גמגום וזוגיות

spidergirl

New member
גמגום וזוגיות

הרבה גברים צעירים שואלים פה בפורום איך נשים מקבלות גמגום. מעשה שהיה השבוע: יצאתי עם מישהי שמצאה חן בעיני, וגמגמתי די הרבה באופן יחסי. זה לא עשה אותה פחות מעוניינת. יצאנו שוב ואז החלטתי שהיא לא מתאימה לי כי...היא לא וורבלית מספיק. אני חושבת שאחת התכונות המקסימות בנשים היא היכולת הוורבלית. אז בכלל, מי שצריך לדאוג בנושא הן הנשים המגמגמות? זה משנה לנשים (סטרייטיות) אם בן הזוג לא וורבלי? (או שגברים לא וורבלים מטבעם?) סתם פרספקטיבה שונה למה שאנחנו קוראים בדרך כלל.

וואלה..אבל הקטע

זה יותר פסיכולוגי. נגיד גבר מגמגם שיוצא אם בחורה הוא נלחץ יותר כי הוא רוצה להימצא חן בעייני הבחורה אבל הוא פוחד ומרגיש חסר ביטחון בגלל הגימגום, לכן רב הזמן הוא יהיה פחות פתוח איתה ויותר סגור במין הצגה שלא אכפת לו אבל בעצם הוא פשוט פוחד להגיד את מה שבלב שלו ולהיות יותר פתוח ולזרום. וזה בעצם גורם לפגישה להיות סתמית ולא מועילה, או לקשר כבר שקיים פשוט לדאוך. חבר'ה החיים קצרים אז פשוט---תזרמו ינעל העולם...!!!

spidergirl

New member
אין פסול בלעצור לתהות על משהו

אחרי פגישה זורמת בהחלט(!), דווקא לא מכיוון שמטריד אותי אישית.

stkachov

New member
נראה לי שנשים מטבען

אוהבות לדבר יותר. גם בינן לבין עצמן וגם עם בן הזוג(הנה אני רואה את גדודי הפמיניסטיות עולות עלי...
). ברור שבחור לא ירצה בחורה שכל הזמן שותקת ואין לה מה להגיד, זה אומר שהיא לא מעניינת ואין על מה לדבר איתה. אבל נראה לי אותו הדבר לגבי הנשים ולגבי יחסי נשים-נשים, גברים-גברים, נשים-גברים. אני לא חושב שיש הבדל בין המגדרים.

VirtualBoy

New member
הדשא של השכן תמיד ירוק יותר

"אין ספק" שלצד השני נוח יותר, אבל אם להיות אובייקטיבי אני חושב שזו צרה צרורה לשני המינים במידה זהה. הגבר מחד, משאיר רושם שלילי והגמגום יכול להיתפס אצל נשים שלא מבינות בבעיה הזו כסוג של פיגור. כאן רק הכסף והכוח המושך במיוחד את הנשים יכולים לעשות את שלהם. מאידך, האישה, אם למשל היא נראית טוב ומושכת, הגמגום שלה (שבטח נעלם כשהיא מתרגלת לבחור) הופך להיות בעיה שמשקלה אפסי. אני לא חושב שהאישה חייבת לקשקש הרבה באופן ורבלי כדי להיות מעניינת בשביל הגבר. ובשורה התחתונה, המחייה עם הגמגום נוחה יותר לזה שיש לו איך לפצות עליה, בין אם זה היא או הוא. זו דעתי.

