בת זוד בלגניסטית

הכי טוב שילכו לטיפול זוגי.

שאדם ניטרלי יגיד להם איך להתנהג.. הכי טוב.
&nbsp
ומסכימה עם העצות שלך.

חשבת לסדר?

נשמע מהפכני, אני יודעת... אבל בתכלס, שני אנשים בדירה.... כמה בלאגן כבר יכול להיות?
פשוט תסדר אחריה.
נראה לי שזה יהיה לך הרבה יותר קל ומהיר, מאשר לשבת שעות ולהתבשל במיץ של עצמך עם העצבים על זה.

בזוגיות כל אחד נותן ומקבל כפי יכולתו.....
ולא חייבים בכל המטלות להתחלק בשווה.

לא יפתיע אותך לשמוע שאני כותבת את זה בתור בלאגניסטית בעצמי, שמטריפה את בעלי מידי פעם בעניין הזה (גם הוא בלאגניסט, אבל קצת פחות, אז תופס תחת כשזה נוח לו
)- אז הוא פשוט תופס קריזה ומסדר.
לעומת זאת, אני היחידה שמבשלת בבית. לו אין מושג או רצון. אז מה? זה אמור להטריף אותי לרמה של לשקול לעזוב את הבית? לא נראה לי.....

כדאי לעסוק פחות בחשבונאות, ויותר באהבה....

La Milagrosa

New member
האישה שלו אגואיסטית לאללה! זה לא רק עניין של "תסדר".

לבעלי לא מזיז שיהיו כלים בכיור, או שהבית יהיה קצת מבולגן, או שננקה ונשאב אבק רק פעם בשבועיים. לא מפריע לו בגדים זרוקים בחדר השינה וערימות נעליים בכניסה ליד הדלת. רק מה- בגלל שאני אשתו ולי זה כן מפריע, ובגלל שהוא אוהב אותי והוא הכל חוץ מאגואיסט- הוא עושה מאמץ ומשתף איתי פעולה. שואב אבק פעם בשבוע, לא עורם בגדים ונעליים, ולפני שהוא יוצא לעבודה הוא שוטף כלים כשהוא יודע שאני אחזור הביתה לפניו (אני מתחילה לעבוד מוקדם מאד בבוקר, אז כמעט תמיד יוצא שהוא עוזב את הבית אחריי).
תפסיקו כבר עם ה"הפרעת קשב" הזאת. בזמן האחרון אנשים מרשים לעצמם לתרץ כל התנהגות מגעילה ואנטי סוציאלית ב"אויש, יש לי הפרעת קשב". חלאס! אני מכירה הרבה אנשים עם הפרעות קשב (אמיתיות, לא אופנתיות) ואף אחד מהם לא דורך על הרצונות ועל הצרכים של בן/בת הזוג.

אצלך הכל מושלם. הבנו את זה כבר די מזמן... זה משעמם!

ומאיפה הבאת את נושא הפרעות הקשב?
אף אחד לא העלה את זה בכלל... וזה הכי לא רלוונטי בעולם .....

אני מתה על זה שממציאים תיאוריה יש מאין ואח"כ מגינים עליה בחירוף נפש.....

La Milagrosa

New member
לא מושלם, אבל גם לא עד כדי כך דפוק כמו שמספרים פה

מישהו העלה את נושא הפרעות הקשב בתשובות.
מה קרה, גם לך יש "הפרעות קשב" שלא ראית את זה?

אני סובלת ממגוון באמת רחב של בעיות וכשלים

קש"ר, אינו חלק מהם.
מעניין ממה את סובלת.... ?
אישה עם חיים מושלמים, זוגיות מושלמת, הכל מעולה ומושלם- ובכל זאת היא פה, נהנית לנבור ולהעמיק בשריטות של אחרים...... מסקרן פורטה!

La Milagrosa

New member
ובכן, אני סובלת בעיקר משיעמום בעבודה

ואיפה קראת ש"החיים שלי מושלמים"? הם טובים מאד, זה נכון.
מושלמים? אם היה לי אבא עשיר ולא הייתי צריכה לעבוד יש מצב שהם היו מתקרבים לשלמות.
גם יש לי קצת צלוליטיס בתחת, זה לא כיף. ולך?

