גישור פערים רומנטיים

באז באז

New member
אבל מי שמאמין

לא מאמין בעולם הבא? כלומר, אם אתה מאמין בה' אתה אמור להאמין גם בעולם הבא לא?! אם אתה מאמין בעולם באה, אתה אמור לעשות מה שאומרים לך שאתה אמור לעשות... ולא רק חצי. קצת קשה לי לחשוב על מישהו שיגיד אני מאמין בה' אבל לא בעולם הבא. או, אני מאמין בה' אבל לא אכפת לי מהעולם הבא. אותי מעניינים וויכוחים כאלה, מעניין אותי תפישות עולם של אחרים.

הוא מאמין, בטח שמאמין...

אבל אני שוב שואל: מי בדיוק, דגש על המילה בדיוק, הגדיר מה "הדברים שאתה אמור לעשות"? העובדה שהרבנים הנחמדים למדו שנים על גבי שנים את התורה, הגמרא, המשנה, השד-יודע-מה לא הופך אותם ליותר חכמים, ואת זה אני אומר בתור מי שלומד כבר ארבע שנים בבר-אילן, לקח לא מעט קורסים ביהדות (הרבה יותר מהשבעה(!!!) שחייבים) ותמיד מוצא, אפילו בקורסים יבשים כמו "אמנות יהודית בימי הביניים" נקודות שבהן אני והחכמים הקדומים, על כל חוכמתם הרבה, לא רואים עין בעין. מה שאתה מתאר: לעשות מה שאתה אמור לעשות היא בדיוק הדבר שאני לא אוהב בדת, להבדיל מאמונה: המיסוד שלה וההפיכה שלה לתעשיה, "עסקונה". מי שמאמין באמת ובתמים לא צריך שיגידו לו איך ובמה להאמין. הוא מאמין, נקודה. בעיקרון אגב, מקום בגן-עדן מובטח לכל מי שיקיים את שבע מצוות בני נח ושם, אני מבטיח לך נאמנה, אין חצי ואפילו לא עשירית מכל הדברים שאמור "יהודי מאמין כשר" לקיים או לא לקיים. (ובלי קשר, אני מבין שייתכן שיש אנשים בעבודה, אני עצמי סוגר עכשיו את הבאסטה לכיוון האוניברסיטה, אבל איך לכל הרוחות הויכוח הזה נהפך לדיאלוג? לא שיש לי בעיה, חלילה, לדבר איתך, אבל ראבאק, זה פורום. לאנשים אין דעה בנושא?)

moi24

New member
מה שקפץ לי בעין

בתגובה שלך - "מי שמאמין באמת ובתמים לא צריך שיגידו לו איך ובמה להאמין. הוא מאמין, נקודה" הדבר הבסיסי שמבדיל את היהדות מדתות אחרות, כמו למשל הנצרות - הוא שבנצרות כל מה שעליך לעשות הוא להאמין. כביכול אין מצוות עשה ולא תעשה, פשוט תאמין בישו או בשילוש הקדוש או באלוהים יודע מה, ומובטח לך מקום בעולם הבא. ביהדות זה לא ככה. תרצה או לא תרצה, יש דברים בסיסיים שכל מאמין חייב לעשות. אז מצד אחד מסכימה איתך שמה ש"אמורים" לעשות הוא בר-ויכוח ונתון לשיפוטם של אנשים שהם לאו דווקא חכמים מהיתר. אבל מצד שני, כן יש מקום לפרשנות סובייקטיבית. אני חושבת שכל אחד צריך למצוא את מקומו בין כל הזרמים ביהדות או אפילו בקרב הדתיים - כי יש המון (יותר ממה שאנשים חושבים). זה לא אומר להמציא דרכי קיצור או חוקים חדשים. פשוט ללכת עם מה שנראה לפי הפרשנות שלך כהכי נכון, בין אם זה אומר לשמור שבת ולקיים את כל המצוות כמו שהן כתובות בתורה בדיוק, או ללכת אחרי תנועות רבנים שיחליטו בשבילך... לא יודעת אם הסברתי את עצמי כמו שרציתי. בכל מקרה זה נושא מסובך שכל מאמין דתי מתייסר בו מתישהו בחיים.

נכון...

