בתי כנסת - על חשבון מי?

• פותח הנושא NYM
  • פורסם בתאריך

masorti

New member
לא נכון...

הכביש יכול להתנהל בשבת באחד משני פרוטוקולים בסיסיים: א. על פי הפרוטוקול החילוני - אוטובוסים מורשים לנסוע. ב. על פי הפרוטוקול הדתי - אסורה נסיעת אוטובוסים. אתם דורשים שהכביש יתנהל בשיטה החילונית. ברגע שאפילו אוטובוס אחד יעבור בכביש בשבת, הכביש מנוהל על פי אורח חייהם של החילונים. וזה בלי קשר לשאלה מה יעשו הדתיים. הכבישים, כמו כל רכוש משותף אחר, מופעלים ומושבתים לפי רצונם המשוקלל של כלל השותפים. וזכותו של שותף מסוים לדרוש את השבתת הרכוש המשותף ביום מסוים. בוא ונניח שבמרתף של בית משותף יש מערכת תופים ששייכת לועד הבית. האם זכותם של חלק מהדיירים לדרוש שהנגינה תוגבל לשעות סבירות (לא בלילה ולא בצהריים) כי זה מפריע להם? ודאי שכן. לפי ההגיון שלך, חובבי התופים בבנין יטענו שהתופים נועדו לשימוש כולם, ולא סביר שידרשו מהם שלא ישתמשו בהם. הדיירים שרוצים לישון יכולים לבחור האם לנגן בעצמם בתופים או לא, אבל זה לא עיסקם מה עושים דיירים אחרים עם התופים. חובבי התופים אפילו יצטטו ממשלי קרילוב כדי לחזק את טענתם.

vizini

New member
כן נכון...

הכביש יכול להתנהל לפי מליון פרוטוקולים. אבל רק באחד יש הגיון - מי שצריך - ישתמש. לגבי הדוגמא שלך עם התופים במרתף, ההבדל העקרוני בינו ובין הנסיעה בשבת הוא שהתיפוף מפריע פיזית, באורח הניתן למדידה, לשינת הדיירים. לעומת זאת, נסיעה בכבישים בין עירוניים לא מפריעה באורח ניתן למדידה לאף דתי. משל למה היה הדבר דומה? מערכת התופים נמצאת במתנס המרוחק קילומטרים מן הבית, ובכל זאת לא תרשה למי שרוצה לתופף...

masorti

New member
לא נכון...

"אבל רק באחד יש הגיון"... זה כמובן הנימוק המדעי-אובייקטיבי שלך. אין שום הבדל בין נסיעה בשבת לתיפוף. נסיעה בשבת פוגעת באיכות החיים של הדתיים, ותיפוף פוגע באיכות החיים של הרוצים לישון. ובהחלט ניתן למדוד את ההפרעה לדתיים מנסיעה בשבת. כידוע לך הדבר הזה מעצבן אותם, ולתופעת ההתעצבנות יש מדדים פיזיולוגיים מוכרים. (ולמרחק של התופים מהמתנ"ס אין שום קשר, משום שבנמשל מדובר על פגיעה רגשית בדתיים ולא על פגיעה שנובעת רק מרעש האוטובוסים) דרך אגב, אתה מכיר מדדים פיזיים למידת הפגיעה בנחקר שהמשטרה/שב"כ מפעילים עליו לחץ פסיכולוגי (למשל: ע"י השפלתו)? לי נדמה שלמרות שמדובר רק במדדים המבוססים על תחושות הנחקר, עדיין החוק אוסר עינוי פסיכולוגי. לפי ההיגיון שלך פגיעה רגשית אינה פגיעה, ולכן מותר להפעיל לחץ פסיכולוגי ללא שום הגבלה.

vizini

New member
לא נכון.

טענות כאלה דינן להידחות על הסף, כי הם נופלות במבחן שהמציא אחד מסורתי, מבחן האדם הסביר. תיפוף באמצע הלילה פוגע באדם הסביר. נסיעה בשבת לא. בקשר לחוק נגד עינוי פסיכולוגי - אני לא חושב שיש חוק כזה. חוק כזה היה אוסר חקירה בכלל, כי כל חקירה היא עינוי פסיכולוגי...

iziman

New member
אתה מדבר שטויות

המשאבים של המדינה אמורים לשרת את צרכיי הקהילה ועם אחד מן הצרכים של הקהילה הוא דת , אז יש צורך לספק את צורך זה .

