גלעד שליט-בן של כל אם בישראל

ישMצב

New member
ראש הממשלה שיגיד דבר כזה, לא יזכה להרבה נחת.

הממשלה חייבת לעשות את מירב המאמצים לשחרר אותו, באופן בלתי נלאה ותוך בדיקת כל האפשרויות הקיימות, אבל זאת בעיה כשהסיכון הוא גבוה וממשי. אני לא מכיר את השיקולים המלאים (כולנו פה בעצם לא מכירים) וגם לא את מידת הסכנה שבשחרורו של אסיר כזה או אחר. אני מאוד בעד לשחרר אותו, ויפה שעה אחת קודם, אבל חייבים לעשות עסקה חכמה ושקולה ולא באופן עיוור. אבל זה לא אומר שזה צריך לקחת שנים. אבל אם הסיכון הוא לא חסר-פרופורציות, אולי מערכת הביטחון יכולה להתמודד איתו. יש לנו צבא מדהים והמדינה למודת נסיון רב. אני מודע לזה שדעתי פה לא ברורה. זה לא עניין שקל להביע בו דעה חד-משמעית. לא לי לפחות. אני לא מקנא בשביעייה, בהדס ולא בכל מי שצריך לקבל החלטה בעניין הזה.

לא זכור לי שבהגדרת התפקיד של ראש ממשלה

מצוין שהוא צריך לעשות רק דברים שמזכים אותו בהרבה נחת. ישראל יכולה כמובן להתמודד עם המחבלים שהיא תשחרר- במחיר חיי חיילים או כאשר ההתמודדות תכשל, וכולם יודעים שמדי פעם היא תכשל, חיי אזרחים. וראש ממשלה שיגיע לעיסקת שחרור 1000 מחבלים תמורת שליט+ קצת נחת יאבד את הנחת אחרי הפיגוע הראשון.

ישMצב

New member
אבל יש לו אינטרס למקסם את הנחת כמה שאפשר

אין מצב שראש ממשלה יקבל 100% תמיכה להחלטות שלו. הוא צריך להגיד תודה לתמיכה של 50%. החלטות כאלה הוא צריך לקבל כל הזמן, זה בהחלט חלק מהתפקיד שלו. אבל לצאת בהצהרה שהוא מוכן שאזרחים יוקרבו כי אין ברירה אחרת? קשה לתפוש מצב שכזה.

"נחת" זה קולות מצביעים.

ופיגוע אחד שאפשר יהיה להצביע על קשר בינו ובין מחבל ששוחרר עבור שליט יספיק כדי שרוה"מ יאבד את כל המצביעים שהרויח כאשר שליט ישוחרר עם תוספת. ואכן, הוא לא יוצא בהצהרות מפורשות. הוא יגיד משהו כמו "צריך לקבל החלטות כואבות".

אז אתה בעצם מודה פה

שאין קשר בין גלעד לבטחון המדינה, גלעד קורבן של הפוליטיקה המסריחה בארץ אוכלת יושביה שעליה הוא ניסה להגן.

נכון, אין קשר בין שחרור המחבלים לבטחון המדינה

המדינה תמשיך להתקיים- אז עוד כמה אלפי חיילים יצטרכו לבלות עוד כמה לילות בלי שינה, ועוד כמה עשרות ישראלים יהרגו וכמה מאות יפצעו. אבל המדינה תמשיך להתקיים.

מספרים, גברת, מספרים.

את אולי לא תבחיני בין 20 הרוגים ל-25 הרוגים (הטעות הסטטיסטית היא 9) אבל לאותם 5 שהם ההפרש יבחינו, אולי, ברגע האחרון של חיהם.

ראשית כל, אני עדיין עלמה צעירה

אז תוסיף לי תארים שלא ביקשתי ממך להוסיף. שנית, גם חיים של אדם אחד הם עדיין חיים ואינך יכול למצק אותם לאיזו תבנית מתמטית שאני לא חייבת להאמין לה.

מתמטיקה זה כל מה שיש.

אם אין לך דרך לקבוע שחייו של שליט שוים יותר מחייהם של 10 אחרים, הדרך היחידה להגיע להכרעה מוסרית היא להשוות מספרים. גלעד שליט תמורת פחות מהרוג (הסתברות ממוצעת)? עסקה מוסרית. גלעד שליט תמורת יותר מהרוג אחד? עסקה בלתי מוסרית.

גם לך אין דרך ממשית לקבוע

אז נתחיל מזה, ונמשיך בכך שעדיף שנפסיק לסבן אחד לשני את המוח, משום שמגעיל אותי להתדיין עם בן אדם שהפך חייל שבויי לנוסחה מתמטית, או למוצר בלויי שמוצע למכירה בשוק. ואדם שההשקפה שלו על ערך החיים מסתכמת בנוסחאות קרות, לא נראה לי מתאים לדיון אודות הפילוסופיה של המוסר. אז שתהיה לך שבת שלום ומבורכת.

