גאיה - סיפור חדש

Yuli Gama

New member
נ.ב, נ.ב

כבר הגיע לך בדואר גיליון הכותבים? אני אוהבת את הסיגנון הזה :) הוא הרבה פעמים יותר נוגע מסיפור אשר מתכננים אותו במשך חודשים. מצד שני,אחת הבעיות איתו, בכל מקרא בשבילי, שקשה לכתוב איתו מעל אורך מסויים.

יש דבר כזה "גיליון הכותבים"?

איזה מגניב, לא ידעתי! האמת היא שהצלחתי "למשוך" סיפורים ארוכים הרבה יותר בסגנון הכתיבה הזה (חלק מהסיפורים ההומוריסטיים שלי ב"במה חדשה" - "האוטוביוגרפיה של אלי" על שלושת חלקיו ו"שמלת השבת של צחי"), אבל זה נכון שבאיזשהו שלב נגמר הסוס. סיפורים כאלה (מבחינתי, כמובן) חייבים להיכתב בנשימה אחת, ובמוקדם או במאוחר חייבים לסגור אותם לפני שיורגש המחסור בשלד עלילתי ברור.

Yuli Gama

New member
:)

אני מתכוונת לגיליון של אספמיה שמגיע לך חינם על זה שאתה כותב. דבר אחד שאפשר לעשות עם סיפורים כאלו הוא לבחור נושא שמדבר אליך (שכואב, רגיש, מגניב,מדהים, או כל רגש חזק אחר) ולעבוד על מקבץ של סיפורים באותו מסגרת עלילתית. אז אפשר גם לתכנן, וגם לזרום.

הבנתי שלזה התכוונת

זו פשוט הפעם הראשונה ששמעתי על זה. הבעיה בסיפורים ה"זורמים" שלי היא שהם כולם הומוריסטיים ובנויים יותר על טמטום של אנשים ועל משחקי מלים מאשר על רגשות חזקים... כמו שאומרים, כנראה שאי אפשר לרקוד על שתי עוגות ולהשאיר אותן שלמות...

Yuli Gama

New member
מקווה שלא ביטלו את זה

גם אלי הגיע ביינתים רק הגיליון של המנויים. אם אני כבר מחדשת לך, על זה שמשלמים לכותבים שמעתה
? אם מעניין אותך לנסות לכתוב רצף של סיפורים זורמים, ממליצה לקרוא את התרגילים של גיא חסון בנושא כתיבת "דם". (בקישורי הפורום) תרגילים מצויינים. היית כבר בפורום כאשר הוא הריץ אותם?

על *זה* דווקא שמעתי ../images/Emo13.gif

הייתי כאן בתרגילים האחרונים, אבל לא הצלחתי להשקיע בהם זמן כמו שצריך. אני הולך לראות...

למעלה