גישור פערים רומנטיים

בהחלט מהפנטת

בגלל שאני רומנטיקנית ללא תקנה (אני מאלה שמאמינים חזק בקטע של הגיצים של מג'נטה) הייתי רוצה להגיד שכן. אבללל... ממקרה של חברה ראיתי לצערי שלפעמים אפילו אהבה ענקית לא מספיקה כדי לגשר בין עולמות כל כך שונים ... באיזשהוא שלב הגיצים הופכים ליותר שקטים ואז צריך להתמודד עם הבדלים תהומיים שפתאום נראים לא כל כך פשוטים...

BABELICIOUS

New member
נכון. עם כל הכאב ועצב שבאופן שבו

הסתיימה הסידרה, זה היה הסוף הריאלי. אם היו מביאים לנו happy end זה היה לא שונה מסרטים אמריקקים קיטשיים לא ריאליים וזה מוריד את כל האיכות. הסדרה באה להביא פן מאוד ריאלי של ניסיון לגשר בין שני עולמות הכי שונים שיש. ומה שיפה כאן, זה שיש כאן לפתע הזדהות יפהפייה בין צברים חילוניים לעולים רוסיים, משהו שטרם נראה. וזה חופשי פתח את האופקים, אצלי לפחות. פתאום הכניסו אותנו לתוך החיים של משפחה רוסית וחלק ממה שהם עברו מצד החרדים זה מה שגם חילוניים צברים היו עוברים וכאן נכנסת ההזדהות. וזה כ"כ ישראלי. זה כ"כ משקף את החברה הישראלית האותנטית.

Old Girl

New member
הי כפרה

לא ראיתי את הסדרה אז לא רוצה לחלוק עליך, אבל כתבת למטה בשרשור שהיא ריאליסטית - בזמן שהיא שודרה, כל שבוע הופיע בווינט מאמר של דתי תורן שהסביר למה הסדרה לחלוטין לא אמינה - החל מהקונספט וכלה בפרטים הקטנים. הסתקרנתי מהסדרה ונכנסתי לתקצירי הפרקים באתר שלה וכבר בפרק הראשון ראיתי סיפור כזה: בחור ממוצא רוסי, משוחרר טרי מצה"ל, נכנס לביתם של שכנים חרדים בלי חולצה ומעורר אצלם זעזוע קל. אהם אהם אם הוא משוחרר צה"ל - הוא כבר מעורה מספיק בחברה הישראלית כדי לדעת שהחרדים נוטים להיות שמרנים בכל הנוגע ללבוש. ואם הוא רוסי, חלק מהתרבות הרוסית עד כדי כך שאין לו מושג מה הולך כאן - אז אין שום סיכוי בעולם שהוא יסתובב מחוץ לבית בלי חולצה. הקיצר לא פייר לבקר בלי לראות - אבל לא נראה לי שהסדרה שם ריאליסטית יותר מדי.

Old Girl

New member
טוב לא ראיתי את כל מה שאריאנה

ראתה (רק את הביקורות ותקצירי הפרקים), אבל עד עכשיו תמיד הסכמתי אתה... היא פשוט מבריקה. הבחור מהסדרה, בכל אופן, מרשים מאוד.

טוב אז ככה

די מוגדר אצלי העניין של לא לצאת עם שומרות מסורת/דתיות, לא מוכן להקריב עד כדי כך פוליטיקה לא מעניין לכן לא רלוונטי בתור אחד פלוס אחד, יכול להיות שהייתי בתור רווק רוצה סינגלית, או שלא בקיצור הכי מפריע לי זה הדת, כל השאר פתוח למו"מ.....

magenta73

New member
תשובות

> אני אתאיסטית. > לא עם ימין קיצוני, לא. > חחחח..... > כן

smartblonda

New member
עונה:))

אני אתאיסטית ולכן לא אצא עם שומר מסורת או צפונה,בגלל שאצטרך לעשות ויתורים וזה לא מתאים לי ולהשקפת העולם שלי. בעניין הפוליטיקה אין לי בעייה חצאת עם מישהו שהוא מיין סטרים לא קיצוני יותר מדיי בדיעותיו. בני זוג לא יהודיים אינה בעייה בשבילי. וקשר רומנטי עם גרוש עם ילדים לא מהווה בעייה,הייתי בקשר שכזה וכל עוד לא מצפים ממני להיות יותר מהחברה, אין לי שום בעייה עם המצב.

