גיליתי את עולם הממרחים. איזה כיף.

יוספה 51

New member
גיליתי את עולם הממרחים. איזה כיף.

אחרי שקיבלתי תלונות משפחתיות על כך שנמאס מחומוס וטחינה, והאבוקדו כבר מסתיימים להם, פצחתי בפיענוח סודות הממרחים. בנתיים עשיתי מהאתר של אנונימוס ממרח של פקאנים עם טופו וסויה, מעולה, טפאנד, שיצא קצת פחות, וממרח קאשיו עם טופו ולימון. גם טוב מאד. רעיונות קלים ומהירים יתקבלו בברכה. ואני מרגישה ממש שמחה על העולם החדש ששוב נפתח בפני. כמה שהחוסר הופך את האדם ליצירתי, זה מרתק.
 

Ofericko

New member
עשית מהאתר של אנונימוס ממרח??



האמת, נשמע מצויין. עולם הממרחים והגבינות הביתיות זה משהו שעוד לא העזתי ממש להכנס אליו. עוד משהו ל-Todo List...

בכל אופן, אני מאד ממליץ על ממרח החצילים שלמדתי מאחותי:
קוביות חצילים מרוככות בתנור עם ספריי שמן מעל.
2-3 בצלים גדולים קצוצים מטוגנים היטב.
חופן נאה של אגוזי מלך.
מלח פלפל.

כל זה נכנס למעבד מזון. טחינה קצרה וזה הכל...
 

Gidi Shemer

New member
עופר, אני אכתוב את זה מהר

כדי שבן לא יעלה עלי, אבל אני ממליץ לרדת מעניין ספריי השמן ולעבור לשמן זית. אם אתה חושש מיותר מדי, פשוט שים מעט שמן בקערית, תטבול מברשת טפלון בשמן ותבריש את החצילים. אני זוכר שכבר הזכרת פעם את התרסיס הזה בהקשר של מאפה אחר (אולי תפוחי אדמה מעוכים?).
 

Gidi Shemer

New member
שאלה טובה

אין לי פה את תשובת המדען. לא בדקתי כל תוסף ותוסף שמוסיפים לספריי, אבל זה לא נראה יותר מדי מושך. מעדיף את הכבישה הקרה ושמו זית טוב וטעים.
 

Gidi Shemer

New member
אבל דע לך שזה רק בגלל סופהשבוע

מיום שני (ועד שישי) אני עוטה מחדש את חליפת הדוקטור ועונה טיעונים מדעיים מוקצעים, ואז אם תשאל על ספריי וכו׳ אוכל לצטט לך מחקרים (לא תצפיתניים!!).

או שלא.
 

Ofericko

New member
לא, אין בעייה. אני ארכוש שמן זית

בכיבוש קר ואמשיך להשתמש בספריי שמן רק כדאודורנט.
תודה.
 

RSPA

New member
יש פתרון אחר שמשלב תרסיס ושמן איכותי

לפי בחירה.
גם בן, יתמוך בו בודאי, כי ניתן איתו לחסוך בצריכת שומנים...

וזה לא יקר בכלל.
הנה אחד לדוגמא: http://www.gimmick.co.il/item.asp?id=3590
 

יוספה 51

New member
אנסה גם את זה, נשמע מצוין.

האמת שגם טחינה קצרה זה טוב, פעם מאד אהבנו חצילים בטחינה, לפני .. אז אולי נוסיף. והממרחים באתר של אנונימוס פשוטים ביותר, שווה נסיון. גבינות ביתיות גם אני עוד לא מנסה, צעד צעד.
 
ממרחים

פלפלים קלויים בתנור- לקלף, מעט מעט חומץ, מלח פלפל, שום ולטחון עד דק.

חצילים בטחינה- לקלות לקלף, למעבד מזון עם שום ירוקים מיצלימון מלח פלפל וטחינה גולמית עד לטקסטורה שמתאימה לך.

כבש קצוץ מטופו- הרבה בצל מטוגן, קוביית טופו מפוררת לתוך הבצל, למעבד מזון עם כף שמרי בירה, שלוש כפות רוטב סויה, פלפל שחור, חופן אגוזי מלך, לרסק עד דק, לטעום. אני הוספתי כף ברנדי. יצא סוף.
 
וכמובן

פסטו מלך הממרחים.
אפשר להכין פסטו מבזיליקום אבל אפשר גם מפטרזיליה שם ניתן להוסיף גם את השורש מקולף למשעי.
מכוסברה.
מתערובת של כמה.

טופו מתובל היטב טחון עד דק עם תוספת של מעט שמן זית או חלב סויה כדי לאפשר למכשירים לעבוד.

עגבניות מיובשות טחונות אחרי ריכוך במים עם שמן זית .
 

יוספה 51

New member
אה, הנה החצילים בטחינה. איזה כיף.

שאלה - שמרי בירה זה כמו הפתיתי שמרי בירה? ומה רצית להגיד שיצא לך כבש?
 
למעלה