בת זוד בלגניסטית

La Milagrosa

New member
כל זמן שאין ג'וב שמתמצה בלהשתולל עם כלבים וחתולים בדשא

אז לא יהיה דבר כזה "עבודה שאני אוהבת". לי מספיק לא ממש לסבול וללכת בלי חשק למשרד. כל השאר לא חשוב.
תנסי פעם לחיות במקום שפוי שבו אנשים לא מגדירים עצמם דרך העבודה שלהם, ולא מדברים על העבודה שלהם אפילו בדייט ראשון. כדאי לך. אז אולי תביני למה ההתנשאות.

danakama10

New member
וכשיש בן זוג שאין לו צורך בסדר

ההצקות הבלתי פוסקות של בן הזוג גם פוגמות באיכות חייו. הבלגניסטים לא עושים זאת בכוונה, כאלו הם. לאלץ אותם כל הזמן ללכת ולסדר זה מנוגד לאופיים וזה מציק מאוד.
הפתרון? שכל בן זוג יתמקד בדברים אחרים. בן הזוג המסודר יסדר את הבית כפי שנאה בעיניו, כולל הדברים של בן הזוג. בן הזוג הבלגניסט יתמקד בדברים בהם הוא חזק יותר (נקיון? כביסה? קניות? בישול? סידורים?).

ממש לא נכון

גם לבלגניסטים יש את הסדר הפנימי שלהם.
זאת אומרת שהם יודעים איפה הם זרקו את הנעליים גם אם הן סתם זרוקות להן בכניסה לבית, הן זרוקות במקום ספציפי.
מישהו שהוא בלאגניסט נסמך במיוחד על "הסדר הפנימי" אחרת כל העולם שלו יהיה כאוטי.
ואם את תסדרי לו את הדברים במקום אחר, זה יכל להטריף אותו יותר ממה שיטריך מישהו אחר שאותן נעליים בכניסה לבית ולא במקום שלהן בארון.

ממש לא לכולם. יש בהחלט בלגניסטים

שלא מצליחים למצוא את הדברים של עצמם בגלל הבלגן של עצמם.

באמת היה משגע אותי. איך היא מנקה את הבית שלה עם כל השקיות?

&nbsp
אני תמיד אומרת לילדים שלי שכשהבית נקי המוח נקי
אם אני יושבת ורואה מסביבי בלגן אז אני לא מצליחה להתרכז וזה משגע אותי ואז אני קמה ומתחילה לנקות ולזרוק דברים.
אני במקומך פשוט הייתי מבקשת את רשותה לנקות ומעיפה את השקיות ואם היא צריכה אותן ולא מוכנה לזרוק דברים אז אולי תשכירו מחסן איפשהו שככה היא תרגיש שהדברים שלה לא נזרקו.
ובקשר ללעזוב - אני מראש לא הייתי הולכת עם בן זוג שביתו מבולגן. לעשות "בית" זה חשוב לי. חשוב לי שיהיה לבן אדם מקום להגיע אליו שנקי ומסודר ונחמד. זה חשוב לנפש, חשוב לקשר אולי אפילו לבריאות כי אז יותר קל לנקות את הבית.
כשהייתי בת 20 חשבתי שזה חמוד שהגבר לא מסודר וצריך אישה שתסדר לו. אבל אני כבר במקום אחר ולא מתאים לי מישהו שאין לו סטנדרטים של נקיון דומים לשלי.
אבל מהקצת ששכתבת נשמע אתה כבר איתה ויש לך רגשות כלפיה אז כנראה שהצלחת לראות מעבר לבעייה.

השאלה כמה אתה סובל וכמה נכונות יש מצידה לבוא לקראתך

אתם כנראה צריכים לשבת יחד ולקבוע נהלים הקשורים בבית. היכן מותר והיכן אסור "להניח" דברים. אולי שיהיה חדר אחד או איזור אחד בבית שבו מותר לה לצבור ולאגור את הדברים שלה ובשאר הבית לא.
אם היא תסכים לבוא לקראתך בזה אז מצויין, אם לא אז אולי באמת עדיף שתנהלו את הזוגיות שלכם בשני בתים נפרדים...

שילה1

New member
מה אני הייתי עושה?

אוספת את כל השקיות למקום אחד,בארגזים.מודיעה ש:תוך יומיים הכל מסודר או בפח. האמן לי שזה יעבוד.(כשהפרטית שלי היתה נערה,מצאה את בגדיה הזרוקים ,פעם ליד פח הזבל ופעם ליס דלת הבית ,כי לא הספקתי.טענתי:מה שזרוק-אין בו צורך.למדה בהחלט ומהר.)