דור6

New member
אותי הכי מעניין לדעת מה

נשים חושבות על אדם שמגמגם?זה המעצור אצלי בזוגיות כלומר יש לי מלא ידידות אבל בזאת זה מסתיים-ידידות ותו לא.הייתה אחת שסיפרתי לכם שהיינו ידידים מלא זמן והיא כל הזמן הראתה לי שיש לה יותר מידידות כלפי אבל כשעשיתי תצעד גיליתי מחברה הכי טובה שלה שהיא לא חושבת עלי בצורה זו.הייתי רוצה לדעת למה?מצידי שזה יהיה הכל -כי אני טיפש לטעמה אולי כי אני מכוער לטעמה העיקר לא מהגימגום זה הדבר שישבור אותי הכי הרבה.זה מעצבן להרגיש שאתה הסחורה מה שנקרא,"הכי חמה בשוק" כלומר יש בי תכונות בלי להישתחצן שכל אחד היה רוצה:חכם(ממוצע בגרויות 104),מצחיק,ונראה טוב.פשוט צריכים לראות כדי להבין כמה מבטים מופנים לעברי כשאני ברכבת על מדים.ולמה אני אומר את כל זה ?לא כדי להישתחצן אלא כדי להראות כמה פרט שולי יחסית כמו גימגום(אני נתקע קלות אמנם לפעמים הרבה אבל עדיין קלות)יכול להשפיע על מערכת זוגית שבמקרה שלי לא קיימת.הנה,נגיד בחורה עושה לי עיניים אני לא אלך אליה, יש לי חברים שנראים הרבה פחות טוב ממני אבל יש להם את הדיבור והם מקסימים תבחורות-דבר שמעורר בי קינאה,אני אמור לשמוח בשבילם ואני כן אך כל פעם שהם בשולחן איתי בחדר אוכל מספרים על מה הם עשו עם הבחורה הזאת וההיא וככה...יש לי מעין צביטה בתוך הלב. כי אני יודע בעיקר שאם אני יעבוד על זה טוב אני אשתנה בסופו של דבר.אך בינתיים ללא הועיל אני עדיין מגמגם(לפעמים קל לפעמים בינוני-בהתאם למצבי הדיבור)אך עם דגש חשוב-בלי אהבה.והרי מה שווים החיים בלי אהבה?בלי מישהי לצידך כל בוקר בלי הרגשה שיעני אתה גבר.......טוב מצטער על הפילוסופיה העמוקה אבל אני הייתי חייב לפרוק את הכאב.........אפילו בזמן האחרון אני מוציא את כל התיסכול בבית על ההורים פשוט אני חסר סובלנות בלי מרגוע ובדיכאון עמוק.אז יאללה בייי!.

hilgol

New member
אני אסביר לך

זה עובד אותו הדבר בשני הכיוונים. תחשוב איזו חשיבות היית אתה מייחס לגימגום של בחורה שמצאה חן בעיניך. הגימגום שלך יפריע לה באןתה מידה. כל אחד מאיתנו הוא "סל צריכה" המכיל הרבה תפוחים: מראה, תבונה,הומור, שרמנטיות, כושר ביטוי,רהיטות ,,,,ועוד. פגם הגימגום הוא רק מרכיב אחד ואינו שונה עקרונית מצליעה למשל. הנטיה שלנו לייחס לפגם הזה מימדים דמוניים, הרבה מעבר למשקלו היחסי האמיתי, מפנה לגימגום מרחב להגדיל השפעתו עד כדי השתלטות על חיינו. אם תימנע מ"לשווק" את הסל שלך, בגלל חשש שיתגלה שיש בו גם תפוח רקוב אחד - תגלה מהר מאד שכל הסל נירקב. אם לא תירתע, ותשווק את הסל, תגלה אולי שהתגובות לסל כמכלול, יחזקו אותך באופן שבו אותו תפוח יתחיל להחלים. ואם תהיה מספיק חכם ומספיק גיבור, גם ליידע את "לקוחותיך", מלכתחילה, על קיומו של התפוח הרקוב - עצם הוצאת הגימגום מהארון תימנע את הצורך המתיש והמייאש לנסות להחביא אותו, תוריד מתחים,תשפר את השטף, ותיתן מרחב לבנית ביטחון עצמי שיאפשר החלמת התפוח , או לפחות צימצום הדרגתי של השפעתו על כל הסל.

b e ll

New member
בהחלט מסכימה עם דברייך.

