גלגל המזל של הממשלה

h a j b i

New member
מלצרים זו דוגמא מדברים שכתבת בפורום

אני משוכנע שלא חסר דומגאות נוספות למצבים שבהם אתה מסרב לחלוק את עושרך אבל עדיין מתנדב לחלק את כספם של אחרים.

בכלל, הבעיה העיקרית עם "סוציאליסטים" היא כזו:
נגיד ואתה סוציאליסט ועני, אז ברור שאתה רוצה לחלק את העושר, אתה רוצה לקבל את הכסף של העשירים, האידיאולגיה שלך רצופה אינטרסים וקשה להתייחס אליה ברצינות.
לעומת זאת, נגיד שאתה סוציאליסט ועשיר (מכיר כמה כאלה), מה שאני תמיד שואל כאלה שכל רוצים לחלק את העושר זה מה מונע מהם לעשות זאת? תירוצים לא חסר.

קח את המלצרים למשל: אתה טוען שהמעסיק הוא האחראי שהוא ישלם, הם אלה שצריכים ללכת אליו ולדרוש את זכויותיהם. זו הלגיטימציה שלך לא לחלק איתם את עושרך. סבבה, אז אני אומר שעקרות הבית הן האשמות, שילכו לעבוד. מרוויחי שכר המינימום הם האשמים, שיקחו עוד עבודה או שילכו ללמוד וימצאו משרה טובה יותר. מאותם הטיעונים אני גם מסרב לחלוק עימם את עושרי, תמיד אפשר למצוא סיבה למה. יותר מזה, הטיעון שלי אפילו חזק משלך כי ממני יקחו את הכסף בדמות מיסים שלא מגיעים אליהם באופן ישיר אלא בצורה עקיפה כשבדרך הכסף הולך להרבה מאוד גורמים שלא ממש קשורים ואילו אתה מסרב להעביר להם כסף בצורה ישירה, נטו, ישר לכיס שלהם.

מציע לך לקרוא מה זה הרווחים הכלואים ולמה הם בכלל כלואים.

אתה יכול להביא 1,000 כתבות של יצוא הגז. בסופו של דבר כל המדינות מייצאות את משאבי הטבע שלהן. המדינה התקיימה יפה מאוד בלי גז ותתקיים יפה גם כשהגז ייגמר (מה שיקרה גם אם לא ייצאו כלום תוך X שנים). עד אז אין לי או לך מושג מה יהיה ערכו של הגז, ומה תהיה הפופולריות שלו כמקור לאנרגיה. כמה מאגרים נוספים יימצאו עד אז (כמובן שהמוטיבציה לחפש כאלה תלוייה ברווח שמציאה כזו מעניקה למוצאה כיוון שזה לא עסק זול לחפש). המדינה מרוויחה מייצוא הגז כיוון שמשולם על זה מס. מס שאגב הועלה באופן רטרואקטיבי אחרי שהגז נמצא (שזה די דומה למשל לביטול המענק לרוכשי דירה בפריפרייה אחרי שכבר התחייבו לרכישה ושילמו לקבלן, אני לא אקבע אם זה לגיטימי או לא אבל אם אחד לגיטימי אז גם השני לגיטימי).

ועד עובדים זה א,ב של סוציאליזם, תבדוק. בחברות ממשלתיות ועדי העובדים תמיד חזקים יותר כיוון שבעלי החברה היא אנחנו בעצם ועלויות השכר שלהם זה בעצם כסף שהוא כביכול לא של אף אחד. בנוסף השביתות שלהם פוגעות בציבור בצורה הקשה ביותר ולרוב מדובר במוצרים \ שירותים שאין להם אלטרנטיבה.

לפתוח חברות ממשלתיות שיתחרו אחת בשניה? ממש עבד טוב עם נמל אשדוד ונמל חיפה... במקום אחד חזק יש לך שניים חזקים, לא עובד.

התייעלות? נגיד שהצלחת לרמוס את ועדי העובדים, זו עדיין מילה יפה לפיטורי עובדים. שוב, לא ממש סוציאליסטי.

