גזענות, צביעות - המראה של המדינה(אדון שי-לך).

גזענות, צביעות - המראה של המדינה(אדון שי-לך).

נשארתי פעורת פה כשנודע לי שנפתח פורום בהקשר האח הגדול. אם כי סגרתיו מיד כשנזכרתי שאף למיני ישראל נוספה הוילה. המיין אישו שלי מאוד צרם הוא עניין הגזענות. הגזענות היא מילת גנאי לפחות לאלו המבינים את איוולתה. ההנחה שהגזענות נולדה במוחו של ה'' אדם הלבן '' היא מוטעית. הגזענות קיימת היום גם בקרב עמים מדוכאים כנגד העמים של '' העולם המפותח ''. ומשום מה אני לא יכולה להמנע מלחשוב על עינב כמול העולם המפותח - הפרידמנים. אותה גזענות נשענת בעיקר על סכסוכים או תחרויות לאומיים-כלכליים שמשפיעים על יצירת דפוסי התנהגות ותרבות הדוחה את האחר/היריב ממכלול סיבות, שאינן קשורות דווקא תמיד לעניין הסכסוך (אלא נבנות עליו). הצד החלש הוא הצד שמפתח תיאוריות כנגד '' הגזע החזק '', תיאוריות אמוניות ומורליות המנסות להצדיק, או להסביר את חולשתו ונותנת להם מקום מפלט. שפרה, כן, היא אכן מקרינה דמות שיכולה להתפס בטעות כמתנשאת. להערכתי, לא כך פני הדברים ויש לעשות ספרציה בין איכות להתנשאות.

ingel

New member
חביבי שפרה באמת מתנשאת

לא סתם אלפי אנשים סולדים מהתנהגותה. אלו שלא רואים רק את המשדר בקשת מבינים על מה אני מדבר.

ראשית, אני " חביבית" : )

אני לא צופה מעבר למה שנראה ב TV (לכל דבר יש גבול).. אסכים בכך שהיא אנטיפטית, מתנשאת ?.. לא ממש- שוב, זו איכות.

בר 79

New member
איכות? הגזמת לגמרי

גם אני רואה רק ב TV והספיק לי להבין מיהי שפרה שמצליחה לעבוד עליכם בעיניים אינטיליגנציה? זה הכל משחק, חושבת פעמיים לפני שיוצאת לה מילה מהפה מול האח הגדול. מנסה להראות חכמה כזאת, אוייש באמת זה מבחיל ממש הרי כתבו פה אנשים שרואים בערוץ 22 או לחילופין באינטרנט, ששפרה מפליצה, שפרה מפוצצת יבלת, חצ'קון, טוחנת ןמדברת בפה מלא באוכל, גרעפסים דיבור גועלי מאחורי גבם של המשתתפים, מקללת מאחורי גבם וזה עוד ממשיך.... אז לזה את קוראת איכות? ליבי ליבי עליך מותק אין שם איכותיים יותר או פחות לפחות לעינב אין את המסכה המתחסדת הזאת לא מתיימרת להיות מישהי שהיא לא שפרע - כן, וזה נראה עליה מגוחך ופלצני להחריד שפרע איכות..... חחחחחח, פסדר....

בפעם האחרונה שאני בדקתי

בני אדם מפליצים, מחרבנים, מפוצצים יבלות ואוכלים, גם בפה מלא ואף מדברים עם אוכל בפה. (לא תמיד אבל בין היתר) אם תחתום לי פה שאת/ה לא עושה אפילו אחד מהדברים הנ"ל, אשתחווה לך אפיים מאחר ואינך בן אנוש אלא אל.

בר 79

New member
מה את קופצת? מה הקשר?

רק ציינתי ששפרה היא לא איכות, התנהגותה לא איכותית ומעוררת גועל, אני בטוחה שגם כל דיירי הבית מחרבני, מפוצציםואוכלים בפה מלא. משום מה הם לא מקצינים את זה, ומנסים לעשות זאת בפרטיות ולא מול אומה שלמה ולפני שאת קופצת תקראי שוב מה כתוב ומה הכוונה ואל תמציאי פרשנויות משלך סתם ירית בגועליות ולא הבנת על מה בכלל בחיי שאני מתארת אותך כותבת את ההודעה כשפנייך אדומות מכעס ורוק נוטף מפיך לכי תשתי כוס מיים קרים או שתשבי בצל- את יותר מידי אדומה

את יכולה לדמיין אותי כמה שתרצי

יש לך דמיון פורה וזה בא לידי ביטוי בצבעים שהמצאת ובדברים שאת כותבת. חבל עלייך את עוד צעירה לא? נתת דוגמאות על שיפרה, עניתי לך שכולם בני אדם, אך כמובן שזה נפל על איזה כפתור שהקפיץ אותך ונותן לך עוד סיבה להשתולל. בפעם הבאה שזה קורה לך, תעברי למצלמה מספר 3.

