בתי כנסת - על חשבון מי?

• פותח הנושא NYM
  • פורסם בתאריך

NYM

New member
בתי כנסת - על חשבון מי?

המדינה בונה היום בתי כנסת. אבל מבני ציבור אחרים כמו מתנסים לא. הגיע הזמן לשנות קצת סדרי עדיפויות!

אתם חושבים על מה שאני חושבת../images/Emo35.gif

כל הזמן נכנסים אנשים ומתקיפים ת'דתיים....

מתנדב

New member
תגידי לי מיטל, מה נראה לך?

שהם יתקפו את עצמם? הרי תמיד קל להתקיף את הדתיים, גם אם אין על מה, יחפשו מתחת לשטיח ולבסוף הם ימצאו.... ועוד דבר מה את בכלל רוצה מהם? הם הרי מושלמים אין מה להתקיף אותם בכלל, הרי הכל הדתיים והחרדים אשמים, גם כשיש אונס וגניבות בציבור החילוני הדתיים אשמים....

masorti

New member
שטומי לפיד יעביר את 45 המליונים...

מהתיאטרון למתנס"ים. הגיע הזמן שהכסף יילך לשכבות המצוקה ולא לאליטה המפונקת.

אני לא מבינה מה הקשר לזה שאתה

הולך קבוע לבית כנסת

masorti

New member
שעל פי הסכם הפסקת האש...

אני נמנע מלתקוף אותך ואתה נמנע מלתקוף אותי. סעיף נוסף קובע שאף אחד משנינו לא יתערב בויכוח של השני עם צד ג'.

אני לא חתמתי על שום הסכם...

חוץ מזה לא תקפתי אותך. הגנתי על כבוד נציגי בכנסת.

masorti

New member
סליחה. אכן לא חתמת על הסכם...

בדקתי בגנזכים שלי, וההסכם הוא עם משתתף אחר בפורום שנוטה להחליף כינויים.

saar7650

New member
שטויות!

ממש לא נכון! היום בונים ה-כ-ל על חשבון המדינה. ואגב- לגבי בתי הכנסת, היום כבר התקצוב הוא פחות מאד בהשוואה לעבר עקב יציאת ש"ס ממשרד הפנים!!!

NYM

New member
זה לא מדוייק

מבנים כמו המתנסים בונים ע"י מפעל הפיס שזה אומר שצורת התקצוב שונה במהותה והכסף הוא לא של המדינה. תקצוב בתי הכנסת לא בא ממשרד הפנים אלא ממשרד השיכון (שדרך אגב עומד בראשו אפי איתם מהמפד"ל) והוא נעשה על פי מפתח קבוע של מספר תושבים בלי קשר ל"זהות" התושבים (כל עוד זו שכונה יהודית).

מתנדב

New member
NYM, תגיד לי לפני ששלחת את ההודעה

חשבת על מה שכתבת? כתבת המדינה בונה היום, ומה היה עד היום? למי המדינה בנתה? לא לדתיים, אלא לחילונים, אז לא הגיע הזמן לשנות קצת סדרי עדיפויות? על זה לא חשבת נכון? ועוד דבר המדינה חייבת לתקצב גם בתי כנסיות בדיוק כפי שהיא מתקצבת מתנסי"ם ומבני ציבורים אחרים, אתה לא חושב ככה? או שאתה חושב שלדתיים לא מגיע שיתקצבו אותם?, אני פשוט מנסה להבין אותך, מה העמדות שלך בנושא.... כך שלא הבנתי בכלל מה הטענות שלך?

Vdrums

New member
כמו שהחילונים תמיד תוקפים את

הדתיים ומחפשים אותם מתחת לשטיח אז הדתיים תמיד מקשרים את טומי לפיד לכל דבר. כי הוא אשם בכל.

meindelbium

New member
אממ לא../images/Emo46.gif

אין כזה דבר "לבנות לחילונים" הדתיים משתמשים במתקנים של החילןנים ואף מונעים מהם שימוש בהם בשבת (דוגמת תחבורה ציבורית) אני חושב שאין לי בעיה עם בניית בתי כנסת וכיוצ"ב...בתנאי שזה יהיה לא מכספי

מתנדב

New member
אתה יודע מה? אתה צודק במליון אחוז..

הדתיים הפנאטים האלו והאוכלי לחם חינם, גונבים ממכם את המבנים והם משתמשים עם זה בשבילם, אתה צודק, הדתיים הגנבים האלו גונבים כל מה ששייך לחילונים.... ואתה גם צודק אתה היחיד שמשלם מיסים במדינה, אז למה שהממשלה תבנה מכספך בתי כנסת לדתיים, מילא עם הדתיים היו גם משלמים מיסים, אתה צודק, אבל הדתיים לא משלמים מיסים, אז מה החוצפה הזאת שהם מבקשים בתי כנסת ועוד מכספך?, כזאת עזות מצח יש לדתיים האלו, זה פשוט גועל נפש.... אני מבקש כאן מכל הדתיים צאו למחאה נגד הממשלה, ותחזירו להם את הכסף שנתנו לכם עד היום למבנים הציבוריים שלכם, ותחזירו את הבתי כנסיות, תתביישו לכם אוכלי לחם חינם... meindelbium, עכשיו זה בסדר גמור?

למעלה