בתמונה: אתיאיסט מתפלל לצ'ארלס דארווין

Feanor75

New member
בתמונה: אתיאיסט מתפלל לצ'ארלס דארווין

Feanor75

New member
לכן הסיכוי שתפילתו תענה הוא אפסי

כשדארווין הלך לעולמו, נשמתו יצאה מגופו וחזרה למצב של ידיעה אוניברסלית, כמו כל נשמה כולל שלך. ואז הוא נוכח באיוולת שלו ובטח מאוד התבייש בה. האמת היא שרודולף שטיינר שיבח את דארווין על התיאוריה שלו לגבי בעלי-חיים, אבל אני מתאר לעצמי שהיא נכונה במידה קטנה מאוד גם לגביהם.

BravoMan

Active member
נו, לפחות הוא מתפלל לדמות אמתית שלא המציא בעצמו!

או שהומצאה עבורו ע"י שקרן נצלן כזה או אחר...

Feanor75

New member
מנין לך הביטחון שדארווין היה קיים? מעולם לא ראית אותו

כנראה שהוא היה קיים, אבל יש יותר הוכחות לקיומו של בורא.

BravoMan

Active member
עוד אחד שיש לו הוכחות לקיומו של הבורא?

בוא נראה אותך מביא "הוכחה" אחת כזו!
מעולם לא נתקלתי באדם שהצליח.
&nbsp
מנין לי שהיה אדם בשם דארווין ועשה את מה שעשה?
כי יש מספר ראיות בלתי תלויות לקיומו ופועלו של האיש, כולל צילומים.
&nbsp
האם ייתכן שזייפו את כולם ומעולם לא היה אדם כזה, ומישהו אחר בכלל המציא את כל מה שמיוחס לו?
אפשרי, אבל הסיכוי לכך די קלוש.

nightjar

New member
האם חוסר קיומו של דארווין מהווה ראיה נגד האבולוציה?

BravoMan

Active member
לא יודע. מה הקשר לאבולוציה?

סה"כ דיברנו על דמות להתפלל אליה...

nightjar

New member
אפשר להתווכח אם הסבירות לקיום דארווין

גבוהה מהסבירות לקיום אלוהים, אבל זה ויכוח שולי.
אם אלוהים לא קיים, מגדל שלם מתמוטט. אם דארווין לא קיים, לא נגרם כל נזק...

BravoMan

Active member
אני מסכים איתך בכל הנקודות

אבל פותח השרשור בחר את הוויכוח. אני רק משתתף בו לשם שעשוע ולמען הקוראים הסמויים.

Feanor75

New member
הוכחות

אפשר לומר שאנחנו מוקפים בהוכחות כאלה לקיומו של בורא. פרט לכך, כשמדובר בישות רוחית הדרישה להוכחה פיזית אינה לגיטימית.
גם לך אין הוכחות, יש לנו רק טיעונים.
אני הולך להשמיע לך סדרה של טיעונים שיביאו אותך להרהורים. ההרהורים כעבור כמה זמן יחלחלו לתודעה שלך ויהפכו אותך לאדם מאמין. אלא אם כן אתה מוקף בכוחות מטריאליסטים חזקים וצורך מזון מעובד ומזיק וכל מיני סמים, זה ימשיך להכשיל אותך.

BravoMan

Active member
אויש, באמת כיוויתי שתיהיה יותר יצירתי...

קודם כל תחליט - הבורא המסכן שלך צריך הוכחה, או שהוא מסתמך על אהבלים כמוך שיאמינו בו כנגד כל הגיון?
&nbsp
אחרי זה, תתחיל לשפוך את הטיעונים שלך, מי יודע, אולי תעלה בטעות על משהו מקורי שלא נטחן עד דק...

Feanor75

New member
לשון מלוכלכת יש לך

לא זכור לי שהעלבתי אותך.
הבורא לא זקוק להוכחה. אני חושש שאתה אטום ברמות שעדיין לא ניתן לחדור אותן והדיון איתך הוא עקר. נסה קצת להסוות את הטימטום שלך וללמוד דרך ארץ.

BravoMan

Active member
צ'מע, מצטער, כשזה מגיע לאנשים כמוך

שמתיימרים שיש באמתחתם הוכחות לקיומו של "בורא" שישכנעו כל אדם, ואז, עוד לפני שהם ניסו להציג את ההוכחות מיד מתחמקים ועוברים לזה ש-"הבורא לא צריך הוכחות", וליתר בטחון גם קובעים מראש שמי שלא משתכנע הוא מסומם ומסכן, הפיוז שלי קצר...
&nbsp
אתה יכול להיעלב, או לנסות את מזלך, לי לא ממש מזיז

&nbsp
בנקודה אחת אני מסכים איתך לחלוטין - הבורא שלך, שאינו קיים, אינו זקוק להוכחות, וגם לא לשום דבר אחר.
אנשים בעלי הגיון, אם אתה רוצה שייקחו אותך ברצינות, בהחלט צריכים ראיות תומכות לטיעונים שאתה מעלה.