הפרטת ביטוח החובה הביאה להורדה של ביטוח החובה לכ- 95 מהנהגים. היחידים שקופחו הם רוכבי הדו גלגלי וכאן הבעיה היא יותר בחוק הפלת"ד ופחות בהפרטה. אם כבר זו אולי הדוגמא הכי טובה בזכות הפרטה (יכולת לבחור בהפרטות כושלות, לא יודע למה בחרת דווקא בזה, כלי הרכב בו אני משתמש לא גורם לי להתכחש לעובדות).

אתה בעצם אומר שעכשיו לא הזמן לכל הגזירות, אז למה כן זה הזמן? כל גזרה שתבחר תפגע בסופו של דבר בשכבות החלשות יותר מאשר השכבות החזקות. שני העשירונים העליונים משלמים פה כמעט את כל המס ואילו השכבות החלשות משלמות מעט מאוד מס. תפגע בחזקים שממנים את החלשים? תפגע יותר בחלשים. החברות הגדולות משלמות בסופו של דבר המון מס, גם אם זה מעט באחוזים ביחס לרווח ומעסיקות אלפי עובדים, גם מהשכבות החלשות. כל פגיעה בהן עשוייה לפגוע גם בשכבות החלשות ולכן יש לעשות זת בזהירות.
כל חברה ממשלתית לא יעילה ושוק שאינו פתוח לתחרות גורם ליוקר מחיה גבוה יותר, מה ששוב פוגע בשכבות החלשות יותר מאשר בחזקות.

אז מאחר וכל גזרה תפגע בשכבות החלשות, לפחות עדיף להתחיל בגזרות ההוגנות והגיוניות יותר כמו ביטול הפטור לעקרות בית. הן לא מוכות גורל, הו פשוט בחרו לא לעבוד בצדק או שלא ולא זקוקות לסיוע יותר מאולוסיות לא עובדות אחרות כמו עקרי בית, סטודנטים או סתם מובטלים\בטלנים.

mad alot

New member
אין לי שום בעיה לשלם הרבה מיסים בתור עשיר

כל עוד אני יודע שהמיסים שלי הולכים למען הציבור ולא לכיסם של תאבי בצע.

מלצרים זה ניצול ציני של אנשים, טיפ זה לא כמו לשלם מיסים, אין בזה שום דבר סוציאלי, ואין באמת מקום להשוואה.
בגלל שטיפ נהיה נורמה התנאים של המלצרים הם כמו שהם,
ולא להפך.

ברור שועדי עובדים באו מעקרון סוציאלי, שאני מסכים איתו.
עדיין יש דברים שאפשר לטפל שהם יוצאים מפרופוציות.

לא צריך לרמוס ועדי עובדים בשביל להתעייל.

הפרטת הביטוח גרמה לי בתור אופנוען לשלם סכומי עתק יותר.
ולזה ש300 מליון שקל רווח נכנס עכשיו לכיס פרטי ולא לממשלה, מה שגורם גם לך לשלם יותר מיסים.
זה לא קשור לחוק הפלת"ד זה קשור בדיוק לזה שחברות הביטוח רוצות להרוויח עוד כסף.

מי אמר שכל גזרה תפגע בשכבות החלשות?
כל פעם שמישהו משתמש בתירוץ של "אם תפגע בעשירים,זה יפגע בחלשים" עוברת בי צמרמורת.

אין לי כח יותר לפוסטים ארוכים, אם אתה רוצה אפשר להתמקד בנושא אחד ולדבר עליו.
אין לי כח כל פעם להסביר 100 נושאים.

h a j b i

New member
ברור שאין לך בעיה כי

אתה כנראה לא עשיר וגם לו היית כבר מצאת לעצמך פירצה: "כל עוד אני יודע שהמיסים שלי הולכים למען הציבור ולא לכיסם של תאבי בצע". תמיד תוכל לנסות להתחמק מתשלומי מיסים ולתרץ את זה בכך שהכסף לא מגיע לאיפה שאתה חושב שהוא צריך להגיע...

ממש אידיאולוגים הסצויאליסטים האלה. מאמינים בחלוקת העושר של אנשים אחרים

די נו, שמעתי את התירוצים הללו מליון פעמים.

התייעלות יכולה להיעשות בשני דרכים:
א. פיטורי עובדים
ב. הפחתת שכר
ג. לחייב את העובדים הקיימים לעבוד יותר

כל עוד יש לך ועד חזק שלא תוכל לעשות אף אחד מהשלשה ולכן כדי להתייעל תהיה חייב לשבור את הוועד.

