גבר ש..

Noa שלי

New member
גבר ש..

יש לו 3 שנים זוגיות
ומתחזק מהצד יזיזה
מה ההיגיון?

Nirwood

New member
היגיון פשוט:

אותו גבר רוצה להינות מ2 העולמות.

מצד אחד להמשיך עם החברה כי טוב לו, ומצד שני להמשיך עם היזיזה כי היא מספקת לו את הצרכים המיניים שהוא זקוק לו.

ommerl

New member
יכול להיות הרבה דברים..

זה יכול להיות שהזוגיות באופן קבוע לא מספקת לו את הצרכים המיניים שלו. או מכיוון שבת הזוג שלו לא מספקת אותו או בגלל שיש לו הרבה אנרגיה גברית והוא זקוק להרבה אנרגיה נשית כדי לאזן.
&nbsp
הדרך של בגידה היא דרך פוגענית ופחדנית. אבל לפני שאתם שופטים אדם- העולם לא מתחלק לאנשים טובים ולזבל גנטי. לכל אחד יש נסיבות משלו, במיוחד במקרים כאלה.

איזה נסיבות מקלות אתה רואה במקרה כזה?

הם לא נשואים, טכנית אין שום בעיה להפרד במידה ויש לו בעיות איתה באיזשהו תחום, אין ילדים (כנראה).
אין שום דבר בלתי הפיך שקושר אותם יחד.

דווקא במצב הזה הבגידה צורמת הרבה הרבה יותר, אז לא הבנתי למה אתה קורא להתחשבות במיוחד במקרים כאלה.

ommerl

New member
לא אמרתי שיש נסיבות מקלות

אבל קודם כל יש נסיבות.
&nbsp
בניגוד למה שכתבו כאן- אין אנשים שהם נבלות סרוחות ואין אנשים שהם פשוט זבל גנטי. יש לו נסיבות, מה שהוא עושה פסול מבחינה מוסרית, אבל הוא לא רוע טהור עם כל הכבוד.

ברור שלכל אחד יש נסיבות...

זה עדיין לא נותן היתר לפגוע באנשים באנשים אחרים, ועוד אנשים קרובים!
שאלתי איזה נסיבות אתה יכול לדמיין שמצדיקות את הסיטואציה הזאת.

אין נבלות סרוחות? אני מאחלת לך לא לגלות אף פעם עד כמה אתה טועה.

נ.ב. - כשאומרים "נסיבות", הכוונה היא לנסיבות מקלות. אחרת אין שום סיבה לציין את המובן מאליו - שיש נסיבות.

ommerl

New member
פותחת השרשור שאלה מה ההיגיון

התשובה "הוא זבל גנטי" או "הוא נבלה סרוחה" לא תוביל אותה לשום תובנה מועילה לדעתי. זה הכל.
&nbsp
ההסתכלות החד מימדית עליו כרוע טהור עושה רק רע. מצד אחד אי אפשר להבין אותו בשום אופן כי הוא התגלמות הרוע ומצד שני אין לו אחריות על מעשיו כי הוא פשוט נבלה סרוחה ונבלות סרוחות עושות מה שנבלות סרוחות עושות.
&nbsp
הוא בן אדם, ויש לזה משמעות לטובתו ולרעתו. לטובתו כי ניתן להבין את זה שיש לו נסיבות, לרעתו כי יש לו אחריות על כל סבל שהוא גורם לאחרים.

אז מה בשורה התחתונה?

אמורים לצפות ממנו לאחריות, או שהוא יכול להשאר לטבול להנאתו בבריכת הנסיבות הנעימה והמוגנת?

ולשאלת פותחת השרשור - לדעתי היא מביעה סוג של תסכול בשאלה "מה ההגיון?", וחוסר הבנה למה בסיטואציה המסויימת הזאת בן זוג בוגד בחברתו. אם אני טועה בפרוש השאלה, כמובן שהיא מוזמנת לתקן

Another Girl

New member
ברור שיש, ואני אישית מכירה כמה כאלה.

וסורי, לא תקנה אותי עם "נסיבות". זו אפילו לא זוגיות ממוסדת עם ילדים ושאר תיקים. זה סתם מנוול שחושב שלאיבר שלו מגיע כל מה שהוא רוצה, ומוסר ו/או כבוד הם לחלשים. יש לך אישיוז? לא מרגיש מסופק מינית או רגשית? עשה את הדבר הנכון ותחתוך. אל תבגוד בצורה ממוסדת 3 (!) שנים.

ommerl

New member
מה את יודעת על הבן אדם?

איך את יכולה לשפוט אותו ככה?

ommerl

New member
שום דבר

יחד עם זאת, אני לא חושב שנכון לומר עליו ש"זה סתם מנוול שחושב שלאיבר שלו מגיע כל מה שהוא רוצה, ומוסר ו/או כבוד הם לחלשים"
&nbsp
יש אנשים שאין להם שום רגישות לאנשים אחרים. שלא מסוגלים להרגיש אמפטיה. אין להם מוסר באמת והמוסר היחיד שיש להם נמצא שם כדי להגן עליהם מהחברה. כלומר הם מבינים באופן לוגי את המוסר שאחרים מאמינים בו ומעמידים פנים שהם מאמינים בו גם. הם אוליי חושבים שמוסר וכבדו זה לחלשים. הרבה מהם הופכים לעבריינים אבל הרוב נשארים מתחת לרדאר של כולם ומצליחים להשתלב בחברה. הם עושים דברים רעים פשוט כי לא אכפת להם. אבל הם מיעוט מהאוכלוסייה.
&nbsp
יותר סביר שהוא אדם רגיל עם בעיות וקשיים. נכון שהמעשה מכוער. נכון ששום דבר לא מצדיק אותו. אבל ההסתכלות החד מימדית עליו והמשפט שדה שעשו לו פה מאוד צורם לי.
&nbsp
יכול להיות שהוא באמת סתם חרא של בן אדם. אבל יכול להיות הרבה דברים. במיוחד כשיש לו יזיזה 3 שנים. זה נראה כמו משהו מורכב.

