בת 22

princess265

New member
כי הסטוץ לא מכיר את האישיות שלך,

אז ברור שהוא יחשוב עליך במושגים של סקסי/ת. כולנו שופטים אנשים ככה לפני שהם פותחים את הפה (בשביל לדבר).

אבל ברגע שמישהו מכיר את האישיות שלך ומחליט שאתה גם חכם וגם סקסי ושווה להגיע לאינטימיות, וכן להיקשר - לדעתי זה כל כך מעליב שאתה 'לא טוב מספיק בשבילו' לזוגיות. כאילו, אפשר לדפוק אותך ולהיות ידידים, אבל לאהוב אותך? זה כבר יותר מדי. אז... יש מבין?

Berethor

New member
מבחינה מעשית

אם יזיזות = פילגש אז סטוצים = זנות
. ההבדל בין יזיזות לפילגש זה שביזיזות יש מעמד שווה יותר של שני הצדדים, בכלל הרעיון עם קשר עם פילגש דומה גם לקשר זוגי ללא נשואים. ההבדל בין סטוצים וזנות זה בעיקר הכסף, אבל בשניהם שוכבים עם רבים וזרים. מישהי שעוסקת הרבה בסטוצים יכולה לזכות בתואר שרלילה, מישהו שנמצאת בזוגיות או יזיזות לא.

Berethor

New member
בכל זאת

בין לא להכיר תאישיות של הפרטנר לבין להתייחס עליו כניטו אובייקט מיני הדרך קצרה. במיוחד אצל גברים אבל גם אצל נשים. דווקא ההכרות והקשר הקבוע זה אחד הדברים שהופכים את זה ליותר טוב וליותר קרוב לזוגיות לדעתי. בסופו של דבר כדי לא להיקשר לאנשים אנשים נוהגים לפתח אופי מנוכר ולא חברותי, כך שבסופו של דבר זה יכול להזיק יותר. אני יכול להבין אותך למה המחשבה שמישהו לא מעוניין בך כיותר מיזיזה מפריעה לך אבל באותה מידה להיות לא יותר מסטוץ לא מפריע לך? ליזיזה יש הרבה יותר מעמד מאשר לסטוץ, סטוץ = אדם זר, יזיזה = אדם יותר קרוב וקשר יותר קבוע ורציני(ביחס לסטוץ). נראה לי מעליב הרבה יותר אם מישהו "מנפנף" אותך אחרי סקס חד פעמי, מאשר להיות יזיזה ולהיות עם אותו אדם בקשר יותר ארוך וקרוב.

חוץ מזה זה תלוי גם איך מסתכלים על זה, את יכולה להעלב מזה שהוא לא רוצה יותר או פשוט להיות מרוצה ממה שיש ומה שיש שם זה הדבר הכי קרוב לזוגיות שהוא לא זוגיות. את אולי לא מספיק טובה בשבילו לזוגיות אבל את מספיק טובה בשבילו כדי להיות יותר מסטוץ חד פעמי בשבילו, ואת מספיק טובה בשבילו כדי לעשות את זה איתך יותר מפעם אחת. יש אנשים שבמלא לא מעוניינים בזוגיות, המקרה הזה זה לא משהו אישי עליך. יש אנשים שלא מעוניינים בזוגיות באופן אישי איתך, כן גם עם אדם מכיר אותך טוב ויכול לחוש עליך משיכה ולהנות איתך מדברים מיניים עדיין לא אומר שאתם מתאימים מספיק בתור זוג או מעוניינים אחד בשני בתור זוג. באותה מידה את גם יכולה להיעלב ממישהו שרוצה להיות רק ידיד שלך, אבל אין סיבה להיעלב מכך. בשני המקרים יש סקס עם מישהו שלא בן זוג שלך, במקרה אחד זה סקס חד פעמי ובמקרה אחד זה לא חד פעמי.

לפחות במקרה של יזיזות האדם חושב שאת שווה יותר מסקס חד פעמי, וששווה גם להכיר את האישיות שלך ולהיות בקרבה שהיא לא רק סקס. גם יש יותר סיכוי שיזיזות תהפוך לזוגיות בעתיד מאשר שסטוצים. למרות שכמובן לא צריך לבנות על זה יותר מדיי כי זה לא מחייב שזה ישתנה. אני מאמין שזוגיות זה הכי טוב כמובן, אבל בין יזיזות לסטוצים לדעתי עדיף יזיזות מהרבה בחינות, גם כי זה הכי קרוב לזוגיות, זה לא "מושלם" אבל זה "הכי קרוב למושלם", בניגוד לסטוצים שזה הרבה יותר רחוק מזוגיות. על אותו עיקרון כמו שאני חושב שבגידות זה דבר רע, אבל אם כבר אנשים בוגדים לדעתי עדיף שזה יהיה עם מאהב/ת קבועים מאשר סטוצים עם כל העולם ואשתו. במקרה הזה הייתי אומר שזה הרע במיעוטו, ובמקרה של יזיזות אני אומר זה הכי קרוב לזוגיות, גם אם לא 'מושלם' ולא זוגיות. כן אני מבין אותך, אבל אני חושב אחרת בנושא, והסברתי גם תסיבות למה.

princess265

New member
...

בסטוץ גם אני אחשיב את הבנאדם כסטוץ
אז גם הוא 'הזונה שלי' (אני לא אוהבת לקרוא לאנשים ככה, זה מקצוע קיים ויש המון דברים רעים להגיד עליו... זה לא הוגן לזרוק את המילה הזאת רנדומלית כל כך בקלות). אבל כן, כלומר סטוץ יכול להיות הזונה שלי.
וככה אני גם רואה את זה. ובגלל זה אני כנראה ממילא לא בנויה לסטוצים.