אני דוקא הבנתי מאוד את מה שרצית להעביר. והאמת שאני גם מסכימה לזה מאוד. אני גם חושבת שיש דברים בסיסיים שמאמין אמור לעשות מעצם ההגדרה שלו כמאמין, למשל שבת, כשרות, מילה, חתונה לפי ההלכה ... עם זאת, יש המון זרמים ביהדות ובין המאמינים ויש גם הרבה איסורים ומצוות ככה שאין כזה דבר שכוווולם יהיו אותו דבר אלא איכשהוא כל אחד מוצא את הנישה שלו בדברים היותר חלוקים לפרשנויות כאשר הבסיס העיקרי המשותף הוא אותו אחד...

באז באז

New member
אני יודע

אני יכול לחשוב על סיבות מאוד מצומצות שיגרמו לך להאמין מלחתחילה. תנ"ך או חינוך או איזה יהודי טוב אחר. כל אחד מהם, אמור להעביר את אותו מסר... מהסיבה הפשוטה מאוד, כולם מבוססים על התנ"ך. אם אתה מאמין שה' קיים, אתה מאמין שמה שרשום בתנ"ך נכון, כי משם כל זה בא. אם אתה מאמין שמה שרשום שם נכון... אם אתה מבין שלא כל מה שרשום בתנ"ך נכון, למה לך להאמין דווקא שהחלק על ה' נכון?! אני מניח שאני מתעלם מזה שה' זה יותר צורך ופחות אמונה...

queen of dreams

New member
אני עושה

מה שנוח לי.. נכון, לא על זה בנוייה התורה שלנו ואולי לחלקכם זה ישמע מוזר אבל ככה אני בחרתי להביע את האמונה שלי..כשהיא עמוק בתוכי. אני לא חושבת שאם אני אשמור שבת זה יהפוך אותי לבנאדם טוב יותר (אגב כנ"ל לגבי כשרות אבל זה עוד משהו שאפשרי בשבילי)

למה אנשים שאוהבים בע'ח מתעללים בהם?

למה אלו שנותנים יד לטבח מיליוני בע'ח בעוד ימטירו דמעות כגשם מונסוני אם יראו מישהו ברחוב צועק! על חתול ויזדעזעו עד עמקי נשמתם מהאירוע הקשה שראו בעודם משתפי'ם לאירועים אכזריים פי כמה וכמה, ככה זה אנשים הם לא הכי רציונליים ובטח לא עקביים במעשיהם.

תשובות

1).אני חילונית ולכן תשובתי אינה רלוונטית. אך אם הייתי התשובה למה לא...אם הוא מדהים בכל שאר הדברים מדוע שלא אתעלם מחולשותינו בעניין זה. 2).ראה הנ"ל.. 3).האמת שזו שאלה רגישה מפני שלי כלל לא יהיה אכפת לצאת עם נוצרי אך עם מוסלמי תהיה לי בעיה מכיוון שאיני מכבדת את הדרך התרבותית שלהם ומנהגי כבוד המשפחה שלהם. לדעתי זו אינה עילה לפסילה כולנו בני אדם זה שהתפלגנו לדתות זה לא משנה את מי שאנחנו. אך לדעתי הבאמת אישית, יש אחלה גברים יהודים פה בארץ אז מדוע לי לחפש במדינה אחרת? 4).גרוש בלי ילדים יהיה קל יותר לעיכול מאשר גרוש עם ילדים וההסבר שלי לכך הוא מעט אנוכי אך לרוב מתחשב. לדעתי גבר גרוש +, יהיה עסוק בפרנסת ילדיו מנישואיו וזה יכול להיות לא מעט במקרים מסויימים מעבר לכך בטו שירצה לבלות עימם ואני לא ארצה להכביד עליו ובשל כך רוב הסיכויים שאוותר על תשוקותי האישיות, כגון: זמן אישי איתי ובניית משפחה משלי פשוט מחשש שזה יהיה יותר מדי בשבילו.