עונה

אני אוכלת שרצים למיניהם כך שזזה מאוד רחוק ממני
בזמן האחרון פוליטיקה לא מדברת עלי. כדי להיות פוליטיקאי אתה צריך שיהיה לך תיק עבה במשטרה ובמידה ואין לך אתה צריך ליור אחד כזה.
שגרתי בניו יורק היה לי חבר איטלקי קתולי כך שאין לי בעיה.
אני גרושה. אבל לאנתקלתי בבעיה מרווק שמעוניין בקשר איתי. אבל לי יש בעיה קלה עם זה. אין כמו משהו במצב שלי שיבין אותי בכמה וכמה סיטואציות מאשר רווק.

ד נ י ת3

New member
עונה:

1. לפעמים אתאיסטית, לפעמים מאמינה - תלוי איזה תאום התעורר בבוקר 2. אני מרכז. והשאלה לא רלוונטית - כי אם אני אתאהב במישהו לא משנה אם יהיו לו 3 עיניים והוא יגור במאדים - אני נוסעת אחריו. 3. ראי תשובתי ל-2. 4. השאלה יכולה להיות גם הפוכה - מודה שהיה לי קשה מאוד להסכים לצאת עם רווק, אבל.. מסתבר שזה תלוי בטיב הרווק. והינה.. אני עם רווק במערכת יחסים רצינית. מי היה מאמין.

eרליל

New member
תשובות

באם אתם המאמינים בדת.... מסורתיים... שומרי כשרות.... האם תוכלו לצאת עם מישהו שרחוק מזה באמונתו עד כדי אתאיזם? אני אתאיסטית בעצמי. לא רואה את עצמי חיה עם דתי ולא משנה מאיזו דת. מסורתיים זה עוד נשמע לי סביר, אבל מודה שלא ניסיתי. כנ"ל לגבי פוליטיקה, האם תוכלו לצאת עם מישהו שנמצא בדיוק בצד השני מכם של הקשת הפוליטית? כנראה שלא. לא נתקלתי בקיצוניים מן הצד השני שהיה לנו איזה מכנה משותף, ולא רואה את זה קורה גם בעתיד. האם תוכלו להיות עם בן / בת זוג שהם לא יהודיים או שמא זו עילה לפסילה? הממ..... קודם כל אני בעצמי לא יהודייה. אין לי בעיה לצאת עם גברים מכל דת, בתנאי שאינם אדוקים מידי. האם הרווקים שביניכם יוכלו להיות בקשר רומנטי עם גרוש/ה ואף עם ילדים? אין לי בעיה לצאת עם גרושים/אלמנים/יתומים וכו'. אבל גבר עם ילדים בשום אופן לא.

תלוי עד כמה נכנסים לי לחיים

אין לי בעיה עם דעות שונות להיפך, הייתי מאוד מוטרד אם כולם היו חושבים אותו הדבר, לא מפריע לי אם אדם דתי מסורתי או מגדיר עצמו חילוני גמור ברגע שנדחפים לי לצלחת יכולה להיות בעיה קלה כמובן שמקרה בו כל הזמן מנג'סים לי או יש חילוקי דעות מהותיים כל הזמן אני אעדיףכמה שפחות קשר עם אותו גברבר או בחורה.

queen of dreams

New member
הגעתי מהדף הראשי ויש לי תשובות

דבר ראשון כמה פרטים...אני רווקה בת 23 מאמינה באלוהים (שומרת כשרות אבל לא שבת) אבל חילונית. האקס שלי היה אתאיסט מוחלט והמשפחה שלוט לא ממש שמרה כשר. אמנם הם הקניטו אותי על זה (ברוח טובה) אבל לא, כשהייתי מגיעה לארוחת ערב בשישי , אם האמא בישלה בשר וחלב ביחד הם היו אומרים לי ולא הייתי אוכלת או שהיו מכינים לי משהו אחר (לא כי ביקשתי...). לא הייתי לי בעיה לצאת איתו למסעדה ושיאכל שרימפס/קלמרי/בשר וחלב יחד..כל עוד זה לא קשור לצלחת שלי שיהנה. מבחינת הקשת הפוליטית..אין לי כ"כ דעה מוגדרת ככה שזה פחות הציק לי... מבחינת בן זוג לא יהודי..זה משהו מעניין כי אני לא פוסלת אף אחד וזה שבנאדם לא יהודי לא הופך אותו לפחות טוב מבחינתי. אבל כן, הייתי רוצה חתונה כדת משה וישראל ואם הבנזוג לא יהודי זאת "קצת" בעיה. מבחינת גרוש..אני עוד ילדה יחסית בשביל לצאת עם גרושים אז זה לא אישיו בכלל

באז באז

New member
זה מסוג הדברים שקשה לי להבין

אם את מאמינה, למה את לא שומרת שבת? מה הפואנטה בלהאמין בה' ולחיות מתוך תחושה שאתה בדרך הבטוחה לשבת על שש בש בלי קוביות עם סדאם חוסיין?