אבל הקטע הוא שלמי אכפת מה הוא חושב עליי? למי אכפת מה אני חושבת עליו? זה שונה. אין פה נגיעה באגו בכלל, יש פה אך ורק הסתכלות מינית. בנאדם זר ושב שאני סקסית. מגניב. אני לא אצטרך להקדיש לזה מחשבה מעבר, כי אני לא מכירה אותו והוא לא מכיר אותי ולא יהיה בסקס את כל העכבות הרגשיים (שבקונטקסט הנכון יוצרים את כל המיניות והאווירה המקסימים... ובקונטקסט הלא נכון הורגים אותה. וכשהבנאדם הוא דף חלק מבחינתך, פשוט לא קיימים.)

או שאתה לא שווה יותר מזיון, או שאתה כן. עם יזיזות זה שונה - זה כמו להגיד שהאישיות שלך לא בנויה לשום דבר יותר מסקס זול... כאילו, 'ראיתי את המכלול והחלטתי שאת/ה לא ראוי/ה'

avi1283

New member
לא חייב

זוגיות זה לא רק לאהוב ולהחליט שהוא ראוי, לפעמים צריך התאמה בהרבה דברים, מגורים משתופים, רצון בילדים, דרך חיים דומה, ועוד... אפשר להגיע ביחד לזה שזה לא מתאים, ולהיות לבינתיים יזיזים (שונא גם את המילה).
ובכלל אם אפשר להחליט שמישהו טוב בשבילך רק כידיד ולא בן זוג וזה לא מעליב, אז למה לא לחשוב שמישהו טוב לך כידיד וטוב לך לעשות איתו אקטים מיניים, מבלי זוגיות וזה יהיה סבבה באותה מידה.
אבל ברור שזה העדפה אישית וכל אחד רואה את הדברים אחרת.

Berethor

New member
בדומה למה שאבי אמר

זה לא תמיד עניין של אתה לא שווה קשר רציני, זה יכול להיות גם עניין שלקשר רציני אתם פשוט לא מתאימים, בשביל סטוץ או יזיזות או ידידות לא צריך הרבה התאמה, בשביל זוגיות טובה צריך הרבה התאמה, בהרבה דברים. דוגמה הכי טובה זה למשל אם אחד הצדדים מעוניין בילדים והשני לא, הם לא ממש יתאימו בתור זוג בטח שלא לטווח ארוך. בדומה לכמו שלא כל האנשים מתאימים להיות יותר מידידים, לא דווקא כי צד אחד הוא סתם אנטי אלא כי באמת אין להם התאמה בתור זוג, אותו עיקרון יכול להיות גם עם יזיזות.

princess265

New member
Maybe friends-with-benefits or lovers, but

not fuck-buddies.

סיטואציה ראשונה:
"ג'סי אחלה בחורה ונראית טוב אבל אני עוזב את הארץ והיא מאה אחוז נשארת פה, אז נשאיר את זה קאז'ואל כי אולי יש לי סיכוי להכיר מישהי שתבוא איתי" או "ג'סי אחלה בחורה אבל היא בודהיסטית ואני קתולי ונורא משנה לנו מה המשפחות שלנו חושבות" = סבבה.

* בהנחה שמפסיקים עם זה כשמגיעים בני זוג רציניים יותר.

סיטואציה שנייה:
"נכון ג'סי?"
"ההיא עם התחת?"
"כן, אנחנו שוכבים."
"וואלה? למה אתם לא ביחד??"
"כי היא דפוקה רצח אבל איזה תחת אה"
(היי פייב)

לא רוצה להיות ג'סי של האופציה השנייה, מגיע לי יותר מזה.

המממ, יזיזות לא בהכרח מתחילה כיזיזות...

לפעמים נפגשים לצורך קשר רציני - אבל מגלים שחוץ ממשיכה פיזית אין שם שום דבר מעבר.
לפעמים משהו מפריע למערכת היחסים להפוך למשהו לטווח ארוך (למשל - בעוד שנה אחד הצדדים עוזב לחו"ל והצד השני לא מוכן, אז אין טעם לבנות עליו).
אני תמיד הייתי פתוחה לרעיון של יזיזות.
לא לכל אחת זה מתאים, אבל לפעמים זה משהו שפשוט קורה.
וכבר שמעתי על זיזים שמתישהו הבינו שהם מאוד קשורים זה לזו - והפכו להכי זוג שבעולם

Berethor

New member
אממ

וזה שהוא יקרה לך סטוץ יותר טוב?
, הרעיון מאחורי יזיזים זה כמו ידידים רק עם קטע מיני, באנגלית יזיזים אפילו נקראים friends with benefits. הרעיון מאחורי סטוץ זה מין חד פעמי עם מישהו זר בדרך כלל. אני באמת לא רואה איך לשכב באופן חד פעמי עם מישהו זר עדיף מיזיזות. גם מבחינה מונוגמית יזיזות עדיפה על פני סטוצים, וגם מבחינת היסטוריה מינית, אל משנה כמה שכבת עם אדם אחד זה עדיין אדם אחד, אבל עם שכבת אפילו פעם אחת עם הרבה אנשים, זה עדיין הרבה אנשים. אז גם מבחינת מוניטין וגם מבחינות אחרות זה יותר גרוע לדעתי.

למעלה