גיליתי את עולם הממרחים. איזה כיף.



כבד
הפתיתים זה שמרי בירה ויש גם ממש אבקה, שניהם יעשו את העבודה
 

ladybug6

New member
קוראת אותך לסדר, זה פורום צמחוטבעוני!

בלי כבשים, הא?

 

limim1970

New member
עכשיו סיימתי להכין ממרח שעועית שחורה ל-פ-נ-ים

יצא מעולה.
את המתכון (ששיניתי) בבסיסו קיבלתי מנטורופטית בבית טבע כאן בישוב. לדבריה, הוא מחזק את הכליות ומחמם.
לא משנה לי, זה טעים ובפעם הקודמת הפעוט (שנתיים וחצי) טרף..

אז ככה:
בישלתי שעועית שחורה עד לריכוך (בסיר לחץ זה הכי פשוט)
השארתי קצת לצינון.
בילנדרתי (מלשון בלנדר) יחד עם:
מעט מהמים שבהם בושלו
כמה עגבניות מיובשות שהשריתי מראש במים
כמה עגבניות שרי טריות
בצל ושום מטוגנים
מלח ופלפל לפי הטעם
קצת חוואיג' למרק
קצת שמן זית.
עד למשחה.
זהו, שמתי לקירור.
מנסיון, מחר יהיה יותר טעים..
 

ella100

New member
יוספה,אזכיר 2 ממרחים שמאד אהובים אצלי

אחד "ותיק" ואחד עולה חדש.
הותיק-ממרח שעועית.אצלנו זה הכי הכי טעים עם בצל קצוץ דק שמוסיפים לשעועית המעוכה והמתובלת .בזהירות עם המלח..
אבל,אם לסנדויצ'ים,אז יש מקום לאלתר תיבול שאוהבים אצלך
ושהבצל לא יפריע.אפשר להכין 2 גרסאות.

החדש:קישואים מרוככים או מטוגנים,עם המון בצל מטוגן,מלח,פלפל-
יוצא ממרח טעים טעים (אפשר להגיד בטעם כבד).
 

יוספה 51

New member
נהדר. תודה לך ולכולם. אחלה רעיונות.

האכלתי את כל המשפחה המורחבת אחה"צ בלחם ןבממרחים והרגשתי כמו משק אוטארקי קטן.
 

ella100

New member
איזה יופי.משתמע שכולם נהנו.לגבי הלחם,

איזה לחם הפעם?
 

יוספה 51

New member
טוב, זה סיפור משעשע בכלל. מסתבר

שלא הבנתי נכון את הכמויות שהציעו סאוטר, ורקחתי לי כמויות משלי שלא לגמרי תואמות את הצעתם.באופן מפתיע, כשבעלי עלה על זה וניסה לעשות וורסיה מתוקנת התוצאה היתה הרבה פחות טובה, ומאז אנחנו ממשיכים בשלווה ובנחת לייצר את 'לחם הבית' שכולל בעיקר גרעיני חמניות וגרעיני דלעת על קמח מלא או שיפון ולמי שיש סאוטר וצריך מתכון משופר אשמח להציע.
 

ella100

New member
בהחלט משעשע. נראה לי שאין מי יודע מה הבדל

שימי מתכון.שנהנה.
צייני כמויות ותכנית שאת מפעילה.שיהיה להשוואה ,למי שירצה .
 

יוספה 51

New member
תכנית נקראת P3

380 מ"ל נוזלים שאצלי מחולקים לחצי חלב סויה וחצי מים, 2 כפות גדושות שמן ו- 2 כפות גדושות סוכר, 2 כפיות מלח, כפית וקצת שמרים (הכפית שהם נותנים- אז מלאה כזו לגמרי, והכף שהם נותנים- מלאה גם לגמרי). שלב הקמח- 900 מ"ל קמח (כלומר- קמח מלא 600 מ"ל (2 כוסות מלאות) ועוד 300 מ"ל כוס של קמח מעורב. זהו לדעתי. שפע של גרעינים ולדרך.
 

usi1

New member
קל ומתוק

ממרח אגוזי לוז

חופן אגוזי לוז טריים לא קלויים
לשים בתנור בטורבו על חום של 130 מעלות לחצי שעה , על תבנית רשת עם קצת מלח
להוציא לקרר
לקלוף את הקליפות שלהם - זה יורד מאוד בקלות
במג'ימיקס בסכין הגדולה - לטחון אותם כ 2-3 דקות
להוסיף ( תלוי בכמות )
כף סוכר קנים ( או שתי כפות , ממש תלוי בכמות ולטעום כל הזמן )
4 כפות אבקת חרובים
חצי כוס מים , להוסיף ממש לאט ולטעום כל פעם
המרקם יוצא בין חלק לגרגירי עדין מאוד , תלוי כמה זמן טוחנים את זה

יש שטעמו ואמרו איכס ויש שטעמו ואמרו שזה מזכיר נוטלה עם טעם מאוד אגוזי.
בעיני זה עונג. הרבה יותר טעים מאשר ממרח חרובים תעשייתי.
 

ella100

New member
ינוסה.והצעת קיצור דרך


אגוזי לוז,(בין) דקה-שתיים במיקרוגל,והקליפה יורדת
בקלילות.
פיזור המלח-למטרת טעם או ספיגת לחות?

מנסיון שלי עם אבקת חרובים:3-4 כפות אבקת חרובים לחופן אגוזים,זה המון.
אבקת חרובים נותנת טעם נהדר במינון מתון שאינו משתלט.
אני כנראה אשתמש ביותר מחופן או שילוב עוד אגוזים (אולי קשיו )או בפחות אבקת חרובים.
 
למעלה