בר 79

New member
אולי די, התלהבת מספיק

הבנתי כבר מי אתה ומה רמתך אתה כבר ממש מטריד

עלמה 10

New member
בר עיזבי אותו- הוא פסיכופאט

רק קללות וגידופים יש לבן כלב הזה, ואני אחת שיודעת לקלל יופי יופי אז בבקשה אוכל בתחת: לא מספיק שהמנהלים מוחקים לו את ההודעות והוא ממשיך לך תאכל בתחת יא הומו מזדקן בטח בחיים לא היית עם בחורה, חסר בושה וכבוד עד עכשיו שתקתי , אבל בכל פעם כשאני רואה את הניק שלך אני בשוק מחדש כמה רוע וגועליות מקק כמוך יכול להכיל אנשים כמוך עוד אוהבים את ש"צ תראו אנשים מי הם קהל היעד שלהש"צים נמושות חסרות חולייה כמו סלים שהוא חסר חיים שכזה שמקלל כל מי שמביע דעה שונה משלו אתה חוצפן ומעליב פה את כל חברי הפורום שלא בדעה כמו שלך מה עשו לך בדיוק? פגעו בך אישית? העליבו אותך? מי אתה בכלל? להעליב ככה משתתפים בפורום זוהי תת רמה שלא ראיתי באף פורום אחר אתה בטוח הומו חסר חיים ופחדן שמסתתר מאחורי ניק כדי לרדות באחרים, אבל אם אתה מקבל סיפוק מזה ......, איזו אישה או גבר ירצו להיות עם יצור חסר בושה וכבוד כמוך? עכשיו תקלל אותי עד מחר? מה שתרצה , אבל זה לא ישנה את העובדה שאתה טינופת וכולם פה זורקים עליך זיןןןן ענק (לפחות תהנה מהזין) יאללה לך תקנה וזלין

בת כמה את?

אני לא "ממחנה ש"צ" פוסטמה קטנה. שימותו שם כולם מצידי. אני לא הומו ולא מזדקן. מקלל כל מי שדעתו שונה משלי? מוזר,כי אני רק החזרתי בטובה למי שירד לפסים אישיים,לא אני שלחתי אנשים לטיפול פסיכולוגי/פסיכאטרי על סמך דעה שונה,לא אני התערבתי בדיון לא לי והמלצתי על טיפולים במכות חשמל. אבל היי מה משנות העובדות. מה לעשות שאפילו רבנים מפליצים. מה לעשות שיש גם רבנים הומואים בארון (מצגר למשל),ולכי תדעי אולי גם פינטו. זה שאת קוראת לי הומו,זה אמור להיות עלבון? הייתי מעדיף להיות הומו ונאור על פרחה טיפשה שמאמינה באלילים ונביאי שקר כמוך וכמו זאת שמעליך. שוב,בת כמה את?

זברה17

New member
עוברת אורח - אל תתבלבלי

מי שמפליץ, מחרבן ומחטט באף זה לא התנשאות זה בגלל שככה בנוי גוף האדם ומה לעשות שאנחנו עשויים חלולים חלולים , נקבים נקבים . זה רפלקס שאיל לנו שליטה עליו. אבל כשאדם בוחר להיות מרוחק מאנשים שהוא חושב שהם פחות חכמים ממנו זה בחירה שלו . זה בחירה בהתנהגות שמתנשאת על אחרים. זה לא רפלקס כמו גראפס או נפיחה. שימי לב, איך שיפרע קמה בהפגנתיות בכל פעם שאינה מנסה להתקרב אליה. במקום לבחור להיות ידידותית ומאירת פנים למישהו חדש , היא בוחרת להתנשא מעליה. במקום לבחור להשתמש ביצר הסקרנות שיש בנו לגבי אנשים חדשים היא בוחרת לדרג אותם כפחות חכמים ממנה , אשר לא ראויים לה. שפרע בשיחה שלה עם ליאון אמרה לו , שכל הדיירים החדשים , לא מאיימים עליה כי הם לא חכמים .זוהי התנשאות. הבנת? תודה רבה ( כדברי שי המנהיג בדימוס)

