גאווה לאומית

גאווה לאומית

*זה ארוך אבל שווה לקרוא!!! שלום חברים, מי אם לא הטלוויזיה והתקשורת גורמים לנו לחשוב שקץ העולם קרב ובא. רק לפני 60 שנה הובלנו כצאן לטבח! ללא צבא ! ללא מדינה ! לפני 55 שנים שבע מדינות ערביות הכריזו מלחמה על מדינת היהודים הקטנה, שהייתה אז רק בת כמה שעות!!! היינו אז 650,000 יהודים שהיו צריכים לעמוד מול כל העולם הערבי(ללא צבא, וללא חיל אוויר אדיר). היו אז רק אנשים חזקים שלא היה להם לאן ללכת. לבנון,סוריה,עיראק,ירדן,מצרים,לוב,ערב הסעודית תקפו כולם יחד. המדינה שניתנה לנו ע"י האומות המאוחדות הייתה 65% מדבר.המדינה החלה משריטה קטנה על הגלובוס לפני 55 שנה. נלחמנו נגד קואלציות שונות שרקמו מדינות ערב, מצוידות בנשק חדיש שסופק ע"י ברית המועצות(דאז) ולמרות זאת ניצחנו!!! היום יש לנו מדינה, יש לנו צבא, חיל אוויר מהטובים בעולם, מייצאים מליונים "אינטל,מיקרוסופט וimb מפתחים את מוצריהם פה. הרופאים הישראלים זוכים בפרסים בינ"ל על פיתוחים בתחום הרפואה. אנו מוכרים תפוזים, ירקות ופרחים למדינות שונות בעולם. ישראל שלחה שלושה לווינים לחלל ואסטרונאוט אחד והיד עוד נטויה. אנו יושבים בגאווה עם ארה"ב המונה 250 מיליון אנשים, עם רוסיה המונה 200 מיליון אנשים, עם סין המונה 1.1 ביליון אנשים, עם הארופאים-אנגליה , צרפת, גרמניה המונות 350 מיליון אנשים. המדינות היחידות בעולם שהצליחו לשגר משהו לחלל. ישראל כיום שייכת למשפחת המדינות המחזיקות ביכולת גרעינית-ארה"ב רוסיה סין הודו ואנגליה( אנו לא מודים בזאת אך כולם יודעים!) לחשוב שרק לפני 60 שנה הובילו אותנו בבושת פנים, חסרי אונים וללא תקווה אל מותינו!!! זחלנו מתוך האפר של אירופה העולה באש, נצחנו את המלחמות שלנו בארץ שניתנה לנו עם כמעט שום דבר בידנו. חבר'ה, בנינו אימפריה מכלום!!! אז מי זה לעזאזאל אדון עראפת (או אבו מאזן)שיגרום לנו לפחד, שיגרום לנו להיות מבועטים??? הצחקתם אותי!!!!! את פסח כבר חגגנו אך אל נשכח על מה היה כל הסיפור... התגברנו על פרעה !!! התגברנו על היוונים !!! התגברנו על הרומאים !!! התגברנו על האינקווזציה בספרד !!! על הפוגרומים ברוסיה!!! שרדנו את היטלר ימח שמו ואת השואה !!! הבסנו את צבאות ערב !!! שרדנו את סאדם ואת מלחמת המפרץ!!! לכן, קחו את העניינים בקלות ובפרופורציות הנכונות. גם היום יותר מתמיד נתגבר על כל אוייב שיקום עלינו. לא משנה על איזה פרק בהיסטוריה היהודית נסתכל, מצבנו לעולם לא היה טוב יותר!!! לכן, זקפו ראש וזיכרו שכל מדינה או ישות שניסתה לשים לנו קץ ולהשמידנו בסוף נעלמה מן המפה, ואנחנו עדיין כאן!!! מצריים??? לאן נעלמה האימפריה המיצרית??? יון??? אלכסנדר מוקדון??? הרומאים??? האם מישהו מדבר היום לטינית??? הרייך השלישי??? האם מישהו שמע עליו לאחרונה??? הסתכלו עלינו, העם מהתנ"ך- מעבדות מצרים. אנחנו עדיין כאן!!! מדברים אותה שפה! ממש באותו מקום בזמן הזה !!! הערבים עדיין לא הפנימו את זה אך הם ילמדו שישנו אל אחד!!! ובמידה שנשמור על זהותינו לא ניתן יהיה להשמידנו !!! לכן, סליחה שאני לא מודאג, היסטרי, לא בוכה ולא מפחד אצלי הכל בסדר. בטוח שתמיד יכול להיות יותר טוב אך אל תיפלו במלכודת. התקשורת לא מספרת לכם שמתקיימים פסטיבלים ברחבי הארץ, שאנשים ממשיכים לחיות ולבלות. ממשיכים לפגוש חברים להסתובב בקניונים ולנסוע בכבישים. למה המורל שלנו נמוך??? זקפו ראש!!! הסתכלו מסביב וחייכו!!! להתראות בשנה הבאה בירושלים!!!