זה לא! תחת חלק.

אבל מודה שעובדת די קשה בשביל זה.... ריצות והמון תרגילים.
ממליצה בחום, אגב.

לסדר את החפצים האישיים שלה?

מאיפה הוא בכלל יודע איפה היא רוצה שיהיו? או, בעצם זה ברור, מבחינתה הם אמורים להיות בדיוק איפה שהם.. יקבע לפי מה שהוא חושב? לפי הסטנדרטים שלו ומה שהוא כותב, בטח היה זורק חצי מזה..

למי שבלגניסט לא באמת איכפת איפה הדברים..

שיסדר וישים איפה שנראה לו....

די בחייאת, לא מכל דבר צריך לעשות כזה סימפוזיון.....
אחד בלגאניסט, אחד לא יודע לעשות שום דבר טכני בבית, אחד מנקה על הפנים ועדיף שלא, אחד לא יודע לבשל.
זה הרעיון בזוגיות, לא שכולם יעשו הכל ביחד ובמידה שווה, אלא שכל אחד יתרום ממה שהוא טוב בו.

וכמובן, ככל שמתחשבנים פחות, כך עדיף.

נראה לי..

..שאם לא היה לו צורך לעשות סימפוזיון והכל היה קליל וזורם ונונשלנטי כמו אצלך הוא לא היה מעלה כזאת הודעה..

ברור שבעיניו העניין אקוטי.

אבל הוא העלה אותו פה לדיון כדי לשמוע דיעות נוספות...
אז דעתי האישית לגבי העניין הזה היא - שישחררררררררר.
וזה כנראה מעיד רק על דבר טוב אחד באמת- שאין צרות ובעיות גדולות מזה.

La Milagrosa

New member
הו, כמה קל ונוח לייעץ למישהו אחר שישחרררררררררר

כשזה לא דברים שאתה צריך לחיות איתם יום יום.
זו תגובה לא רק מתנשאת, היא גם מטומטמת.
אדם שאוהב סדר וניקיון (הוא לא חייב להיות אובססיבי בשביל זה), בית מבולגן ומלא שקיות יכול לפגום משמעותית באיכות חייו.
בת זוג ששמה פס על צרכיו ובקשותיו של הגבר שלה, והכל בשם הזכות הקדושה לחיות בבלגן- היא בת זוג לא ראויה.

כמה מחמאות

אם רק היית יודעת עם כמה דברים , מהותיים יותר מבלאגן או סדר, אני נאצלת לחיות ולשחרררררררר, היית נחנקת.
אבל אין לי שום ציפייה מהאישה שחוץ מקצת צלוליטיס בתחת החיים שלה דבש, והסבל הקיומי שלה נובע אך ורק משיעמום בעבודה (אגב ,בגילך, זה כנראה הרגע להחליף עבודה למשהו שבו היכולות שלך יבואו לביטוי רב יותר מחלוקת מחמאות לזרים ברשת...).

והעובדה שאת משלבת כל כך הרבה פאתוס בהתבטאות שלך...."הזכות הקדושה" וכו'.... לא הופכת את דברייך לנכונים, אלא בעיקר לקצת פתאטים.

האיש אומר פה לאורך ורוחב השרשור כמה הוא אוהב אותה ואיזו בת זוג נפלאה היא... אבל את לא תתני לזה לבלבל אותך! לא! היא "לא ראויה" . זהו.

La Milagrosa

New member
עבודה לא צריך לאהוב, בובה.

אוהבים את הבעל. עבודה זה מטרד הכרחי כדי לשלם חשבונות.
אבל אני מבינה שאצל ישראלים טיפוסיים, שחיים בשביל לעבוד, זה בלתי נתפס הגישה הזאת.
ואם היה לו כל כך טוב בזוגיות הזאת אז הוא לא היה פונה לפורום.

לא צריך. אבל כדאי. מאוד. זה משפר את איכות החיים.

ו"בובה"?! בשביל מה זה טוב?

ומי זה ה"ישראלים הטיפוסיים" או יותר נכון, מה מבדיל אותך מאיתנו האזייאתים..... (אפרופו התנשאות...)

בכל מקרה, כדאי שאחזור לעבודה (המספקת, שאני די אוהבת...) . יום נעים

למעלה