זברה בוקר טוב

לא טענתי שהפלצה, חיטוט באף וכדומה הנם מדד להתנשאות, אלא כשנכתב שזה מעיד על כך שאדם אינו איכותי, מחיתי על כך. גם לפי מה שאת כותבת, לא מדובר בהתנשאות. פעם גם אני נהגתי לחשוב ככה. באחד מהקורסים שלי באוניברסיטה, היה בחור 'פרידמן', חתיך, שישב הרבה בפינה, ואף פעם לא אמר מילה. פעם אחת הוא שאל אותי משהו, ואז פתחתי שיחה, ושאלתי אותו למה הוא מתנשא, הוא שאל איך הגעתי למסקנה הזו, ועניתי לו שהוא מתרחק מכולם, ואם מדברים איתו הוא עונה משפט כאילו עושה טובה ואזי הולך. והוא אמר לי את המשפט הבא 'חשבת פעם שההתנהגות הזו נובעת ממשהו אחר ולא מהתנשאות? מחוסר ביטחון אולי?' והוא היה ממש סמוק כשדיבר. הרגשתי לא בנוח על כך שמיהרתי לשפוט. בהזדמנות אחרת הייתה בחורה שלמדה איתי ומאד דמתה לו בהתנהגותה, והפעם במקום להתרחק ממנה ידעתי איך ליצור קשר. הפכנו לחברות טובות. לפי עינב היא עונה על כל הקריטריונים של פרידמנית. יפייפייה, אשכנזייה, הולכת זקופה, מדברת ברהיטות, נראית בהחלט מתנשאת שחושבת שהיא חכמה וטובה מכולם. וכשלמדתי להכיר אותה גיליתי את ההיפך הגמור. גיליתי את הבעיות בבית (למרות שזו נראית משפחה לתפארת) ואת חוסר הביטחון ואת כל מה שחוותה והיה לה קשה. וזו סיבת ההתרחקות. לא קובעים על אדם שהוא מתנשא בגלל מה שרואים. אם תשאלי אותי, שיפרה קמה בהפגנתיות כדי להעביר מסר מסוים. בין היתר של 'לא אוהבת להיות בחברתכם', ומותר לה אם זה מה שהיא מרגישה. היא לא חייבת להיות מתנשאת בשביל לקום וללכת. יש שאנשים בסביבה שלי שאני חושבת שהם פחות חכמים ממני. ואני עדיין לא מתנשאת עליהם. זה לא קשור. הבנת? הבנתי

זברה17

New member
עוברת אורח , הי

אני בהחלט מכירה אנשים מופנמים , מבויישים וחסרי בטחון שלוקח להם זמן להפתח ולתת אמון באחרים , לכן הם מתרחקים. אצל שפרע ההתרחקות לא נובעת מהסיבות הללו, אלא מהסיבה שהיא חושבת שהיא מורמת מהעם, שהם נחותים ממנה ושהיא מעליהם. איך הגעתי למסקנה הזאת? שפרה אמרה לליאון שיש לה יתרון על החדשים, ומה הייתרון שלה לדבריה. הם לא חכמים .- ככה היא אמרה עוד לפני שהכירה אותם. מסקנה - אני שפרה יותר חכמה מהם.כלומר מעליהם. אם היא באמת היתה פחות סנובית ופלצנית , אם היתה לה את החוכמה החברתית , אם היה לה לב גדול ורחב היא היתה פותחת אותו לעולם, ורואה שבכל אדם יש משהו טוב ויפה שאפשר ללמוד ממנו. הבנתוש? יומטוב.

קפרי

New member
למה שתהיה? הבחורה מאיימת עליה בקטע של

צבר ואולי שמעה אותה אומרת "היא קוראת בכלל?" שיפרה לא טיפשה להבין מי היא מי ומי מתאים לה, עובדה שאיש מכם לא דיבר עליה שגם היא וגם צבר מדברים יפה עם עינב (אולי גם יוסי, לא ראיתי), אחרי שהיו קוראים לי "שרמוטה" במיוחד שאני מבינה את המשמעות ובדיוק כשהלכתי לסוויטה עם משהוא שאני רוצה, לא בטוח שהייתי סולחת, אז מי לא בסדר כאן? זה שאינה שאלה אם היא יודעת לקרא בכלל, או שיפרה שפשוט מתרחקת במקום להתלהם כמו שאתם אוהבים לראות? זה קלאסה, זה תרבותי, וזה מסר הכי חכם בעולם!

זברה17

New member
קפרי שלום

יאמר לזכותה של שיפרה, שהיא לא מתלהמת.להיפך שמתי לב שהיא מאוד נלחצת כשיש צעקות. יאמר לזכותה של שפרה, שהיא נולדה ילדה יפה . אני אוהבת את היופי שלה. יאמר לגנותה, שהיא ארסית עד כדי כאב. יאמר לחסרונה, שיש לה לב סגור ואין בה אהבה נקיה.שימי לב, למערכת היחסים החונקת שלה עם ליאון. היא לא יודעת שבאהבה , החוק הראשון הוא - " חייה ותן לחיות" יכתב לחסרונה, שאין בה את תכונת הפתיחות והסקרנות לאנשים חדשים , שאולי יכולים ללמד אותה משהו. היא חרצה את גורלם ביובשו אמרה לעצמה ולליאון "הם לא חכמים . אין להם מה לתרום לנו" זהו להפעם.

למעלה