ביטוח החובה שנוהל ע"י המדינה היה הפסדי (תקרא על אבנר קצת) ומחירי הביטוח היו גבוהים. היום ביטוח החובה זה עסק מאוד רווחי ומחירי הביטוח ל - 95 אחוז מהנהגים זולים יותר. אחת ההפרטות הכנראה יותר מוצלחות שהיו.

אנא מצא לי גזרות שפוגעות בעשירים ולא בעניים ומכניסות סכום כסף משמעותי.

mad alot

New member
אל תתיימר לדעת מה אני אעשה עם הכסף שלי

אני ממש לא צריך להסכים ב100% עם החלטות הממשלה של איך לבזבז את המיסים שלי, רק להסכים עם הכיוון הכללי שהממשלה נוקטת.

וסוציאל זה טיפה יותר מורכב מלחלק כסף של עשירים לעניים. זה קונספט של צדק חברתי ושוויון.
מה לעשות שלא כל האנשים נולדים שווים, ועם שוויון הזדמנויות. והמדינה צריכה לדאוג לצמצם את הפער הזה.

לא אומר שכולם צריכים להרוויח אותו דבר.
רק שהמצב כיום הוא בלתי נסבל.

ובהתייעלות אני בעד סעיף ג', אולי זה לא אפשרי, אני חושב שכן אפשר.

ביטוח חובה שנוהל ע"י המדינה היה הפסדי, אז המטרה היא לא להפריט, אלא לייעל אותו.
אגב יכול מאוד להיות שכרגע הוא רווחי כי חברות הביטוח חבורה של אנשים רעים שמסרבים לחלק כסף לנפגעים, ושומרים על כל שקל בכיס שלהם וככה מצמצים הפסדים, לא יודע.

הרווחים מביטוחי הרכב עומדים על בערך 300 מליון שקל בשנה.
תאמין לי שזה לא נובע רק מהתעיילות עובדים בלבד.
ואתה יודע מה? אולי זו באמת היתה הפרטה נכונה,
אמרתי שיש דברים שכן צריך להפריט.

ולא אמרתי שגזרות צריכות לפגוע רק בעשירים, אלא יותר בעשירים.
רוצה כמה?
מס ירושה, הפסקת הטבות מס לחברות, הפסקת ויתור על חובות עצומים, דירוג מס שונה, להפסיק לתת לטייקונים לחגוג על משאבי טבע, לא להוזיל את האלכוהול היקר.

h a j b i

New member
הגדרת סוציאליזם מתוך ויקיפדיה

"סוציאליזם הוא שם-אב לקבוצת אידאולוגיות ומערכת כלכלית ושלטונית מדינית ליישומן, שבהן הקניין וחלוקת המשאבים נתונים לפיקוח ממשלתי במטרה לצמצם את הפערים החברתיים, וכך להתקרב, ואף להגיע, לשוויון."
במילים אחרות - חלוקת העושר מחדש, לקיחה מעשירים ונתינה לעניים.

בנוגע לגזרות שהצעת:
מס ירושה - חייב לבוא גם עם מס על מתנות אחרת זה חסר ערך. כמובן שעליך לקבוע את הסכום ממנו תיקח את הירושה כגבוה יחסית אחרת תדפוק בגדול גם הורים שרוצים להעביר דירה לילדיהם כשימותו.
כמובן שאז זה לא יכניס כל כך הרבה כסף ובכל מקרה לא יכניס כסף בטווח המיידי ולכן לא מספיק בשביל לסגור את הגירעון. אבל בגדול אני לא נגד זה. בכל מקרה, אם המס יהיה גבוה מידי, העשירים באמת יוציאו הון מהמדינה כדי למנוע ממנו ליפול לידי הממשלה (קראת איך נוצר המצב של רווחים כלואים?) אבל העשירים לייט כנראה ישלמו.

הטבות מס לחברות - אם אתה חושב שזה לא יפגע בשכבות החלשות אתה חי בסרט.

הפסרת ויתור על חובות עצומים - זו לא המדינה מוותרת על החובות. זו החלטה עסקית של הנושים, בין אם זה הבנקים, חברות ביטוח או כל גורם אחר.

דירוג מס שונה - למי?
למה?

