בתמונה: אתיאיסט מתפלל לצ'ארלס דארווין

ItsikH

Member
"הוכחות" הן בעולם המחשבה, "קיום" הוא בעולם המציאות
הנחת יסוד של אדם שפוי, שהמציאות קודמת למחשבה - אם בעולם המחשבה הוכחתי דבר מה, אך המציאות אומרת אחרת, סימן שמשהו שגוי בהנחותיי ולא שהמציאות משקרת. אין כל פלא לכן שהדת בדורות האחרונים יותר ויותר פונה להזיית אי השפיות "אל תיתן לעולם הזה להטעות אותך" - רוצה לומר, העדף את אמונתך על פני המציאות - אין זה אלא תאור של מחלת נפש: הרי לא תקפוץ ממגדל באמונה שאלוהים יציל אותך? אז מדוע תבטח באותו סבא'לה בענינים אחרים למול העובדות?

דרווין היה שרלטן.............................

ודת המדע היא דת כמו כל דת, עדיף להיות חשוך וללמוד תורה ולהטר מכל החטאים ולא להיות כלב שוטה אחרי מדע....

ItsikH

Member
שרלטנים היו אכן מי שציטטו אותו, דברו בשמו והפכו את רעיונותיו
על פיהם, בעיקר ממציאי "תורות הגזע" למיניהן - אבל לכן שרלטנים לא פחות הם אלו שמצטטים את אותם שרלטנים כמייצגים את רעיונותיו המקוריים. הרעיון הבסיסי הוא פשוט ביותר, תהליכי התאמה מתמשכים ותו לא - השגיאות הנפוצות בהבנת הרעיון הכל כך פשוט וכל כך מבריק הזה הן:
  • אשליה של קיום סביבה קבועה בתוכה מתקיימת האבולוציה: ההשתנות התמידית היא של כל המציאות ולא רק של יחידים בתוכה - ההשתנות של המינים עצמם מתבטאת בשינוי הסביבה שהיא עצמה כפופה לאותם עקרונות בדיוק.
  • ולכן גם האשליה הנלווית לה, של האפשרות שלנו המתבוננים לזהות ולאפיין תכונות שהן עדיפות אובייקטיבית להשרדות - בפועל. תכונות שהיו מועילות בעבר להשרדות, עשויות להיות בעתיד מזיקות לה, ואפילו רק בגלל השפעתן שלהן עצמן על הסביבה.
הדוגמא התאורטית הטריוויאלית היא מין שזוכה להצלחת יתר, ואשר על כן מכחיד את משאבי הטבע להם הוא נזקק לצורך השרדותו - בשלב הבא ייכחד אף הוא.

דוגמא הרבה יותר מעשית תהיה "משבר החמצן": באטמוספירה הקדומה חמצן היו מועט יחסית, והחיים היו אנאירוביים, הופעת הפוטוסינתיזה - "הצלחה" מרשימה בניצול משאבי הטבע [אור השמש] - הביאה לעליית דרסטית בכמות החמצן החופשי באטמוספירה - מצב קטסטרופלי הרבה יותר מהמבול התנ"כי, והסיבה האבולוציונית להופעת החיים האירוביים.

לא היתה בריאה ואין להם תפקיד.

בדיוק כמו שלנו אין תפקיד.
אנחנו בסך הכל יצורים קטנים על גרגר אבק חסר משמעות בפינה נידחת ביקום.
לחשוב שכל היקום הזה נברא בשביל המין האנושי זו יהירות שאין כדוגמתה.

dojee

New member
אהבתי, "אנחנו בסך הכל יצורים קטנים על גרגר אבק חסר משמעות"

אז איך אתה יודע שלא היתה בריאה.

Hameln

New member

במקרה הזה זו היתה ציניות ולא שקר.

