גזעים

Ruan

New member
RADAGAST אישי הטוב (או שלא)

תודה, באמת, אבל : 1) הדוברת היא ממין נקבה ותעריך אם יתיחסו אליה ככזו 2) יש אלפים אפלים, והם לא רחוקים כל כך ממה שאני קוראת לו DROW אבל כדאי להפסיק את הוויכוח כאן (בניגוד להרגל המגונה של משתתפי משחקים וותיקים שמוכנים למכור את הנשמה שלהם כדי לנצח באחד כזה), ונסכים על זה שאני (ועוד חבורה קטנה למדי אך צמאת דם) תוכל לשחק אלפים אפלים, לפי הגדרתך? 3) האם כבודו שייך לגזע המאסטרים או שכרגע ביזבזתי דקות יקרות על ויכוח?

Anitra

New member
to Radagast The Brown

Eol היה אלף אפל, זה די הגיוני שיהיו לו כמה ממשיכים *אידיאולוגיים* אפילו אם לא הוזכרו בטרילוגיה.

Eol "אלף אפל" בעולמו של טולקין.

האזכור היחיד למונח המנוגד בעיקרו אלף-אפל בעולמו של טולקין היה אאול. אאול היה ידוע בכינוי אלף-אפל, Dark-Elf, לא משום שצבע עורו היה כסוף, לא משום ששערו היה לבן, ולא משום שידע קסמים שחורים, או להשתמש בשתי חרבות, ובטח ובטח לא משום שהיה מרושע, כי אף אחת מהתכונות הללו לא תיארה אותו. אאול, סינדר שהעדיף את אור הכוכבים על אורה של השמש, ושכן בנן-אלמות´, היער המוצל והסבוך ביותר. מראהו היה אלפי טיפוסי, שערו היה כסוף ופניו היו נאים. הבעיה היחידה איתו, שמלבד היותו חריג באהבת הלילה והחושך שלו, (חושך פשוטו כמשמעו בלבד), הוא היה חמור סבר, יהיר, ואנטיפת. אאול היה האלף הבודד יחד עם בנו מיגלן, שהתחבר עם הגמדים והוזמן לנגרוד. (קשה לי להאמין שגמדים יקדמו ברכה אחד מהשיקוצים האפלים הידועים כיום). אאול לא היה Drow. אאול היה אלף-אפל. מקרה יחיד על פני ההסטוריה, שאולי תסבול שני לו. אך בבדאי שלא קבוצה. בנוגע ל´ממשיכי דרכו´ - ידוע שאאול חי בנן-אלמות´, ושהיו לו משרתים - חשאיים ונחבאים כאדונם. אם ברצונכם לפתוח קבוצה זו - עליכם להבין ראשית שלא מדובר ב-Draws, אלא באלפים טולקינים כלל ועיקר, שבסך בכל נראים על רקע בני עמם כמו שנראה גנב בקבוצת D&D טיפוסית.

יחד עם זאת - אלפים שחורים

בקבוצת המסטרים, במורדור, קיימת קבוצה של אלפים שחורים. כנארה אחת המוטציות בדרך מהפיכתם לאורקים. פרטים בהמשך.

Ruan

New member
וואלה, יש צדק בעולם

אז איפה בעיה? אבן נגולה מליבי... אין לי שום בעיה לשחק אנטיפטית ואפילו להוסיף לזה טיפת יוהרה איגואיסטיות ופמיניזם כדי לקשט את העניין. אין לי שום התנגדות עקרונית לשחק לא במורדור ולא בשום מקום אחר כממשיכת דרך טהורה וגאה מגזעו של אאול (או משהו כזה...). זה קודם כל. שנית - זאת לא קבוצה. למען האמת והדיוק זה יותר PARTY של מעט מאוד אנשים. ככה שאם אנחנו נכללים במורדור, שלמיטב הבנתי זו קבוצה של מאסטרים, לשים עלינו עין לכל מקרה לא צריך להוות בעיה יוצאת דופן. בעצם, מה אני אומרת? זה לא שיש לנו איזשהן כוונות זדוניות אפלות ונסתרות להסתנן למשחק כאלפים אפלים ולגרום לו לקרוס! בסך הכל אחלה תפקיד וזהו. אשמח לקבל מידע וטלפונים שבהם יהיה ניתן לברר את העניין קצת יותר לעומק, כי למען האמת העניין קצת דחוף לי מאחר ויש עוד נשק ותלבושות מאחורי הסיפור (IF U KNOW WHAT IM SAYING).

חשוב! אלף אפל טולקיני אינו Drow!!!

מהתיסותך האחרונה קשה לי להבין שהמסר שלי ברור. אלף אפל בעולמו של טולקין איננו Drow כלל ועיקר!!! בטח שלא פמיניסטי, ובח שבטח לא בשירותו של האוייב. בקשר לממשיכי דרכו של אאול - זהו מקרה קצה והוא יבדק לבד. אנא צרו איתי קשר בהודעה אישית דרך פורום זה.

תיקון טעות - אין קבוצה כזו

כשניגשתי לברר את העניין קיבלתי תשובה שבלבלה אותי. לא הבנתי נכון את מה שאמרו לי, חשבתי שמדובר באלפים שחורים, ותמהתי לתומי על ההפתעה החריגה, ...אלפים שחורים... בשירות מורדור...?! אך, כמובן, שלא התווכחתי. התשובה שקיבלתי כשבררתי את העניין היתה למעשה לגבי נומינורים שחורים, ולא אלפים שחורים. מצטער, ומקווה שלא יהיו אכזבות.

guyhod

New member
אלפים אפלים?!

