הנה, להנאתכם....
סיפורת אמיתית "וחזירים יעופו (שוב)" מאת טובי מור בעוד פינק פלויד מתאחדים להופעה ב-Live 8, אנו עדים לחזרה מתוחה. "הלקוח שלי הורה לי לבקש ממך לנגן פה דיאז " אומר עורך הדין. "אנא אמור למר ווטרס שאין פה דיאז בקטע מוסיקלי זה", עונה דייב גילמור, בעודו פורט בעצבנות על הגיטרה שלו. עורך הדין והלקוח מתייעצים. "התו ישנו בגרסה שלו", מתעקש עורך הדין במתינות, כשהוא מורט קווצת כותנה מהחליפתו הכהה עם הפסים. דייב מסתכל לעבר שאר הלהקה .... ועורכי דינם, היושבים בשורה באחורי חדר החזרות. כל היריבויות הישנות עם רוג'ר עלו מחדש, הוא חושב. פה דיאז. בדיוק כמו לפני 20 שנה, ועדיין פרובוקטיבי. איזה תו!. "נו טוב, ננגן עם פה דיאז. באיזה מקום בדיוק?". "לקוחי מצפה למיקום בולט ולא מיקום בו תווים אחרים יתעלמו ממנו." "או שיחי-צפצפה?" מוסיף ניק מייסון, מאחורי התופים, כשהוא מכה [על התופים] קעקוע קצר, לא ממוקד, שמהדהד בחלל החדר. המשקאות מזדעזעים בשל התיפוף – בקבוקים של שאטו לפיט, שנת 1963. "בדיוק." אומר עורך הדין. "אני מודה לך על התערבותך, מר מייסון." "צ'ירז", אומר המתופף בידידותיות. "תודיע לי מתי אנחנו מתחילים." "כאשר מר ווטרס יתן את האות", משיב עורך הדין בחדות, ומציין שזה כתוב בפסקה 3 של ההסכם ביניהם, שכותרתו "היה נחמד במשך יום אחד" - בפסקה שמתחילה במילים "להקתי ואני." "אוקיי, הבנתי", קוטע אותו ניק, כשהוא רואה איך פניו של דייב מתקדרות. "כמה זמן יש לנו על הבמה, בכלל?" "אני לא בטוח", אומר דייב. "בואו נקצר את הסולואים בגיטרה כך שלא יארכו יותר מסופשבוע." "כן? ה-Live 8 הזה.. אין לו אורך נשימה, מה?" אומר ריק רייט. "זאת אומרת, יהיו 75,000 איש בהייד פארק". "אני יודע, קהל מועט," מסכים דייב. "זו תהיה חוויה עבורנו לנגן במקום אינטימי. אנחנו צריכים פלייליסט. סטינג מעדכן את Every Breath You Take כך שהוא יוכל לשיר “We’ll be watching you” בפזמון החוזר. "מה אם ניתן פוליש ל-Another Brick in the Wall ? " "רעיון נהדר, ניק. על מה חשבת?" "עוד מכונת כסף בחומה?" הם הסתכלו אחד על השני. "כסף?" המשיך מייסון. "וואלה, הרבה," אמר דייב. "וגם מכוניות פרארי, בתים. תריסרים מהם." "לא. אני חשבתי על השיר שלנו, Money". "אה, זה. אבל לפני שנמשיך, אני חושב שאנחנו צריכים פשוט להרהר... הנה אנחנו כאן שוב, רק הלהקה..." מקהלת כחכוחי גרון נשמעת ברחבי החדר. "... ועורכי דיניינו, כמובן. אבל הנה אנחנו, שוב עושים מה שאנו יודעים לעשות הכי טוב..." "להתווכח?" תוהה ריק. "ולנגן מוסיקה" אומר דייב. "זהו זה," קוטע אותו ניק. "כלומר, זה מהות הרוקנרול: מריבות, השמצות ועורכי דין. לא היינו צריכים בכלל להתפרק. החזיר עוד יכול להחזיק מעמד במשך שנים. כולם הנידו בהסכמה. "אנחנו יכולים ליצור צלילים יפים, מגניבים, שוב." אומר דייב "להעיף את החזיר מעל תחנת הכוח בבאטרסי..." האחרים מחליפים מבטים. "בוודאי", אומר רייט, אבל הוא נשמע לא בטוח. "אבל לא יותר מדי, חוץ מהחזיר. אחרת שוב יהיו מריבות, השמצות ועורכי דין. וזה יהיה מטורף." "ששש..." מלחשש דייב. "אל תאמר את המילה שמתחילה ב-מ'". חברי הלהקה מאדימים כולם, בעוד דמות הלבושה ברישול וחובשת כובע קש נכנסת בהתנודדות אל החדר, כשהיא מחזיקה בידה קלשון-גינה. "שלום סיד, יהלום משוגע שכמותך", אומר רוג'ר, ומחייך חיוך דק. "אתה זוכר את דייב. תפש את מקומך בלהקה לאחר העניין ההוא עם ה-LSD. עד היום, דהיינו.".