אבל התגובה שלך היא שגויה בלי קשר.
הרי יש אתאיסטים שחזרו בשאלה, אפילו כאן בפורום יש לא מעט כאלו.
האם גם להם אין גישה והבנה לתורה שבעל פה? גם אם הם חזרו בשאלה בגיל מאוחר יחסית, אחרי שבילו כמה שנים באוהלה של תורה? קשה לי להאמין.
&nbsp
את התגובה הזו שלי הרווחת ביושר, ואם אתה מעוניין לדעת למה פשוט תקרא את ההתכתבויות הקודמות שלנו.
אם וכאשר תהיה מוכן לנהל דיון כאדם בוגר, אשמח לנהל איתך דיון כזה. עד אז, אל תצפה לתשובות טובות יותר מאשר אלו שאתה עצמך מספק.

dojee

New member
ציניות אתה אומר בדיעבד וזה לא מכפה או נותן לך זכות לשקר

להשגה והבנה של התורה + התורה שבעל פה
קיים תנאי הכרחי והוא האמונה בבורא, על כן אין שום קשר אם מישהו למד בעבר תורה
וגם יודע לדקלם את כולה בע"פ
אני חוזר שוב התורה לא ספר פיזיקה, היסטוריה, גיאוגרפיה, תזונה, רפואה, חקלאות וכו
אלא מכלול של מסרים רוחניים ניסתרים ומוצפנים שניתנים להשגה רק למאמינים בבורא
נ.ב ההתכתבויות הם לא ביני ובינך אלא עם כל ציבור הגולשים בפורום

BravoMan

Active member
אני רוצה להבין:

ברגע שמישהו מפסיק להאמין בבורא, כל המסרים נמחקים לו מהראש?
אוטומטית?
מיידית?

BravoMan

Active member
איך ייתכן?

כתבתה שמי שמאמין ולומד תורה מקבל את המסרים!

BravoMan

Active member
אלה מסרים של שרודינגר?

פעם אתה כותב שהמסרים קיימים, ופעם אתה כותב שהם לא קיימים - תחילת: קיימים או לא?
&nbsp
פעם אתה כותב שהם מוצפנים ומוסתרים, ופעם אתה כותב שניתן להשיג (להשיג כוונה להבין?) אותם.
אז, אפשר להבין אותם או לא?
&nbsp
אם אפשר להבין אותם, אז מה הדרישה להבנה?
להאמין שיש בורא?
&nbsp
סבבה, מה קורה למי שהאמין שיש בורא, קיבל והבין את המסרים, ואז בשלב מסוים איבד את האמונה הזו שלו. מה קורה עם המסרים שבראשו ושכבר הבין אותם?

דבר ראשון - יש הבדל בין שקר לבין ציניות,

ומכיון שחשבתי שהציניות ברורה (ועובדה ש Hameln הבין שמדובר בציניות גם בלי שהסברתי) לא ראיתי שום סיבה להבהיר את זה בהודעה המקורית, מה גם שזה היה נוטל ממנה את העוקץ.
&nbsp
דבר שני - הבנה אינה קשורה כהוא זה לאמונה. אני מצטרף לשאלה של BravoMan - האם מי שהאמין והבין, ברגע שהפסיק להאמין הפסיק גם להבין? אתה באמת לא רואה את האבסורד בטענה הזו?
&nbsp
דבר שלישי - אני מסכים לחלוטין עם ההתחלה של המשפט הבא שכתבת: "התורה היא לא ספר פיזיקה, היסטוריה, גיאוגרפיה, תזונה, רפואה, חקלאות וכו". לגבי ההמשך שלו יש לי השגות, אם אתנסח בצורה סופר עדינה.
&nbsp
העובדה שההתכתבויות בינינו מתבצעות על גבי פורום ציבורי לא פותרת אותך מלהביא ראיות לטענות שאתה טוען. הייתי אפילו אומר שזה להיפך - היא מחייבת אותך להביא ראיות, אם אתה רוצה שיקחו אותך ברצינות.
&nbsp
&nbsp

dojee

New member
העולם הרוחני לא מיתעסק בראיות פיסיקליות

על כן הבקשה לראיות מגוחכת, מצידי שדברי לא יתקבלו ברצינות
לגבי "האבסורד" ראה תשובתי לברוו

למעלה