גם הירדנים מפצירים בפקיד לבטל

bhnadav

New member
הו..../images/Emo70.gif לא ידעתי שזו עמדתך...../images/Emo65.gif

אז על מה אני מדבר איתך כאן, לעזאזל? אתה בכלל לא שם על מדינת ישראל!

מה שרע בהצעה הוא שהיא מקדשת

את שלמות הארץ במחיר פילוג העם. במקום שהארץ (גם אם רק חלקה) תשרת את העם, העם יתפלג כי חלקו סובר שהארץ יותר חשובה מהעם. אני בדרך כלל לא נוהג ללכת אחורה לתקופת התנ"ך, אבל מתי העם היה חזק יותר? כאשר חי בממלכה אחת, או בזמן שהיו שתי ממלכות מפוצלות? אתה יודע את מי אתה צריך לשאול מה רע בהצעה? את מנהיגי מפלגות הימין. בני אלון, צבי הנדל, בנימין נתניהו, אביגדור ליברמן, ייטיבו להסביר לך מה רע בהצעה.

mean girl 16

New member
אה והבנתי שזאת תהיה מדינת משטר

אפל כמו באיראן
שליט אותה מדינה יהיה מרזל? או שיש לך הצעה אחרת?

bhnadav

New member
קצת נתונים שמסתמנים

בתוכנית "לונדון את קירשנבאום" נערך לפני מספר שבועות דיון מומחים לגבי תוכנית ההתכנסות. אלה הנתונים שהוצגו: 1.3% - מעלה אדומים - 40 אלף תושבים 2.3% - אריאל-קדומים - 40 אלף תושבים 1.2% - גוש עציון - 50 אלף תושבים 0.4% - גוש חשמונאים - 40 אלף תושבים 0.3% - גבעת זאב - 15 אלף תושבים נסיגה של כ-9% משטחי הגדה ופינוי של כ-70 אלף תושבים. כ-185 אלף תושבים יוותרו בגושים המסופחים לישראל במסגרת ההתכנסות. --- בנתונים האלה אני לא רואה התייחסות לירושלים המאוחדת ולאזורי ביטחון כמו בקעת הירדן ומדבר יהודה שחולשים על שטח נרחב מאוד ובהם גם גושי ההתיישבות שנמצאים במזרח יהודה ושומרון. ובכל מקרה יש את גוש ריחן וסלעית שהם יישובים שכנראה לא נלקחים בחישוב כי הם במילא בתחום גדר ההפרדה.

מה קרה לך?

כל האחוזים שציינת מסתכמים ל-5.5%. מה עוד שציינתי במפורש שגוש אריאל-קדומים ישאר מחוץ לתוואי הגדר, וגם חלק מגוש עציון. ירושלים המאוחדת ? אותו אולמרט שחושב שיש לחלק את ירושלים? בקעת הירדן ומדבר יהודה ? מחוץ לתוואי הגדר. גוש ריחן ? אה, יופי, כמה פיסות אדמה זעירות בצפון השומרון.

bhnadav

New member
קודם כל -

תשאל מה קרה למומחים שהובאו ב"לונדון את קירשנבאום", כי הנתונים לקוחים באופן מדוייק משקופית בנושא שהוצגה בתוכנית על ידיהם. באשר בקעת הירדן ומדבר יהודה, הם נחשבים כאזורי ביטחון כך שבהחלט צפוי שהם יישארו בידי ישראל. באשר לירושלים - כידוע ירושלים היא מקום קדוש. לא נראה לי שכשמדובר במהלך שהוא חד צדדי, נתנדב לוותר על מזרח ירושלים. והאמירה שלך "אותו אולמרט שחושב שיש לחלק את ירושלים" היא סתמית ולא קשורה. באשר לגוש ריחן - אם לא אכפת לך מאדמה אז זה כבר עניין אחר. אני לתומי חשבתי שזה הדבר העיקרי שמעניין אותך.

לא מדובר במומחים. מדובר בספוקולציות

והערכות שלהם לא יותר טובות משלי, ואולי אף פחות. מדבר יהודה ובקעת הירדן אזורי ביטחון ? אז מדוע לא מגדרים אותם ? מדוע לא רוצים לספח אותם למדינה ? מדוע מקימים מעברי גבול בצפון הבקעה ? להזכירך, גם ציר פילדלפי נחשב ע"י הממשלה לאזור ביטחון, שאין לצאת ממנו. גם את ירושלים תמסרו, כי הרי אתם מדברים על גבולות קבע, לא? בקשר לגוש ריחן - תקרא שוב ואולי תבין את כוונותי.

bhnadav

New member
אני לא מבין אותך.

"גם את ירושלים תמסרו, כי הרי אתם מדברים על גבולות קבע, לא?" אה? על אחת כמה וכמה אם מדובר בגבולות קבע - לא נמסור את בירת המדינה. אני טועה?

רגע, רגע. מדוע אולמרט חושב שיש

לחלק את ירושלים? במסגרת אילו גבולות, אם לא גבולות *הקבע* (אתה בטוח שאתה מבין את משמעות המושג קבע?), תחולק ירושלים?

bhnadav

New member
מאיפה הקרצת שאולמרט חושב כך,

אם גם בכל הראיונות של אולמרט ולבני לפני הבחירות וגם במצע קדימה, מוזכרות המלים ירושלים המאוחדת?

יש התבטאויות של אולמרט בנוגע לצורך

בחלוקת ירושלים, והנה למשל תוכנית של עותניאל שנלר לפני הבחירות, בנוגע לגורלה של מזרח ירושלים.

bhnadav

New member
אני לא רואה הסדר בין ישראל לרשות.

אני גם לא רואה הקמת מדינה פלסטינית והלוואי שאם וכאשר תוקם היא תהיה באבו דיס.

לא רק אבו דיס, אלא א-רם, א-טור,ועוד

שכונות שנמצאות בשטח המוניציפאלי של ירושלים, ובמרחק של יריקה מהשכונות היהודיות.

bhnadav

New member
ירושלים היא בירת מדינת ישראל,

בעוד אתה רואה בחיוב את הקמתה של מדינת יהודה שתשלוט על השטחים שישראל רוצה להיפרד מהם במסגרת תוכנית ההתכנסות, ככה שאתה מוזמן לעבור למדינת יהודה שבירתה גבעה 778, עלי 762 או שמא גבעה 857

למעלה