גבינה צהובה

פונדיצ'רי

Active member
היו בעברי נסיונות לאפות לחם קימל, כמו זה מפעם. אחלה לחמים, לגמרי קימל, אבל לא דומים לקימל מילדותי
שהיה עולה על שולחנינו רק לעיתים רחוקות. האחיד או הלבן שקלו 1 קג, והקימל: 750 גר, כלומר, גם היה יקר, וגם לא תמיד הספיק לארוחת הערב ולסנדוויצים של הבוקר.
זוכרת שבשנות ה-70 הייתי נשלחת למכולת ולפעמים בטעות הייתי מביאה לחם קימל, שהיה שנוא עליי. למה הפסיקו לייצר אותו באופן המוני?
 
תגידי, אחרי שהוא הסביר כל כך יפה למה את רוצה להרוס לו חלק מהכיף ?
אתה צודק... (לשם שינוי).

אתה יודע כמה יהיה מעניין לקרוא את התגובה של הפורסת כשתתבקש לחלק למנות, לארוז (רצוי עם נייר מפריד בין פרוסה לפרוסה) וכו?
לא אוכלת גבינות ומוצרי חלב, אבל אם "לחטוא" אז לא עמק. טל העמק/אמנטל, "גבינה על סוס", גאודה, כחולה כלשהי, משהו עם טעם מעניין.
בתיאבון.
 

אבח"י

Well-known member
זוכרת שבשנות ה-70 הייתי נשלחת למכולת ולפעמים בטעות הייתי מביאה לחם קימל, שהיה שנוא עליי. למה הפסיקו לייצר אותו באופן המוני?

נכון, גם אני לא סבלתי לחם קימל. אגב, כבר אז, בראשית שנות ה- 60 היה לחם חי, שצמחונים נהגו לאכול. גם אותו לא סבלתי.
 

קלייטון.ש

Well-known member
תגיד, מדוע שלא תבקש מהפורסת לחלק לחבילות? להוריד ממך חלק מהעול אחרי שעינתה אותך בחיפוש ובציפיה לבואה?
זה חלק מהטקס, אומר לה תפרסי קילו ובבית אני מחלק. אני לא זוכר איך הגעתי לזה. אני נוהג כך לפחות 15 שנים וכנראה יותר. לא יעלה על הדעת לשנות עכשיו. אני ממש במצוקה אם לא מסתדר לי בדיוק, כפי שהדגמתי עם הצעקות שלי במרכול, שטוב שלא הזמינו לי בכלל משטרה. זו גם גבינה צהובה שלי בלבד, שוכבת בפינה במקפיא ומחכה לי. עוזרת הבית קונה כל מיני גבינות נוספות. יכולתי לבקש ממנה שתביא לי גם קילו עמק, אבל אני הולך להשיג את זה בעצמי.
 
"מה בכלל דומה למה שהיה אז? "
שום כלום.

בעצם, לפירות השנה יש טעם שמזכיר קצת את אלו של פעם.
 

אבי בן 1231

Well-known member
אנחנו בגבעתיים. לא צריך לנסוע לתל אביב ממש. חוצים את הכביש למחלבה של "החלבן". באינטרנט מצאנו כמה מחלבות מצוינות. אבל אנחנו גם אוהבים מאוד את עמק, את נעם וכן גם את הצהובה הפושטית של סופרסל. מה שלומך @
אבי בן 1231
אני בסדר תודה. לא אני ולא זוגתי מסוגלים להכניס לפה גבינות תוצרת הארץ, בשוק הכרמל אנו קונים גבינות איכותיות תוצרת ספרד אליהם הורגלו שם.
אך ............. כפי שאומרים "על טעם ועל ריח אין מה להתווכח."
אנו נוסעים כל שבוע מאשקלון לשוק הכרמל לקנות גבינות, זיתים, בשר חזיר טוב, עופיון ולחמים שונים.
 
נראות משו משו.
זה בתנור שלי???

מרוצה מהתנור? כי שלי עושה בעיות בזמן האחרון :confused:
 
:) רואה מה הנוכחי.
הייתי מרוצה מאוד עד שהתחיל להראות סימני עצלות ואחרים.
ואפרופו טעמה של הסוסיתא, טעמת?
 

יוסי ר1

Active member
היום במרכול נדרשתי כהרגלי לרכוש קילו עמק פרוס, ושוב המעדניה לא מאויישת. פניתי לבחור במחלקת בשר ליד, והוא התעצבן "אני לא שייך אליה". קראתי "מי במעדניה?", וקולי קורא במדבר (אני יודע שהמקור לביטוי אומר דבר הפוך, אבל מה עוד חדש, המון ביטויים אומרים במקור משהו הפוך).
בייאושי ניגשתי למקררים לקחת חבילת עמק פרוס ארוזה. 30 ש"ח ל-600 גרם, וזה עוד במבצע. זה 50 ש"ח לקילו, כאשר המחיר במעדניה הוא 42 ש"ח לקילו. לי אין בעיה לעבור לסדר היום על אלף ש"ח אבודים, אבל אין מצב שאבזבז ללא צורך 8 ש"ח!
חזרתי למעדניה, עמדתי שם, וצעקתי "מי במעדניה! מי במעדניה!"
מנהלת הסניף הופיעה מיד, ואומרת לי "מיד היא באה, מיד היא באה". רצה לכאן ולשם, ומופיעה בחורה. כועסת "מי צריך מעדניה?". בלי פחד עניתי: "אני, קילו עמק פרוס".
ניגשה והתחילה לפרוס. מסתבר שראתה אותי קודם בוחן את החבילה של ה-600 גרם ב-30 ש"ח, ושאלה כמה זה עולה שם. אמרתי לה, הסכימה שאצלה יותר זול ועדיף לי. אז בסוף יצאנו חברים.
המשפט " לי אין בעיה לעבור לסדר היום על אלף ש"ח אבודים, אבל אין מצב שאבזבז ללא צורך 8 ש"ח! " כל כך נכון!
 
למעלה