Another Girl

New member
אז אני לא רואה כך את הדברים.

לכולנו יש בעיות וקשרים, וכאנשים בוגרים - כל אחד בוחר איך להתמודד איתם. הדרך בה הוא התמודד עם זה (בהנחה שהוא בכלל רואה את זה כבעיה ולא כמצב טבעי ונכון, כן?) היא לא פחות מחסרת כבוד בסיסי ביותר כלפי בת הזוג שלו, והפרה בוטה וגמורה של החוזה הזוגי שלהם. ואנחנו גם לא מדברים פה על מעידה חד פעמית, כן? אנחנו מדברים על מצב מתמשך של שנים. זה אומר דבר או שניים עליו כאדם.
לי זה לא נראה כמו משהו מורכב בכלל (ולו רק הבחירה שלה בכינוי "יזיזה" ולא נגיד - "מאהבת", או משהו אחר שמעיד על מעורבות רגשית כלשהי) וגם אם כן, בשורה התחתונה - תירוץ לגיטימי זה לא. שוב, בעיניי.

ommerl

New member
שוב- אני לא חושב שיש הצדקה למעשיו

אני פשוט חושב שזה לא נכון לראות אותו באופן חד מימדי כרע מוחלט וזהו.
ראי התשובה שלי ל- sugar magnolia

Sugar Magnolia

New member
אז בוא אני ארחיב

בזוגיות (רגילה) יש חוזה ברור מאוד שאומר שלא מקיימים יחסי מין עם אנשים אחרים.
הוא הפר את החוזה הזה. הוא היה יכול להתנהג כמו אדם הגון ולהפסיק את מערכת היחסים, אבל הוא בחר במקום זה לשקר.
מכאן נובע שהוא נבלה סרוחה.
&nbsp
מבחינתי אין נסיבות שמצדיקות בגידה פשוט כי אף פעם אין עילה שמכשירה פגיעה בבן זוג בצורה הזו. לא משנה מה המצב האישי שלך, זה לא נותן לך זכות לרמוס את הכבוד והאושר של בן/בת זוגך ולמעול האמון שלו/ה.

ommerl

New member
חבל לטחון מים. אני מסכים איתך שהוא לא בסדר

אין צורך לשכנע אותי בזה.
&nbsp
אני לא מסכים עם הדמוניזציה וההסתכלות החד מימדית.
&nbsp
אני פעם הייתי גם ככה. החיים הראו לי שהם מלאים בגוונים ולא רק בשחור ולבן.

Sugar Magnolia

New member
חס וחלילה לטחון מים

אנחנו מדיינים. מעניין אותי לשמוע מה הדעה שלך.
כלומר, אם תוכל לתאר לי את האזור האפור שאתה חושב שיכול להוביל מישהו לסיטואציה כזו.
&nbsp
נגיד, אני יכולה סוגשל להבין גבר שנמצא בנישואים לא טובים (בלי אהבה, בלי מין), בוגד באישתו כבר כמה שנים ולא מתגרש כי הוא עלול להפסיד את ילדיו או את כל רכושו או גם וגם. זה באמת נסיבות שאליהם גם אדם "טוב" היה עשוי להגיע.
אבל ביחסים בהם לא מעורבים ילדים או רכוש משותף ואין שום דבר "לא הפיך", קשה לי למצוא את האזור האפור הזה ואז כן, הוא ישר נופל למשבצת המאנייק עד שיוכח אחרת.

ommerl

New member
אז את לא רואה רק בשחור ולבן...

מהם ילדים ורכוש? למה את יכולה סוג של להבין את זה כאשר המסגרת הזוגית היא נישואים עם ילדים ורכוש משותף? אני חושב שאת יכולה להבין את זה כי לרכוש וילדים יש מטען רגשי.
&nbsp
מטען רגשי יכול להיות גם כלפי דברים שהם לא פיזיים כמו ילדים או רכוש. למשל יכול להיות שהוא מאוהב בבת הזוג שלו ויש להם הרבה מטען רגשי והיסטוריה וקשר חזק והוא לא יכול לוותר על הזוגיות איתה, אבל הסקס לא מספק אותו והיזיזה כן מספקת אותו.
&nbsp
יכול להיות שלא מתאים לו סגנון חיים מונוגמי אבל הוא לא מכיר משהו אחר (ולא פלא. בחברה שלנו זו כמעט הדרך היחידה לקיים קשרים משמעותיים עם המין השני). יש אנשים שמתאימה להם פוליאמורה אבל בגלל שזה לא מקובל חברתית הם לא עושים את זה.
&nbsp
אולי יש דברים שהוא יכול לעשות עם יזיזה הוא לא יכול לעשות בקשר רומנטי דווקא בגלל שאת היזיזה הוא לא אוהב.
כמו בסרטי מאפיה שבהם לאיש העולם התחתון יש אישה ומאהבת כי הוא לא יכול לספר לאישתו דברים שהוא מספר למאהבת שלו. דווקא בגלל שהוא אוהב את אישתו הוא לא יכול לחלוק איתה את הזוועות.
&nbsp
בכל מקרה, אני לא חושב שזה נכון להסתכל על אנשים כרעים או טובים. כולם מנסים להיות הכי טובים עם מה שהם חושבים שהם יכולים בכל רגע נתון.

למעלה