גם הירדנים מפצירים בפקיד לבטל

גם הירדנים מפצירים בפקיד לבטל

את ההתכנסות מתוך חשש להתחזות נוספת של החמאס, והתפשטותו למדינות השכנות, בין השאר גם ירדן. אבל אצל אולמרצ, עיניים לו ולא יראה, אזנים ולא ישמע. http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/421/224.html

mean girl 16

New member
בטח.

שלטונות מצרים וירדן, שם המשטרים כל כך ראויים, מפחדים פחד מוות מהקמת מדינת חמאס טרוריסטית על סף דלתם.

האם אתה תומך במו"מ עם אבו מאזן?

האם אתה רואה בו כפרטנר של ישראל למו"מ, כפי שהירדנים רואים? האם אתה רואה באבו מאזן כמי שבאמת מייצג את הפלסטינים?

לא. הירדנים רואים לא רק בחמאס

אלא גם באש"ף, ויו"ר שלו אבו מאזן, סכנה קיומית. הנושא כאן הוא לא החמאס, אלא האיום של מדינה פלסטינית על היציבות באזור, ובמיוחד בירדן.

בקישור שאתה הבאת כתוב במפורש:

"הירדנים הדגישו בפני עמיתיהם הישראליים כי הם תומכים ביו"ר הרשות הפלשתינית אבו-מאזן באופן בלתי מסויג, וסבורים כי על ממשלת ישראל לפתוח עמו במשא ומתן לאלתר."

אני הכחשתי משהו? אני ציטטתי מתוך

כתבה שאתה (לא אני) הסתמך עליה. אני מתייחס לכתוב בכתבה שאתה הבאת, לא למה שלא כתוב בה. אבל, אני אמשיך את הקו שלך. נניח שאתה מבטא נכון את עמדת ירדן המתנגדת למדינה פלסטינית. במה לדעתך ירדן תומכת? בהמשך המצב הקיים? בסיפוח ישראלי של יו"ש וכל תושביהם? בטרנספר של הפלסטינים ל....מדינות ערב (הכוללות גם את....ירדן)? או אולי בהחזרת שטחי יו"ש לשליטתה של ירדן? מה לדעתך העמדה הירדנית?

ירדן תומכת מן הסתם בשימור המצב

הקיים. ברור שהם לעולם לא יאמרו זאת בפומבי, אבל כל אדם מבין שכאשר תוקם מדינה פלסטינית, יהיה זה תחילת הסוף של הממלכה האשמית.

אוקיי. נניח שאתה צודק. אולי זה באמת

האינטרס הירדני. אבל האם זה גם האינטרס הישראלי? האם האינטרס הירדני שישראל תמשיך להתבוסס בביצה הפלסטינית תואם במקרה זה את האינטרס הישראלי?

העניין הוא שאתה חושב שאם נברח

מיש"ע הסכסוך עם הפלסטינים יגמר, וברור לכל ש'תוכנית ההתאבדות' של אולמרצ רק תכניס אותנו עמוק יותר לביצה. נסיגה מיש"ע תכניס את ישראל לאיום *קיומי* כאשר רוב האוכלוסייה שלה, הערים הגדולות והתשתיות החשובות יהיו בטווח פגיעה של הפלסטינים.

אני לא כתבתי שאני בעד בריחה מיש"ע

אני בעד יצירת גבול במידת האפשר בינינו לבין הפלסטינים בהתאם לאינטרס הישראלי. אתה אולי רואה בבניית ופיתוח פרברים יהודיים לשכם ולרמאללה כאינטרס ישראלי. אני לא. מלבד זאת שיש להפריד בין שליטה צבאית לבין התערבבות אזרחית. האם רוב לא יהודי אינו איום קיומי? אתה כנראה חושב שהמצב הקיים הוא סטטי ונמשך לנצח. אבל מה לעשות שהמציאות לא בדיוק כזו.

קודם כל, אתה חייב להסכים שקדימה

ואולמרט מדברים על נסיגה כוללת מיש"ע, לקו הגדר שסמוך מאוד לקווי 67, הקמת מדינה פלסטינית, רציפה על 99% מהשטח, וויתור על חלק גדול מגושי ההתיישבות (בין השאר גוש אריאל וחלקים מגוש עציון), והוא *לא* מדבר על סתם פינוי התנחלויות והשארת הצבא, כפי שכמה מתעמולני קדימה, גם בפורום הזה, ניסו לרמוז. קודם כל יש להסכים על העובדות לפני שממשיכים בדיון.

אני לא יכול להסכים על דברים שעוד לא

נקבעו. אתה יודע מה קו ההתכנסות? אני לא. קו הגדר סמוך מאוד לקווי 67? 99% מהשטח? ויתור על חלק גדול מגושי ההתיישבות? יש לך אסמכתאות המעידות על כך? קודם כל יש להביא אסמכתאות לפני שממשיכים בקביעת דעות ומחשבות כעובדות. כשאדע מה בדיוק היא תכנית ההתכנסות ומהם קוויה, אוכל לגבש דיעה. כרגע אני יכול רק להביע את עמדתי על העקרון - כפי שישראל בנתה ישובים באופן חד-צדדי (כאשר ממשלתה ראתה בכך כאינטרס שלה) כך ישראל יכולה גם לפנות או להזיז ישובים באופן חד-צדדי. ישובים שמעולם לא היה עליהם קונצנזוס (גם לא בעת הקמתם), אני בהחלט בעד שישראל תפנה אותם, אם זה האינטרס שלה כיום.

bhnadav

New member
אם זה היה נכון,

לא היה צורך בכלל לדון ביישובים שיפונו או לא יפונו במסגרת ההתכנסות.

bhnadav

New member
אז אם זה כל כך פשוט,

אין בכלל טעם לדון בשאלה אילו יישובים ייפונו ואילו לא. אבל זה לא המצב.

אתם באמת לא דנים עם אף אחד

אתם עוסקים בהונאת הציבור והסתרת ההיקף האמיתי של התוכנית, ובכפייתה.

למעלה