להפסיק לתת לטייקונים לחגוג על משאבי טבע - אפשר לחשוב כמה משאבי טבע יש פה כבר.

לא להוזיל את האלכוהול היקר - אני מניח שזה בא ביחד עם לא לייקר את האלכוהול הזול. אם ככה, זה גרושים.

סבבה, אז המדינה הרוויחה מליארד ש"ח בשנה (ואני נדיב) ממס ירושה שאני לגמרי בעד, מה הלאה?

mad alot

New member
נו

אין בעיה לקחת מהעשירים ולתת לעניים?
מתי אמרתי שזה לא מה שאני רוצה,
פשוט לא צריך להגיע לשווין מוחלט, רק לחלוקה יותר נכונה.

מס ירושה לא חסר ערך בכלל, יכול להכניס מליונים.
כולל מס על מתנות אחרות.
לא אמרתי שזה מספיק לכסות את הגרעון, אבל זה רק דבר אחד.

אני גם לא חשוב שלהחזיק את המדינה בביצים באיום של "אם תטילו עלינו גזרות נוציא את הכסף מהמדינה" הוא נכון, או בכלל מה שיקרה.
סתם דיבורים.

איך נוצר רווחים כאילו? המדינה נתנה הטבות מס בשווי מליארדי שקלים לחברות ענק שמשיקעות בארץ על מנת שישקיעו חלק מההטבות האלו בחזרה, אבל הן מסרבות, ובסוף המדינה נכנעה ונתנה להם את רוב הכסף חזרה.

שבנקים מוותרים על סכומי ענק לטייקונים, הם צריכים גיבוי של בנק ישראל, שהוא גוף ממשלתי.

דירוג מס שונה לכולם, עניים ישלמו פחות, עשירים יותר.
זה שלא צריך לייקר את האלכוהול הזול זה לא קשור לעניין שלא צריך להוזיל את הייקר?
למה שני הדברים צריכים ללכת ביחד?

תחשוב שעל כל עשיר שקונה בקבוק ב10 אלף במקום ב20
צריך 200 עניים שיקנו בקבוק ערק רק בשביל לכסות את ההבדל.

תקשיב, אני לא מתיימר להיות כלכלן, אבל אם המצב בארץ הוא קיצוני לעומת מדינות אחרות בעולם, בהכרח יש משהו שאפשר לעשות על מנת למתן אותו.

ויש מספיק משאבי טבע, אני מדבר למשל גם על שטח בתור משאב טבע. בשביל שיהיה ניתן להכניס המון כסף ולהפסיק לחלק אותו לטייקונים.

המדינה צריכה לקחת אחרויות על האזרחים שלה, לכסות את הגרעון זה דבר מבורך, אבל לא על חשבון דריסה של כל האזרחים שהם לא מהעשירון העליון.

h a j b i

New member
אני מתחיל לחשוב שאתה לא קורא

אמרתי סבבה מס ירושה, אמרתי שנגיד ומכניס מליארד בשנה, לא מליונים. מס מתנות זה המשלים שלו כי אחרת פשוט הורים יוכלו לתת את הירושה כשהם על ערש דווי ולהתחמק בקלות מהמס. אז חסכנו מליארד, הלאה...

להחזיק את המדינה בביצים? נכון, לא כל אחד יכול לעשות את זה. אינטל למשל יכולים, בין אם אנחנו אוהבים את זה או לא.

בנוגע למחיקת חובות. בוא אני אסביר לך בנק בכלל מוכן למחוק חובות ואיך זה קשור לבנק ישראל:
בנק ישראל מחייב את הנקים המסחריים להחזיק אחוז מסויים מהכסף שהם מלווים. זה נקרא הלימות הון. בארץ בערך 10 אחוז. כלומר נגיד בנק נתן לדנקנר מליארד שקל הלוואה. על הבנק להחזיק 100 מליון ש"ח במזומן (לא בדיוק אבל כדי לפשט את הדיון נניח שכן) עד שתוחזר ההלוואה. עכשיו בא דנקנר ואומר: "אין לי מליאד להחזיר" יש לי רק חצי, אני אחזיר חצי את החצי השני תמחקו. הבנק עשוי להסכים לזה משתי סיבות:
1. לפעמים זה או חצי או כמעט כלום (הוא יכול לדרוש לקבל את הבעלות על החברה אבל לרוב בשלב הזה היא לא שווה הרבה)
2. כל עוד החוב רשום, בנק עדיין חייב להחזיק את ה- 100 מליון האלה כנגד החוב והם לא יכולים להלוות את המליאד האלה למישהו אחר.

