אז..
ברור שבסופו של דבר אנחנו מדבר פה על קפיטליזם.
וברור שעל שוק חופשי.
אבל כמו בכל דבר בחיים, זה לא שחור ולבן.
יש קפיטליזם קצת יותר סוציאלי, בדיוק כמו שיש שוק חופשי קצת פחות דורסני.
עכשיו ברור שצריך כסף בשביל מדינת רווחה, ואני גם לא חושב שאנחנו יכולים להיות מדינת רווחה במצבינו.
אבל, במדינה שההבדל פערים בין העשירים לעניים הוא מהגבוהים בעולם,
שההבדל בין השכר החציוני לבין השכר הממוצע הוא קרוב ל30%, ובגלל שאני חושב שאנחנו צריכים לשאוף יותר לכיוון סוציאלי אני מאמין שגם אם יש כרגע פטורים לא מוצדקים,
אבל אם אלו פטורים שביטולם יפגע בשכבות חלשות, בהתאם למצב קיום, אולי אפשר קצת לדחות את הטיפול בהם,
שוב, יש כאלה שאני מסכים שהם מיותרים וצריך לטפל בהם, יש כאלה שאני מסכים שהם מיותרים ולא דחוף לטפל בהם, ויש כאלה שאני חושב שהם במקום הנכון.
רווחים כלואים, זה לא נסיון לקחת מס מחברות גדולות. אלו הטבות מס שניתנו לחברות בתמורה לזה שאחוז ניכר מההטבות האלו הם ישקיעו חזרה בארץ.
מה שהן לא עשו, אז זה היה לתת כסף ולא לקחת כסף מחברות גדולות.
יצוא גז, אני אחפש לך כתבה שראיתי, שרוב המדינות שמייצאות גז, בסופו של דבר משלמות על זה ביוקר, הן מתחייבות ליצוא גז בכמות מסויימת, לא משאירות מספיק לעצמן
ואז קונות חזרה במחיר יותר גבוה ממה שהן מכרו.
חוץ מזה שיש המון סיבות פוליטיות(פוליטיקאים שמקורבים לאנשים עם כסף) ללמה רוצים לייצא את הגז ולא לשמור אותו בארץ.
וחוץ מזה, שגם אם מייצאים גז, מי שצריך להרוויח את כסף זו המדינה ולא חבורת טייקונים.
ועדי עובדים זה לא מנפלאות הסוציאליזם, זה מהמונופול שהממשלה מסרבת להתמודד איתו.
עם הקונספט של ועדי עובדים אני מסכים ואני בעדו, אבל שועד עובדים מצליח לצבור כל כך הרבה כח, משהו דפוק במערכת וצריך לטפל בזה נקודתית.
למשל, עוד חברה חשמל ציבורית, נמלים, שדות תעופה.
בשניה שתיהיה תחרות, הועדי עובדים יאבדו קצת מהכח הלא פרופורציונלי שלהן.
ואולי באמת צריך לשנות טיפה את הקונספט של ועדי עובדים, אבל חלילה לא לבטל אותו לחלוטין.
ראש ממשלה שנבחר ברוב קולות רק מצביע על ציבור פתי, לא על ראש ממשלה מוצלח.
שוב, זה שועדי עובדים קיימים בחברות ציבוריות לא אומר שהפרטה היא הפתרון.
בינתיים כל מה שההפרטות עשו זה לקחת כסף שאמור להגיע לממשלה ולציבור ולתת לו אותו לאנשים פרטיים, ראה ערך ביטוח חובה.
אולי הגיע הזמן שפשוט משרדים ממשליים ילמדו להתייעל?
עכשיו, נכון שיש דברים שאולי יהיה נכון להפריט, אבל להפריט כל דבר שמרוויח כסף זו לא הדרך.
בקשר לפטור עקרות בית, אני באמת לא חושב שהוא פטור מוצדק, בדיוק כמו קצבאות ילדים שאני חושב שהוא פטור מגוכך.
אבל אני לא חושב שזה הזמן להתעסק איתו, בניגוד לקצבאות ילדים שאני חושב שהוא יותר קריטי לטיפול.
בדיוק כמו שזה לא הזמן לעלות את מחירי האלכוהול הזול, להוזיל את היקר, לעלות את המע"מ, ועוד אלף גזרות שפוגעות בציבור החלש יותר מהציבור החזק.
ודווקא מלצרים זו דוגמא מצויינת למה קורה שאנשים משחקים אותה הכי אנטי סוציאלים שיש.
בוס שלא חשוב לו התנאים של העובדים שלו, שדואג רק לכיס של עצמו.
ובגלל איזו נורמה מטופשת הציבור צריך לשלם על התאוות בצע שלו.
אם היו מקפידים על תנאים מינימלים הוגנים, ודואגים שבעלי מסעדות יעמדו בתנאים האלה ולא יעסיקו באופן לא חוקי.
אולי המלצרים לא היו כאלה עם חלש ומנוצל.
שלא נדבר על זה, שלמצרים המצב קיום עדיף.
וזו הסיבה שאף אחד לא מנסה לשנות את המצב.
אגב, זו היתה התשובה הכי מטומטמת שהיית יכול לחשוב אליה? מלצרים?