Zack DA

New member
זה מאוד יפה

אבל יש לנו עוד הרבה בעיות ויהיו עוד סכנות רבות בהמשך הדרך. כגון למשל הדמוגרפיה הערבית. צחי

ואיך אתה מציע לפתור את הבעיה הזאת?

על ידי תחרות? שנעשה גם אנחנו 6 ילדים לכל משפחה ואולי אפילו יותר? ואז הארץ הזאת תתפוצץ מעודף אוכלוסיה הרבה יותר מהר וגם האוכלוסיה תהיה מאוד לא משכילה, כמו בארצות ערב השכנות לנו? או שאולי יש לך הצעה רצינית כלשהי לטווח ארוך?

Zack DA

New member
אני בעד הקמת משרד לענייני דמוגרפיה

1. קצבת ילדים תנתן רק ליוצאי צבא או לתלמידי ישיבות. 2. עידוד הגירה ללא יהודים 3. העלאת מיליון יהודים נוספים לארץ 4. גירוש שב"ח 5. אי נתינת אזרחות לילדי לא אזרחים

צנצןדבש

New member
הנקודות בעייתיות

1. איזה הצדקה יש לתת לתלמיד ישיבה קיצבאת ילדים לא לערבי (רק לשם הדוגמא, "תלמיד מסגד"). בכל מקרה שניהם לא משלמים מיסים :) 3. אתה לא חושב שכבר עכשיו יש לנו קצת יותר מידי אנשים בארץ, קבל את הפקקים באיילון... 4. אם אתה כולל בשב"ח גם עובדים זרים, אתה מכניס אותנו למצב בעייתי של חוסר בעובדים. 5. אם אני לא טועה לפי החוק היום ילדי לא אזרחים לא מקבלים אזרחות.

Zack DA

New member
כאן אתה טועה - ובגדול

5. כל מי שנולד בארץ מקבל אזרחות
כלומר מספיק שפלשתיני שגר כאן באופן לא חוקי מוליד ילדים - ויש להם אזרחות. 1. אני מעדיף לתת את הבונוס גם לתלמידי ישיבות - כי אחרת נפסיד את המלחמה הדמוגרפית. אין מה לעשות. 3. (הדילוג על 2 במקור) המצב קשה. אבל בסופו של דבר האלטרנטיבה היא לאבד את המדינה בכלל. אין מה לעשות. אבל אם ניישב את הנגב ואת יש"ע - יהיה פחות צפוף. 4. עובדים זרים לא רלוונטים, אין לי בעיה שחלק ישארו כאן. הם גם ככה לא יכולים להתיישב פה. צחי

צנצןדבש

New member
5 - לא נכון אתה טועה

חוק האזרחות בישראל (בניגוד לארה"ב) לא נותן אזרחות אוטומטית לילדים של שוהים בלתי חוקיים. 1 - אני מעדיף לתת את הבונוס הזה לאשכנזים צפונים כמוני, אבל כשמדובר במדינה "דמוקרטית" יש כמה מגבלות על הטבות שאפשר לתת למשלמי מיסים מסוג X ולא לY. מה שהיה פחות או יותר מקובל עד היום שיהודים זוכים להטבות במישור הסימלי ("מדינה יהודית") אבל כמדובר בצדק חברתי ובחלוקת משאבים כביכול אין הבדל ("מדינת דמוקרטית"). 3 - לישב את הנגב זה תמיד טוב. את יש"ע קצת פחות (די תלוי איפה) אבל בוא לא ניכנס לזה...

