גישור פערים רומנטיים

BABELICIOUS

New member
גישור פערים רומנטיים ../images/Emo23.gif

באם אתם המאמינים בדת.... מסורתיים... שומרי כשרות.... האם תוכלו לצאת עם מישהו שרחוק מזה באמונתו עד כדי אתאיזם?
כנ"ל לגבי פוליטיקה, האם תוכלו לצאת עם מישהו שנמצא בדיוק בצד השני מכם של הקשת הפוליטית?
האם תוכלו להיות עם בן / בת זוג שהם לא יהודיים או שמא זו עילה לפסילה?
האם הרווקים שביניכם יוכלו להיות בקשר רומנטי עם גרוש/ה ואף עם ילדים?

Old Girl

New member
תשובות:

שאלה ראשונה: אתאיסטית בעצמי, אז לא רלוונטי לגבי. שאלה שנייה: הצד השני של הקשת אלה החברים של יפעת אלקובי - לא נראה לי שזה יתאים לי, לא בגלל "הפוליטיקה" אלא בגלל שהשקפה פוליטית היא חלק מהאדם... שאלה שלישית: ממש לא מעניין אותי יהודי או לא. שאלה רביעית: אני חד הורית אז שוב לא רלוונטי. נראה לי שאם הייתי רווקה - הייתי מעדיפה מישהו רווק, גם גרוש לא אכפת לי - אבל ללא ילדים. כהעדפה - לא כסיבה לפסילה נחרצת.

זכוכיות

New member
../images/Emo23.gif

קשה לי לענות על זה כי אני לא מאמינה... אין לי בעיה לצאת עם שומרי כשרות (בן זוגי הוא חצי כזה היום..) כל עוד הוא לא מתערב לי בעניינים.
קשה לי להאמין שהייתי מצליחה למצוא שפה משותפת עם מישהו שנמצא מעבר לקשת... האם תוכלו להיות עם בן / בת זוג שהם לא יהודיים או שמא זו עילה לפסילה? האם הרווקים שביניכם יוכלו להיות בקשר רומנטי עם גרוש/ה ואף עם ילדים?
(לא מצאתי את היפנית :)) כן, הייתי בעבר ואין לי שום בעיה עם זה.
אולי, כל עוד לא מצפים ממני להיות אמא. כבד עלי.

BABELICIOUS

New member
עונה לעצמי... ../images/Emo3.gif

באם אתם המאמינים בדת.... מסורתיים... שומרי כשרות.... האם תוכלו לצאת עם מישהו שרחוק מזה באמונתו עד כדי אתאיזם?
בתור אתאיסטית למדי.... אענה מהצד השני, הייתי יכולה להיות עם שומר כשרות, גג מסורתי כל עוד הוא מכבד אותי ולא מנסה לשנות אותי (כמובן שהכבוד הוא הדדי) אבל במקרה שלי הוא גם לא שומר כשרות בכלל
כנ"ל לגבי פוליטיקה, האם תוכלו לצאת עם מישהו שנמצא בדיוק בצד השני מכם של הקשת הפוליטית?
הייתי יכולה להיות עם מישהו ימני באופן מתון אבל דפנטלי לא קיצוני. שום קיצוניות זה לא טוב לדעתי.
האם תוכלו להיות עם בן / בת זוג שהם לא יהודיים או שמא זו עילה לפסילה?
ממש לא משנה לי
האם הרווקים שביניכם יוכלו להיות בקשר רומנטי עם גרוש/ה ואף עם ילדים?
פעם הייתי פוסלת גרושים עם ילדים ואני מאוד שמחה ששיניתי את הגישה הזו לפני שנה וקצת

wasaby

New member
תשובות

- היה מפריע לי לצאת עם מישהו מסורתי או דתי. בשלב ראשון זה בעיה קטנה של לאיזה מסעדות אפשר לצאת, אחר כך זה כבר בעיה יותר גדולה של מתי בכלל אפשר להפגש ומה אפשר לאכול בבית, ואם נניח שנרצה פעם ילדים אז זה בכלל בעיה. - יצאתי עם פעיל מולדת ועם סרבן מילואים ובשני המקרים זה די הפריע לי אבל לא היה הסיבה המכרעת בגללה נגמר הקשר בסוף. יכול להיות שמה שקצת חסך לי את ההתלבטות היה ששניהם היו יותר קיצוניים במילים ובתיאוריה ולא ממש עשו משהו בפועל (זה קל להיות סרבן מילואים כשלא קוראים לך למילואים). - לא בטוחה, כשנגיע לגשר נעבור אותו. בתיאוריה זה לא שיקול אבל נראה לי שאני אסתדר יותר עם בן אדם עם רקע תרבותי דומה לשלי. - גרוש לא נראה לי בעיה בכלל, בהנחה שהוא לא מריר מידי. לגבי ילדים זה כבר קצת מרתיע.