יצא לך לקרוא את שר הטבעות או ההוביט? הדבר שהכי מתקרב לאלפים אפלים זה אורוק היי, וזה ממש ממש שונה!

Ruan

New member
מעצבן יקר

תיקרא ספרים אחרים קודם כל, שנית ש א ל ת י, שלישית יש שם אלפים אפלים (אני באמת מקווה שלא התכוונת ברצינות בקשר לאורוק היי) ואחרון, אבל באמת הכי חשוב - שנה גישה אחי, זה לא עובד ככה.

LeonidF

New member
אלפים אפלים

בבקשה!!!!! האלפים האפלים לא מציירים כלום. הם אינם Draw אלא Drow!!!! מוגש מטעם העמותה לשחרור האלפים האפלים (במיוחד אלף אפל קירח ספציפי האהוב על אנשים מסויימים בקבוצת ה-Hillmen)

Ruan

New member
אופס

היה מאוחר, פיספסתי, מצטערת. מתנצלת לפני כל האלפים האפלים שברגשותיהם פגעתי ובמיוחד הקירחים. יש לך משהו להגיד לי בקשר לגזע הזה במשחק הנוכחי?

Umrug

New member
Let me clerify...o

According to what masters have said in 40 different places - THERE ARE NO SUCH A THING!!! The only elves are of Lindon, Laurelindorenan, Imladris, and Mirkwood. NO DARK ELVE IS POSSIBLE ON THE GAME. Masters, please correct me if I´m wrong.

The Dave

New member
אלפים קרחים???

מתי פעם אחרונה ראיתה אלף (או DROW) קריח? *עצה:שים פאה! נ.ב. אני לא רוצה להעליב אף-אחד!!!

Celeborn

New member
מה עם חצי-גזעים?

אני רוצה להיות חצי אלף (לא עלף חס ושלום!!!) ואני לא יודע אם אפשר. אנשים עיזרו לי !!!

חצי אלף - לריונדל או לאסגרות´

למעשה, המקום המעורב ביותר בו יהיה הדבר כמעט טבעי (אם כי עדיין יחשב למקרה קצה בר-מחלוקת) זו העיר המעורבת אסגרות´. אסגרות´ - עיר מסחר אנושית בבסיסה, על גבול אגם מזרח ליער מירקווד, בו שוכנים בעיקר ננדור. בריונדל, שמנהיגה מסטר-אלרונד, שהוא למעשה חצי אלף עתיק ביותר, שבחר ביומו להיות אלף מלא, שם יתכן הדבר בנסיבה נוספת שבבא לידי רלבנטיות יתרה במשחק זה בלבד: יום בחירת הגזע - זהו יום שלא נכתב עליו מפורשות בספרים. מתוך הספרות כן עולה שמי שנולד חצי אלף-חצי אדם זכאי לבחור אם לחיות אלף עד סוף-ימיו, ולהאסף אל היכלי מנדוס במותו, או לחיות כאדם עד סוף ימיו ולהתערב בין בני התמותה. בקבוצת ריוונדל נרקם סיפור סביב מידע ספרותי זה, על יום הנופל להיקרות מדי תקופה ארוכה כל שהיא, בו נאספים כל מעורבי הדם הנודעים בכל רחבי הארץ התיכונה, ננדור, סינדר ונולדור המעורבים באנוש, וביום זה עליהם לבחור כיצד יחיו את חייהם: כאלף א כאדם.

Mongarele

New member
Half-Elves

I would just point out that half-elves the world over will take part in this ritual That includes half-elves from Esgaroth if they should so choose

ולאחר בדיקה מעמיקה נוספת...

באופן הנובע מאופיים המסוגר של האלפים, דואגים הם לכל שאריהם, וזוכרים היטב את כל קשרי המשפחה ביניהם, כי ליחוס הדם משמעות גבוהה. עם זאת, למעשה, אין מניעה כל שהיא שחצי אלף ישב בכל קבוצה שהיא (שאיננה אורקים), כולל קבוצות בשרותו של האוייב (למעט חריגים בהמשך). אולם הקווים המנחים לדמותו חייבים להתחיל במאחז עלפי (קריא בין שוכני היערות הגדולים הלא הם מירקווד ולוריין, העיר הנחבאת- הלא היא רויינדל, ולינדון - הלא היא הנמל האפור). ומנקודה מסויימת בחייו עזבה הדמות את מקום הולדתה והיגרה אל מקו מושבה הנוכחי. אופיים המקובע של האלפים דורשסיפור טוב, גם לחצי אלף לעשות כן. אם הדמות בשרותו של האוייב - צריכה להיות לה סיבה יתירה טובה באמת (וניתן לרקום סיפור יפה על אהבת-חיים שנתכזבה, על קנאה, על מוות, על נקמה, ובעדיפות האחרונה על קסם) ואשמח לפגוש דמויות עמוקות במשחק. חריגות הן המחוזות גונדור ורוהאן, בהן גם בתוך המשחק, למונח אלף מלווה קונוטציה בדיונית, ומשוייך לאגדות עתיקות של פולקלור, שאי-מי יודע איזו אמת שוכנת תחתם. רק אל תצפו שכל סיפור יאושר. מנחה העלילה רשאי להפנות דמויות לכל קבוצה אשר יחפוץ, תוך סגירת קצוות עם השחקן.

למעלה