אז כתוצאה מיחס הלימות ההון הנדרש (וזה החלק שבנק ישראל מעורב) כל חוב שהלווה לא יכול להחזיר עדיף לבנק למצוא דרך למחוק אותו מהספרים כי הוא פשוט נטל.

כמובן שזה יותר מורכב מזה ואני לא מספיק מתמצא בזה (עד למחיקה חשבונאית יש תחנות כמו סיווג חוב בחוב מסופק , פגום, הפרשה לחובות מסופקים וכו) אבל זה בגדול.

בנוגע לאלכוהול. לא אמרתי שצריך ללכת ביחד. אמרתי שכפי שאתה מציע, לא נוזיל את האלכוהול היקר ולא נייקר את הזול. אז איפה נכנס פה כסף בדיוק?

דירוג מס שונה כבר קיים. מס ההכנסה הוא סופר פרוגרסיבי. 2 העשירונים העליונים משלמים כ- 90 אחוז מהמס. עשירונים 1-5 לא משלמים מס בכלל (תודות לפטורים).

אתה מדבר על שטחים? מי לדעתך מחזיק פה כמעט בכל השטח?
1. קק"ל
2. מנהל מקרקעי ישראל
3. צה"ל
4. קיבוצים
לא טייקונים...

mad alot

New member
האמת? שאני באמת לא קורא בתשומת לב שמגיע לך

שאני אקרא, אין לי מאוד כח לדיונים שכל אחד זורק 500 נקודות כל פעם.
אז ככה, מי אישר את המליארד שקל האלה לדאנקנר?
אם בנק ישראל לא היה מוכן לחוב הזה של ה100 מליון, דנקנר לא היה מקבל מליארד, וה500 מליון האלה לא היו נעלמים כלא היו.

והשטחים שאני מדבר עליהם למשל, זה כביש 6 וכביש האגרה לתל אביב.
ברור שלא כל שטח ישראל מנוהל ע"י טייקונים, אני אומר שמה שכן יש להם, לא צריך להיות.

h a j b i

New member
דירטוריון הבנק, דירקטוריון חברת הביטוח

ואני לא חושב שהבנת אותי, בנק ישראל לא אישר את המאה מליון האלה. לבנק הפועלים למשל יש הון עצמי של 40 מליארד ש"ח. מה שמאשפר להם ע"פ יחס הלימות ההון לתת הלוואות של 400 מליארד ש"ח. בנק ישראל תפקידו לוודא (בשיתוף עם המקפח על הבנקים) שהיחס הזה נשמר, שוב זה כמובן יותר מסובך אבל זה בגדול, הם לא אלה שמאשרים את ההלוואות. מי שעושה את זה זה דירקטוריון הבנק.

כביש 6 ונתיב האגרה הם דוגמאות רעות מאוד כי השטח הוחכר ליזמים ובתום שלושים שנה חוזר למדינה לאחר שיזמים עשו את הרווח שלהם. המטרה היא שמי שיבנה את הכביש ויתפעל אותו הוא גורם פרטי כדי לחסוך כסף למדינה בטווח הקצר אבל לבנות לה תשתיות שיהיו שלה בטווח הארוך.

אם תסתכל על עסקי הטייקונים, תראה שהם דווקא לא מושקעים חזק בנדל"ן בארץ כי זה פשוט עסק לא כל כך מוצלח והם מעדיפים להשקיע (ולהפסיד הרבה
) בנדל"ן בחול שם הקרקע הרבה יותר זולה.

mad alot

New member
אני לא חושב שבנקאות עובדת ככה

ואני די בטוח שבנק ישראל כן מעורב בכל מה שקורה, וכן יש לו את הסמכויות להתערב אם הוא לא מעורב כבר.