ומוסיפה עוד שהתובנות האלה מתפתחות עם הגיל והנסיון הנצבר בחיים. לכן לרוב השטף עולה עם השנים והגימגום פוחת, בגיל צעיר שבו עדיין התבונה וההומור אינן תכונות בולטות אצל כל אחד ובפרט לא אצל המגמגמים, צריך לחפש דרכים ושיטות שבהן ניתן להתחיל לשלוט על שטף הדיבור ומכאן העלייה בבטחון העצמי והתחלת מעגל טוב וחיובי.

gali90

New member
דור

אתה צעיר ומתוק.. המרגוע עוד יגיע.. אתה רק צריך להבין.. שהגמגום אינו מפלצתי כמו שהוא נשמע לך.. אנשים לא מגמגמים לא מאוימים מהגמגום כמו אנשים מגמגמים- רק באוזניים שלנו הגמגום נשמע צורם ומסורבל. הרבה בחורים שיצאתי איתם או הייתי חברה שלהן אמרו לי שהגמגום שלי חינני או "חמוד" - ואני שואלת איך לעזעזל אפשר להגיד על גמגום "חמוד"? לפני מספר חודשים חברה התקשרה אליי ואמרה לי שיש לה פגישה עיוורת עם מגמגם .. זה בכלל לא הזיז לה..היא רק שאלה אותי אם להשלים אותו..או להסית מבט כשהוא נתקע..הגמגום בכלל לא היווה שיקול עבורה . קצת תאוריה..בדרך כלל אנשים מגיעים לקשר זוגי עם אישיות שונה ,צרכים שונים ופנטזיות שונות .. אני למשל בגלל חוסר בטחון תמיד מצאתי את עצמי עם בני זוג כוחניים , דברניים , מרשימים וחכמים משהו.. - זה היה הצורך שלי - מישהו שייצג אותי "בכבוד".. ישנן בחורות שכלל לא זקוקות לכך.. הצורך היחידי שלהן באהבה ...רגישות , מישהו שיחבק וילטף ...וממש לא יעניין אותה הגמגום השולי שלך.. כל אחד והצרכים שלו.. כך אנשים מוצאים בני זוג. למזלי, במשך השנים התחספסתי ,נבנתי, השלמתי עם כמה וכמה דברים ( יש כמה דברים שעדיין לא..) עברתי תהליכים וכבר לא זקוקה לראשי ממשלות.. מאחלת לך בכל ליבי שתממש את אהבתך.. כמה שיותר מהר.

b e ll

New member
וירטואלי, אתה חי בחשכת ימי הביניים.

אתה באמת חושב שהנשים כל כך רדודות וטיפשות שרק כסף וכוח מושך אותן?

VirtualBoy

New member
כן , בהחלט בל ../images/Emo70.gif

כך אני חושב אבל אין קשר ישיר וממשי לטפשות, כמו שנאמר: "כסף מעוור עיני חכמים" ואנחנו חיים במדינה מאוד מאוד קפיטליסטית שזה גם משפיע, באופן כללי כולם אוהבים כסף וכוח אבל את האישה זה מושך ביותר גם משום שזה חלק מהאופי הנשי וגם משום שהנשים רואות בגבר כאחד שאמור להבטיח להן ראשית כל ערובה לבטחון כלכלי. אז את טוענת בל שאני חי בחשכת ימי הבניים ? ממש לא, שום דבר ממשי לא השתנה מאז. הגבר היה ועדיין נשאר התומך הכלכלי של האישה. נשים וכלכלה הם כמו חתול ושמנת. עד היום הנשים לא באמת השתלבו בשוק העבודה, משום שהן מקבלות הקלות שבאות בסופו של דבר על חשבון הגברים. עד היום, במאה ה 21 לא חלף הנוהג שהגבר משלם עבור האישה כשהוא יוצא איתה לבלות כשבמקביל חשבון הבנק שלה מתנפח ושלו מתרוקן. גם היום, במאה ה 21 הגבר עדיין אחראי לפי חוק לדאוג לצרכיה של האישה. ודווקא היום, אישה יכולה בקלות להניח את ידה על רכושו של הגבר כי המערכת המשפטית פועלת לטובת האישה. אסיים בקטע מתוך שיר ידוע: כשבגרוש היה חור והוצאנו את הזמן על ביצות וכבישים לא היו חתיכות בארצנו אך היו, יא חביבי, נשים הן היו אז רוכבות כך ממעל על סוסי אגודת השומר אך היום הן רוכבות על הבעל וחמור זה כבר עסק אחר

b e ll

New member
../images/Emo5.gif

לרדידות כזו, אני לא מסוגלת להגיע. לא פלא שנשים שומרות מרחק ממך ושלא מצאת חברה. זה לא בגלל הגימגום - ברגע שמכירים אותך ומאירים דבריך, כולן בורחות כל עוד נפשן בן. בצדק רב. אתה פשוט בושה למינך.