Old Girl

New member
סתם הרהור

רקע תרבותי דומה לשלך זה לאו דווקא יהודי. ויהודי, לאו דווקא יהיה מרקע תרבותי דומה לשלך. יש יהודים שמרנים מאוד - זה רקע תרבותי שונה משלך. לעומת זאת, את יכולה להכיר בחור מאחת ממדינות אירופה שיהיו לכם הרבה ערכי יסוד משותפים.

avshalomat

New member
אני גם חושב

ואני לא בטוח במה שאני אומר אבל אני חושב שבאופן כללי לישראלי שגדל כאן יש הרבה יותר רקע משותף תרבותית עם ישראלי אחר גם אם בא מרקע מאוד שונה משלו, מאשר מאדם מארץ אחרת.

Old Girl

New member
אני בספק שווסאבי תסכים אתך

או כל בחורה אחרת מהחוג החברתי שלה, אם תפגוש למשל ישראלי מהחוגים השמרנים, שמאמין שנשים צריכות לנקות ולבשל כי הן מצטיינות בכך, שלגברים מותר ל"זיין" מהצד כי זה הטבע שלהם, שנהיגה זה לא עסק נשי וכל מיני פנינים בסגנון (ויש מספיק כאלה ברוך ה')... אני מהמרת שהיא לא תמצא אתו הרבה רקע תרבותי משותף. או, לחלופין, אם היא תיסע לחו"ל ותיתקל בחבורה של תיירי קאזינו גונבי ברזים - אני בספק אם היא תרגיש שיש שם בסיס מוצק של תרבות משותפת. שלא לדבר על ישראלים כמו חרדים, שערכי התרבות שלהם בכלל שונים. קשה לי להאמין שעצם העובדה שמישהו נולד כאן מהווה מכנה משותף מספיק חזק כדי להאפיל על הכל.

avshalomat

New member
באמת יכול להיות

כלומר אני מסכים איתך שיש שונות רבה גם בתוך ישראליות, אבל היא היא תפגש עם אנגלי תרבותי, לדוגמה האם יש קרבה מספיקה בתרבות כדי להצליח אני מניח שזה תלוי באדם. מה שאני מנסה להגיד, שלדעתי יש רקע ישראלי שהוא אומנם לא מספיק, אבל חשוב להרבה אנשים. ובאמת אני מנסה לראות אם אני אומר את הדברים מתוך איזו קסנופוביה או שנאת זרים ואני מרגיש שלא ממש (אף כי יתכן שבהחלט הייתה נימה שלה התבדלות בהודעה הראשונה והתלבטי בה קשות אם היא נובעת מאיזה קסנופוביה ל שלא קשורה למציאות),אני לא חשוב שיש איזה מניעה מלהתחתן עם לא ישראלי, או לא יהודי. רק שאני חושב שבהחלט יש רקע תרבותי ישראלי שהוא לא "גניבת ברזים" אולי לך כמהגרת וכמי שהגדירה את עצמה בפורום אחר כ"לא ישראלית" זה לא מדבר, אבל זה בהחלט מדבר להרבה ישראלים שכן מזדהים עם הארץ וכן חושבים (אם במודע או לא) שיש בה ערכים חיוביים

Old Girl

New member
לא שללתי

ש"ישראליות" יכולה להוות ערך מוסף בעיני הרבה "ישראלים". גם לא אמרתי שבישראל "אין ערכים חיוביים". *כל* מה שאמרתי הוא, שבשביל הרבה ישראליות (אני מכירה כמה) לא מספיק לדעת מי משני הבחורים הוא ישראלי כדי לקבוע בוודאות, מי יהיה קרוב אליהן יותר מבחינת התפיסות והערכים. בהרבה מדינות יש תתי קבוצות ותתי תרבויות, אבל בישראל הפסיפס התרבותי הוא לא אחיד במיוחד. התמריץ לתגובה שלי לווסאבי היה תת דיון שהיא נכנסה אליו בפורום אחר עם מישהו שנולד בישראל, אבל מבחינת הערכים והנורמות התרבותיות חי בפלנטה אחרת לגמרי ממנה.

avshalomat

New member
אני מתנצל ../images/Emo13.gif

אכן לקחתי את הסיפור אישית ולא לקחתי את הדברים כמו שהם,אלא הוספתי פירוץ פרשנות משלי שלא היה קשור כלל למציאות. כל זה כנראה בגלל דילמה שלי יש ועיוות מסויים של תפיסת המציאות אצלי.

wasaby

New member
שניכם צודקים

נכון שלא לכל ישראלי יש רקע דומה לשלי, בוודאי בערכים שלי, בספרים שאני קוראת, בתחום העיסוק שלי יכול להיות לי הרבה משותף גם עם בריטי או אמריקאי או בן כל אומה אחרת. ויחד עם זאת גם עצם הישראליות היא חלק מהרקע שלי. זה לא רק השפה, זה גם המקום, ההיסטוריה, זה גם זה שאכפת לי ממה שקורה פה. אף אחד מהדברים האלה הוא לא מוחלט, והכל יכול לקרות - רק פחות סביר.

avshalomat

New member
ואגב זה שאתה מארצות אירופה

לא אומר שאתה תרבותי, ראי חוליגניים למינהם ובכלל ההיסטוריה של המאה האחרונה.