גם עונה

* אני לא בדיוק מאמין, מערבב בשר וחלב ולא שומר שבת. מישהי צריכה ממש ממש למצוא חן בעיניי כדי שאני אהיה מוכן לעשות את הפשרות ולצאת עם מישהי שומרת שבת, או להגיע לקשר עמוק יותר. מצאתי כבר מישהי כזאת, אבל אני לא התאמתי לה. * הדיעות שלי משתנות כל הזמן. אני מצהיר על עצמי כשמאלני, אבל אם היו בחירות היום הייתי מצביע לליברמן. מה זה אומר עליי? אז לא. לא הייתה לי בעיה עם דיעות פוליטיות. * לא מתלהב מהרעיון, אבל לא עילה לפסילה. * אם היא אשת חלומותיי, אין לי בעיה עם זה.

זה אומר עליי שאני בעל דיעה מגוונת

מרץ מייצגים את הדיעה החברתית שלי ליברמן מייצג אצלי בולדוזר שאנחנו צריכים כרגע כי בחברה שיש לנו היום כל אחד עושה מה שהוא רוצה (כולל לדקור אנשים במועדונים). אחרי 4 שנות ליברמן, של משטר ברזל, נוכל לחיות יפה עם זכויות אדם וכל זה. אני לא מסכים עם הקו המדיני שלו, אבל אני מתרשם שערכי אהבת הארץ אצלו כנים.

Miss Thang

New member
יאללה:

באם אתם המאמינים בדת.... מסורתיים... שומרי כשרות.... האם תוכלו לצאת עם מישהו שרחוק מזה באמונתו עד כדי אתאיזם? לא מאמינה בכלום. לא רלוונטי. כנ"ל לגבי פוליטיקה, האם תוכלו לצאת עם מישהו שנמצא בדיוק בצד השני מכם של הקשת הפוליטית? אהמ, זה כבר יותר בעייתי. לנטיות פוליטיות יש נטייה להראות פן מסוים באישיות ("מוות לערבים") - לעתים קרובות זה פן שאני לא מעוניינת לראות בבן זוג שלי. האם תוכלו להיות עם בן / בת זוג שהם לא יהודיים או שמא זו עילה לפסילה? been there. האם הרווקים שביניכם יוכלו להיות בקשר רומנטי עם גרוש/ה ואף עם ילדים? גרוש - כן. ילדים? אהמ, נשמע בעייתי, בעיקר כי אין לי מושג מה עושים איתם.

avshalomat

New member
מה זאת אומרת מה עשוים

מחתלים מבשלים להם ואם הם מבוגרים יותר, נותנים להם עצות טיפשיות כשהם במשבר נפשי, כדי שיצאו בקטע דרמטי "את לא האימא שלי!" ממש כמו בדרמות קומדיות האמירקאיות, לא?

magenta73

New member
האמת, אפשר לשאול אותך משהו?

למה השאלה הראשונה היא רק אם אתה מסורתי האם תצא עם אתאיסט? למה זה גם לא הפוך? האם חילוניות או אתאיזם הוא לא סוג של אמונה או דרך חיים, שקשה להסתדר עם משהו ש"רחוק ממך באמונתו"? אותו דבר לגבי הרווקים-גרושים. האם גרוש פלוס יצא עם רווק?... אני מרגישה שיש כאן סוג של חלוקת כוחות לא ממש צודקת...

Old Girl

New member
נו טוב נענה לך גם ../images/Emo6.gif

חילונית עם מסורתי? לא כל כך נראה לי, השקפת עולם שלי יותר מדי שונה מההשקפה המסורתית. מאמינה בשינוי ובדינמיות ולא בדבקות במסורת, אבל צריך להבין טוב יותר במה המסורתיות שלו מתבטאת כדי להחליט. חשוב גם להבין עד כמה היא משתלטת על אורח החיים שלי. האם הייתי יוצאת עם רווק? אני חיה עם רווק, והאמת היא שגם כך קשה לבנות משפחה עם ילד שהוא לא משותף. אם היה ילד לא משותף גם מהצד השני - זה מסבך עוד יותר.

BABELICIOUS

New member
OK.....