והוא עוד יותר לא ישבע נחת

גם כאשר יבוצעו פיגועים(לצערי) או יחטפו(לצערי) חיילים נוספים כשאר גלעד נמק בשבי.

אז אני אחדד את המציאות שלך.

ישראל אכן מתמודדת עם הטרור מאז קיומה, ישראל נכשלת ומצליחה להתמודד עם הטרור כל מקרה לגופו, אבל אין שום טעם ולא הגינות בלקשור את הטרור הזה עכשיו לשליט, אם ישוחרר ואם יופקר בקור רוח מזעזע,ישראל תמיד תיאלץ להתמודד עם בעיית הטרור,גלעד אינו הגורם שיביא טרור או ימנע אותו.

ישראל מתמודדת עם הטרור בהצלחה

וכאשר מדי פעם היא נכשלת משלמים אזרחים בחייהם. שחרור המחבלים יגדי בהכרח את מספר הכשלונות. אז במקום, נניח, 20 הרוגים בשנה יהיו 22. הבדל זניח מבחינה סטטיסטית. כזה שיפריע רק להרוגים, בני משפחותיהם וחבריהם. כל השאר ישכחו את שמות ההרוגים מהר מאד, כמו שנשכחים שמות רוב קרבנות הטרור. הם "רק" נהרגו או נעשו נכים אז הם זוכים יום אחד לכותרת ראשית (בדרך כלל עם עוד כמה מהרוגי אותו יום).

אתה כל הזמן מנופף בנבואות הזעם שלך

מדינה כל כך חזקה ומפוארת תדע לנהוג במדיניות הרתעה שונה וגם תשנה עוד הרבה מעצבנים אחרים שהם חלק מהבעיה שיצרנו לנו, דברים שמאכילים ומזינים את מפלצות האדם שרוצים להרעות לנו. נתחיל מעניין תמים של ביקורי המשפחות בבתי הסוהר שלנו, אולי במקום לצאת נגד גלעד,תצא בעד מאבק נגד האוייבים שלנו שזוכים להתראות ולשוחח וליצור קשר עם העולם החיצון, זוכים אפילו להביע את הדעות המעוותות שלהם דרך בתי הסוהר בארץ בתקשורת ואף להסית לטרור גם מאחריי סורג ובריח, או להשלים תארים. זה יותר ענייני להתעסק בזה מאשר בנבואות זעם שעדיין אינך יכול לבסס או לומר לי במליון אחוז שזה מה שיקרה, ואולי אלו הלוקשים שמנסים למכור לנו, או להכניס אותנו לפרנוייה קשה-כדי לרתום אותנו להתנגד לעיסקה שתוכל לשלוף סוף סוף את גלעד ממלתעות שוביו, כדי שנצטייר כחזקים או דומים ל"דוגמת המופת" האמריקנית בעניין שבויים. זה לא נראה לך מעורר קבס שעושים מגלעד שליט נעליים בשוק הפשפשים?! אתה לא חושב שהחיים שלו שווים קצת יותר?! אולי בדיוק כמו שחייך חשובים לך?!

נבואות זעם? זה קורה כל הזמן.

.מחבלים כל הזמן מבצעים פיגועים. יותר מחבלים יבצעו יותר פיגועים. לבסס? הן יהפכו לוודאיות רק אחרי שההרוגים הבאים, שאת עושה מהם נעליים בשור הפשפשים יהרגו. אני משוכנע שהחיים של כל אחד מהם שוים קצת יותר. בדיוק כמו שהחיים של גלעד שליט חשובים לו.

אז אם זה קורה כל הזמן

זה לא שאלה של פחות או יותר אנשים שיהרגו או מחבלים שיבצעו פיגועים, וזה גם לא שאלה של האם לשחרר את גלעד או לא, אלא זאת שאלה גדולה וספציפית לגבי האסטרטגיה והיציבות שלנו. אני לא עושה נעליים בשוק מאף אחד, בניגוד גמור לכך שאתה הודת שלא אכפת לך להפקיר את גלעד שליט בעבור סימני השאלה שלך. אתה "נכנס" בפעילים למען גלעד משום שהם פועלים למען אדם אחד,פרט, אבל הביקורת עלייך לא תהיה פחות נוקבת מהעובדה שאתה מתעלם טוטאלית מהפרט. וכל הכלל הזה שהפכת למתים לעתיד רק בגלל אותו שליט, מורכבים כל אחד ואחד מהם מפרט ועוד פרט. כך שאם כל הכלל הזה כל כך חשוב שלך, רצויי שתדע להעריך ולהוקיר קודם כל ערך חיים של אדם בודד.

למעלה