גלעד שליט-בן של כל אם בישראל

אני בהחלט מוכן להפקיר בשבי חיילים

ובכך להפקיר חיים- כאשר אני יודע שהאלטרנטיבה היא להפקיר חיים רבים בהרבה. זה ששמו של שליט ידוע לא הופך את חייו לחשובים יותר מאלה של אף הרוג עתידי אלמוני בינתיים, בטח לא משל רבים כאלה.

זה ששמו של שליט ידוע../images/Emo204.gif

לא שייך לשום דבר מן הדברים שכרגע כתבת. אם כבר, העובדה שלשליט יש שם שידוע לכל, רק אומרת שיש שם לבעיה, ההבדל בקווי החשיבה שלנו הוא שאתה מוכן להפקיר את חייו של גלעד שליט ביודעין שההפקרה הזאת תהרוג אותו בסופו של דבר.לעומת זאת, איננו בטוחים בוודאות ששחרורו של גלעד יוביל לטרגדיה המונית כזאת כמו שאתה והממשלה מנסים לייצר לנו על מנת לא לעשות צעדים שנוגדים אולי את הדיעות הפוליטיות שלכם או את אינטרס הדימויי שאנחנו מעוניינים להציג לחמאס ולאגרוני טרור אחרים(שבעניין הזה אפשר ליצור רושם של ממשלה חזקה גם מבלי להמית חיילים שנפלו בשבי). אתה למעשה טוען שיש להשאיר את גלעד מאחוריינו כאילו היה עלה נידף ברוח,בגלל חמת הספק של מה יקרה בעתיד. על סמך הגיון זה עלייך מיד להפסיק לעשות הרבה דברים גם בחייך האישיים כדי למנוע בעיות עתידיות שעל פי סטטיסטיקה עלולים להתרחש. אני טוענת שכרגע חובה לשחרר את גלעד מן השבי ולאחר מכן לעסוק ב"טיפול מונע", הפקרת גלעד היא "טיפול"(זמני) בסימפטומים אולי, אך לא בשורש הבעיה.

הממשלה מקריבה ללא הרף חיילים.

קוראים לזה "בט"ש" או "תאונות אימונים". אבל לכולם ידוע היטב- פעילות צבאית משמעותה מוות ודאי של חיילים. כאלה ששמותיהם, לעומת שמו של שליט, לא ידועים. למה? בגלל אותו "אולי" בדיוק. אי אפשר להיות בטוחים שאם צה"ל יפסיק לחלוטין את הפטרולים לאורך הגדרות בג'יפ הסופה הממוגן והמסוכן מאד לא יחדרו מחבלים ארצה. יכול להיות שכום יחטפו התקף לב ברגע האחרון. יש שתי אופציות בלבד: "הפקרת שליט" או הקרבת ישראלים. רק שהמתנגדים לשחרור מחבלים גם אומרים בפירוש שהם מוכנים "להפקיר את שליט"- התומכים בשחרור מחבלים משקרים או לציבור או לעצמם כאשר הם אומרים ששחרור המחבלים לא יהרוג ישראלים.

הכנות שלך לא הופכת אותך לטוב יותר

או לכזאת שתשכנע אותי שנכון להתנגד לעיסקה. התומכים בעיסקה לא שקרנים כפי שאתה מנסה להציגם, אלא פשוט לא מתעסקים כמוך בסימני שאלה והופכים אותם לעובדה מוגמרת. ולגבי משפטייך הראשונים אני רק רוצה לומר לך שתנסה לחשוב על ההבדלים בין שבי למוות, ואולי כך תחסוך ממני את הטירחה להגיב לך בנושא.

מה שעושה אותי טוב יותר ממך

הוא שאיני מנסה לנקות את המצפון שלי על ידי הקרבת אחרים. אה, כן. השוואה בין שבי למוות? תחשבי על נכות 100%. גם זה קורה לעיתים בפיגועים.

אני לא מנסה לנקות את המצפון שלי

משום שאני מרגישה מצויין איתו ואני מייחלת ליום בו אראה את גלעד חוזר הבייתה,בתקווה גדולה שהוא לא יפגוש הודעות דומות לשלך. לחיות בשבי משמע להיות משולל כל זכויות והגנה,בחוסר וודאות מוחלט אם תחיה מחר או לא?אם תצא או לא,לעבור עינויים,לא להיות מנותק מהעולם ועוד השלכות מנטליות אחרות. אני לא צריכה לומר לך את הדברים האלה, אני בטוחה שאם תעצום לרגע את עינייך ותרגע מהווכחות שנקלעת אליה, אולי תצליח בכל זאת לרדת לעומק דעתי. ואגב, גם אנשים שהיו בשבי נאלצים להתמודד עם בעיות לא פחות קשות,הן פיזית והן נפשית ובין היתר להתקל בתגובות צורמניות של אנשים שחושבים כמוך.

אפריים87

New member
אני מתטער לומר לך אבל אני אבדתי את אחד החברים

הטובים שלי לעסקה כזאת. חבר טוב שלי רמי זוארי ז"ל שוטר מג"ב נרצח 24.1.08 ע"י פלסטיני שאבא שלו היה רוצח ששוחרר בעסקת גו'בריל(שאותו רוצח גם רצח את דוד שריקי אחרי שבועיים), אז אני מציע שצאו מהבועה שאתם חיים בה כי אולי את שליט אתם תצילו אבל אתם תהרגו יותר אחר כך. עדיף לצלק משפחה אחת מאשר 5

ומי אתה שתקבע משוואות לגבי ערך החיים?

ומי אתה שתקבע סדרי עדיפות לגבי חשיבות החיים? מה זה אזרחים ומה זה חיילים? מי אתה שתקבע מי חשוב יותר? באיזו תאורייה אתה נאחז שאתה מפלה אחד לטובת האחר? גם אני אזרחית, ואני חושבת שהחיים של גלעד או של חייל לא פחות חשובים משלי או של מישהו אחר. כמה מתסכל שאנשים כמוך חושבים ש"החיילים חייבים להם" אז אני יכולה להגיד לך שאף חייל לא חייב לך שום דבר,ואז אנשים כמוך יקראו להם משתמטים. תתבייש לך.

ומי את בדיוק שתקבעי אותו דבר?

למעשה דבר גרוע בהרבה- שחיי אזרחים רבים שוים פחות מחיי חיל חטוף יחיד. בלי שחיי אזרחים יקדמו לחיי חיילים אין צבא ואין מדינה.

למעלה