כביש 6 הוא דוגמה מאוד טובה, אני אגב לא יודע לכמה זמן החכירה.
אבל גם ב30 שנה האלו, המדינה מפסידה יותר מההון שהיה דרוש על מנת לבנות ולתחזק את הכביש. שלא נדבר שהכביש אגרה השתלט באופן לא חוקי על שטחים ציבוריים, והסמכויות שיש לכביש 6 סוטרות את הדמוקרטיה (לא שזה קשור לדיון, סליחה)
אגב, אם הכבישי אגרה יוצאים לא רווחים, המדינה משלמת ליזם.
בדיוק כמו שקורה עם המצלמות מהירות החדשות, שזה בפני עצמו בזיון.
או שהיזם יקח על עצמו את הסיכון של להפסיד כסף, או שהמדינה תבנה את זה בעצמה. אי אפשר לתת להם לאכול את העוגה ולשאיר אותה שלמה.

עכשיו בכלל שקצת סטינו מהנושא לפי דעתי, ובגלל שאף אחד לא קורא את הדיון הזה חוץ ממני וממך, מבחינתי הוא איבד עניין.
אז ככה:
המצב במדינה, בלשון המעטה, לא טוב.
העשירים עשירים מדי, והעניינים עניים מדי, והמגמה הזו רק הולכת ומחמירה.
עכשיו לא אני, ולא אתה, כלכלנים.
שנינו לא באמת יודעים מה יהיו ההשלכות של השטויות שאנחנו מדברים פה.
ולכן כל הטיעונים, לא שלי ולא שלך באמת רלוונטים.
מה שכן תקף אלו ההשקפת עולם.
אני חושב שצריך לשאוף לחיות במדינה יותר שוויונית, שמה שמגדיר אותך זה לא כמות הרכוש שיש בבעלותך או כמה הון שיש לך בבנק.
השוויון הזה מתבטא בהרבה יותר מובנים מאשר רק בכסף,
אבל מה לעשות שכלכלה זה הכח שיכול להוביל ולבטא את השיוויון הזה.

מצד שני, אתה רוצה לחיות במדינה שמי שיכול להרוויח כסף על גבם של אחרים שיבושם לו,רק עם איזו זריקת עצם בסגנון " נתינת הכלים לאזרחים להצליח וסיוע לאלה ששפר עליהם גורלם" בשביל להשתיק את המצפון.

h a j b i

New member
במקרה עבדתי בבנק אז אני משתדל להישאר נאמן

לתהליכים ועם זאת לפשט את העניין.
ההחכרה היא אכן לשלושים שנה, לא סתם רשמתי. ברור שהרווח בשלושים השנים גדול מההשקעה בבנייה זו הריי מהותה של העסקה (תחשוב בעצמך למה...), הסיבה שמעדיפים להרוויח בזמן הקצר על חשבון הטווח הארוך היא שאחרת יצטרכו למצוא מימון לבניה הזו, מימון שיבוא על חשבון הציבור וסביר להניח שיפגע כרגיל בשכבות החלשות.

ובבקשה אל תשים אותי באותה שורה אתך. נכון ששנינו לא כלכלנים אבל אני את הטיעונים שלי מבסס, אתה לא ורק מחליף נושא כל פעם בתקווה שאולי תפגע בסוף (ופגעת לדעתי במידה מסויימת בנוגע למס ירושה ולמצלמות המהירות אבל אוותר על הפירוט).

אבל כפי שאמרת, ממילא זה לא מעניין אף אחד פה אז אפשר לחזור לדון בנושאים יותר חשובים

EdisonGirl

New member
אני נהניתי לקרוא את מה שכתבתם, אם זה עוזר

מתקשה להכריע מי מכם צודק כי אני מסכימה עם שניכם. זה בהחלט נושא סבוך. לכן כתבתי בתגובתי "ספיצ'לס", ושמתי
לאות אמפטיה/הזדהות עם המצב, ולא מעבר לזה.