Zack DA

New member
אני מציע לך לבדוק את העניין

אני די בטוח בזה. חפשתי באתר הכנסת - אך הארכיון שם מסורבל ולא מצאתי חוקים הנוגעים לקבלת אזרחות. מטרת המדינה היא לעודד ילודה יהודית - ולכן הטיעון שלך על "דמוקרטיה" אינו תקף. זו מדינה דמוקרטית, אך לפני כן יהודית. בכל אופן אני חושב שאנו מסכימים כי קודם כל צריך שתהיה מדינה ולשם כך כל האמצעים כשרים, כולל האפשרות שתגדל האוכלוסיה בצורה משמעותית. על אכלוס הנגב שנינו נסכים. לדעתי יש גם לאכלס את יש"ע, כמה שניתן.
צחי

צנצןדבש

New member
לא היתי מטיל בך ספק אם לא היתי יודע

אחרת. להלן מצורף לינק עם נוסח חוק האזרחות http://www.bambili.com/foreign_guide/hok_nationalh.asp שים לב לסעיף (4) תת-סעיף א' סעיף קטן 1 (תמיד זה היה חלום חיי להגיד סעיף קטן, עכשיו אין לי יותר מטרות בחיים :) אלה יהיו, מיום לידתם, אזרחים ישראליים מכוח לידה: מי שנולד בישראל כשאביו או אמו היו אזרחים ישראליים ולפני החוק הזה רק מי שנולד בארץ להורים ישראלים מקבל אזרחות. נראה דיון זה כסגור :) עכשיו בקשר לעניין של קצבאות הילדים. תן לי לנסח את זה באופן קצת יותר ברור - אני מעדיף לחיות במדינה עם 30% ערבים שהם אזרחים טובים שעובדים לפרנסתם, מאשר במדינה עם 30% דוסים פרזיטים שלומדים כל היום תורה, לא עובדים ומצפים שהמדינה תשלם עליהם, (מצטער על הכללות) ואת זה אני אומר בתור ציוני ובתור אדם מאמין. דרך אגב, אני בכלל חושב שצריך לבטל את קצבאות הילודה... לא מסכים איתי?

Zack DA

New member
אל תצחיק ../images/Emo13.gif

מהאתר שהבאת: קרא את סעיף 4.א: מי שאין לו אזרחות קודמת ונולד בשטחי ישראל - יכול לקבל אזרחות ישראלית. ולגבי הערתך השניה: ובכן... אני מעדיף 35% דוסים "פרזיטים" מאשר 10% ערבים. זו דעתי.

די עם המיתוסים

כמה זמן נצטרך לחיות עם המיתוסים המטומטמים האלה? מאז הגן מספרים לי על איך היהודים בארץ בלי כלום נצחו את שבע צבאות ערב בלי מלח ובלה בלה. מהמיתוס הזה אפשר כבר לחשוב שליהודים יש איזה כוחות על או משהו או שהערבים סובלים מפיגור ולא יכולים להלחם אנארף. רק כשגדלתי וקראתי על הנושא התחוורה לי האמת. במלחמת העצמאות נגד שבע צבאות ערב נצחנו לא בגלל איזה נס פח השמן קיק או משהו בסגנון אלא פשוט כי למרות הכל אנחנו היינו יותר. הצבא שלנו היה יותר גדול מספרית (הצבא, לא התושבים) והייתה לנו עליונות אסטרטגית וטכנולוגית. ושבע צבאות ערב זה בדיוק מה שזה נשמע: זה כוח לחימה שמחולק לשבע בלי שום תיאום בין המפקדים שלו. זה חצי דביזיה מעיראק, רבע דיביזיה מלוב וכדומה. בגלל זה נצחנו, לא כי אנחנו מופלאים או משהו כזה. והאו"ם המניאק שנתן לנו ארץ שכולה מדבר. ממש קמצן. תראו לי תקדים בהסטוריה שהעולם החליט לתת ריבונות על שטח מסויים למיעוט בשטח ולא לרוב. כמו שהמורה שלי להסטוריה נוהג לומר: "לפני שתתן חוות דעת, כדאי שתהיה לך דעת" וגם כדאי שתהיה מבוססת על קריאה בספרי הסטוריה ועל עובדות ולא על מיתוסים שספרו לי ביסודי. כשאני חושב על גאווה לאומית אני חושב על תרבות עברית על שירה על פילוסופיה על הוגי דיעות יהודים, על זה שהחיינו שפה רדומה, לא על יכולת ההשרדות שלנו או על העליונות שלנו על עמים אחרים. והרומאים? הרומאים שרדו טוב מאד עם היום. האימפריה שלהם אולי לא, הם החליפו דת ושינו קצת את השפה ועכשיו קוראים להם איטלקים. והם רואים עצמם כממשיכי הרומאים לכל דבר. ותראה למה הגאווה הלאומית החזקה שלהם הובילה אותם במלחמת העולם השנייה. מקווה רק שלנו זה לא יקרה, ובשביל זה כדאי לצמצם את הגאווה הלאומית העיוורת ויותר להשקיע בתרבות העברית ובפיתוח המוסר בקרב בני האדם, דבר שיוליך אותנו למחוזות רחוקים הרבה יותר. בברכה, דן.