וואלה... שאלה יפה. אני מניחה שזה בא לי בטבעיות לשאול כי לי נראה כמעט חסר סיכוי למצוא אתאיסט שיפריע לו להיות עם מסורתי כי אתאיסט מקבל הכל כי הוא לא מגביל את עצמו לדברים בהשראת אמונה כפי שעושה מסורתי, מה שאני מכבדת לחלוטין כמובן. אני למשל יצאתי פעם עם מעין מסורתי לייט (כשר, הדלקת נרות בשישי, ביקור בבית כנסת בשבתות אבל לא שומר שבת) והוא באמת זה שיותר הפריע לו שאני לא אוכלת כשר, אפילו אם בחוץ. קשה היה לו אפילו לראות אותי אוכלת בשר עם חלב. מי שלא מאמין בדת, יותר פתוח לדברים בדרך כלל מאשר אדם מאמין שבגלל אמונתו מונע מעצמו הנאות, מה שאני לחלוטין מכבדת כמובן. תכף אענה הלאה

magenta73

New member
לי זה דווקא יכול מאוד להפריע

אני אתאיסטית מבחירה. אני לא מאמינה באלוהים, כי אני לא מאמינה במסורת ובחוקים של עשה ואל תעשה שהופכים את X ל"עם סגולה" ואת השני למצורע. אני לא מאמינה שאם תעשה X משמע אתה אדם טוב יותר. וזה בגדול. אני מאמינה גדולה, דווקא, בזה שבייקון הולך מצויין עם חביתה. וזה בקטנה. מסורתי, עם כל הכבוד, לא יוכל לקבל את זה. לעומת זאת, הגיוני שמסורתי/דתי, יראה בהגיון מוחלט את העובדה שאם אני אוהבת אותו או רוצה קשר איתו, אני אכבד אותו ולא אשים בייקון בבית. למה? אני מאמינה גדולה שכבוד לבחירות של בן זוגך, צריך לבוא משני הכיוונים של מערכת יחסים. הבעיה היא שברוב המיקרים של חילונים מול דתיים, החילוני נדרש להבין את הדתי, לא להיפך. למה? זה שאני אתאיסטית, לא אומר שאין לי אידיאולוגיה, אמונה מסויימת או בחירה בהלך חיים מסויים, בגלל א' ב' ג'. לא אומר שאני לא מונעת מעצמי "הנאות" (אני לא אהרוג אנשים, אני אתנהג בכבוד לכל אדם שמגיע לו כבוד, אני אהיה מנומסת ואתן לאנשים לחיות). אבל זו הדרך שלי והבחירה שלי. ואני לא מוכנה שמשהו, שמאמין במצוות אלו או אחרות, מראש יחשוב שאני זו שצריכה להתפשר, רק בגלל שלו יש "חוקים". גם לי יש חוקים.

BABELICIOUS

New member
לי נראה שרווקים יותר נרתעים מקשר

עם גרושים מאשר ההפך. אני הייתי ביניהם עד לפני כשנתיים. הרבה יותר קל למצוא רווקים/ות שאומרים "גרוש? לא לא לא לא" וזה עוד גרוש בלי ילדים. משום מה יש כתם כזה על גרושים, לא מבינה למה. להפך, גרוש כאילו כבר הוכיח שהוא לא מפחד ממחויבות. נכון שזה לא תמיד ככה, אבל דווקא עושה רושם שזה מה שזה משדר, גבר שהוא גרוש. בודאי שאתאיזם זו דרך חיים אבל פחות מגבילה, lets face it. לא יעזור, לאתאיסטים יותר קל לקבל שוני מאשר מסורתיים שמקובעים על אמונה בת אלפי שנים

ספורטי...בוקר טוב

באם אתם המאמינים בדת.... מסורתיים... שומרי כשרות.... האם תוכלו לצאת עם מישהו שרחוק מזה באמונתו עד כדי אתאיזם? - שיעשה מה שבא לו כל עוד הוא לא מפריע לי, ודרך גידול הילדים נערך בהסכמת שנינו. כנ"ל לגבי פוליטיקה, האם תוכלו לצאת עם מישהו שנמצא בדיוק בצד השני מכם של הקשת הפוליטית? - כן , שמה זין על פוליטיקה בכל מקרה. האם תוכלו להיות עם בן / בת זוג שהם לא יהודיים או שמא זו עילה לפסילה? - להיות, תגדירו להיות. אם הכוונה היא קשר רציני שמוביל לחיי זוגיות אז לא. האם הרווקים שביניכם יוכלו להיות בקשר רומנטי עם גרוש/ה ואף עם ילדים? - לא יודעת , צעירה מדי בשביל להגיד.

למעלה