מדור 26

New member
הכן ההוכחות שלך?

העולם מלא בהוכחות לאי קיומו של "אלוהים"... כך גם התורה!
בספורי התורה, "אלוהים" קיים פעילויות אינטנסיביות וקשר פרונטאלי עם אישים שונים, דוגמה :
יהוה שאומר למשה (בשמות ל"ג): "לא תוכל לראות את פני וגו', מזמין (בשמות כ"ד, א-י"א) את משה, אהרן, בני אהרן ושבעים מזקני ישראל לעלות אליו; "ויעל משה ואהרן ושבעים מזקני ישראל ויראו את אלהי ישראל ואל אצילי בני ישראל לא שלח ידו, ויחזו את האלהים ויאכלו וישתו!...(סיפור הזוי, העתק מהמתולוגיה היוונית)
"אלוהים הטוב והרחמן" השתמש להסדר בעיות בהרג המוני, כמו במבול, סדום ועמורה, בכורות מצרים, בכיבוש הארץ נהרגו בחסותו אלפים רבים של תושבי הערים שחיו בהן דורות רבים. רק בעיר העי הרגו בני ישראל כעשרים אלף בני אדם...
גם בעשרת הדברות - בראשונות שבהן, הוא מגלה את אופיו המגלומני, האכזרי , איום בהרג, על אי אמונה בו או באי קיום מצוות. "פוקד עוון אבות על שלשים ועל רבעים"...
זה האליל שאתם מאמינים בו, או מפחדים ממנו? לדע"ש יש הרבה מה ללמוד ממנו...
מזה אלפי שנים, לא נראה ולא נשמע אותו אליל שלכם, נדם קולו, תמו מעשיו, נעלמו עקבותיו - הוכחה נוספת לאי-קיומו.
היכן ההוכחות שלך???

Feanor75

New member
שלום מדור 26

זו שגיאה להתייחס רק לפשט שבכתבי הקודש. זה עולם מלא בסימבולים ומשלים, יש שם המון צפנים שרק מתקדשים יכולים להבין, לא אתה ולא אני.
אלו כתבים שנכתבו בידי מתקשרים ומתקדשים מכל מיני רמות, חלקם גם מהצד האפל. מה שיש בדתות זה דברים שהיו נכונים פעם לאנושות וזמנם עבר- לגבי אנשים שהם מתקדמים יותר. ויש שם גם אמת מעורבבת עם שקר, של אנשים שתפסו טרמפ וסילפו את התכנים הקדושים לתועלתם.

מדור 26

New member
המצאת תירוצים, להצדקת האיוולת

הרי מה שכתבתי לך, מופיע בתורה, שלפי אמונתכם ניתנה למשה בסיני ע"י אלוהים...
אז על איזה "מתקשרים" אתה מדברועם מי הם "מתקשרים"? אם הכתוב בה אינו כפשוטו, מדוע אלוהים מסר כתב "מדומה" או "מרומז"? מה ההיגיון?
אם הכתב "כפשוטו" אינו מוצא חן בעיניך, זאת סיבה לחפש פירוש אחר,כזה, שכן ימצא חן? ממש לא אמין...
אם כדבריך, יש שם (היכן?) "אמת מעורבבת בשקר" כיצד תבחר מה אמת ומה שקר? אולי בחרת בשקר, כי זה יותר נוח לך להאמין?
אתה לא מרגיש שההיגיון ממך והלאה?

Feanor75

New member
טוב

הריני להעיד, היגיון זה צד חזק אצלי.
יש סיבה לכתוב כתבי קודש בכמה רבדים. העם שקיבל את התורה, ברמה של האדם הפשוט היה זקוק לה כי היא שמרה עליו מחטאים, אפילו בדרך של הפחדות. זה היה נכון לאז ואפילו לעכשיו לגבי אנשים מסוימים. רק תראה את החילוניים לאיזו תת-תרבות הם הדרדרו. אני אגב חילוני ולא דתי, למען הסר ספק.
לעומת כל אלה, אם נביא או איש קדוש קורא בתורה הוא יכול לראות שם דברים אחרים לגמרי. הוא לא מפחד מאלוהים, הוא רואה שם נבואות וכל מיני דברים שאתה לא מדמיין.
רק אם תשתחרר מהקיבעון שלך אתה יכול להתחיל לבחון את זה כיאות. בינתיים אתה בוחן את זה בצורה מאוד רדודה, החלטת לפסול מבלי לבחון כלל. לא יכול לעזור לך.
&nbsp

Hameln

New member
כי חסרים תאיסטים בעולם שצורכים מזון מעובד

וצורכים\צרכו סמים בשלב כלשהו בחייהם.

למעלה