אני אוהב לדבר שטויות...

אז לדעתי, אין להכיר בשום דת לפי המדינה. הרוצה לעסוק בפולחן דתי יעסוק בו על חשבון זמנו החופשי וכספו האישי.

saar7650

New member
אולי כדאי שבכלל-

כל אדם שירצה להקים מוסדות (גם חילונים) יעשה זאת על חשבונו האישי? לא לכולם יש ראש לכדורגל וכדורסל, לא כולם מתעניינים באופרות וכיו"ב לא כולם אוהבים ריקודי מחול ובלט- כל אחד יעשה מה שבא לו- על חשבונו הפרטי! מה דעתך?

saar7650

New member
שורה תחתונה-

מבנים לציבור החילוני (אצטדיוני כדורגל, אולמות כדורסל וכיו"ב) צריכים להיבנות ממשאבי הקהילה החילונית בלבד ולא ממשאבי המדינה. כמה פשוט-ככה נכון!

Vdrums

New member
סער איפה אדון אמנון יצחק

עושה כנסים??? ביד אליהו!!! כמדומני זה אולם כדורסל....

saar7650

New member
"סער איפה אדון אמנון יצחק"...

ראשית- עידן, לא סער. (ראה בחתימתי). לגבי שאלתך http://www.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?id=761&msgid=18041339

Vdrums

New member
סליחה. עידן. אני מבין את "הבימה"

שלא רצתה שהרב יצחק יעשה כינוסים שם זה די הגיוני שמוסד מכובד שעוסק בתיאטרון ומופעי תרבות למינהם יאכלס כנס חזרה בתשובה הבימה אינה מתנ"ס לכל אירוע!

Vdrums

New member
זו דעתי, אמרתי שאני מבין את אנשי

הבימה. זה שבג"צ אישר את זה לא משנה את דעתי בנושא.

saar7650

New member
"זו דעתי..."

זה בדיוק העניין! בג"ץ טוען כי ה"בימה" היא גם מקום להתכנסויות! ואגב- ה"בימה" לא טענו שהמקום לא מיועד לכנסים (כמו שטענת) אלא הביאו טענה מגוחכת אחרת. (אני אנסה להשיג לך עותק מהמכתב שלהם).

Vdrums

New member
תראה אני פה מביע את דעתי, אני לא

רודף אחרי מכתבים ושאר דברים. זה לא מטריד אותי כל כך. אני רואה את הפורום כמקום להבנת הדעות של הצד השני. לא פעם ולא פעמיים שאלתי לגבי דברים שלא נראו לי מובנים וגם קיבלתי תשובה. זו הפואנטה כאן.

saar7650

New member
הבעיה היא-

שאתה טוען את מה שאנשי ה"בימה" לא טוענים! כלומר- הבימה לא אומרת שלא יתקיימו כנסים בתוך אולמה! להיפך! היא מסכימה לקיים כנסים שם.

Carl Freeborne

New member
אם אמנון יצחק נציג למחזירים בתשובה

אז אני האתון האבודה של שאול.... הוא בנאדם שמדבר כ"כ הרבה הבלים ושטויות... שמעתי פעם קלטת שלו וכל הזמן התפקעתי מצחוק... הוא מצחיק כ"כ..... ופתאטי.. מאוד.

saar7650

New member
חבל חבל ושוב- חבל!

שאתה מתיחס לרב אמנון יצחק בזלזול. אולי שמעת קלטת אחת שלא לרוחך אך אם תכיר את הבן אדם באופן אישי ואם תשמע יותר קלטות שלו תבין שמדובר באדם אחר ממה שאתה חושב ומזלזל בו. אם יש לך דברים ספציפיים לדון על דרכו ו/או דבריו אשמח לדון איתך עליהם בשרשורים ו/או במסרים!

הקלטות שלו מלאות בחצאי אמיתויות

רטוריקה, הפגנת בורות בנושאים מדעיים, זילזול מחפיר בחילונים, קישקושים פסאודו מדעיים, ועוד מרעין בישין.

למעלה