אני לא מתנהגת ככה למתבגרים שלי

בחדרים שלהם מותר להם להיות כמה מבולגנים שהם רוצים. אסור להשאיר חפצים בסלון ומי שמשתמש במטבח צריך לנקות אחריו.
הסנקציה שלי היא שאני לא קונה להם שום דבר חדש (לא זוג גרביים, לא עט ולא רב קו שאבד) עד שלא עושים ספירת מלאי לבדוק אם אולי כבר יש להם משהו כזה או שאולי האבדה ימצא בבלגן...
ככה יוצא שפעם בכמה שבועות הם נאלצים לעשות "מסדר המפקד"...

שילה1

New member
השגתי בדיוק מה שרציתי ועם חיוך.

היא זוכרת היטב.
היום-אמא לשניים,הסדר בחדרים,בבית ובארונות-ראוי לציון מיוחד.
כל אחד/ת בדרכו/ה.

אייבורי

New member
היא לא ילדה שלו שהוא רשאי לחנך אותה באלימות כמו שאת מציעה

&nbsp
היא בת זוג שלו, שיש לה דעה שוות משקל לדעה שלו.
&nbsp
אחד הרעיונות המזיקים ביותר שהציעו פה.

שילה1

New member
זו לא אלימות.סו פעולה אסרטיבית

שאת מדמעותה מבינים עם חיוך. הדודה שלך?לבטח,היתה מסכימה איתי!

אייבורי

New member
הדודה מסרה

&nbsp
שהיא מקווה שהילדה לא תניח אותך בפח בטענה שאין בך צורך יותר.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אהה!!! הסייפא של תאוריית הקוף השליט המזדקן... [ראו לעיל]

ובמקרה הזה, אני דווקא מתחבר.
אכן יש סכנה כזאת.
(מקווה כמובן למען שילה שזה לא יקרה)

שילה1

New member
חחחחח הילדה הזו כבר אמא לשניים(בינתיים)

ואני מאחלת לכל האמהות בת נאמנה ומסורה שכזו.
תמסור בבקשה לדודה,שאין סיכוי.

שילה1

New member
איזו ביקורת מטופשת ממי שמסתתר מאחורי כרטיס מסתורי......

זכותי לכתוב מה שחושבת .הביקורת הזו מיותרת לחלוטין.
והכינויים-"הפוסל-במומו פוסל"!!!!!!!

סיגלית 2014

New member
מנהל
מכירה את הבעיה מקרוב

גם אני חייה עם בלגניסט (הוא בלגניסט על פי הפירוש שלי, כן? אך לא על פי הפירוש שלו
).
למען האמת אני חייה עם ארבעה בלגניסטים כי גם הילדים ראו והתרגלו להשאיר דברים בכל מקום, במקום במקומם הקבוע.
גם ההורים שלי חייו כך, אבי די בלגניסט. אמי בסופו של דבר הבינה שאין טעם לויכוחים וויתרה, הווה אומר השלימה עם כך והפוקוס עבר למעלות שלו.

מה אני עושה? שאלה טובה. (מסדרת ולעיתים מתחרפנת
)
אין לי הרבה מה לעשות חוץ מלנסות ולחנך את הילדים שזו לא הדרך. כך גם הוא מצטרף, מפעיל אותם ומסדר מדי פעם בעצמו.
תכלס ביומיום מסדרת, מבצעת פעולות של תחזוקה שוטפת ואם אני בשוונג אני מבקשת :"נשמה שלי, קח את הדברים שלך למקום בבקשה..." או "חיים שלי, אתה יכול לעזור לי?"
זה עניין של שיתוף פעולה. הבנתי שהוא פשוט עיוור לבלגן. הוא לא רואה אותו אך כאשר אני מדברת אל ליבו ומבקשת הוא קם לעזור.

לדעתי, בית לא יכול להיות מסודר ומצוחצח 24/7. בכל זאת חיים אנשים בבית. אפשר לקבוע יום בשבוע שבו עושים סדר או "מחזירים את הסדר" לבית.
אבל חשוב לעשות זאת בלי לחץ ובלי מלחמות. לתת לה את ההרגשה שהיא עוזרת לך להרגיש הרבה יותר טוב בבית שאתם חיים בו. אתה מתאר אישה מדהימה שאוהבת אותך, אין לי ספק שהיא תתגייס לעזור לך.
בהצלחה

למעלה