VirtualBoy

New member
זו את בושה לבנות מינך ../images/Emo31.gif

תגובתך הכועסת רק מחזקת את דבריי. לפי הגישה הפמיניסטית, הגבר תמיד יהיה בושה וחזיר ולא משנה מה שהוא יעשה וכמה קשה הוא יעבוד כדי לפרנס את האישה זה תמיד לא יהיה מספיק מצדו. מיתוס האישה החלשה מנוצל ונטחן עד תום דווקא ע"י אותן הנשים הדוגלות ב "שוויון מלא" כביכול המודרניזציה. גם היום הנשים ממשיכות לעשוק את הגברים אלא שבניגוד לימי הבניים (שהוזכרו ע"י bell) כיום לנשים אין חובות כמו פעם. הנה למשל בלוף נשי שקשור למצב "האיום" והנורא של נשים חד הוריות: לפי מה שפורסם ע"י הלשכה לסטטיסטיקה במשפחות חד- הוריות חיים 153000 ילדים 21000 חיים עם הורה אחד בלבד, והשאר – גם עם אדם נוסף." ז"א שברוב המשפחות ה"חד" הוריות מפרנס אדם נוסף לקצבה מהמדינה אלא שהנשים כרגיל רוצות לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה. אסיים בקטע נחמד שנקרא "למה גברים משקרים",אז ככה: חוטב עצים כרת יום אחד עצים על שפת הנחל, כשלפתע נפל הגרזן אל המים. כאשר החל החוטב לבכות, הופיעה פיה ושאלה אותו: "מדוע אתה בוכה?". "נפל לי הגרזן למים ואני צריך אותו, על מנת להרוויח כסף למחייתי", ענה לה. הפיה נכנסה לנחל והוציאה ממנו גרזן מזהב. "האם זה הגרזן שלך?", שאלה,"לא", ענה לה החוטב. הפיה נכנסה לנחל בשנית ויצאה ממנו כשהיא אוחזת בגרזן מכסף."האם זה הגרזן שלך?", שאלה. "לא", ענה לה החוטב. הפיה נכנסה לנחל בשלישית ויצאה עם גרזן מברזל. "האם זה הגרזן שלך?", שאלה "כן!", ענה לה החוטב בשמחה. הפיה היתה כל כך מרוצה שמצאה אדם ישר, ונתנה לו במתנה את כל שלושת גרזנים, וחוטב העצים הלך לביתו כשהוא שמח וטוב לבב. כמה ימים לאחר מכן, הלכו חוטב העצים ואשתו לטייל על שפת הנחל, כשלפתע נפלה האישה למים. חוטב העצים החל לבכות,ושוב הגיעה הפיה ושאלה אותו לפשר הבכי. אשתי נפלה למים!", ענה לה החוטב האומלל. הפיה נכנסה למים והוציאה מהם את ג'ניפר לופז. "האם זו אשתך?", שאלה. "כן!",ענה לו החוטב. "שיקרת לי", צעקה הפיה, כשהיא רותחת מזעם. "תביני", ענה לה החוטב, "אם הייתי אומר לא ללופז, היית מציעה לי את קטרין ז'יטה ג'ונס, ואם הייתי אומר לא גם לה, היית מוציאה את אשתי, הייתי אומר כן, ואז היית נותנת לי את כל השלוש...תביני, אני אדם עני, אני לא מסוגל להחזיק את שלושתן,ולכן אמרתי כן ללופז".

spidergirl

New member
למי שחשב שגמגום זו הבעיה החמורה

ביותר שיש, וירטואלי ידידנו מראה לנו שתמיד יכול להיות גרוע יותר. יכולתכם להיות מגמגמים ווירטואלי גם יחד.

b e ll

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

את נהדרת, ממש אדם כלבבי. שולחת לך
גדול. לא נכנסתי כל אתמול (הייתי עסוקה בלא להיות תלויה על צווארו של בעלי...), נכנסתי עכשיו וכבר עשית לי את כל העבודה.

למעלה