Old Girl

New member
אבשלום,

נראה לי שלקית ברגישות יתר כשפירשת את התגובה שלי. לא הייתי קרובה ללהגיד שלהיות מארצות אירופה זה שווה ערך ללהיות תרבותי.

אדם שחי כל חייו בבארץ לא חי בצנצנת

מן הסתם ישראלים למדו באותם בתי ספר, ראו אותה טלוויזיה חגגו אותם חגים חוו אותם חוויות , עשו צבא(?) ביחד, מכירים את אותם אנשים,מקומות בילוי,מנטליות דומה , דבר שאין לישראלים עם אנגלים ,צרפתים או צ'צנים , ולמרבה ההפתעה גם אולדי מצאה עצמה לבסוף עם ישראלי

moi24

New member
טוב בקצרה

כי יש לי המון ויכוחים עם עצמי וזה מעייף. באם אתם המאמינים בדת.... מסורתיים... שומרי כשרות.... האם תוכלו לצאת עם מישהו שרחוק מזה באמונתו עד כדי אתאיזם? מאמינה ומשתדלת לשמור. הייתי יוצאת בכיף עם כל "כופר", מההנחה שזו באמת לא אשמתו, פשוט לא חינכו אותו לזה. לפני שיקפצו עלי, לא - לא מתכוונת לחנך, כל אחד יעשה מה שטוב לו כל עוד זה לא פוגע באחרים. כנ"ל לגבי פוליטיקה, האם תוכלו לצאת עם מישהו שנמצא בדיוק בצד השני מכם של הקשת הפוליטית? יהיה לי קשה. כואב לי להתווכח עם אנשי שמאל. תמיד יש לי הרגשה שהם תוקפים אותי אישית, לא משנה מי זה וצורת הדיבור שלו. אבל במציאות שלנו, never say never, וזה תקף גם לשאר השאלות... האם תוכלו להיות עם בן / בת זוג שהם לא יהודיים או שמא זו עילה לפסילה? הייתי, אבל לא רואה עצמי מקימה בית ומשפחה עם גוי. אם יתגייר מילא. עקרונית אני נגד התבוללות. האם הרווקים שביניכם יוכלו להיות בקשר רומנטי עם גרוש/ה ואף עם ילדים? אני בעצמי עוד ילדה, אז ממש לא נראה לי. מקווה שלא פתחתי פה ופתאום אני אמצא את עצמי לכודה רגשית.. ווטאבר שזה אומר...

JD Wannabe

New member
....

באם אתם המאמינים בדת.... מסורתיים... שומרי כשרות.... האם תוכלו לצאת עם מישהו שרחוק מזה באמונתו עד כדי אתאיזם? לא רלוונטי.
כנ"ל לגבי פוליטיקה, האם תוכלו לצאת עם מישהו שנמצא בדיוק בצד השני מכם של הקשת הפוליטית? כן. למעשה איפה שגרתי לא כ"כ הייתה לי ברירה, היה קשה למצוא מישהו שלא חושב שבוש הוא השטן (עכשיו אני במקום יותר נורמלי). יש כאלה שעבורם פוליטיקה זה כמו דת ויהיה קשה להסתדר איתם, אבל הם בטח ידאגו לסנן כופר שכמותי מראש.
האם תוכלו להיות עם בן / בת זוג שהם לא יהודיים או שמא זו עילה לפסילה? עד עכשיו היו לי רק בנות זוג לא יהודיות..
האם הרווקים שביניכם יוכלו להיות בקשר רומנטי עם גרוש/ה ואף עם ילדים? גרושה זה לא משפיע, עם ילדים די משפיע אבל לא אפסול על הסף.

BABELICIOUS

New member
אפרופו גישור על פערי אהבה ../images/Emo99.gif

איזו סדרת מופת מהפנטת = מרחק נגיעה. כעת הפרק האחרון האם לדעתכם אפשר היה לגשר על פער שכזה כמו בסיפור שבסדרה הזו? האם במקרה כזה אהבה יכולה לנצח או שלא תמיד השמיים הם הגבול.

למעלה