גבינה צהובה

אבי בן 1231

Well-known member
יש תחליפים לעמק ואפילו יותר טעימים, ויש גם תחליפים לקטשופ של אוסם ואפשר להגיד שהם יותר טעימים, אבל אני כמו ילד, לא רוצה את מה שהמבוגרים טוענים שהוא יותר טעים - רוצה בדיוק את מה שאני מכיר.
ברור מאוד שזכותך להחליט מה אתה אוהב ומה לא, ואין לאף אחד הזכות לבקר (מלשון ביקורת) אותך.
לכן, אישית אני, לעולם לא אומר על מזון מסוים "זה לא טעים" או "זה מגעיל", המכסימום שאני מרשה לעצמי להגיד זה, "לי זה לא טעים" או "אני לא אוהב זאת".
ובקשר לעמק, אני תמיד מתלוצץ ש ........... "אני לא אוהב את ה'כוס אמק'" בעיניי לאכול גבינת עמק זה לאכול דיקט יבש.
אבל אני מדגיש, זה אני!!!!!
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
חשבתי שאתה אופה באופה לחם. יש לי את אותו התנור בדיוק והוא טוב, לדעתי הצנועה. לכל תנור צריך להתרגל.
יש לך מתכון לצרף?
זה מה שאילתרתי אתמול:
לבצק מקדים:
100 ג' קמח מלא
200 ג' קמח לבן
חצי כף שמרים יבשים
חצי כף גדושה סוכר
כוס (240cc) מים.
לערבב היטב, להניח בקערת פלסטיק, לכסות עם ניילון נצמד ולהשאיר כמה שעות בטמפרטורת החדר, אפשר אחרי שעה וחצי להכניס ללילה במקרר.

לבצק:
500 ג' קמח לבן
200 ג' קמח מלא
כף שמרים יבשים
כרבע עד שליש כוס שמן צמחי כלשהו
כוס וחצי מים
את הבצק המקדים
2 כפות גדושות גרגרי קימל

ללוש כעשר דקות במהירות נמוכה בינונית
להוסיף כף מלח
ללוש עוד כשלוש דקות במהירות גבוהה יותר.

להתפיח עד הכפלת נפח, לעצב, להתפיח שוב בתבנית ולאפות.

אני חילקתי לשניים ואפיתי בתוך תבנית כשלושים וחמש דקות ב190 מע"צ במצב טורבו עם כמה קוביות קרח בתחתית התנור לקבלת אדים בשלב האפייה הראשון.

להוציא מהתנור, להוציא מהתבנית ולצנן על רשת לפחות חצי שעה.

לצלם ולהעלות לפורום.

הערה: אפשר להכין עם קמח לבן בלבד (קצת פחות מים) או לחלופין להעלות את אחוז הקמח המלא והקימל, הכל על פי הטעם האישי.
 

צליליתה1

Well-known member
אני לא מצליח לקרא מה כתוב על לוח העץ החלבי. "מלבי"?

הויתור על מוצרי חלב לא היה פשוט, למרות שלל התחליפים שיש כיום
(רובם יקרים, מגעילים למדי ואם מנסים לשמור על בריאות, עדיף לוותר)
אבל דווקא מלבי טבעוני ממש מוצלח - במקום חלב: קרם קוקוס - ואני אפילו מעדיפה על פני אחיו החלבי.
 

פונדיצ'רי

Active member
זה מה שאילתרתי אתמול:
לבצק מקדים:
100 ג' קמח מלא
200 ג' קמח לבן
חצי כף שמרים יבשים
חצי כף גדושה סוכר
כוס (240cc) מים.
לערבב היטב, להניח בקערת פלסטיק, לכסות עם ניילון נצמד ולהשאיר כמה שעות בטמפרטורת החדר, אפשר אחרי שעה וחצי להכניס ללילה במקרר.

לבצק:
500 ג' קמח לבן
200 ג' קמח מלא
כף שמרים יבשים
כרבע עד שליש כוס שמן צמחי כלשהו
כוס וחצי מים
את הבצק המקדים
2 כפות גדושות גרגרי קימל

ללוש כעשר דקות במהירות נמוכה בינונית
להוסיף כף מלח
ללוש עוד כשלוש דקות במהירות גבוהה יותר.

להתפיח עד הכפלת נפח, לעצב, להתפיח שוב בתבנית ולאפות.

אני חילקתי לשניים ואפיתי בתוך תבנית כשלושים וחמש דקות ב190 מע"צ במצב טורבו עם כמה קוביות קרח בתחתית התנור לקבלת אדים בשלב האפייה הראשון.

להוציא מהתנור, להוציא מהתבנית ולצנן על רשת לפחות חצי שעה.

לצלם ולהעלות לפורום.

הערה: אפשר להכין עם קמח לבן בלבד (קצת פחות מים) או לחלופין להעלות את אחוז הקמח המלא והקימל, הכל על פי הטעם האישי.
תודה רבה 🏵⚘🌺. אנסה. אגב, אחי מכין לחמים עם קראנץ' כמו של מחמצת, בסיר.
 
למעלה