לי לקח שנה שלמה לכסות מינוס שנוצר בגלל ביטוח לאומי, שהחליטו לעקל לי פתאום את החשבון על תקופה שבה למדתי ולא עבדתי. זה בהחלט פסיכי שאנשים שלא עובדים נדרשים לשלם (פאקינג מאיפה הם אמורים להביא את הכסף?!).
מצד שני, כל ההטבות שקיימות היום הן כר נוחה בשביל אלה שרוצים לנצל באופן בוטה את ההטבות רק כדי להתחמק מלעבוד, ולקבל כסף חינם, שלא מגיע להם! שמגיע למי שבאמת לא יכול לעבוד! והאכיפה על זה מטומטמת עוד יותר.
מצד שני, לא נכון לבטל את הפטורים בדיוק כמו שלא נכון להשאיר אותם. זה עניין של "כל מקרה לגופו", ולצערינו למרות שהפרסונליזציה נכנסת חזק לאופנה, אנחנו עדיין לא שם. החוק עדיין לא יודע לבצע התאמה אישית לכל תושב, וזה לא בגלל שאין יכולת טכנית לבצע את זה.

ואני אסיים עם קריצה- מה שקורה היום במאקרו, זה בדיוק כמו לקנות כרטיסיית נוער מעל גיל 18 "כי הם דופקים אותנו, אז למה שלא נדפוק אותם בחזרה?", רק שאף אחד לא שם על זה את הדעת, אבל זה זעיר אנפין של התנהגות מגעילה.

Puskas

New member
שיצאו לעבוד

סתם.. תאכלס יש לא מעט עקרות בית שיכולות לעבוד (לא מדבר על עולות חדשות עם קשיי שפה וקשיים חברתיים או על נכות או זקנות),
אם הילדים שלך כבר בגיל של גן ואת רפואית וחברתית מסוגלת לעבוד, צאי לעבוד.. בלי קשר למס, תרוויחי משהו.

אבל המס הזה הוא אכזרי בהחלט, בטח על רקע העובדה שזה גם כן לא יכול על חרדים כמו כל מס אחר,
וזה מאוד מציק לי וחורה לי שממשיכים להטיל מיסים על המגזר העובד והלומד וזאת עוד לפני שמטפלים באי תשלום החובות של המגזר העצל והבטלן.
אבל שבקבוק ערק עלה מ-20 שקל ל-85 שקל בתוך כמה שנים ואחרי שהדלק עלה פי 2 בעשור, מה הפלא שזו הגזרה הבאה?

לדעתי לפיד צריך לשקול לתת מס לתינוקות כך שכבר מרגע לידתו, אדם ישר יצא לעבוד בכדי לסגור על הגרעון של המדינה.

זה בעיקר מה שמרגיז אותי, שמטילים על כל

מי שעובד כל מיני מסים, אז נכון שיש עקרות בית שיכולות לצאת לעבוד, אני אישית חולת סרטן קשה לי לעבוד, לכן אני לא יכולה כרגע, אני לא מוכנה סתם לשבת בבית, הלוואי ויכולתי לעבוד, מה שכן, יש מגזרים כמו החרדים, שלא משלמים מסים, יש טייקונים שיכולים לתרום יותר ולהקל בנטל המסים, כמה מסים אפשר כבר לדרוש מאנשים.

Puskas

New member
את לא תשלמי סביר להניח..

בסופו של דבר יש בישראל עשרות אלפים ואף יותר של אנשים בריאים לגמרי וכשירים לעבודה שבוחרים לשבת בבית כי הקצבאות והשלמות ההכנסה משתלמות להם יותר ממשרה חלקית שזה כל מה שהם מוצאים בשוק העבודה.. מצב כזה הוא בלתי אפשרי.

אם אני סטודנט שלומד 5 פעמים בשבוע ובקושי יש לי זמן לתת משמרת או שתיים בשבוע בעבודה, חייב לשלם מיסים,
אז למה שעקרת בית בריאה ובגיל המתאים, לא תשלם? למה שגברים בריאים ותקינים יעדיפו קצבאות ולא לעבוד?
אז בבסיסו התיקון הזה נכון, יצטרכו כמובן לעשות סדר ולהשאיר את הפטור הזה לאחוז מסוים שראוי לזה.
הרוב? שיצאו לעבוד גם בחצי משרה.

אה וכמובן, תרגישי טוב ואני מאחל לך החלמה!

EdisonGirl

New member

אנחנו קורעים את התחת שלנו בשילוב בלתי אפשרי של עבודה ולימודים, ויש אנשים שסתם מתבייכנים כדי לקבל כסף חינם (אם כי עצם העובדה שהם במצב כזה, זו נכות בפני עצמה, שצריכים להכניס לספר הפסיכיאטריה כהפרעה נפשית
).

למעלה