גזעים

על חצאי אלפים

ראדאגסט כתב מה הם האפשרויות בפני חצי אלף, אבל מאוד חשוב לי להוסיף. המשחק הוא משחק בעולמו של טולקין.האלף בעולמו של טולקין שונה באופן מהותי ביותר מאלפים אחרים שהוזכרו במיתולוגיות שונות ושונה עוד יותר מהאלף המוכר ממו"ד. טולקין השקיע מאמצים רבים בכתיבת העולם שלו, בנה הסטוריה מקיפה, שמוקדשת ליצירת העולם ולתולדות האלפים ופירסם את היסודות האלה ב"סילמריליון". בספר זה, המתאר אלפי שנים, מתוארים שני מקרים ידועים של נישואי אלף-אדם (ברן ולותיין, וטואור וידריל). הנקודה הזאת באה להדגיש שנישואים מעורבים הם לא דבר נפוץ במיוחד (לפחות לא אמור להיות בהוויה הטולקיניסטית). כמובן שאם תחליט שדמותך חייבת להיות חצי אלף, עליך לכתוב את הצידוק לכך בצורה משכנעת, אבל מה רע בלהיות אלף ?!?!
ככה גם אפשר להגדיל את הקבוצות האפשריות בפניך. בקיצור, תשאל את עצמך טוב טוב מה היתרונות בלהיות חצי אלף ולא אלף בעולמו של טולקין, ואם הצלחת לחשוב על משהו... (כפי שראדאגסט כתב.)

פרשנות נוספת לסוגיית חצאי-אלפים

אני מסכים ומצטרף לדעתו של the only magenta, אולם מכיוון שהיי לי דיון עם מארגן-העלילה במשחק בסוגייה זו, עלי להביא גם את דעתו. ידוע אמנם על שלושה מקרי נישואי-תערובת לאורך הסטוריה שת 4000 שנה, (לא לשכוח את שארגורן ביקש ידה של ארוון, ב´סילמרליון´, וקבל אותה בתנאי שיהיה למלך ויאחד את בני האדם תחתיו - מה שהתממש ב´שובו של המלך´) אמנם אלה הם שלושת המקרים שנכנסו להסטוריה. יתכנו מקרים נוספים שאופיים המסוגר והטהור של האלפים כפה להבליע, בא במידה אנא שים לב לתדירות. האלפים הם גזע מאד מסוגר בפני עצמו, ויש להם הרבה מה להפסיד בערוב דמם (אור ולינור, היכלי מנדוס, עמידות בפני הזמן). הסבירות שאלף ואדם ינשאו, קרובה לסבירות שבת-רב תינשא לגוי, ועומדות בשם האהבה בלבד. אלפית שתאנס, אם בכלל אפשרי הדבר, קרוב לוודאי שתבכה למוות לפני שתלד.

Red Lon

New member
חצי אלף אינה מילה גסה

כל צאצאיהם של ברן ולות´יאן היו, הינם, ויהיו חצאי אלפים. כל מי ששני סוגי הדם - דם העבר ודם העתיד - זורמים בעורקיו יעמוד יום אחד בפני הבחירה אם לחיות כאלף או כאדם.

אגב, יום הבחירה הוא יום המשחק.

אגב, יום הבחירה אם לחיות כאלף או כאדם, הוא היום השני למשחק...

oreanus

New member
חצי גמדים קיימים???

אני מת על גמדים, אבל אין לי בחיים כמעט שום יכולות לחימה, אני גבוהה מדי, ויש לי בקושי שיער פנים... (אני לא חייב להיות דומה להם כדי לאהוב אותם!) אז חשבתי על להיות חצי גמד חצי אדם... זה קיים?

Celeborn

New member
בהחלט יש לי סיפור!

אני לא הולך לפרט אותו פה אבל oreanus ואני שבאים לr ביחד יודעים שהירשו לו, כביכול, להיות חצי גמד. ודרך אגב, מי שקרא את Book of Lost Tales היה יודע את זה-אלפים מעטים, שרצו להמשיך את השושלת, התחתנו או סתם הזדווגו עם בני אדם כשהיו באמצע המסע הארוך. חלק היו מיואשים עד כדי כך (אני רומז לכך שבני אדם הם חרות, כן). אבל אני רק רוצה שתדעו, שהייתי אלף אם הייתי מתאים-אני גבוהה ויפה (כמובן!!) אבל אני לא מספיק דקיק כדי להיות אלף ואני גם לא מספיק זריז.

לא צריך להיות דקיק וזריז להיות אלף

לא צריך להיות דקיק וזריז כדי להיות אלף. מה גם שהאלפים של טולקין אינם ממש דקיקים. נאמר עליהם יפים, גבוהים, נאורים, נעימי מראה, אך לא נאמר דקיקים. זו פרשנות בלבד.

האלפים של טולקין שונים מאלפי מו"ד!!

צא מהריבוע הקטן שהכתיבו TSR! שבור את הקונצנסוס על האלפים המצומקים והעלובים של ה-AD&D! האלפים בעולמו של טולקין הם גבוהים יותר מבני האדם, חזקים יותר מבני אדם ולא לשוא נקראים הם The high Folk. אלף יכול לשקול גם 110 קילו, ויש סיפורים בסילמריליון על אלפים שחרגו ממידתם במיוחד.

Nomaed Dominus

New member
זה נדמה לי,

או שהאלפים דווקא מאוד קלים (משקל) - היכולת ללכת על שלג, דשא, כו´?

Ruan

New member
../images/Emo54.gifAND ANOTHER QUESTION

אם אני שולטת פחות או יותר בכל 3 השפות, מותר לי להשתמש בכולן, נכון (אני מבטיחה לא לנסות לא לערב אותן באותו המשפט...
RUAN

עניין השפות

שילוב עניין השפות הוא אמצעי להסתדר עם מוגבלותם האישית של השחקנים, ולא לכפות כללים. מדיניות המסטרים - לפניך שחקן המגלם דמות. מה שתבין ממנו - תבין. מה שהוא יבין ממך - יבין. כמובן, שאם את שולטת בשפה מסויימת שקבלה תפקיד מוחשי במשחק, בואי עם סיפור רקע המסביר תחת אליו נסיבות רכשה הדמות שליטה בשפה.

The Dave

New member
סתם שאלה שמעניינת אותי

האם יתכנן בן של אלפ ואורק?

המונח אלן-אורוק

המונח אלן-אורוק הוא אחד הבדיחות הגסות ביותר בפי טולקינאים מביני דבר. אלן כמו במילה אלנדיל - אוהב האלפים. אורוק, כמו באורוק-האי - האורקים הנבונים, או האנושיים. למרות שהאורקים במקורה הם אלפים שהושחתו, לרוב הדעות, בהשחתה זו היתה ידו העל-טבעית של מורגות´, הלא הוא מלקור, אחי מנווה במחשבתו של אילובטר, קשה להאמין שנסיון כזה יעלה פרי. בא במידה, אין תעוד על נסיון שכזה, כך שזה עניין אקדמי בלבד.

sparrow_ml

New member
מפלצות

סתם לסקרנות... יש אנשים שנרשמו כפיל מלחמה או זאב או מפלצת כלשהי?

למעלה