Zack DA

New member
שטויות

אני מציע לך לפתוח ספר לפני שאתה מדבר כל כך הרבה שטויות ועובדות לא נכונות. אין לי מושג מאיפה להתחיל. אז רק הערה אחת: העם היהודי הוא אכן מוכשר יותר מהעמים האחרים. בדוק כמה פרסי נובל קבלו יהודים ביחס לגודל העם היהודי בעולם.

נו באמת

פתחתי מספיק ספרים בנושא וזה בדיוק מה שגיליתי. אולי תהיה יותר ספציפי ואז נוכל לנהל דיון. ואני מצטער, אבל העם היהודי מוכשר כמו כל עם אחר. באופן כללי שים לב שמיעוטים שלא בארצם תמיד מצטיינים בענייני השכלה וכדומה. תראה את יחס היהודים - ערבים ישראלים באוניברסיטאות לעומת באוכלוסיה ואז תבין. אז תבדוק כמה פרסי נובל יהודים ישראלים קבלו ותראה שזה לא כזה יוצא דופן ושזה אפילו די קצת. אבל זה מובן בהתחשב שאנחנו מדינה צעירה ושאנחנו מוכשרים כמו כל עם אחר. לחשוב שהעם שלך שווה יותר או מוכשר יותר מעמים אחרים זה צעד ראשון לקראת גזענות בוטה ומגעילה, לצערי, בכל עם יש את הגורם הימני הזה שבטוח שהעם שלו יותר מוכשר או יותר שווה או אפילו "נבחר". וזה מה שגורם לכל המלחמות ובאופן כללי מה שדופק את האנושות. זה בדיוק משמעותה של הציונות: אנחנו לא עם שווה יותר או שווה פחות מכל עם אחר, אלא אנו שווים ככל העמים, ולכן ככל העמים מגיעה לנו זכות להכרה לאומית במדינתינו. בברכה, דן

Zack DA

New member
לא, אנחנו עם מוכשר

לא יעזור לך. איני יודע מי האנטישמי שלמד אותך את כל "עובדות" השקר הללו. העם היהודי זכה באחוז הגדול בעשרות מונים (!) מאחוזו בעולם. איך תסביר את זה ? אנחנו לא שווים לשאר העמים. אנחנו אכן "עם נבחר". מדוע איינשטיין היה יהודי ? מדוע גארי קאספרוב (מספר אחד בעולם בשחמט) הוא יהודי ? מה ההסתברות שדווקא העם היהודי שגודלו קטן מכשליש האחוז מאוכלוסיית העולם - יהיה כל כך מוכשר ויכיל אנשים כגון גארי קאספרוב ? זה לא במקרה, ידידי. צחי

מוסליני אומר לך משהו?