בתור מי שמאמין רק...

בזה שיום יבוא ותודה לאל (ביטוי בלבד) האנושות תכחיד את עצמה אני חייב לשאול אותך דווקא מה קשר אתה מוצא בין אמונה באלוהים (לאו דווקא "יוד-קה וו-קה" כמו שקוראים לו כמה מרצים שיש לי פה בבר-אילן, אלוהים באופן כללי) לשמירת שבת? אנשים שכן מאמינים שמים מבטחם בכוח עליון שאמור להיות טוב ומיטיב וחסוד ואבא מגונן. נכון, כולנו שמענו את המשפט "בבית שלי אתה תתנהג לפי החוקים שלי", אבל אם לא התנהגת כראוי ההורים שלך הפסיקו לאהוב אותך? ואולי זה מרד הנעורים שלך כלפיו, לראות כמה אתה יכול למשוך את חבל האמונה ועדיין לזכות בחסד? ובכלל... האמונה טוענת שה' צבאות עצמו נתן את התורה (והתורה שבעל פה, אם כבר מדברים) למוישה על ההר הוא שם בחצי דרך בין ישראל למצריים (הר, אגב, שעד היום אין הסכמה על איפה בדיוק הוא נמצא על הגלובוס). מי אמר?! רבנים למינהם שיש להם אינטרס בצורת כוח ושליטה (הרי התושב"ע נותן כוח לחכמים שנאמר "מדבריהם תעשו ומהם תלמדו.." ואיסור לסטות מהנחיותיהם ימין או שמאל)? אמונה באלוהים לא מחייבת אמונה בטקסט ישן ועבש שאין שום סימוכין שנכתב על ידי ישות עליונה ויותר מזה, אין שום הוכחות שמי שכן שומר על חוקותיו ומצוותיו של הטקסט(!) אכן זוכה לחיים טובים יותר: בעולם הזה או בבא. לא יודע מה איתך... אני עוד לא שמעתי על כאלו שחזרו לספר כמה טוב להם.

באז באז

New member
אז אני אחדד את השאלה

למה לשמור כשרות ולא לשמור שבת? איפה ההגיון מאוחרי זה?

מה שניסיתי לומר בתגובה שלי...

הוא שאמונה היא לא רציונלית. עצם העובדה שאתה (נו, לא אתה. גם לא אני. מאמין היפוטתי כלשהו) מאמין שאיזה כוח עלום, שלצורך העניין נקרא "אלוהים" שומר עלייך היא כבר לא רציונלית בעיני אז אחת כמה וכמה הבעה של האמונה הזו. לדעת מאמין א' לשמור כשרות אבל לא שבת מבטא את האמונה שלו הכי טוב, לדעת מאמין ב' מי שלא מקפיד על קוצו של י' בכל אחת מתרי"ג המצוות ושס"ה האיסורים (ועוד כל ההגבלות של טובי רביננו, שיבדלו לחיים :)) הוא כופר שלא יינצל. הבעת אמונה היא סובייקטיבית ואין לה אפשרות להיות רציונלית. זה בדיוק הנקודה: אמונה לא יכולה, בהגדרה, להיות מושתת על היגיון. זו בדיוק הסיבה שאני נמנע, בכוונה, חוץ מפה בפורום כי אני מכיר אותך (לדוגמא, עוד מהכינוי הקודם שלך, זה שקשור לבוטניקה :)), מויכוחים כאלו. מבחינתי כל אחד רשאי לעשות מה שבראש שלו בד' אמותיו ובלבד שהוא לא פוגע בי, וכמובן שלא הוא לא מנסה לפרוץ את אותן ד' אמות ולהנחיל את האמונה שלו לי, בכוח ובלי שהתבקש לכך. (ואגב, לא, זה לא נכון לומר "איש באמונתו יחיה". הפסוק המקורי הוא "צדיק באמונתו יחיה" כאשר יש שתי דרכים לפרש אותו: "צדיק, באמונתו יחיה" או "צדיק? באמונתו יחיה" ובשני המקרים מדובר על כך שמי שהוא צדיק אמונתו מחיה ומחזיקה אותו. זה שישנם אנלפבתים שלקחו את הפסוק הזה וסירסו אותו לצורה שבה הוא מוכר היום... זו אחת מהבעיות החמורות ביותר של המדינה שלנו נכון להיום: חינוך. אבל אני סוטה. מהנושא. :) :) :)).

למעלה