם מקיים יחסי מין >

במטרה להביא ילדים לעולם- גם אז הוא כביכול יוצרים חיים שיכולים להיפגע.. לא? או שלא הבנתי אותך נכון?

juggernaut

New member
לא לא הבנת אותי

אני פשוט חושב..שליצור חיים סתם ככה(כלומר..השיבוט) זה דברים שאנחנו לא צריכים לעשות. חיים זה ערך עליון ואנחנו לא יודעים איך השיבוט יתנהג כשיגלה שהוא סך הכל שיבוט... ובכלל ליצור חיים..ולהרוס.. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לפגוע בצורה כזאת. כי חיים..זה ערך עליון

EdisonGirl

New member
הו...

אז ראשית, אני בטוחה שהמדענים יהיו מאוד זהירים בקשר לזה. אני לא מאמינה שזה יהיה תחום פרוץ כ"כ כמו שאתה מתאר את זה, גם אם תהיה לזה הצלחה גדולה. מצד שני, יש משהו במה שאתה אומר.. לא כולם היו מאושרים לגלות יום אחד שהם רק שיכפול של מישהו, ולא יצור שנולד להורים בדרך הנורמטיבית. וכן לא כולם היו מאושרים לגלות בכלל שהם בעצם *העתק* של מישהו. אבל אני מאמינה שאם זה יהיה מקובל- אנשים יתרגלו. התינוקות האלה יוולדו למציאות אחרת ולכן סביר להניח שגם היחס של רובם לשיבוט יהיה שונה.

juggernaut

New member
מפחד לחשוב על זה.

רק לחשוב על עצמי בתור שיבוט של מישהו... בטח אני אהיה בדיכאון וארגיש כל החיים מקום שני ושתמיד יש מישהו שהוא כמוני בדיוק והמשפט "אתה יחיד ומיוחד" לא ידבר אלי

MajorWinters

New member
אבל זו טענה ריקה...

חיים זה ערך עליון... אבל אתה לא אומר בזה כלום.

למעלה