תקשיב אני לא יודע מי אתה או מה אתה חושב לעצמך אבל זה כבר גובל בגזענות, תראה, כל עם שהוא מיעוט באותו איזור יעבוד יותר קשה כדי להתקדם בלימודים ובאקדמיה, כמו הערבים בישראל וכן, כך גם היו היהודים בגולה, עובדה שמאז הקמתה של מדינת ישראל זכו רק 2 בפרס נובל, מאוד רגיל. אתה שואל על איינשטיין וקספרוב, באמת אנשים דגולים ומוערצים וחכמים ומוכשרים, אבל לפניהם ואחריהם רשימה ארוכה של נוצרים ומוסלמים ובדפיסטים וכל מיני : אייזיק ניוטון, מוצרט, ולעזאזל, גם הדאלי לאמה נחשב גאון! מה אתה מנסה לומר על ידי ציון שני אנשים ששוב, חיו כמיעוט שחייב להלחם על חייו כמיעוט בשילוב חברה אוהדת(לאיינשטיין) כך שגם לא סבל מהחסרונות וגם הרוויח את ה"יתרון" של להיות מיעוט ולעבוד יותר קשה מהשאר. וכן גם קספרוב חי על אותו עיקרון של מיעוט בגולה. לא חשבתי שבאמת יש אנשים שלא מאמינים בשיוויון ערך האדם...

Zack DA

New member
אל תשווה

אתה לא יכול להסביר את זה בכך ש"מיעוט מתאמץ יותר". הרי זה קשקוש. העם היהודי השכיל מסיבות שמאפיינות אותו: קריאת כתבי תלמוד ותורה בגולה, דבר שכמובן פתח את חשיבתם של יהודים רבים. כמו כן היהודים תמיד דאגו לפתח את הילדים ולעודד אותם למוזיקה, שחמט וכדומה. העם היהודי הוא עם מוכשר. מדוע העם היהודי קבל יותר פרסי נובל מהמוסלמים, שהם 24% מאוכלוסיית העולם ? הרי יש יותר מוסלמים שהם מיעוט מאשר יהודים... הפסק עם האנטישמיות שלך.

הרי אמרת זאת בעצמך!

אמרת בעצמך סיבות הגיוניות לכך שהיהודים בגולה השכילו והגיעו רחוק - תלמוד ותורה, לדעתך, זה לא משנה אם אני מסכים עם הטענה הזאת אבל אתה אומר בעצמך שזה לא שאנחנו עם מיוחד או יותר מוכשר אלא סיבות לוגיות של לימוד מגיל צעיר ובצורה יותר אינטנסיבית מהאחרים. הנה, קח את הזמן ותסביר לי את הפער העצום בין מספר היהודים מחזיקי פרס נובל עד ל48 לבין מחזיקי פרס נובל הישראלים מ48. באמת שאלה מעניינת. אחר כך תסביר לי בבקשה למה אחוז הערבים האקדמיים בישראל גדול משמעותית יחסית לאחוזם באוכלוסיה. לבסוף תסביר לי את הטענה שלך שברוב פרדוקסיותה טוענת שאני אנטישמי.

Zack DA

New member
אתה מסרב להכיר בגדולה של עם

שעשה הרבה למען המדע והוכיח כישורים רבים. אין כאן פרדוקסליות. בכל אופן, ידידי - אנחנו עם מוכשר ואכן פתחנו את הכשרון הזה (כלומר אנחנו אכן טובים יותר בזכות מסורת מסויימת שנתמכת ע"י, כנראה, גנים מוצלחים ואין לנו סיבה להתבייש מכך). שנית דבר גם אחרי 48' יהודים קבלו פרסי נובל, ושים לב לכך שהפכנו לחממת היי-טק בעלת שם בארה"ב ובאירופה, באיכות שאין כדוגמתה. חבריי ואנוכי שמתעסקים במקצוע דברנו עם אנשים מכל העולם וברמה המקצועית יש לנו מוניטין ענק. אין לזה אח ורע באף מדינה בעולם, בפרט ערבית
ואגב, מהיכן אתה קובע שמספר האקדמאים הערבים גדול אחוזית מגודלם באוכלוסיה ?

2 שאלות קלות

שמתי לב שאתה מתחמק אז בלי טקסט נוסף, רק שתי שאלות: 1. מדוע מקבלי פרס נובל היהודים עד שנת 48 גדול בצורה משמעותית ממקבלי פרס נובל הישראלים יהודים משנת 48? 2. מדוע מספר האקדמאים הערבים גדול אחוזית מגודלם באוכולסיה? (אני לא זוכר מאיפה הנתון הזה נלקח אבל זה נכון). רק הערת אגב אחת, בבקשה אל תתעכב עליה אלא על השאלות, אמרתי שהקריאה שלך לאנטישמיות היא פרדוקסלית ולא כל דבר אחר בדבריך, ואני עדיין מאמין שזה פרדוקס.

למעלה